Fallout 76

Hot
Η ανακατάληψη ενός διαλυμένου κόσμου δεν είναι απλή υπόθεση.

Η ανακατάληψη ενός διαλυμένου κόσμου δεν είναι απλή υπόθεση.

Η ανακατάληψη ενός διαλυμένου κόσμου δεν είναι απλή υπόθεση.

Τρία χρόνια μετά το Fallout 4, η Bethesda κυκλοφορεί μια νέα, διαφορετική και ταυτόχρονα οικεία περιπέτεια στις ερημιές της post-Apocalyptic Αμερικής. Για περίπου πεντέμιση μήνες, παρά τις αμφιβολίες που εξέφρασε μερίδα των fans της σειράς (εξάλλου δεν ήταν η πρώτη φορά, πολλοί γκρίνιαζαν όταν κυκλοφόρησε το Fallout 3), η Αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης έχτισε μεγάλο hype μέσω μιας εκτενούς προωθητικής καμπάνιας η οποία υποσχέθηκε μια online εμπειρία Fallout στην οποία “οι παίκτες θα φτιάχνουν την δική τους ιστορία”. Ωστόσο, κοιτώντας πέρα από τα μεγάλα λόγια και στο αποτέλεσμα καθεαυτό, φαίνεται ότι δυστυχώς, τα όποια καλοφτιαγμένα μέρη του παιχνιδιού και οι όποιες καλές ιδέες καταρρακώνονται από διάφορα λάθη του τεχνικού τομέα, καθώς και παραλείψεις οι οποίες αντί για το χτίσιμο ιστορίας που υποσχόταν η εταιρεία, τελικά αφήνουν ανεκμετάλλευτα κενά.

Βγαίνοντας πρώτοι στον έξω κόσμο
Η υπόθεση του Fallout 76 το τοποθετεί χρονικά στην θέση του prequel της σειράς, καθώς εκτιλύσσεται στο έτος 2102, μόλις 25 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα του παράλληλου σύμπαντος του Fallout. Ο χαρακτήρας σας είναι ένας από τους κατοίκους του Vault 76 στην Δυτική Virginia των ΗΠΑ, το οποίο σε αντίθεση με τα περισσότερα Vaults που συναντώνται στα άλλα games της σειράς δεν είναι μέρος κάποιου πειράματος, ούτε βρίσκεται υπό την τυρρανία κάποιου σαδιστικού Overseer. Αντιθέτως, οι κάτοικοι του Vault 76 είναι η αφρόκρεμα των πολιτών της χώρας, οι οποίοι προορίζονται να ξαναχτίσουν τον πολιτισμό μετά από 25 χρόνια εγκλεισμού, απολαμβάνοντας εξαιρετικές (σε σχέση με τα άλλα Vaults) συνθήκες διαβίωσης.

Fallout 76 1

Μετά από μια νύχτα εορτασμών, φτάνει η πολυπόθητη μέρα να βγείτε στον έξω κόσμο, την οποία η Vault-Tec (η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή των πυρηνικών καταφυγίων σαν το δικό σας) ονόμασε “Reclaimation Day”. Φυσικά η επανακατάκτηση δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς η φύση στα Απαλλάχια Όρη (όπως σε όλη την χώρα) έχει μεταλλαχθεί, η ραδιενέργεια έχει μολύνει σχεδόν τα πάντα και οι επιζώντες που δεν είχαν την δική σας τύχη και δεν έχουν μετατραπεί σε (σχεδόν) άμυαλα κτήνη, έχουν οργανωθεί σε είτε αδίστακτες συμμορίες, είτε σε ομάδες που θυμίζουν από μονάδες σωμάτων ασφαλείας μέχρι θρησκευτικές σέχτες. Πέραν αυτού, υπάρχουν τρία σιλό στην ευρύτερη περιοχή τα οποία περιέχουν ακόμα πυρηνικούς πυραύλους και δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια.

Το κύριο questline σας βοηθά αρκετά στο να εγκλιματιστείτε στις λειτουργίες του παιχνιδιού, αλλά οι φίλοι των προηγούμενων Fallout θα απογοητευτούν από την έλλειψη επιλογών διαλόγων. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε βιαστική ανάπτυξη, είτε να έγινε επίτηδες προκειμένου να δοθεί έμφαση στο online gaming κομμάτι. Ωστόσο, υπάρχουν στον κόσμο αρκετές σημειώσεις και holotapes τα οποία δίνουν αρκετή λεπτομέρεια στην ιστορία των επιζόντων του ολοκαυτώματος, κάτι στο οποίο δεν έχει δοθεί τόση προσοχή σε προηγούμενα games. Δυστυχώς όμως, δεν αρκεί για να ικανοποιήσει στον βαθμό των προκατόχων του.

Επιβιώστε στην κατεστραμμένη από τα πυρηνικά δυτική Virginia
Κάποια πράγματα που δουλεύουν καλά, δεν χρειάζεται να αλλάξουν. Η Bethesda συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους ίδιους μηχανισμούς gameplay με τους οποίους θα νιώσετε εξοικειωμένοι αν έχετε εμπειρία με τα προηγούμενα 2 Fallout. Τα βασικά χαρακτηριστικά σας συνοψίζονται στην λέξη S.P.E.C.I.A.L. (Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility, Luck), το καθένα από τα οποία επηρεάζει διαφορετικές δραστηριότητες. Τα skills από τα προηγούμενα Fallout έχουν αφαιρεθεί και την θέση τους έχουν πάρει τα perk cards, τα οποία περιέχονται σε πακέτα που ανοίγετε κάθε 2 levels μέχρι το level 10 και μετά κάθε 5 levels. Αφού φτάσετε το level 50 θα συνεχίσετε να ανεβαίνετε levels και να παίρνετε perk cards, αλλά δεν θα μπορείτε πλέον να ανεβάσετε άλλο τα stats σας.

Tα perk cards περιέχουν επιπλέον δυνατότητες οι οποίες μπορούν να κατανεμηθούν στα αντίστοιχα stats, όπως για παράδειγμα μια κάρτα με ένα perk που σας κάνει πιο ανθεκτικούς στην ραδιενέργεια των φαγητών μπορεί να κατανεμηθεί στο Endurance. Ο αριθμός καρτών που μπορεί να έχει κάθε stat εξαρτάται από το πόσα levels έχετε αφιερώσει σε αυτό, ενώ αν έχετε διπλές κάρτες μπορείτε να τις “ενώσετε” και να λάβετε μια αναβαθμισμένη έκδοση. Κάποιες κάρτες απαιτούν συγκεκριμένο αριθμό πόντων στο αντίστοιχο stat, ενώ κάποια crafting recipes απαιτούν συγκεκριμένα perks. Το lockpicking έχει μείνει ίδιο με το Fallout 4, ενώ το hacking λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως παλαιότερα, αλλά καμία από τις δύο ικανότητες δεν βελτιώνεται με εξάσκηση, παρά μόνο με αύξηση του αντίστοιχου stat και perk cards.

Fallout 76 2

Ο χαρακτήρας σας μπορεί να είναι ορατός από προοπτική πρώτου ή τρίτου προσώπου, ικανοποιώντας τους φίλους των FPS και των Shooters αντίστοιχα. Οι μηχανισμοί μάχης και ο χειρισμός είναι σχεδόν πανομοιότυποι με τα προηγούμενα Fallout, οπότε δεν θα σας ξενίσουν καθόλου. Και εδώ το Pip-Boy σας είναι φυσικά μαζί σας και σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση του χαρακήρα σας, το inventory σας, τις σημειώσεις και τα holotapes που έχετε μαζέψει, τα quests σας και φυσικά λειτουργεί και ως ραδιόφωνο για να ακούτε την αγαπημένη σας vintage ή κλασσική μουσική, ενώ παράλληλα μπορεί να συντονιστείτε με συχνότητες έκτακτης ανάγκης διαφόρων factions που σηματοδοτούν κάποια events ή νέα quests. Προσοχή μόνο, διότι καθώς πρόκειται για online game, το να κοιτάξετε το Pip-Boy δεν θα κάνει pause το παιχνίδι.

Άξιο αναφοράς είναι ότι το V.A.T.S. πλέον δεν κάνει τον χρόνο να κυλά πιο αργά, κάτι που είναι λογικότατο αφού πρόκειται για ένα online game, αν και δεν χρειάζεται να σημαδεύετε προκειμένου να το ενεργοποιήσετε, οπότε έχει την χρήση του. Παλιοί και νέοι εχθροί κάνουν την εμφάνισή τους, κάνοντας το όλο σκηνικό γνώριμο και ταυτόχρονα δίνοντας και έναν πιο “φρέσκο” αέρα, αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον τομέα του AI. Ακόμα και χωρίς να επενδύσετε σε Agility, δεν είναι λίγες οι φορές που αν πυροβολήσετε έναν εχθρό σκυμμένοι και σας δει, αντί να σας επιτεθεί θα κάτσει εκεί που είναι ή θα περπατάει αργά τριγύρω, ή θα έρθει καταπάνω σας και απλά θα σας κοιτάει χωρίς να σας επιτεθεί.

Fallout 76 3

Ο εξοπλισμός που μπορείτε να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε είναι ο τυπικός που θα περίμενε κανείς από ενα Fallout, δηλαδή είτε αντικείμενα από πριν τον μεγάλο πόλεμο που δεν καταστράφηκαν, είτε πατέντες από υλικά του περιβάλλοντος (κοινώς, σκουπίδια). Τα γνωστά φαγητά και power-ups είναι επίσης παρόντα και σε μεγαλύτερη αφθονία, καθώς χρονικά βρίσκεστε πολύ πριν ανοίξουν τα υπόλοιπα Vaults. Τα caps (καπάκια αναψυκτικών) παραμένουν η βασική μορφή in-game χρήματος, ενώ δεν λείπουν και τα microtransactions με τα οποία μπορείτε να αγοράσετε cosmetic αντικείμενα ξοδεύοντας Atoms. Atoms μαζεύετε ολοκληρώνοντας διάφορα challenges και ξοδεύοντας πραγματικά χρήματα. Η Bethesda πρόσθεσε επιπλέον μηχανισμούς Survival στο Fallout 76 και εκτός από την ραδιενέργεια, θα πρέπει να έχετε το νου σας στους δείκτες πείνας και δίψας, καθώς όσο είστε πεινασμένοι ή/και διψασμένοι θα έχετε διάφορα penalties, οπότε η αναζήτηση τροφής και νερού είναι μια μόνιμη ενασχόληση.

Είτε είστε μόνοι, είτε με παρέα, η αίσθηση της μοναξιάς θα σας συντροφεύει.

Θα πρέπει όμως επίσης να καταναλώνετε έγκαιρα τα φαγητά που κουβαλάτε, καθώς με την πάροδο του χρόνου χαλάνε και χρειάζονται πέταμα (μπορείτε να τα φάτε και χαλασμένα, αλλά με δικό σας ρίσκο). Επιπλέον έχουν προστεθεί και διάφορες ασθένειες που μπορεί να πάθετε αν καταναλώσετε ραδιενεργό ή χαλασμένο φαγητό, αν χτυπηθείτε από κάποια σκουριασμένη παγίδα ή αν σας δαγκώσει/τσιμπήσει κάποιος εχθρός. Η ραδιενέργεια βρίσκεται σχεδόν παντού και θα πρέπει να έχετε τον νου σας, καθώς αυτή μικραίνει τον μέγιστο αριθμό HP (ζωής) που έχετε και για να μειωθεί θα πρέπει να πάρετε RadAway, εκτός αν θέλετε να περιμένετε να δείτε τι μεταλλάξεις μπορείτε να πάθετε. Το όλο concept της επιβίωσης δένει ωραία με τον κόσμο του Fallout, αλλά οι δείκτες πείνας και δίψας κατεβαίνουν υπερβολικά γρήγορα, με αποτέλεσμα να γίνονται ενοχλητικοί.

Fallout 76 4

Το σύστημα Crafting θυμίζει εκείνο του Fallout 4. Μπορείτε να κατασκευάσετε, να επισκευάσετε και να ενισχύσετε όπλα, θωράκιση, φάρμακα και φαγητά, ενώ με το C.A.M.P. μπορείτε να χτίσετε την δική σας φορητή βάση. Κι εδώ, όπως και στο Fallout 4 μπορείτε να χτίσετε από κάτι απλό μέχρι ένα πολύπλοκο κτίριο, έχοντας μεγάλη γκάμα επιλογών από πατώματα, τοίχους, σκάλες, διαχείρηση ενέργειας, συστήματα ασφαλείας κλπ. Ένα από τα θετικά στοιχεία του Fallout 76 είναι το ότι μπορείτε να χτίσετε την βάση σας παρέα με φίλους σας, μοιράζοντας το κόστος σε υλικά. Plans και Recipes για crafting μπορείτε να βρείτε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία, ενώ μερικά τα λαμβάνετε και ως ανταμοιβές από quests. Ευτυχώς, ο κόσμος έχει τεράστιες ποσότητες αντικειμένων που μπορείτε να μαζέψετε και να διαλύσετε για να πάρετε τα απαιτούμενα υλικά.

Αν δεν είστε αρκετά υπομονετικοί για να διαβάζετε χαρτιά και terminals ή να ακούτε holotapes, με η έλλειψη NPCs θα κάνει την εμπειρία σας βαρετή. Το διάβασμα και οι παύσεις για προσεκτική ακρόαση όντως μπορεί να κουράσουν, ωστόσο υπάρχει συνοχή στα quests, τα οποία κινούνται γύρω από την εξερεύνηση, την εξάσκηση κάποιων ικανοτήτων και την πολιτική μεταξύ των διαφόρων factions. Η εξερεύνηση παραμένει όμως ένα δυνατό σημείο του Fallout 76, καθώς ο (έγχρωμος πλέον) χάρτης είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των προηγούμενων Fallout, προσφέροντας πολλή επιπλέον έκταση να ψάξετε, να εξερευνήσετε και να πολεμήσετε. Μπορείτε να κάνετε Fast Travel μεταξύ σημείων που έχετε ήδη ανακαλύψει (ξοδεύοντας ελάχιστα caps), ενώ αν πεθάνετε, τα σκουπίδια που έχετε μαζέψει πετάγονται στο έδαφος και όποιος επισκεφθεί το σημείο που πεθάνατε, μπορεί να τα πάρει. Το μεγάλο μέγεθος του χάρτη σε συνδυασμό με το ότι μπορείτε να βάλετε map marker στο σημείο αυτό αφού πεθάνετε σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές μπορείτε να κάνετε respawn στο πιο κοντινό σημείο και να πάτε να μαζέψετε το loot που πετάξατε.

Fallout 76 5

Το "θα φέρω παρέα" μπορεί να σημαίνει "θα σου ρίξουμε ατομική βόμβα"
Αν και μπορείτε κάλλιστα να παίξετε μόνοι, το Fallout 76 μπορεί να γίνει πολύ πιο διασκεδαστικό αν έχετε και παρέα. Ο χαμηλός πληθυσμός κάθε server μπορεί να απογοητεύσει κάποιους, αλλά η Bethesda ποτέ δεν υποσχέθηκε ένα “MMO Fallout”. Η έλλειψη NPCs κάνει τους άλλους παίκτες τους μόνους άλλους ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να επικοινωνήσετε και ταιριάζει με την λογική ότι το πηρυνικό ολοκαύτωμα έγινε σχετικά πρόσφατα και δεν έχουν οργανωθεί πλήρως οι κοινωνίες που συναντώνται αργότερα και γενικά ο ανθρώπινος πληθυσμός δεν έχει ανακάμψει ακόμα. Mπορείτε να σχηματίσετε ομάδες έως τεσσάρων ατόμων και να χτίσετε μαζί το C.A.M.P. σας, να ολοκληρώσετε quests, να κυνηγήσετε άλλους παίκτες ή να καταλάβετε μια βάση πυρηνικών πυραύλων και να βομβδαρδίσετε τους εχθρούς σας (ή τυχαία σημεία του χάρτη, έτσι για τον χαβαλέ).

Προκειμένου να μπείτε σε PvP θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να ανταποδώσουν πυρά ή να συμμετέχουν στο ίδιο event/quest και να είναι συντονισμένοι στον αντίστοιχο ραδιοφωνικό σταθμό. Έτσι, η Bethesda αποτρέπει το “τυχαίο” ganking και προωθεί την ομαδικότητα. Ωστόσο, όπως και όταν παίζετε μόνοι, αν δεν σας ενδιαφέρει τόσο η εξερεύνηση, ίσως βαρεθείτε γρήγορα μη έχοντας πολλά πράγματα να κάνετε. To Fallout 76 περιλαμβάνει και ένα ψευτο-Battle Royale mode, το “Hunter/Hunted” στο οποίο σας δίνεται ένας άλλος παίκτης-στόχος ενώ γίνεστε και ο ίδιος στόχος κάποιου άλλου. Θα πρέπει να σκοτώσετε τον στόχο σας και τον κυνηγό σας πριν λήξει ο χρόνος, ενώ η περιοχή του mode συρρικνώνεται. Το εν λόγω mode απαιτεί τουλάχιστον τέσσερις παίκτες για να ξεκινήσει, ενώ η ανταμοιβή αποδίδεται σε XP και caps και εξαρτάται από το πόσα kills κάνατε και πόσους κυνηγούς αποφύγατε.

Fallout 76 7

Ξαναζεσταμένο φαγητό
Όσον αφορά τον χαρακτήρα σας αρκετές επιλογές για εξατομίκευση της εμφάνισής του. Ένα καλό που έκανε η Bethesda εδώ είναι το ότι έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε αργότερα την εμφάνισή σας, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό στα προηγούμενα Fallout. Ωστόσο, αυτό μαζί με τα όμορφα περιβάλλοντα είναι τα μόνα “δυνατά χαρτιά” του οπτικού τομέα του παιχνιδιού. Αν το Fallout 76 είχε κυκλοφορήσει πριν 3-4 χρόνια, θα μπορούσε κανείς να παραβλέψει τα όποια προβλήματα, δικαιολογόντας την στασιμότητα της ποιότητας για χάρη της ομαλής online ροής.

Εν έτει 2018 όμως, τα γραφικά του Fallout 76 είναι στην ουσία μια ανακυκλωμένη έκδοση εκείνων του Fallout 4, η οποία αν και στα PC είναι σαφώς ανώτερη, στο PS4 δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ενός σύγχρονου video game αυτού του είδους και βεληνηκούς. Αν και ο σχεδιασμός των cartoons και των μοντέλων είναι καλός, τα glitches είναι παρόντα (όπως και σε κάθε Elder Scrolls ή σύγχρονο Fallout), ενώ το framerate πέφτει στα τάρταρα ακόμα και αν κάνετε κάτι απλό, όπως το να τραβήξετε όπλο. Τα animations όταν δεν είναι glitchαρισμένα κινούνται σε ομαλά επίπεδα, αν και μερικές φορές φαντάζουν “απότομα”, ενώ ο φωτισμός μερικές φορές φαίνεται να μην ταιριάζει στις καιρικές συνθήκες.

Fallout 76 6

Τα αγαπημένα hits της θείας από την Αμερική
Δεν νοείται Fallout χωρίς vintage μουσική. Τηρώντας την “παράδοση”, το Pip-Boy σας έχει και αυτή την φορά ενσωματωμένο ραδιόφωνο όπου μπορείτε να περιπλανιέστε και να σκοτώνετε ακούγωντας τα hits των 40s και των 50s. Την συνταγή “χαλάει” κάπως η προσθήκη του “Take me Home, Country Roads” του John Denver το οποίο είναι κομμάτι των 70s, αλλά λόγω της προφανούς σκοπιμότητάς της προσθήκης αυτής (το τραγούδι αναφέρεται στην δυτική Virginia), το “παραστράτημα” αυτό μπορεί να συγχωρεθεί. Αν και οι NPCs με επιλογές διαλόγων απουσιάζουν, το voice acting των αφηγήσεων και των holotapes είναι αξιοπρεπέστατο. Τα ηχητικά εφέ του Fallout 76 είναι ικανοποιητικότατα, αν και υπάρχουν κάποια θεματάκια σχετικά με την απόσταση και την κατεύθυνση προέλευσης μερικών ήχων. Για παράδειγμα, μπορεί να ακούτε ξεκάθαρα ένα τέρας σαν να ήταν μπροστά σας, αλλά εκείνο να βρίσκεται 2 ορόφους πιο κάτω.

Mod στην τιμή full game
Αν επρόκειτο για κάποιο DLC του Fallout 4, το Fallout 76 θα ήταν καλοδεχούμενο. Όμως, το να λανσάρεται ένα τόσο σεναριακά ελλιπές παιχνίδι ως ένα νέο Fallout, είναι σίγουρα λάθος, καθώς ο τεράστιος χάρτης με τον αναλογικά μικρό πληθυσμό παικτών δεν αρκεί για να γεμίσει το κενό, ενώ τα προβλήματα με τα γραφικά είναι απαράδεκτα στην έκδοση για κονσόλες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι απαιτεί συνδρομή στο PS Plus προκειμένου να παίξετε. Ωστόσο, δεν λείπουν και τα καλά στοιχεία, όπως το ότι μπορείτε επιτέλους να εξερευνήσετε έναν μεγάλο κόσμο μαζί με φίλους. Αν μπορείτε να παραβλέψετε τα αρνητικά στοιχεία και σας αρέσει η εξερεύνηση, τότε το Fallout 76 συστήνεται και με το παραπάνω, αλλά προτιμήστε την έκδοση για PC αν έχετε την δυνατότητα.

Θετικά:
- Τεράστιος χάρτης και μέρη για εξερεύνηση
- Ατμοσφαιρικά τοπία
- Customization χαρακτήρα και εξοπλισμού
- Τα επιπλέον Survival στοιχεία ταιριάζουν στην σειρά

Αρνητικά:
- Σενάριο με ελλείψεις και κακή παρουσίαση
- Προβληματικά γραφικά
- Πολλά bugs
- Κακό A.I.
- Οι δείκτες πείνας και δίψας πέφτουν υπερβολικά γρήγορα
- Φαίνεται “άδειο” λόγω του μικρού αριθμού παικτών ανά server

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Σενάριο: 4 
Gameplay: 6.5

Αντοχή: 7.5
Γενικά: 6.5

Περιέχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά όφειλε να αναπτυχθεί περισσότερο σε πολλούς τομείς.

Γιώργος Τζίτζιφας 

NEWS   VIEW ALL

Μικροσυναλλαγές στο Fallout 76

[Αρχική Δημοσίευση: 10/10/18] H Bethesda ανακοίνωσε ότι το Fallout 76 θα έχει το in-game νόμισμα atom, το οποίο θα μπορείτε να αγοράσετε με πραγματικά χρήματα. Τα atoms θα σας δίνονται αφού ολοκληρώσ...
Posted (17 Dec 2018)

Fallout 76

[Αρχική δημοσίευση: 30/5/18] Η Bethesda παρουσίασε ένα teaser τρέιλερ για το νέο Fallout, το οποίο θα έχει την ονομασία Fallout 76. Δυστυχώς δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες, η εκδότρια εταιρεία ό...
Posted (08 Nov 2018)

Παίζουμε Fallout 76

Στο νέο μας gameplay video παίξαμε Fallout 76, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τον κόσμο του. Τα γραφικά του παιχνιδιού δείχνουν να έχουν υποστεί ένα downgrade, ενώ στο θέμα σεναρίου δεν μας ενθουσίασ...
Posted (06 Nov 2018)

Fallout 76 gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 11/6/18] Η Bethesda παρουσίασε για πρώτη φορά gameplay του Fallout 76 στη συνέντευξη τύπου της στην E3 2018. Στο παρακάτω βίντεο θα πάρετε μια ιδέα του πως είναι το σύστημα...
Posted (09 Oct 2018)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Astro (Level 19) 18/11/2018 19:01
Πολύ καλό και αναλυτικό review.
#2 Manos (Level 39) 18/11/2018 19:28
Μετά το συμπαθητικό Fallout 4 που δεν έκανε το μεγάλο μπαμ σε σχέση με το Fallout 3, η Bethesda δυστυχώς απλά πειραματίστηκε με το Fallout 76.

Καθότι όμως δημιούργησε ένα real-time παιχνίδι, θυσίασε την ιστορία, τα γραφικά, το immersion, αλλά ακόμα και την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών, αφού ένα Online RPG που βασίζεται στο Co-op και σε συνεργασία 2-4 ατόμων ή με φτωχά multiplayer modes, δεν έχει μέλλον σε θέμα αντοχής. Θα είχε κάποιο νόημα αν μιλάγαμε για MMORPG αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να στηθεί τελείως διαφορετικά με βάση το PvP.

Σε τελική ανάλυση και μετά από την εμπειρία μου με την beta, βλέπω το Fallout 76 περισσότερο ως ένα "Online expansion" του Fallout 4, το οποίο όμως από την άλλη δεν το αγγίζει καν σε θέμα ιστορίας και ατμόσφαιρας, ενώ δεν έχει καν προσθήκες και καινοτομίες. Το review του Γιώργου τα κάλυψε όλα. Αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ εκπλήξεως μείνετε μακριά. Εκτός κι αν δεν έχετε τίποτα άλλο να παίξετε αυτή την περίοδο που να καλύπτει τα γούστα σας.
#3 Lithras (Level 26) 18/11/2018 20:21
Quoting Manos:

Καθότι όμως δημιούργησε ένα real-time παιχνίδι, θυσίασε την ιστορία, τα γραφικά, το immersion, αλλά ακόμα και την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών, αφού ένα Online RPG που βασίζεται στο Co-op και σε συνεργασία 2-4 ατόμων ή με φτωχά multiplayer modes, δεν έχει μέλλον σε θέμα αντοχής. Θα είχε κάποιο νόημα αν μιλάγαμε για MMORPG αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να στηθεί τελείως διαφορετικά με βάση το PvP.

Σε τελική ανάλυση και μετά από την εμπειρία μου με την beta, βλέπω το Fallout 76 περισσότερο ως ένα "Online expansion" του Fallout 4, το οποίο όμως από την άλλη δεν το αγγίζει καν σε θέμα ιστορίας και ατμόσφαιρας, ενώ δεν έχει καν προσθήκες και καινοτομίες. Το review του Γιώργου τα κάλυψε όλα. Αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ εκπλήξεως μείνετε μακριά. Εκτός κι αν δεν έχετε τίποτα άλλο να παίξετε αυτή την περίοδο που να καλύπτει τα γούστα σας.


Συμφωνώ απόλυτα, αλλά κάτι που πολλοί παραβλέπουν όσον αφορά το immersion είναι μια αίσθηση "μοναξιάς" που κατά την γνώμη μου ταιριάζει αρκετά σε ένα post-Apocalypti c περιβάλλον. Φυσικά όμως δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση είτε στις ανάγκες ενός online game, είτε στις σεναριακές ανάγκες ενός παιχνιδιού της Bethesda, αφήνοντας κενά. Μακάρι να διορθωθούν, ή έστω να μας παρουσιάσει κάτι καλύτερο η εταιρεία στο μέλλον.
#4 geololj (Level 28) 18/11/2018 20:44
Tod Howard, ο μεγαλύτερος ψεύτης στη βιομηχανία των video games μαζί με τον Peter Molyneux. #Cashgrab
#5 koulisfe (Level 14) 18/11/2018 22:44
Πραγματικά έχω αφήσει τα κόκαλα μου στο fallout αλλά αυτό το πράγμα με το 76 δε μπορώ να το δεχτώ, στο λαιμό μου έκατσε.
Μπορώ να δικαιολογήσω τα πειράματα που κάνει μια εταιρία για ένα τίτλο, διότι στη συνέχεια προφανώς θα θελήσουν να βγάλουν ενα αξιόλογο fallout 5. Αλλά και πάλι απασχολούν συντελεστές παραγωγής και χρήματα για να βγάλουν ένα τέτοιο παιχνίδι το οποίο στις κονσόλες τουλάχιστον δεν παίζεται. Και όχι παιδιά το αν θα κυκλοφορισει κάποιο patch για να διορθωσει προβλήματα δεν αποτελεί δικαιολογία.

Ωραίο το review!
#6 johnstath (Level 10) 19/11/2018 22:26
Υποτίθεται ότι το παιχνίδι είναι multiplayer αλλά δεν βλέπω κανέναν να θέλει να παίξει με άλλους. Δεν καταλαβαίνω την κίνηση της Bethesda να το φτιάξει χωρίς single player.
#7 Nocturnius (Level 9) 20/11/2018 19:31
Προσωπικα το βρησκω σαν παιχνιδι και πολυ καλο και δινει αυτα που λεει!Το οτι εχεις μια αισθηση μοναξιας...well duh!!!!Εισαι σε Post-apocalypti c περιβαλλον!Λογι κο το βρισκω!!!Επισης τα holotapes και οι σημειωσεις και τα terminals,μια χαρα ιστορια λενε!Απλα θα πρεπει να μην βαριεσαι να ψαχνεις και θα πρεπει να εξερευνησεις!!! Το παιχνιδι ειναι για εξερευνηση!Δεν εχει τον npc να σε περνει απο το χερακι και να σου λεει "τραβα εκει και κανε αυτο"(αν και εχει και τετοια quests μεσα).Εχει ΠΑΡΑ πολυ καλα side quests με ΠΟΛΥ ομορφες ιστοριες,αρκει να θες να εξερευνησεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Θα πω και κατι που ισως θεωρηθει κακια,αλλα σε οποιον δεν αρεσει,δεν πειραζει!Καλυτε ρα για εμας που μας αρεσει και το γουσταρουμε!Προ σωπικα του βαζω ενα γερο 8/10.
Τοσο καιρο λεγανε για ενα fallout με φιλους ολοι!Τωρα για ποιο λογο εχει πεσει κραξιμο;;;;Μαλλ ον γιατι οι περισσοτεροι ειναι αχαριστα οντα και δεν ευχαριστιονται με τιποτα!!
Καλο review αν και ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να γινει ενα σωστο review,οσες ωρες και να εχεις ριξει μεσα σε 1 εβδομαδα μονο κανονικης κυκλοφοριας.Ακο μα και αν επαιξες ολες τις ωρες της BETA,ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να κρινεις ενα παιχνιδι σαν το Fallout 76
#8 Manos (Level 39) 20/11/2018 22:26
Quoting Nocturnius:
Προσωπικα το βρησκω σαν παιχνιδι και πολυ καλο και δινει αυτα που λεει!Το οτι εχεις μια αισθηση μοναξιας...well duh!!!!Εισαι σε Post-apocalyptic περιβαλλον!Λογικο το βρισκω!!!Επισης τα holotapes και οι σημειωσεις και τα terminals,μια χαρα ιστορια λενε!Απλα θα πρεπει να μην βαριεσαι να ψαχνεις και θα πρεπει να εξερευνησεις!!!Το παιχνιδι ειναι για εξερευνηση!Δεν εχει τον npc να σε περνει απο το χερακι και να σου λεει "τραβα εκει και κανε αυτο"(αν και εχει και τετοια quests μεσα).Εχει ΠΑΡΑ πολυ καλα side quests με ΠΟΛΥ ομορφες ιστοριες,αρκει να θες να εξερευνησεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Θα πω και κατι που ισως θεωρηθει κακια,αλλα σε οποιον δεν αρεσει,δεν πειραζει!Καλυτερα για εμας που μας αρεσει και το γουσταρουμε!Προσωπικα του βαζω ενα γερο 8/10.
Τοσο καιρο λεγανε για ενα fallout με φιλους ολοι!Τωρα για ποιο λογο εχει πεσει κραξιμο;;;;Μαλλον γιατι οι περισσοτεροι ειναι αχαριστα οντα και δεν ευχαριστιονται με τιποτα!!
Καλο review αν και ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να γινει ενα σωστο review,οσες ωρες και να εχεις ριξει μεσα σε 1 εβδομαδα μονο κανονικης κυκλοφοριας.Ακομα και αν επαιξες ολες τις ωρες της BETA,ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να κρινεις ενα παιχνιδι σαν το Fallout 76


Δεν είναι καθόλου νωρίς. Έχουν ανέβει ήδη πάνω από 30 reviews στο Internet.
Ο Γιώργος χτύπαγε 12ωρα κάθε μέρα, τόσο στην beta όσο και στην τελική κυκλοφορία άρα ξέρει πολύ καλά τι γράφει και το ανέλυσε εκτενώς.
Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι πως το βρήκες πολύ καλό. Οι μισοί συντάκτες του GameWorld είμαστε Fallout fans και συζητούσαμε με τις ώρες πόσο θα πάρει ώσπου πήραμε την ευθύνη για ΕΠΙΕΙΚΩΣ 7/10 ! Μέχρι τώρα έχει πάρει μέσο όρο στα reviews 5-6 σε όλα τα format. Μηδέν immersion, δεν αντέχεις να παίζεις. Οι βαθμολογίες του GameWorld είναι συνήθως πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο γιατί σεβόμαστε την τσέπη σας. Εδώ όμως θα μπορούσε να πάρει ακόμα πιο κάτω γιατί δεν σε τραβάει παρά μόνο από ελάχιστα σημεία για να κάτσεις να ασχοληθείς. Απλά έχει άπλετα στοιχεία Fallout, όπως ο κόσμος, ο οπλισμός, to σύστημα μάχης και το crafting και δεν μας πήγαινε η καρδιά να του βάλουμε πιο κάτω.
#9 Nocturnius (Level 9) 21/11/2018 13:56
Quoting Manos:
Quoting Nocturnius:
Προσωπικα το βρησκω σαν παιχνιδι και πολυ καλο και δινει αυτα που λεει!Το οτι εχεις μια αισθηση μοναξιας...well duh!!!!Εισαι σε Post-apocalyptic περιβαλλον!Λογικο το βρισκω!!!Επισης τα holotapes και οι σημειωσεις και τα terminals,μια χαρα ιστορια λενε!Απλα θα πρεπει να μην βαριεσαι να ψαχνεις και θα πρεπει να εξερευνησεις!!!Το παιχνιδι ειναι για εξερευνηση!Δεν εχει τον npc να σε περνει απο το χερακι και να σου λεει "τραβα εκει και κανε αυτο"(αν και εχει και τετοια quests μεσα).Εχει ΠΑΡΑ πολυ καλα side quests με ΠΟΛΥ ομορφες ιστοριες,αρκει να θες να εξερευνησεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Θα πω και κατι που ισως θεωρηθει κακια,αλλα σε οποιον δεν αρεσει,δεν πειραζει!Καλυτερα για εμας που μας αρεσει και το γουσταρουμε!Προσωπικα του βαζω ενα γερο 8/10.
Τοσο καιρο λεγανε για ενα fallout με φιλους ολοι!Τωρα για ποιο λογο εχει πεσει κραξιμο;;;;Μαλλον γιατι οι περισσοτεροι ειναι αχαριστα οντα και δεν ευχαριστιονται με τιποτα!!
Καλο review αν και ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να γινει ενα σωστο review,οσες ωρες και να εχεις ριξει μεσα σε 1 εβδομαδα μονο κανονικης κυκλοφοριας.Ακομα και αν επαιξες ολες τις ωρες της BETA,ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να κρινεις ενα παιχνιδι σαν το Fallout 76


Δεν είναι καθόλου νωρίς. Έχουν ανέβει ήδη πάνω από 30 reviews στο Internet.
Ο Γιώργος χτύπαγε 12ωρα κάθε μέρα, τόσο στην beta όσο και στην τελική κυκλοφορία άρα ξέρει πολύ καλά τι γράφει και το ανέλυσε εκτενώς.
Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι πως το βρήκες πολύ καλό. Οι μισοί συντάκτες του GameWorld είμαστε Fallout fans και συζητούσαμε με τις ώρες πόσο θα πάρει ώσπου πήραμε την ευθύνη για ΕΠΙΕΙΚΩΣ 7/10 ! Μέχρι τώρα έχει πάρει μέσο όρο στα reviews 5-6 σε όλα τα format. Μηδέν immersion, δεν αντέχεις να παίζεις. Οι βαθμολογίες του GameWorld είναι συνήθως πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο γιατί σεβόμαστε την τσέπη σας. Εδώ όμως θα μπορούσε να πάρει ακόμα πιο κάτω γιατί δεν σε τραβάει παρά μόνο από ελάχιστα σημεία για να κάτσεις να ασχοληθείς. Απλά έχει άπλετα στοιχεία Fallout, όπως ο κόσμος, ο οπλισμός, to σύστημα μάχης και το crafting και δεν μας πήγαινε η καρδιά να του βάλουμε πιο κάτω.


Μπορω να μιλησω μονο για εμενα και προσωπικα λιγο τη beta που επαιξα,εφαγα κολλημα!Το παραγγειλα σημερα και θα ξεκινησω απο την αρχη νεο char.Μπορω να καταλαβω οτι ξενησε πολλους το θεμα το multiplayer,αλλ α δεν μπορω να κατανοησω γιατι το κραξιμο!Τοσα χρονια ελεγαν οτι θα ηταν ωραιο να υπηρχε ενα multiplayer fallout και τωρα που βγηκε,τρωει κραξιμο!Εκει ειναι που τρελενομαι,γιατ ι προφανως και ο κοσμος δεν ξερει τι θελει τελικα (Οχι μονο εδω,γενικα).Ναι εχει ακομα bugs,αλλα ποιο παιχνιδι δεν εχει;
Πολλοι παραπονιονται για το stash limit που ειναι στο 400.Κανενα online game δεν εχει απειρο stash!Ναι ΟΚ δινουν δυνατοτητα να αποκτησεις παραπανω,αλλα ειναι ενα απο τα feature που ειπαν οτι θα το προσθεσουν.
Οσο για το immersion,ναι εκει το χανει λιγο,αλλα και παλι τα main quest δεν ηταν ποτε το forte της Bethesda...βλεπ ε Fallout 4 και Skyrim,που τα main plot ηταν καπως ρηχα...τα side quests-missions ηταν που εδιναν τη δυναμη παντα στα franchise
#10 Manos (Level 39) 21/11/2018 15:24
Το main plot του Skyrim ήταν αριστουργηματικ ό, με απλή παρουσίαση ιστορίας και επικές στιγμές. Του Fallout 4 απλά συμπαθητικό, αλλά τουλάχιστον σε κρατούσε. Δεν καταλαβαίνω πως παίζεις αυτά τα games κυρίως για τα side quests όταν τα side quests δεν έχουν ούτε επικά cutscenes, ούτε σοβαρή παρουσίαση lore από τους NPCs, που απλά σε στέλνουν κάπου για να κάνεις κάτι που δεν παίζει ρόλο στην ιστορία και αυτό είναι όλο.

Ορισμένους από τους λόγους που απέτυχε το Fallout 76 τους έγραψες ήδη. Επίσης το Co-op είναι το λιγότερο δημοφιλές mode από καταβολής gaming. Είτε θα έπρεπε να γίνει το παιχνίδι MMORPG, είτε ας μην το έβγαζαν καθόλου. Co-op και ειδικά στο Fallout, να περιμένεις να συνεννοηθείς με τον καθένα για το που θα πάτε, τι θα lootάρετε, "μισό λεπτό να δω το gear μου" και άλλα τέτοια δεν υφίσταται. Στο τέλος οι περισσότεροι καταλήγουν να παίζουν solo, σε έναν κόσμο με υποτυπώδη πλοκή, με ανούσιο story/quests σε σχέση με άλλα Fallout και με downgraded γραφικά επειδή είναι online.
#11 Lithras (Level 26) 21/11/2018 17:56
Quoting Nocturnius:
Προσωπικα το βρησκω σαν παιχνιδι και πολυ καλο και δινει αυτα που λεει!Το οτι εχεις μια αισθηση μοναξιας...well duh!!!!Εισαι σε Post-apocalyptic περιβαλλον!Λογικο το βρισκω!!!Επισης τα holotapes και οι σημειωσεις και τα terminals,μια χαρα ιστορια λενε!Απλα θα πρεπει να μην βαριεσαι να ψαχνεις και θα πρεπει να εξερευνησεις!!!Το παιχνιδι ειναι για εξερευνηση!Δεν εχει τον npc να σε περνει απο το χερακι και να σου λεει "τραβα εκει και κανε αυτο"(αν και εχει και τετοια quests μεσα).Εχει ΠΑΡΑ πολυ καλα side quests με ΠΟΛΥ ομορφες ιστοριες,αρκει να θες να εξερευνησεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Θα πω και κατι που ισως θεωρηθει κακια,αλλα σε οποιον δεν αρεσει,δεν πειραζει!Καλυτερα για εμας που μας αρεσει και το γουσταρουμε!Προσωπικα του βαζω ενα γερο 8/10.
Τοσο καιρο λεγανε για ενα fallout με φιλους ολοι!Τωρα για ποιο λογο εχει πεσει κραξιμο;;;;Μαλλον γιατι οι περισσοτεροι ειναι αχαριστα οντα και δεν ευχαριστιονται με τιποτα!!
Καλο review αν και ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να γινει ενα σωστο review,οσες ωρες και να εχεις ριξει μεσα σε 1 εβδομαδα μονο κανονικης κυκλοφοριας.Ακομα και αν επαιξες ολες τις ωρες της BETA,ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να κρινεις ενα παιχνιδι σαν το Fallout 76


Τα θετικά που αναφέρεις τα συνυπογράφω στο review. Όντας ένα game που δεν αποτελεί μέρος της σειράς, πολλοί το έκριναν ωστόσο σαν ένα τέτοιο, αγνοώντας τα θετικά του χαρακτηριστικά.

Αναγνωρίζω δυνατότητα του να προσφέρει πολλές ώρες ψυχαγωγίας (με τις οποίες "βγάζει πίσω" τα λεφτά του λόγω διάρκειας, υπάρχουν εξίσου ακριβά games με υποδεκαπλάσιο χρόνο τερματισμού) και εξερεύνησης, χτισίματος, crafting και δράσης σε έναν "demi-sandbox" χάρτη, αλλά όσο και να αγαπάει κανείς την σειρά δεν μπορεί να παραβλέψει τα άπειρα τεχνικά προβλήματα, ειδικά στις κονσόλες, δυστυχώς. Μακάρι να φτιαχτούν στο μέλλον, ήδη έγινε ένα βήμα με το update.
#12 olympic260 (Level 6) 22/11/2018 18:37
Quoting Manos:
Quoting Nocturnius:
Προσωπικα το βρησκω σαν παιχνιδι και πολυ καλο και δινει αυτα που λεει!Το οτι εχεις μια αισθηση μοναξιας...well duh!!!!Εισαι σε Post-apocalyptic περιβαλλον!Λογικο το βρισκω!!!Επισης τα holotapes και οι σημειωσεις και τα terminals,μια χαρα ιστορια λενε!Απλα θα πρεπει να μην βαριεσαι να ψαχνεις και θα πρεπει να εξερευνησεις!!!Το παιχνιδι ειναι για εξερευνηση!Δεν εχει τον npc να σε περνει απο το χερακι και να σου λεει "τραβα εκει και κανε αυτο"(αν και εχει και τετοια quests μεσα).Εχει ΠΑΡΑ πολυ καλα side quests με ΠΟΛΥ ομορφες ιστοριες,αρκει να θες να εξερευνησεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Θα πω και κατι που ισως θεωρηθει κακια,αλλα σε οποιον δεν αρεσει,δεν πειραζει!Καλυτερα για εμας που μας αρεσει και το γουσταρουμε!Προσωπικα του βαζω ενα γερο 8/10.
Τοσο καιρο λεγανε για ενα fallout με φιλους ολοι!Τωρα για ποιο λογο εχει πεσει κραξιμο;;;;Μαλλον γιατι οι περισσοτεροι ειναι αχαριστα οντα και δεν ευχαριστιονται με τιποτα!!
Καλο review αν και ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να γινει ενα σωστο review,οσες ωρες και να εχεις ριξει μεσα σε 1 εβδομαδα μονο κανονικης κυκλοφοριας.Ακομα και αν επαιξες ολες τις ωρες της BETA,ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να κρινεις ενα παιχνιδι σαν το Fallout 76


Δεν είναι καθόλου νωρίς. Έχουν ανέβει ήδη πάνω από 30 reviews στο Internet.
Ο Γιώργος χτύπαγε 12ωρα κάθε μέρα, τόσο στην beta όσο και στην τελική κυκλοφορία άρα ξέρει πολύ καλά τι γράφει και το ανέλυσε εκτενώς.
Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι πως το βρήκες πολύ καλό. Οι μισοί συντάκτες του GameWorld είμαστε Fallout fans και συζητούσαμε με τις ώρες πόσο θα πάρει ώσπου πήραμε την ευθύνη για ΕΠΙΕΙΚΩΣ 7/10 ! Μέχρι τώρα έχει πάρει μέσο όρο στα reviews 5-6 σε όλα τα format. Μηδέν immersion, δεν αντέχεις να παίζεις. Οι βαθμολογίες του GameWorld είναι συνήθως πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο γιατί σεβόμαστε την τσέπη σας. Εδώ όμως θα μπορούσε να πάρει ακόμα πιο κάτω γιατί δεν σε τραβάει παρά μόνο από ελάχιστα σημεία για να κάτσεις να ασχοληθείς. Απλά έχει άπλετα στοιχεία Fallout, όπως ο κόσμος, ο οπλισμός, to σύστημα μάχης και το crafting και δεν μας πήγαινε η καρδιά να του βάλουμε πιο κάτω.

Quoting Manos:
Quoting Nocturnius:
Προσωπικα το βρησκω σαν παιχνιδι και πολυ καλο και δινει αυτα που λεει!Το οτι εχεις μια αισθηση μοναξιας...well duh!!!!Εισαι σε Post-apocalyptic περιβαλλον!Λογικο το βρισκω!!!Επισης τα holotapes και οι σημειωσεις και τα terminals,μια χαρα ιστορια λενε!Απλα θα πρεπει να μην βαριεσαι να ψαχνεις και θα πρεπει να εξερευνησεις!!!Το παιχνιδι ειναι για εξερευνηση!Δεν εχει τον npc να σε περνει απο το χερακι και να σου λεει "τραβα εκει και κανε αυτο"(αν και εχει και τετοια quests μεσα).Εχει ΠΑΡΑ πολυ καλα side quests με ΠΟΛΥ ομορφες ιστοριες,αρκει να θες να εξερευνησεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Θα πω και κατι που ισως θεωρηθει κακια,αλλα σε οποιον δεν αρεσει,δεν πειραζει!Καλυτερα για εμας που μας αρεσει και το γουσταρουμε!Προσωπικα του βαζω ενα γερο 8/10.
Τοσο καιρο λεγανε για ενα fallout με φιλους ολοι!Τωρα για ποιο λογο εχει πεσει κραξιμο;;;;Μαλλον γιατι οι περισσοτεροι ειναι αχαριστα οντα και δεν ευχαριστιονται με τιποτα!!
Καλο review αν και ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να γινει ενα σωστο review,οσες ωρες και να εχεις ριξει μεσα σε 1 εβδομαδα μονο κανονικης κυκλοφοριας.Ακομα και αν επαιξες ολες τις ωρες της BETA,ειναι ΠΟΛΥ νωρις για να κρινεις ενα παιχνιδι σαν το Fallout 76


Δεν είναι καθόλου νωρίς. Έχουν ανέβει ήδη πάνω από 30 reviews στο Internet.
Ο Γιώργος χτύπαγε 12ωρα κάθε μέρα, τόσο στην beta όσο και στην τελική κυκλοφορία άρα ξέρει πολύ καλά τι γράφει και το ανέλυσε εκτενώς.
Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι πως το βρήκες πολύ καλό. Οι μισοί συντάκτες του GameWorld είμαστε Fallout fans και συζητούσαμε με τις ώρες πόσο θα πάρει ώσπου πήραμε την ευθύνη για ΕΠΙΕΙΚΩΣ 7/10 ! Μέχρι τώρα έχει πάρει μέσο όρο στα reviews 5-6 σε όλα τα format. Μηδέν immersion, δεν αντέχεις να παίζεις. Οι βαθμολογίες του GameWorld είναι συνήθως πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο γιατί σεβόμαστε την τσέπη σας. Εδώ όμως θα μπορούσε να πάρει ακόμα πιο κάτω γιατί δεν σε τραβάει παρά μόνο από ελάχιστα σημεία για να κάτσεις να ασχοληθείς. Απλά έχει άπλετα στοιχεία Fallout, όπως ο κόσμος, ο οπλισμός, to σύστημα μάχης και το crafting και δεν μας πήγαινε η καρδιά να του βάλουμε πιο κάτω.


Πως χτύπαγε κάποιος 12ώρα στην Beta κάθε μέρα όταν η Beta ήταν συγκεκριμένες μέρες και Max 9 ώρες μόνο μια από τις μέρες?

Μια χαρά παιχνίδι είναι για του πραγματικούς fallout fan. Και με παρέα αλλά και μόνος μια χαρά περνάει η ώρα. Όσο για τα bug δείξτε ένα παιχνίδι το οποίο δεν έχει όταν κυκλοφορεί.
#13 Manos (Level 39) 25/11/2018 16:09
Οι δημοσιογράφοι είχαμε κωδικούς με διαφορετική πρόσβαση από το υπόλοιπο κοινό. Σχετικά με τα bugs, η Bethesda είναι επιρρεπής σε όλα τα λανσαρίσματά της. Ακόμα και η Rockstar με το Red Dead Redemption 2 είχε bugs, το Fifa της EA Canada έχει bugs, το Battlefield V φέτος ίσως περισσότερα από άλλες χρονιές, έχουμε δει Call of Duty να λανσάρεται και οι εχθροί να είναι αόρατοι και άλλα πολλά.

Αλλά υπάρχουν και game developers που τηρούν τα προσχήματα. Βλέπε Kojima Productions με σειρά Metal Gear Solid ή Naughty Dog με σειρά Uncharted. Ακόμα κι αν κάποιος καταφέρει και βρει bugs, αυτά θα είναι πολύ λιγότερα γιατί δίνουν μεγαλύτερη βάση στο Quality Assurance απ' ότι άλλοι. Η Bethesda είναι μονίμως βιαστική στα λανσαρίσματα.
#14 +1 koulisfe (Level 14) 05/12/2018 23:24
Επιτρεψτε μου να πω κατι για τους fallout fans, το παιχνιδι ειναι κάτω του μετρίου στο σύνολο του. Εΐμαι platinum user στο fallout. Ειμαστε 7.500 στον κόσμο (πάνω κάτω, ελλάδα γύρω στους 20). Δε νομιζω κανεις να ζητησε online coop για ενα τετοιο τιτλο. Πραγματικά οποιος νομίζει ότι αξίζει τα λεφτα του ας το πάρει, μετα απο κάποιες ώρες θα το κρατήσει σε μία γωνία να το τρώνε οι αράχνες. Εγω ποτε δε θα έδινα χρήματα για να βοηθήσω την εταιρία να μου βγάζει τέτοιο στιλάκι παιχνίδιων σε ένα τέτοιο τίτλο. Δεν προορίζεται ούτε για fans του είδους.
Και παρόλο που εγώ δεν συμφωνώ με πολλά reviews που διαβάζω γενικότερα. το συγκεκριμένω το θεωρώ το πιο κατατοπιστικό που έχω διαβάσει. Και μπράβο που είναι ελληνικό!
Score 6.5
7.21 User Score
(12 votes )
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: Bethesda
Publisher: Bethesda Softworks
Διάθεση: IGE (210-2419600)
Players: 1 (Multiplayer co-op 2-4)
Requirements: Επεξεργαστής: Intel Core i5 6600k 3.5 GHz / AMD Ryzen 3 1300X, Μνήμη RAM 8GB, Κάρτα γραφικών Nvidia GTX 780 3GB / AMD Radeon R9 285 2GB, Χώρος στον σκληρό δίσκο 60GB, Λειτουργικό Σύστημα Windows 7/8/10 (64-bit)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 14/11/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification