Final Fantasy VII

Hot
REVIEWED ON Playstation   PC  

Final Fantasy VII

Site: www.ffonline.com



Αμέσως μετά την κυκλοφορία του Final Fantasy VI η Square Enix ξεκίνησε να προετοιμάζει το επόμενο της χτύπημα. Ο Hironobu Sakaguchi αυτή την φορά αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με το νέο project της Ιαπωνικής εταιρείας και ανέλαβε την συγγραφή του σεναρίου, το οποίο θα λάμβανε χώρα στη Νέα Υόρκη λίγο πριν το τέλος της χιλιετίας. Εν τω μεταξύ, εκείνο το διάστημα αρκετοί από τους developers άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο Chrono Trigger κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ανάπτυξη του διαδόχου του Final Fantasy VI να μπει προσωρινά στον πάγο. Επιπλέον, το αρχικό σενάριο που είχε παρουσιάσει ο Sakaguchi εγκαταλείφθηκε, αν και αρκετά στοιχεία από αυτό μεταφέρθηκαν στο Chrono Trigger, αλλά και σε μεταγενέστερες δημιουργίες της Square Enix όπως το Parasite Eve και το Final Fantasy VIII.

Στα τέλη του 1995 η ιαπωνική εταιρεία συνέχισε το έργο της πάνω στο Final Fantasy VII με ένα τεράστιο budget για τα δεδομένα της τότε εποχής που άγγιζε τα 45 εκατομμύρια δολάρια. Ο Yoshinore Kitase πίστευε πως η σειρά ήταν έτοιμη για το μεγάλο βήμα στις τρεις διαστάσεις και μερικούς μήνες αργότερα η Square Enix ξεκίνησε να εργάζεται σε κάποια πρώιμα tech demo βασισμένα στην τεχνολογία Onyx της Silicon Graphics. Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, υπήρχε όμως ένα σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο που θα καταλάμβανε το παιχνίδι. Εκείνο το διάστημα η Square Enix έχοντας μια πολύ καλή συνεργασία με τη Nintendo σκέφτονταν να διαθέσει το επερχόμενο RPG της στο Nintendo 64. Με δεδομένο όμως ότι η 64-bit κονσόλα θα υποστήριζε cartrdige και όχι CD-ROM οι δύο εταιρείες ήρθαν σε ρήξη και η ανάπτυξη του Final Fantasy VII συνεχίστηκε για το πρωτότυπο PlayStation.

Το 1997, αρχικά στην Ιαπωνία και μερικούς μήνες αργότερα σε Αμερική και Ευρώπη η Sony κυκλοφόρησε το έβδομο κεφάλαιο της σειράς αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και πουλώντας σε χρόνο dt τα πρώτα εκατομμύρια αντίτυπα. Ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή αγορά το Final Fantasy VII έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία και ουσιαστικά καθιέρωσε τα JRPG στη συνείδηση μιας τεράστιας μερίδας παικτών. Συν τις άλλοις, η περιπέτεια του Cloud Strife και των υπολοίπων πρωταγωνιστών έδωσε μια σημαντική ώθηση στις πωλήσεις του PlayStation και έδωσε παράλληλα το χαριστικό πλήγμα στο Sega Saturn. Πάμε όμως να δούμε τους λόγους που κάνουν το Final Fantasy VII ένα από τα καλύτερα – αν όχι το καλύτερο- console RPG όλων των εποχών.



Σενάριο
Το σενάριο του παιχνιδιού συνεχίζει το ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα της σειράς, δηλαδή θα πρέπει να σώσετε τον κόσμο, την αποκαλούμενη Γαία, έχοντας την βοήθεια μερικών συντρόφων σας με ειδικές ικανότητες ο καθένας και των στοιχείων της φύσης (φωτιά, νερό κ.α). Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Είσαστε μέλος μιας αντιστασιακής οργάνωσης με το όνομα Avalanche με σκοπό να σταματήσετε μια διεφθαρμένη οργάνωση εν’ ονόματι Shinra, η οποία αντλεί την ενέργεια του πλανήτη που ονομάζεται Mako προκαλώντας ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές καταστροφές.

Το έβδομο θαύμα της σειράς Final Fantasy είναι εδώ!



Ο βασικός χαρακτήρας του Final Fantasy VII είναι ο Cloud, ένας μισθοφόρος στρατιώτης που τον ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Cloud στο παρελθόν ήταν μέλος μιας επίλεκτης στρατιωτικής μονάδας της Shinra με την κωδική ονομασία SOLDIER. H Avalanhe στρατολογεί τον ξανθομάλλη με ήρωα με στόχο να συμβάλλει στην ανατίναξη ενός αντιδραστήρα που λειτουργεί με βάση το Mako. Η αποστολή στέφεται με επιτυχία, παρόλα αυτά ορισμένα μέλη της Avalance βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Ο πρωταγωνιστής σύντομα θα αρχίσει να συμμερίζεται τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της οργάνωσης και στην πορεία θα εισχωρήσει σε αυτήν με στόχο να θέσει ένα τέλος στην τυραννική κυριαρχία της Shinra.Το σενάριο θα κρατήσει τον ενδιαφέρον σας αμείωτο χάρις την ενδιαφέρουσα πλοκή του και τις δεκάδες ανατροπές του. Καθέ μέλος της ομάδας σας έχει την δικιά του ιστορία και το δικό του παρελθόν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο παίχτης να ζεί το παιχνίδι, να ταυτίζεται με τους ήρωες και να υπάρχει εναλλαγή συναισθημάτων.



Γραφικα – Ήχος
Όπως είπαμε παραπάνω το Final Fantasy VII κυκλοφόρησε μόνο για το PlayStation και πολύ αργότερα για το PC. Ήταν το πρώτο 3D RPG παιχνίδι και τα γραφικά για εκείνον τον καιρό ήταν συμπαθητικά και καλά, αλλά όχι όμως διαχρονικά. Από ότι μας δήλωσαν και οι παραγωγοί της Square Enix έδωσαν περισσότερο βάθος στο σενάριο και στη σχεδίαση των χαρακτήρων και όχι τόσο στα γραφικά και στον σχεδιασμό των τοπίων. Μπορεί τα γραφικά να είναι γεμάτο χοντροκομμένα pixels αλλά στα FMV, τα videos είναι καταπληκτικά και άκρως εντυπωσιακά. Ο ήχος από την άλλη είναι απλοϊκός, χαλαρός, αν και λίγο κουραστικός, αλλά την ώρα της μάχης, γίνεται γρήγορος, πορωτικός, με λίγα λόγια σας κάνει και εσάς να σιγοτραγουδάτε ή ακόμα και να παίζετε με βάση τον ρυθμό της μουσικής. Όλη η μουσικη του παιχνιδιού, είναι ενορχηστρομένη από χορωδία 99 βιολών και πλήκτρων. Το αποτέλεσμα καταπληκτικό…



Gameplay
Tο Gameplay είναι πολύ έξυπνο. Χειρίζεστε μέχρι και τρεις ήρωες, με special moves ο καθένας. Οι συνολικοί ήρωες είναι εννιά και είναι στο χέρι σας να επιλέξετε ποιούς θέλετε να έχετε στην τριμελή ομάδα σας. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε εναλλάξ διάφορους χαρακτήρες ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν experience points από τις μάχες αλλά θα πρέπει να προσέχετε, ότι όλοι οι χαρακτήρες σας πρέπει να ανεβαίνουν level. Αρκετές φορές το σενάριο εξελίσσεται με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλετε να βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να πολεμήσετε mobs μεγάλου level με έναν ήρωα χαμηλού level. Επίσης έχετε μια πληθώρα επιλογές από μαγικά και φυσικά αυτό που κάνει τα Final Fantasy να ξεχωρίζουν από τα άλλα RPG παιχνίδια είναι τα summon spells. Με λίγα λόγια, τους θεούς που έχετε μαζί σας για να σας βοηθήσουν στο να πολεμήσετε το κακό και να σώσετε την Γαία. Έτσι, θα έχετε την δυνατότητα να καλέσετε τον Ifrit, τον θεό της φωτιάς ή την Shiva, την θεά του πάγου, αλλά και διάφορους άλλους θεούς και δαίμονες πράγμα που κάνει την μάχη ακόμα πιο συναρπαστική.



Στο Final Fantasy VII, κάθε χαρακτήρας έχει και τα όρια του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν δεχτείτε πολλά χτυπήματα, ανεβαίνει μια μπάρα με αποτέλεσμα όταν γεμίσει, ο χαρακτήρας σας να κάνει κίνηση απελπισίας, "κόβοντας" πάρα πολλά hit points από τους αντιπάλους σας. Τέλος ο κόσμος που διαδραματίζεται το παιχνίδι είναι πάρα πολυ μεγάλος και έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε κάθε γωνιά της Γαίας, γνωρίζοντας καινούριους πολιτισμούς, χαρακτήρες, καθώς και τέρατα. Αυτό κάνει το παιχνίδι να έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο, αφού για να το τερματίσετε θα χρειαστείτε το λιγότερο 40 ώρες...(δεν μιλάμε πόσες ώρες θα χρειαστείτε αν θέλετε να ανακαλύψετε ολόκληρο τον κόσμο). Γι’ αυτό τον λόγο η Squaresoft έχει εντάξει μέσα στο παιχνίδι, πολλά mini – games, πολλά τουρνουά και φυσικά τα materials και τα summon spell διασκορπισμένα στον κόσμο, ώστε να μην κάνει το παιχνίδι κουραστικό (κάτι που το καταφέρνει) και να σας παροτρύνει για να ψάχνετε όλο και περισσότερο.



Συμπέρασμα
Το FFVII είναι από τα καλύτερα RPG μέχρι τώρα. Αν εξαιρέσουμε τα γραφικά που για εκείνη την εποχή ήταν ικανοποιητικά, σε κανέναν άλλο τομέα δεν πάσχει. Άλλωστε και γι’ αυτό η Squaresoft αποφάσισε να κυκλοφορήσει το FFVII στο PS3. Το σενάριο είναι φανταστικό και καθηλώνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς gamers. Σίγουρα όσοι έχουν παίξει αυτό το παιχνίδι το έχουν αγαπήσει…

Θετικά:
- Φανταστικό σενάριο
- Απέραντος κόσμος
- Καταπληκτικοί χαρακτήρες
- Έξυπνο σύστημα μάχης
- Cloud versus Sephiroth

Αρνητικά:
- Μέτρια γραφικά
- Χάνεσαι εύκολα

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 10
Αντοχή: 10
Γενικά: 9.5

Αν δεν έχετε αυτό το παιχνίδι στη συλλογή σας τότε πρέπει να το αποκτήσετε. Το πρώτο τριδιάστατο RPG που υπόσχεται ατελείωτη δράση, απίστευτη πλοκή και εναλλαγή συναισθημάτων. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Final Fantasy, εκεί όπου τα όνειρα, γίνονται πραγματικότητα!

Στέλιος Μουρέλλος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Geonick (Level 30) 18/07/2009 14:37
το καλυτερο final fantasy της σειρας παιδες!
#2 andante (Level 5) 11/02/2011 17:03
Ισως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών.
Αξεπέραστο, μοναδικό, συγκλονιστικό
Γραμμένο στην ιστορία και στις καρδιές μας...
#3 +1 wiifiter 11/02/2011 17:03
Τι να πεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι... Τι να πρωτοπείς... Δεν έχω λόγια... Δεν έχω αγαπήσει περισσότερο κάποιο άλλο παιχνίδι...
#4 +1 Vaas (Level 6) 13/12/2012 10:54
Oτι καλυτερο εχει συμβει ποτε στην ιστορια του gaming απο τοτε που ξεκινησε.Χωρις λογια..το επικοτερο παιχνιδι εδω και τρεις δεκαετιες.... :roll:
#5 NoGood! (Level 24) 11/07/2014 22:19
Μεγάλη αγάπη για αυτό το παιχνίδι.Δεν είχα βρει τον Vincent την πρώτη φορά που το τερμάτισα και επειδή είχα ξενερώσει το ξανάπαιξα για να τον πάρω.
#6 Mr.Dododi (Level 25) 06/09/2014 19:42
Το είχα ξεκινήσει στο pc αλλά λόγω format έχασα το save και το παράτησα. Κάποια στιγμή θα το ξαναπιάσω ;-)
Score 9.5
9.69 User Score
(23 votes )
User Reviews 0
Genre: JRPG
Developer: Square Enix
Publisher: Sony: PlayStation, PC: Eidos Interactive
Διάθεση:
Players:
Requirements: 1GB RAM, 133Mhz
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: PlayStation: 17/11/1997, PC: 25/5/1998
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification