Η σειρά uncharted έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό. Ο Nathan Drake , ένας από τους πιο αξιαγάπήτους χαρακτήρες σε video games, μπαίνει για τελευταία φορά σε μια περιπέτεια. Αυτό είναι το review μου για το Uncharted 4: A Thief’s End.
Σενάριο
Σίγουρα από τα πιο δυνατά σημεία του παιχνιδιού. Δεν θα πω πολλά πράγματα για να μην spoilάρω.Το παιχνίδι σε βάζει κατευθείαν σε δράση. Είσαι με τον αδερφό σου τον Sam σε μια βάρκα , προσπαθώντας να σκοτώσετε έχθρούς που σας κυνηγάνε.Για να μην τα πολυλογώ το σενάριο είναι απλό αλλα με πολλές ανατροπές και συγκινήσεις. Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ο Nathan είδε τον αδερφό και επειδή ο αδερφός του έχει μπλέξει άσχημα ζητάει την βοήθεια απο τον Nathan.
Γραφικά
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ότι καλύτερο έχω δει σε βιντεοπαιχνίδι! Τι να πρωτοκοιτάξεις! Το πανέμορφο περιβάλλον ή τους απίστευτα καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες? Πραγματικά ένα τεράστιο μπράβο στην Naughty Dog για τον τομέα των γραφικών! Η θάλασσα επίσης είναι ρεαλιστική!
Εντόπισα ελάχιστα bugs που δεν πιστεύω να επηρεάζουν καθόλου το παιχνίδι.
Gameplay
Το gameplay του Uncharted 4 είναι παρόμοιο με τα προηγούμενα 3.Οι μόνες διαφορές είναι ότι αυτή τη φορά μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάντζο και επίσης προστέθηκαν και stealth μηχανισμοί.Μην φανταστείτε stealth όπως metal gear , απλά μπορείς να κρυφτείς σε χόρτα και να στραγγαλίσεις τον άλλο χωρίς να σε αντιληφθούν οι εχθροί σου.Κάτι το οποίο δεν γινόταν στα προηγούμενα. Ακόμη υπάρχουν και οι κλασικοί γρίφοι που πιστεύω ότι ήταν πιο εύκολοι απο το Uncharted 2 τουλάχιστον. Εμένα προσωπικά με δυσκόλεψε περισσότερο ο γρίφος λου είναι στο 10 ή 11 chapter νομίζω. Ένα αρνητικό ήταν το σύστημα κάλυψης το οποίο με προβλημάτισε κι εμένα.
Διάρκεια
Κατα την γνώμη μου η διάρκεια ενός παιχνιδιού είναι απο τα πιο βασικά στοιχεία. Το Uncharted 4 δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο θα ήθελα με βάση τα χρήματα που του έδωσα για να το αποκτήσω. Ναι ξέρω είναι ένα Action/Adventure παιχνίδι αλλά το αγόρασα 50 ευρώ για 15 ώρες βασικού campaign περίπου. Μπορεί να υπάρχει και το multiplayer αλλά δεν αχολούμαι συνήθως με το online.
Επίλογος
Το Uncharted ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμένα. Τα πανέμορφα γραφικά του και το πολύ δυνατό σενάριό του με κέρδισαν σίγουρα. Το gameplay ήταν επίσης πολυ καλό με μόνο πρόβλημα το σύστημα καλύψης.Η σχετικά μικρή διάρκειά του για τα λεφτά ρίχνει λίγο το βαθμό του αλλά δεν πάυει να είναι ένα απίστευτο game.