Corsair K55 & Glaive RGB review

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Corsair K55 & Glaive RGB review

Corsair K55 & Glaive RGB review

Σας παρουσιάζουμε mouse και keyboard της γνωστής εταιρίας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε δύο περιφερειακά της Corsair. Συγκεκριμένα έχουμε το πληκτρολόγιο K55 RGB και το Glaive RGB gaming mouse.

Corsair K55 RGB
H Corsair παρουσιάζει μια λύση RGB πληκτρολογίου που δεν θα σας αναγκάσει να αδειάσετε την τσέπη σας. Το K55 RGB από την Corsair αποτελεί ένα μεμβρανώδες πληκτρολόγιο ιδανικό για gaming, πληκτρολόγηση αλλά και γενικότερη χρήση. Το γεγονός πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μηχανικό πληκτρολόγιο είναι και η βασική διαφορά στα άλλα προϊόντα της Corsair που σας έχουμε παρουσιάσει. Η μεμβράνη κάτω από τα πλήκτρα είναι επίσης και ο βασικός λόγος που το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο έχει χαμηλή τιμή, καθώς κρίνοντας από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του θα το θεωρούσε κανείς mid ή high end.

Για αρχή να πούμε πως το K55 RGB αποτελείται όλο από πλαστικό, σε αντίθεση με τα άλλα πληκτρολόγια της Corsair. Το βάρος του είναι αρκετά μικρό, μόλις 822 γραμμάρια, κάτι που το κάνει και εύκολο στην μεταφορά. Όσον αφορά το μέγεθός του, είναι αυτό ενός κανονικού πληκτρολογίου με λίγα εκατοστά παραπάνω έτσι ώστε να χωρέσει τα 6 macro keys που βρίσκονται στα αριστερά του. Επίσης στην συσκευασία βρίσκουμε ένα palm rest το οποίο κουμπώνει με ευκολία και αναλόγως με τα γούστα σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ή όχι.

Εξωτερικά το K55 δεν έχει κάτι το εξωπραγματικό, είναι μαύρο και ματ με μαλακά πλήκτρα αλλά έντονο RGB φωτισμό. Η άσπρη πλακέτα κάτω από τα πλήκτρα είναι υπεύθυνη για αυτό το έντονο αποτέλεσμα που βλέπουμε. Ο φωτισμός είναι customisable σε 3 διαφορετικές περιοχές και κρατώντας το fn και πατώντας από το 1 μέχρι το 7 μπορείτε να αλλάξετε τον φωτισμό. Επίσης το κουμπί macro recording που βρίσκεται στο πάνω μέρος σας επιτρέπει να καταγράψετε τα macros σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογισμικό.

Θετικά:
- RGB φωτισμός
- Anti-ghosting και 8 key rollover
- Macro keys

Αρνητικά:
- Ακριβό στην Ελλάδα
- Φτιαγμένο όλο από πλαστικό

Το K55 RGB στο site της Corsair κοστίζει 50 δολάρια και μπαίνει στην κατηγορία των πιο budget πληκτρολογίων της αλλά στην Ελλάδα το βρίσκουμε από 70 ευρώ στα καταστήματα.

Corsair Glaive RGB
Μια νέα λύση για όλους τους gamers. Το συγκεκριμένο ποντίκι έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά. Το ένα είναι ο RGB φωτισμός που μπορείτε να αλλάξετε μέσω του ειδικού software της Corsair. Υπάρχει δυνατότητα να διαλέξετε διαφορετικά χρώματα για τρεις περιοχές του mouse αλλά και να το ταιριάξετε με τον φωτισμό του πληκτρολογίου σας. Δεύτερον έχουμε Optical sensor απο την Pixart και συγκεριμένα τον Pixart 3367 που φτάνει τα 16.000 DPI. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η Corsair έχει αποκλειστική συνεργασία με την Pixart όσον αφορά σε αυτόν τον σένσορα.

Το αριστερό και δεξί click διαθέτουν Omron switches έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη επαναφορά σε κλάσματα δευτερολέπτου, κάτι που κάνει το Glaive RGB ιδανικό και για MOBA. Η ροδέλα κινείται μόνο προς τα μέσα και όχι δεξιά αριστερά, παρόλα αυτά είναι αρκετά σταθερή, τα κουμπιά από κάτω μπορείτε να τα προγραμματίσετε μέσα από το software και στα πλάγια βρίσκουμε αλλά δύο τα οποία χρησιμεύουν για να αλλάξετε προφίλ dpi. Η on-board μνήμη του χρησιμεύει για να θέσετε συγκεκριμένα προφίλ και να τα αλλάζετε εύκολα οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να είναι ανάγκη να ανοίξετε το software.

Το τρίτο και κύριο χαρακτηριστικό του Glaive RGB είναι ότι το αριστερό κομμάτι του αλλάζει και για αυτό έχουμε δύο ανταλλακτικά. Το ένα είναι μεγαλύτερο και το άλλο όπως βλέπετε είναι ίδιο σε μέγεθος με το default κομμάτι του απλά έχει πιο textured επιφάνεια. Η ένωση είναι μαγνητική όποτε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν κουμπώματα.

Δοκιμάζοντας το Glaive RGB σε διάφορα games παρατηρήσαμε ότι είναι καλύτερο για FPS και MOBA που απαιτούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για racing, RPG, action, strategy ή άλλα, απλά τα συγκεκριμένα genres δεν απαιτούν ιδιαίτερο mouse.

Θετικά:
- Φωτισμός 3 ζωνών RGB
- Προγραμματιζόμενα κουμπιά
- Αλλαγή αριστερού κομματιού

Αρνητικά:
- Δεν είναι αμφιδέξιο
- Υψηλή τιμή
- Η ροδέλα δεν κινείται δεξιά - αριστερά

To Glaive RGB μπορείτε να το βρείτε στα ελληνικά καταστήματα από 79 ευρώ.

Συζητήστε μαζί μας για την Corsair στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Divine Raiden (Level 26) 20/07/2017 16:34
Η Corsair έχει βγάλει πολύ ωραία περιφερειακά!Το ποντίκι το περιμένω πως και πως να το δοκιμάσω.Θα με βολέψει πολύ νομίζω γιατί μπορώ να πειράξω το σχήμα του.Το πληκτρολόγιο τίμιο για αυτα που προσφέρει αν και λίγο ακριβό για τα δικάς μας δεδομένα.
#2 ashbringer (Level 25) 21/07/2017 10:11
Η corsair βγάζει πολύ όμορφα προιόντα και πολύ πρακτικά.
Notification