Roblox: "3 μέρες την εβδομάδα στο γραφείο ή απολύεστε"

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Roblox: "3 μέρες την εβδομάδα στο γραφείο ή απολύεστε"

Roblox: "3 μέρες την εβδομάδα στο γραφείο ή απολύεστε"

Η μετά COVID-19 εποχή είναι δύσκολη.

Η Roblox Corporation, δημιουργός του Roblox, έδωσε...τελεσίγραφο στους εργαζόμενούς της για εργασία τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα από το γραφείο.

Την περίοδο του κορωνοϊού, οι developers εργάζονταν από το σπίτι. Ωστόσο, η διεύθυνση της εταιρείας είδε ότι η περίοδος εργασίας από το σπίτι έχει αποδειχθεί μη παραγωγική και έτσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roblox, David Baszucki, σε ανοιχτή επιστολή που εστάλη προς τους εργαζόμενους, τους ζητάει να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Στους εργαζόμενους που επηρεάζονται από την υποχρεωτική επιστροφή στο γραφείο δόθηκε προθεσμία τριών μηνών, έως τις 16 Ιανουαρίου 2024, για να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να παραμείνουν στη Roblox ή να...απολυθούν. Όσοι μετακομίσουν καλούνται να εργαστούν από τα γραφεία της Roblox στο San Mateo της Καλιφόρνια έως τις 15 Ιουλίου 2024. Ο Baszucki είπε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία θα βοηθήσει με τα έξοδα μετεγκατάστασης.

Ο Baszucki θεωρεί ότι δεν είναι μόνο θέμα παραγωγικότητας, αλλά ότι οι νέοι που προσλαμβάνονται «συνήθως μαθαίνουν μέσω της κοινωνικής επαφής και θα έχαναν την καθοδήγηση (του ανώτερου τους)» εάν η εταιρεία συνεχίσει να εργάζεται 100% εξ αποστάσεως. «Τελικά, η Roblox είναι μια εταιρεία καινοτομίας», είπε ο Baszucki στην επιστολή του, «και έπρεπε να επιστρέψουμε στη δουλειά αυτοπροσώπως».

Οι υπάλληλοι των οποίων οι ρόλοι απαιτούν να εργάζονται εξ αποστάσεως, όπως εκείνοι σε κέντρα δεδομένων ή τηλεφωνικά κέντρα, και "άτομα που διαθέτουν εξειδικευμένα σετ δεξιοτήτων ή σημαντικές θεσμικές γνώσεις" δεν θα κληθούν να επιστρέψουν στο γραφείο.

Για όσους επιλέξουν να αποχωρήσουν από τη Roblox, θα έχουν μια περίοδο τριών μηνών, έως τις 15 Απριλίου 2024, για να αποχωρήσουν από τους ρόλους τους ως εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης. Τα πακέτα απόλυσης θα καθορίζονται από το «ατομικό επίπεδο και την διάρκεια υπηρεσίας, μαζί με έξι μήνες κάλυψης υγειονομικής περίθαλψης».

Η εταιρεία είπε ότι προτεραιότητά της είναι να υποστηρίζει τους απομακρυσμένους υπαλλήλους στην απόφασή τους, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι οι ομάδες «έχουν ό,τι χρειάζονται για να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τους στόχους μας για την επόμενη χρονιά».

Τον περασμένο μήνα, η Roblox απέλυσε 30 υπαλλήλους από την ομάδα απόκτησης ταλέντων της, λίγο αφότου η εταιρεία εγκαινίασε ένα virtual εταιρικό κέντρο καριέρας στο Roblox, με την πρόθεση να πάρει συνέντευξη από υποψηφίους στο πλαίσιο της virtual εμπειρίας.

Δείτε τι παίζει με το Roblox στο PlayStation.

Διαβάστε το review του Roblox και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification