Press Start: Ποια θα είναι η πιο δυνατή κονσόλα; Το PS5 ή το Scarlett;

Hot
Press Start: Ποια θα είναι η πιο δυνατή κονσόλα; Το PS5 ή το Scarlett;

Press Start: Ποια θα είναι η πιο δυνατή κονσόλα; Το PS5 ή το Scarlett;

Ουσιαστικά είναι σαν να συγκρίνουμε δυο PC.

Ένας καταιγισμός πληροφοριών για την νέα γενιά των PlayStation και Xbox, έχουν κατακλύσει τα site όλου του κόσμου. Τι από όλα αυτά τελικά θα ισχύει και ποια θα είναι η δυνατότερη κονσόλα;

Επίσημες πληροφορίες για το PlayStation 5 έχουμε από τον επικεφαλής του PlayStation 4 αλλά και της νέας γενιας της Sony, Mark Cerny. Ο system architect και lead designer, αποκάλυψε το ότι το PlayStation 5 θα διαθέτει την ταχύτερη SSD από οποιοδήποτε διαθέσιμο PC μέχρι σήμερα και GPU που θα υποστηρίζει ray tracing. Επιπλέον η κονσόλα θα περιέχει έναν οκταπύρινο AMD Ryzen τρίτης γενιας ο οποίος θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρόνια και αποτελεί μια παραλλαγή του 7nm AMD Zen 2 της Radeon ο οποίος υποστηρίζει ray tracing. Επίσης η νέα κονσόλα της Sony θα υποστηρίζει και 8K ανάλυση ενώ θα υποστηρίζει και λειτουργία PSVR. Ας μην ξεχνάμε ότι με την χρήση του AMD chip η Sony θα προσπαθήσει να επιτύχει την υποστήριξη ενός 3D ήχου χωρίς την χρήση κάποιου ηχοσυστήματος. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε στην σύγκριση μεταξύ PlayStation 4 και PlayStation 5.
Ωστόσο πολλα έχουν ειπωθεί για το backwards compatibility και το cross platform τα όποια ενδέχεται να υποστηρίζει το PlayStation 5 κρατώντας παράλληλα ζωντανό και το PS4. Επίσης η νέα κονσόλα της Sony θα υποστηρίζει και 8K ανάλυση ενώ θα υποστηρίζει και λειτουργία PSVR. Ας μην ξεχνάμε ότι με την χρήση του AMD chip η Sony θα προσπαθήσει να επιτύχει την υποστήριξη ενός 3D ήχου χωρίς την χρήση κάποιου ηχοσυστήματος. Ωστόσο πολλα έχουν ειπωθεί για το backwards compatibility και το cross platform τα όποια ενδέχεται να υποστηρίζει το PlayStation 5 κρατώντας παράλληλα ζωντανό και το PS4. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε στην σύγκριση μεταξύ PlayStation 4 και PlayStation 5.

Από την άλλη πλευρά οι πληροφορίες που έχουμε για την νέα γενιά που θα κυκλοφορήσει η Microsoft είναι ότι αρχικά δεν θα είναι η τελευταία κονσόλα Xbox και θα κυκλοφορήσει με το όνομα Scarlett, αλλά και ότι θα αποτελείτε από στοιχεία που δεν έχουμε ξανά δει σε κονσόλα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, ο οποίος έχει δηλώσει επίσημα ότι σκοπός είναι ο σχεδιασμός ενός συστήματος για την συνεργασία του επεξεργαστή και του τσιπ γραφικών. Επιπλέον δήλωσε ότι τα games που θα υποστηρίζει η Scarlett θα παίζονται σε οθόνη 60 ιντσών σε πολύ μεγάλες ταχύτητες. Ας μην ξεχνάμε ότι το Xbox One είναι πέντε φορές πιο δυνατό από το Xbox 360, γεγονος που μας κάνει να περιμένουμε παρά πολλα από την νέα γενιά. Συγκεκριμένα στην παρουσίαση της Microsoft για την E3 2019 αποκαλύφθηκε το Project Scarlett το οποιο θα υποστηρίζει 8Κ ανάλυση και 120fps, ενώ θα είναι τέσσερεις φορές πιο ισχυρό από το Xbox One X. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επίσημη παρουσίαση της νέας κονσόλας της Micorsoft.

Αντίθετα με όλες τις παραπάνω πληροφορίες και τις προσδοκίες που δημιουργούν στο κοινό, εταιρίες όπως η Platinum Games δήλωσε πως μέσω του επικεφαλή της εταιρίας Atsushi Inaba, ότι δεν ενθουσιάστηκαν με την νέα γενιά κονσόλων αφού δεν αποτελούν κάτι παραπάνω από κονσόλες με hardware από PC, κάτι που τις κάνει βαρετές. Τέλος έχουμε και τις δηλώσεις του πασίγνωστου αναλυτή Michael Pachter. Αρχικά δήλωσε ότι η τιμή των PlayStation 5 και Project Scarlett θα κυμαίνετε στα 800 δολάρια, ενώ στην συνέχεια αναθεώρησε επισημαίνοντας μέσω του GamingBolt ότι το Project Scarlett θα έχει τεχνικές προδιαγραφές για κόστος 500 δολαρίων αλλά θα κοστίζει γύρω στα 399 δολάρια. Επιπροσθέτως τα ιδία είπε και για το PlayStation 5, καθώς επεσήμανε ότι θα έχει μεγαλύτερη απήχηση από την κονσόλα της Microsoft λόγο της χαμηλότερης τιμής του.

Κανείς λοιπόν δεν γνωρίζει ακριβώς τι θα δυνατότητες θα υποστηρίζουν αλλά και ποσό θα κοστίζουν ακριβώς οι νέες κονσόλες των Sony και Microsoft. Ποια πιστεύετε θα είμαι η πιο δυνατή κονσόλα της νέας γένια; Το PlayStation 5 ή το Project Scarlett; Απαντήστε μας εντός του άρθρου και πείτε μας την άποψη σας.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδα
Press Start: Ποια Ε3 press conference σας άρεσε περισσότερο;
Press Start: Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η μεγαλύτερη ανακοίνωση – αποκάλυψη στην φετινή E3;

Τελευταίο User Blog
I’am not here

Τελευταίο User Review
Anno 1800

Καλή εβδομάδα σε όλους!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 24/06/2019 20:32
Σίγουρα το Xbox θα ειναι πιο δυνατο απο το PlayStation 5, αλλα το PlayStation 5 ειναι που θα κανει της πωλήσεις ειτε γιατι ειναι sony, ειτε γιατι θα υποστηρίζει games απο το ps4, ειτε για τους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν. Σε γενικές γραμμες ενα έργω που εχουμε ξαναδει .
#2 geodevil (Level 7) 05/07/2019 19:22
Δεν έχει και πολύ σημασία.. ίσως είναι το Xbox, αν και θα έχουν και τα 2, super χαρακτηριστικά. .
τη διαφορά θα κάνουν τα exclusives, η τιμή που θα κυκλοφορήσουν, οι υπηρεσίες και για εμένα παίζει ρόλο και το backwards compatibility που περιμένουμε να δούμε πως θα είναι!
Notification