Ο Kaz Hirai αποσύρεται από το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στη Sony
Ο Kaz Hirai, διευθύνων σύμβουλος στη Sony, αποσύρθηκε από τη θέση του στην εταιρεία και αναλαμβάνει ρόλο σκηνοθέτη.
Τη θέση του ίδιου θα πάρει ο Kenichiro Yoshida που μέχρι πρότινος εργαζόταν ως Chief Financial Officer και Representative Corporate Executive Officer στη Sony. Η αλλαγή αναμένεται να εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα του Απρίλη.
Ο ίδιος δήλωσε για την αλλαγή αυτή: “Από τότε που ανέλαβα να εργαστώ ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τον Απρίλιο του 2012 είχα δηλώσει πως αποστολή μου είναι το να συνεχίσει η Sony να προσφέρει στους πελάτες ευαισθησία, να τους κινεί συναισθηματικά, να εμπνεύσει και να συμπληρώσει την περιέργειά τους. Αφοσίωσα τον εαυτό μου στο να μεταμορφώσω την εταιρεία και να ενισχύσω το κέρδος της και είμαι αρκετά περήφανος τώρα, στον τρίτο και τελευταίο χρόνο του τωρινού μας πλάνου, που αναμένουμε να ξεπεράσουμε τους οικονομικούς μας στόχου. Με ενθουσιάζει να ακούω ξανά και ξανά από τον κόσμο ότι η Sony επέστρεψε”.
Στη συνέχεια μίλησε και για τον Yoshida που αναλαμβάνει αυτός τον ρόλο του πλέον: “Καθώς η εταιρεία προσεγγίζει ένα κρίσιμο σημείο, πάνω στο ξεκίνημα ενός νέου σχεδίου, θεωρώ ότι είναι η ιδανική στιγμή για να περάσει η σκυτάλη της ηγεσίας σε νέα διοίκηση, για το μέλλον της Sony και για μένα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ο διάδοχός μου, ο Kenichiro Yoshida, με στήριξε στενά από τότε που επέστρεψε στη Sony τον Δεκέμβριο του 2013, συμβάλλοντας εκτενώς πέραν των αρμοδιοτήτων του ως CFO και δρώντας ως ένας πολύτιμος εμπιστευτικός και επιχειρηματικός εταίρος, στην προσπάθειά μας να μεταλλάξουμε τη Sony μαζί. Ο κ. Yoshida συνδυάζει μια βαθιά στρατηγική νοοτροπία με μια αμείλικτη αποφασιστικότητα για την επίτευξη καθορισμένων στόχων και την ικανότητα να υιοθετεί μια παγκόσμια οπτική γωνία. Πιστεύω ότι κατέχει το εύρος της εμπειρίας και της προοπτικής, καθώς και τις ακλόνητες ηγετικές ιδιότητες που απαιτούνται για τη διαχείριση της ποικιλομορφίας των επιχειρήσεων της Sony και ως εκ τούτου είναι το ιδανικό πρόσωπο για να οδηγήσει την εταιρεία προς τα εμπρός στο μέλλον. Ως Πρόεδρος, φυσικά θα προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου στον κ. Yoshida και τη νέα ομάδα διαχείρισης και θα κάνω ό, τι μπορώ για να διευκολύνω την ομαλή μετάβαση και να εξασφαλίσω τη μελλοντική τους επιτυχία”.
Δηλώσεις είχαμε φυσικά και από τη μεριά του Yoshdia που ήταν εμφανώς χαρούμενος για τις εσωτερικές ανακατατάξεις της εταιρείας: “Είμαι ευγνώμων στον Kaz Hirai που μου δείχνουν εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση κάνοντάς με διευθύνοντα σύμβουλο. Μαζί, με το εξαιρετικό ταλέντο που έχουμε στον όμιλο Sony, θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω τα επιχειρηματικά ιδρύματα που καθόρισε ο κ. Hirai και να εκτελέσω περαιτέρω μέτρα μεταρρύθμισης που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά μας ως παγκόσμια επιχείρηση και μας επιτρέπουν να πετύχουμε μακροπρόθεσμο κέρδος και ανάπτυξη”. Να τονίσουμε πως ο Kaz Hirai έπαιξε μείζονα ρόλο στις κυκλοφορίες των PlayStation 2 και PlayStation 3 προτού αναβαθμιστεί σε ανώτερους ρόλους στο παρελθόν.