Battlefield V preview

Hot
Battlefield V preview

Battlefield V preview

Πέφτοντας με αλεξίπτωτο στα πεδία της μάχης της Νορβηγίας.

Με την έλευση των Battlefield 1 και Call of Duty: WW2 παρατηρείται μια επιστροφή των μεγάλων FPS franchises στις ιστορικές περιόδους του παρελθόντος, κάτι το οποίο είχε θετικό αντίκτυπο σε μεγάλη μερίδα του κοινού, η οποία είχε κουραστεί από το ψευδο-φουτουριστικό χαρακτήρα των τελευταίων CoD (βέβαια η σειρά Black Ops συνεχίζει την τάση αυτή) και την μακρά παραμονή των Battlefield στο “σήμερα”. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στην εκδήλωση EA Play που προηγήθηκε της E3 στο Λος Άντζελες, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το επερχόμενο Battlefield V, με το οποίο η σειρά επιστρέφει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πιο συγκεκριμένα στο 1943. Μιας και το επίκεντρο του Single-Player σεναρίου θα είναι η Νορβηγία, δεν μας έκανε εντύπωση το ότι το demo διεξάγεται εκεί.

Gameplay
Το Battlefield V έχει 4 classes, τα οποία θα διαθέτουν και archetypes που θα ειδικεύονται σε έναν τομέα και ξεκλειδώνονται παίζοντας στο Multiplayer mode. Το Assault class, το οποίο και έπαιξα, είναι ο τυπικός στρατιώτης κρούσης εξοπλισμένος με SMGs, Assault Rifles, ενώ με το Grenadier Archetype διαθέτει επίσης αντιαρματικό Panzerfaust και δυναμίτη. Το Recon class αναλαμβάνει την ανίχνευση των εχθρών και τον ρόλο ελεύθερου σκοπευτή, μιας και με το Sniper Archetype είναι οπλισμένο με ένα Sniper Rifle ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένο με φωτοβολίδες και Spawn Beacon. O Medic μπορεί να παρέχει healing kits στους συμπαίκτες του και να επαναφέρει τραυματίες, ενώ ο Support παρέχει πυρομαχικά και χειρίζεται πολυβόλα (το Engineer Archetype διαθέτει και αντιαρματικές νάρκες).

battlefield v preview 2

Έχοντας να παίξω κάποιο game της σειράς από την εποχή του Battlefield 3, ήμουν λίγο επιφυλακτικός ως προς το πως θα μου φανεί ο χειρισμός μετά από τόσο καιρό και το πως μπορεί να έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια. Ωστόσο, ο όποιος δισταγμός μου έφυγε σχεδόν αμέσως μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και τα πάντα όσον αφορά αυτόν τον τομέα ήταν το ίδιο άνετα και ομαλά, δείχνοντας ότι η ΕΑ DICE παραμένει πιστή στο slogan “αν κάτι δεν είναι χαλασμένο, μην προσπαθήσεις να το επισκευάσεις”.

To demo του Battlefield V περιλάμβανε 2 γύρους τουGrand Operations mode κατά την απελευθέρωση της Νορβηγίας από τους συμμάχους. Κάθε γύρος αντιστοιχεί σε μια ημέρα και τα tickets που απομένουν στους νικητές μεταφέρονται στην επόμενη, ενώ οι χαμένοι θα έχουν πιο περιορισμένη πρόσβαση σε εξοπλισμό και πυρομαχικά. Σκοπός ήταν το να καταληφθούν όσο περισσότερα Objectives γίνεται από τους Συμμάχους (στους οποίους ανήκα κι εγώ), ενώ οι δυνάμεις του Άξονα έπρεπε να τους σταματήσουν.

Ως επιτιθέμενοι, ξεκινήσαμε την μάχη μέσα στο μεταγωγικό αεροσκάφος, όσο οι Γερμανοί ετοίμαζαν την άμυνά τους φράζοντας παράθυρα, τοποθετώντας γαιόσακους και χτίζοντας κάλυψη από χιόνι. Το χαρακτηριστικό της επίθεσης από αέρος είναι “δανεισμένο” από τα Battle Royale games και μπορώ να πω ότι η EA την αξιοποίησε σωστά, φτιάχνοντας κάτι δικό της αντί απλά να κάνει αντιγραφή. Η εναέρια είσοδος στη μάχη είναι μια νέα πρόκληση και για τις 2 πλευρές, μιας και οι επιτιθέμενοι πρέπει να συντονιστούν και οι αμυνόμενοι να προσπαθήσουν να προβλέψουν τις εχθρικές ζώνες ρίψης, να κλείσουν τα όποια κενά στην άμυνά τους και να καταρρίψουν εχθρικά μεταγωγικά. Η ομάδα μας στο demo αποτελούνταν από άγνωστα μεταξύ μας άτομα που παίζαμε πρώτη φορά, οπότε ο καθένας έπεφτε όπου να να’ ναι, κάτι το οποίο πληρώσαμε με ήττα.

Ο squad-based χαρακτήρας της σειράς παραμένει και στο Battlefield V, όπου μπορείτε να κάνετε Spawn στην τοποθεσία του squad σας, σε κάποιο spawn beacon ή μέσα σε κάποιο μεταγωγικό αεροσκάφος αν είστε επιτιθέμενοι. Σε περίπτωση όμως που οι Medics ή οι Supports δεν είναι φανατικοί του ομαδικού πνεύματος και δεν σας εξυπηρετούν, υπάρχουν διάσπαρτα σημεία στον χάρτη τα οποία σας παρέχουν πυρομαχικά και healing, κάτι το οποίο φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο παίζοντας σε ένα γκρουπ με αγνώστους, ενώ επιπλέον μπορείτε να lootάρετε πυρομαχικά ή το class kit των νεκρών εχθρών σας. Τα οχήματα και ειδικότερα τα tanks δίνουν μια αίσθηση ισχυρότητας, μιας και όπως και στο Battlefield 1, δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένα αντιαρματικά συστήματα, οπότε δεν υπάρχει αυτός ο φόβος. Όμως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί μόλις εισέλθετε σε μια αστική περιοχή, μιας και μπορεί να εγκλωβιστείτε ανάμεσα σε βαριά εχθρικά πυρά και φυσικά θα πρέπει να έχετε το νου σας για αντίπαλα οχήματα, αντιαρματιστές ή/και αεροσκάφη.

battlefield v preview 4

Οπτικοακουστικός τομέας

Στο άκουσμα της λέξης “Νορβηγία”, ένα από τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο νου είναι το χιόνι. Η απεικόνιση της χώρας στο Battlefield V είναι πανέμορφη με χιονισμένες βουνοκορφές να κυκλώνουν το πεδίο της μάχης, δίνοντας μια αίσθηση των κακουχιών του χειμώνα που αντιμετώπιζαν οι στρατιώτες. Το χάος της μάχης αντικατοπτρίζεται ατμοσφαιρικότατα, καθώς αφού πηδήξετε από το μεταγωγικό (ή κοιτώντας ψηλά από το έδαφος) βλέπετε άλλα αεροσκάφη να πέφτουν φλεγόμενα, καθώς ριπές αντιαρματικών γαζώνουν τον αέρα.

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι στο Battlefield V περιέχονται και γυναικείοι χαρακτήρες, αλλά μέσα στην ταχύτητα και το χάος της μάχης, ούτως ή άλλως σπάνια θα ξεχωρίσει κανείς φύλο, οπότε ο όλος ντόρος μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπερβολή. Τα όπλα και τα οχήματα είναι λεπτομερώς σχεδιασμένα, ενώ τα animations ήταν ομαλότατα, με το framerate να μην έχει μεγάλες διακυμάνσεις. Βέβαια τα PC στα οποία παίξαμε το demo ήταν πανίσχυρα, οπότε μια πιο αντικειμενική γνώμη για την απόδοση των γραφικών θα σχηματιστεί όταν γίνει review σε πιο “οικιακό” σύστημα.

battlefield v preview 3

Ο ήχος συμβάλλει στην ολοκλήρωση της ατμόσφαιρας του Battlefield V. Τα οχήματα έχουν καταπληκτικά ηχητικά εφέ, οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί ακούγονται ρεαλιστικότατα, ενώ το voice acting είναι καθαρό και φωναχτό όπως αρμόζει στο πεδίο της μάχης, αν και όπως ενημερώθηκα οι ανακοινώσεις στην πλευρά του Άξονα γίνονται στα Αγγλικά με γερμανική προφορά και ακούγονται “περίεργα” (θα ήταν προτιμότερο να ήταν στα Γερμανικά με υπότιτλους). Η μουσική στα menus κινείται σε διακριτικά, ambient περάσματα, ενώ τα θέματα τα οποία προμηνύουν την λήξη του κάθε γύρου είναι σαν βγαλμένα από κινηματογραφική ταινία.

Ανανεωμένο gameplay σε ένα γνώριμο υπόβαθρο
Αν και ένα σύντομο demo ενός mode δεν αρκεί για να σχηματίσει κανείς ολοκληρωμένη γνώμη, μπορώ να πω με άνεση ότι έχει γίνει εκπληκτική δουλειά στον οπτικοακουστικό τομές, καθώς και στην γνώριμη άνεση του χειρισμού. Λόγω της φύσης του Grand Operations mode οι μάχες ήταν γρήγορες, σφοδρές και χωρίς να κάνουν “κοιλιά”. Η EA DICE φαίνεται να βρήκε την χρυσή τομή μεταξύ γρήγορου gameplay και μεγάλων, μεικτών ομάδων, κρατώντας τον παίκτη διαρκώς σε εγρήγορση και δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε στην καρδιά της μάχης ανά πάσα στιγμή.

battlefield v preview 5

Αναμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα modes, καθώς και το Single-player campaign. Το σίγουρο είναι ότι το Grand Operations mode θα γνωρίσει επιτυχία και ότι είναι ένας αέρας ανανέωσης στην σειρά, η οποία δένει σωστά με την επιστροφή στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Battlefield V θα κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου 2018 για PC, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερα για το Battlefield V και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 08/09/2018 04:26
Τελικά μετά το 2015 όπου κυκλοφόρησαν παιχνίδια που με ενδιαφέρουν,το 2018 επίσης είναι η χρονιά με αρκετές ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες.

Για μένα το βασικό κριτήριο για να αγοράσω ένα παιχνίδι είναι το single player campaign.Σίγουρ α η υπόθεση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά η μικρή διάρκεια των FPS με αποτρέπει από το να αγοράσω τόσο το Call of Duty όσο και το Battlefield.

Ας ελπίσουμε φέτος η διάρκεια είναι μεγαλύτερη..... .15 ώρες τουλάχιστον.
Notification