Get Connected!

Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Paper Mario: Η Vivian είναι ο πρώτος τρανς χαρακτήρας της Nintendo

super-mario-vivian-paper-mario-nintendo-first-trans-character-70-1716326288.jpg


Υπήρχε στην έκδοση του 2004 αλλά οι αναφορές είχαν αφαιρεθεί.

Το Paper Mario: The Thousand-Year Door, κυκλοφορεί για το Nintendo Switch στις 23 Μαϊου και αυτό θα σημάνει και επίσημα την εμφάνιση του πρώτου τρανς χαρακτήρα σε video game της Nintendo σε χώρες εκτός Ιαπωνίας!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο -μιας και οι Ιάπωνες έχουν δείξει στην gaming βιομηχανία ότι είναι κατά της woke ατζέντας- στην αρχική έκδοση του Paper Mario: The Thousand-Year Door για το Gamecube, το 2004, υπήρχε μία τρανς ηρωίδα, η Vivian (σ.σ. δηλαδή βιολογικός άντρας που έγινε γυναίκα), ωστόσο οι διάλογοι της Vivian είχαν αφαιρεθεί από το σενάριο στην αγγλική έκδοση του 2004, όταν μεταφράστηκε τότε, προφανώς για να μην δημιουργήσουν αντιδράσεις.

Μάλιστα το αστείο είναι ότι η Vivian -μία από τις τρεις κακές Shadow Sisters- υφίσταται εσκεμμένα...misgendering από διάφορους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής της Marilyn! Εδώ δηλαδή, πριν η woke ατζέντα εξαπλωθεί παγκοσμίως, οι σεναριογράφοι του αρχικού Paper Mario: The Thousand-Year Door, Hironobu Suzuki και Misao Fukuda, ήταν..."αρκετά μπροστά για την εποχή τους".

Ένα ακόμη fun fact είναι ότι ορισμένες χώρες που δεν χρησιμοποίησαν αγγλική γλώσσα, διατήρησαν κανονικά τις αναφορές στην τρανς ταυτότητα της Βίβιαν. Η Ιταλία, για παράδειγμα, είχε τον χαρακτήρα να απαντάει προκλητικά στην αδερφή της Vivian, την Marilyn, αντί να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας: «Αλλά είμαι και γυναίκα τώρα και είμαι περήφανη που έγινα γυναίκα!» Πάντως οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών και γερμανικών μεταφράσεων, διέγραψαν εντελώς τις αναφορές. Αν το έκαναν αυτό σήμερα, δύο δεκαετίες μετά, παίζει και να τους είχανε...συλλάβει για τρανσφοβία!

www.youtube.com/watch?v=3ZPwyfIL_qU



Όπως τονίστηκε από το MyNintendoNews , η αγγλική μετάφραση του remake του Thousand-Year Door αναγνωρίζει πλέον ρητά την τρανς ταυτότητα της Vivian, με μια συνομιλία στην οποία λέει στον Mario: "Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν η αδερφή τους... όχι ο αδερφός τους. Τώρα το συνηθισμένο bullying τους φαίνεται πιο βαρού».

Μπορείτε να δείτε τη στιγμή γύρω στις 5:30 στο review του Paper Mario: The Thousand-Year Door του NintendoLife. Το ίδιο το παιχνίδι πρόκειται να κυκλοφορήσει για το Switch αυτή την Πέμπτη, 23 Μαΐου.

Το Paper Mario: The Thousand-Year Door κυκλοφορεί για το Nintendo Switch στις 23 Μαϊου.

Read More...

Η σειρά Kingdom Hearts έρχεται στο Steam

kingdom-hearts-steam-36-1716325189.jpg


Τον Ιούνιο.

Η σειρά Kingdom Hearts έρχεται στο Steam τον Ιούνιο.

Τα Kingdom Hearts games θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Ιουνίου σε τέσσερα διαφορετικά πακέτα, καλύπτοντας ουσιαστικά τα κύρια games της σειράς που περιλαμβάνει το Dark Seeker Saga.

Το πρώτο από αυτά τα πακέτα, το Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX θα διαθέτει βελτιωμένα textures , ενώ η αγορά είτε του Kingdom Hearts 3 + ReMind DLC είτε του πακέτου Integrum Masterpiece θα προσθέσει ένα αποκλειστικό Keyblade για το Dead of Night.

www.youtube.com/watch?v=9KKGec8VLlY

Ακολουθούν τα πακέτα των games: 

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX

Kingdom Hearts Final Mix
Kingdom Hearts Re:Chain of Memories
Kingdom Hearts 358/2 Days
Kingdom Hearts 2 Final Mix
Kingdom hearts Birth by Sleep Final Mix
Kingdom Hearts Re:Coded

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD
Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep -A fragmentary passage-
Kingdom Hearts x Back Cover

Kingdom Hearts 3 + Re Mind (DLC)

Kingdom Hearts Integrum Masterpiece (περιέχει όλα τα παραπάνω πακέτα)


Kingdom Hearts is coming to Steam! #KingdomHearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX, HD 2.8 Final Chapter Prologue and Kingdom Hearts III + Re Mind (DLC) launch on June 13th ? pic.twitter.com/vueQXoE3Nx

— KINGDOM HEARTS (@KINGDOMHEARTS) May 21, 2024



Read More...

Φήμη: Η Capcom ετοιμάζει remake του Resident Evil 1

resident-evil-1-biohazard-remake-76-1716319494.jpg


"Το Biohazard: Resident Evil 1 έρχεται το 2026", σύμφωνα με leaker.

Μπορεί η Capcom να έχει ήδη κυκλοφορήσει remakes για τα πρώτα Resident Evil, ωστόσο μία νέα φήμη αναφέρει ότι τώρα ετοιμάζει...remake του πρώτου Resident Evil με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων της σειράς!

Αυτό υποστήριξαν ο Dusk Golem και ο YouTuber Survival Horror Biohazard Declassified. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, ο Dusk Golem είπε ότι αποστασιοποιείται από την φήμη η οποία είπε ότι "δημιουργήθηκε από ένα imposter account".

Ο προσωρινός τίτλος αυτού του remake υποτίθεται ότι θα είναι: Biohazard: Resident Evil 1 κι ότι θα έχει πιο αργή ταχύτητα στο gameplay σε σχέση με το Resident Evil 2 remake. Να θυμίσουμε ότι το 2002 η Capcom κυκλοφόρησε remake για το Resident Evil 1, ένα με tank controls, ωστόσο εκείνη την εποχή το remake ήρθε μόλις πέντε χρόνια μετά το original και τα γραφικά δεν είχαν το σημερινό επίπεδο.


? NEW RESIDENT EVIL 1 REMAKE INFO ?

According to an anonymous email received by @BioDeclassified :

- Working title: BIOHAZARD: RE1
- Will be slower paced than RE2 Remake
- Each Zombie will have their own unique model due to the small number of enemies within the game
- More… pic.twitter.com/UqHH2a2NwL

— Will | Horror Game Central ?️ (@ResiEvilCentral) May 17, 2024

Επίσης, κάθε ζόμπι θα έχει ξεχωριστό μοντέλο σχεδιασμού, θα χρειάζεστε περισσότερες σφαίρες για να σκοτώσετε τα ζόμπι, τα Crimson Heads θα επανεμφανιστούν και θα υπάρχει νέα κάμερα τρίτου προσώπου.

www.youtube.com/watch?v=LyzceHb79II

Βέβαια από την στιγμή που υπάρχουν αμφιβολίες για τις φήμες...ίσως παραμείνουν φήμες. Το μέλλον θα δείξει.

Read More...

Το XDefiant είναι unplayable την ημέρα κυκλοφορίας του

xdefiant-57-1716318110.jpg


Οι servers έχουν θέματα.

Το XDefiant της Ubisoft κυκλοφόρησε σήμερα, αλλά είναι unplayable σε αρκετούς gamers, λόγω των servers του.

Οι gamers δεν μπορούν να μπουν σε matches και η Ubisoft ανακοίνωσε: "Σας παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι καθώς προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα με τους servers και το matchmaking. Το παιχνίδι το σχεδίασε ο Mark Rubin, πρώην επικεφαλής του Call of Duty, ο οποίος δημοσίευσε το παρακάτω gif ("Matchmaking servers go boom).


Matchmaking servers go boom! We are working on it. pic.twitter.com/8gjk8dASzG

— Mark Rubin (@PixelsofMark) May 21, 2024

Θυμίζουμε ότι το XDefiant είναι free-to-play και κυκλοφορεί σε PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Read More...

Nikos Georgopoulos replied to the topic 'Ninja Theory' in the forum. 1 hour 23 minutes ago

Η Ninja Theory αναπτύσσει δύο νέα games

bleeding-edge-new-game-ninja-theory-38-1716315746.jpg


Δεν κινδυνεύει από κλείσιμο απ' την Microsoft.

Η Ninja Theory, εταιρεία ανάπτυξης του Hellblade 2, αναπτύσσει το Project Mara, αλλά υπάρχει ένα ακόμη video game που βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Windows Central, το νέο παιχνίδι της Ninja Theory έχει ήδη πάρει το πράσινο φως και η Microsoft δεν σκέφτεται να κλείσει το στούντιο. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το νέο video game, όπως εάν πρόκειται για άλλη μια έκδοση στη σειρά Hellblade ή για εντελώς νέα σειρά.

Το Project Mara χαρακτηρίζεται ως ένα Psychological Horror που εστιάζει στον φωτορεαλισμό και διαδραματίζεται σε ένα διαμέρισμα. Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας και δεν γνωρίζουμε ποιο από τα δύο θα κυκλοφορήσει πρώτο.

Read More...

Nikos Georgopoulos replied to the topic 'Dead Cells' in the forum. 1 hour 24 minutes ago

Το πρώτο τρέιλερ

dead-cells-animated-series-6-1716322870.jpg

Το πρώτο τρέιλερ της animated σειράς του Dead Cells δόθηκε στη δημοσιότητα.
www.youtube.com/watch?v=wgCy3FINeGU

Η σειρά θα προβληθεί στις 19 Ιουνίου στο anime streaming service ADN.

Read More...

Nikos Georgopoulos replied to the topic 'V Rising' in the forum. 1 hour 24 minutes ago

Ημερομηνία κυκλοφορίας στο PS5

v-rising-ps5-38-1706783331.jpg

Το V Rising θα κυκλοφορήσει στο PS5 στις 11 Ιουνίου, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης Stunlock Studios.

Read More...

Ο Miyamoto θα είναι ο παραγωγός

the-legend-of-zelda-live-action-film-33-1699437713.jpg

Ο πρόεδρος της Sony Motion Pictures Group, Tom Rothman, δήλωσε στο Deadline, ότι: "Η live-action μεταφορά του The Legend of Zelda αναπτύσσεται σε «όσο το δυνατόν στενότερη συνεργασία» με την «πραγματική ιδιοφυΐα», τον Shigeru Miyamoto της Nintendo", ενώ υποστήριξε ότι «Το The Legend of Zelda θα είναι τεράστιο για εμάς».
O Tom Rothman δήλωσΕ: «Ο Miyamoto είναι μια αληθινή ιδιοφυΐα σε αυτόν τον κόσμο και είναι πραγματικά το δυνατό του όραμα που τον παρακινεί. Δημιούργησε την σειρά και την καταλαβαίνει πλήρως. Πρέπει να δείτε μόνο τα αποτελέσματα του Super Mario Bros. για να δείτε. Οι μεγάλες ταινίες από gaming σειρές θα παραμείνουν μεγάλες. Το The Legend of Zelda θα είναι τεράστιο για εμάς." Η ταινία αναπτύσσεται εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το συνοδευτικό δελτίο τύπου, ο Miyamoto θα είναι ο παραγωγός της ταινίας - η οποία συγχρηματοδοτείται από τη Nintendo και τη Sony Pictures Entertainment (η Sony θα αναλάβει επίσης την παγκόσμια διανομή) - με τον Avi Arad, υπεύθυνο για "πολλές επιτυχημένες ταινίες", να είναι επίσης παραγωγός. Οι ταινίες του κυμαίνονται από το Spider-Man: Across the Spider-Verse και τον διάσημο προκάτοχό του του 2018, μέχρι το Uncharted του 2022 με πρωταγωνιστή τον Tom Holland. 

Read More...

Η λειτουργία αφαιρείται

tesla-steam-37-1671024398.jpg

Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την λειτουργία του Steam στα αυτοκίνητά της, λιγότερο από 1.5 χρόνια από την έναρξή της.
Η λειτουργία είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2022, όπου είχε επιβεβαιωθεί ότι games, όπως τα Cuphead, Sonic και Cyberpunk 2077 μπορούσαν παιχτούν μέσω του Steam app στα Model S και X.

Η Tesla δήλωσε πρόσφατα: "Η Tesla αναβαθμίζει το gaming computer στο Model X σας και το όχημά σας δεν θα μπορεί πλέον να παίξει Steam games. Όλα τα υπόλοιπα apps ψυχαγωγίας δεν θα επηρεαστούν." Επίσημος λόγος για αυτή την απόφαση δεν ανακοινώθηκε.

Read More...

Nikos Georgopoulos replied to the topic 'Windows 11' in the forum. 1 hour 24 minutes ago

Εισαγωγή στα games της Microsoft

microsoft-copilot-ai-82-1716281480.jpg

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να βάζει το Copilot A.I. της στα video games της, με πρώτο το Minecraft.
Η ανακοίνωση έγινε στο Twitter, όπου η Microsoft ανέβασε ένα βίντεο όπου δείχνει το Copilot να προσπαθεί να κάνει craft ένα σπαθί στο Minecraft. Το AI θα αντιλαμβάνεται τους πόρους που έχετε διαθέσιμους ή θα σας καθοδηγεί στο να τους βρείτε. Η Microsoft τόνισε ότι όσα δεδομένα συλλέγει και χρησιμοποιεί το Copilot θα μένουν μέσα στην συσκευή σας και δεν θα ανεβαίνουν στο cloud χωρίς την συναίνεσή σας.


Coming Soon: Copilot ? Minecraft pic.twitter.com/yncla0gCG9

— Microsoft Copilot (@MSFTCopilot) May 20, 2024

Την ίδια στιγμή η Microft ανακοίνωσε το Copilot+ PC, το οποίο θα χρειάζεται 16GB και θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουνίου.

Read More...

Notification