Cat Quest II

Hot
REVIEWED ON Switch (Primary version tested)   PC   PS4   Xbox One   iOS  

Σκυλίσια υπομονή για έναν γαταστροφικό πόλεμο.

Σκυλίσια υπομονή για έναν γαταστροφικό πόλεμο.

Σκυλίσια υπομονή για έναν γαταστροφικό πόλεμο.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πολυβραβευμένου Cat Quest ήρθε και το sequel. Οι Gentlebros είχαν ακούσει διθυραμβικά σχόλια και κριτικές για το χαριτωμένο hack n’ slash που κυκλοφόρησαν το 2017 και σαν να περίμεναν την επιτυχία του, είχαν προσθέσει ένα quest στο Cat Quest που επιβεβαίωνε ξεκάθαρα την κυκλοφορία ενός sequel. Για αυτό και μετά την ανάπτυξη του πρώτου Cat Quest, ρίχτηκαν στην δουλειά και μανιωδώς για τα επόμενα δύο χρόνια ανέπτυσσαν το Cat Quest II, ένα sequel που θα μας έδειχνε περισσότερο τον κόσμο και τις σχέσεις μεταξύ σκύλων και γατών.

cat questII 1

Το Cat Quest II ήρθε και κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Σχεδόν διπλασιάζει τον κόσμο του παιχνιδιού, διπλασιάζει το κυνικό του (pun intended) χιούμορ, καθώς και προσθέτει co-op και περισσότερα dungeons. Φυσικά δεν είναι ένα τέλειο sequel και για πολλούς ίσως και όχι αυτό που θα περίμεναν από την σειρά, αλλά είναι μια “μεταβατική” ιστορία που ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της τριλογίας, που το game έντονα hint-άρει την ύπαρξη ενός τρίτου τίτλου, ελπίζοντας μόνο να μην γίνει σαν την γνωστή σειρά του Nomura ή κάποιο game της Valve…

Αιώνιος πόλεμος μεταξύ γάτας και σκύλου
Σε παρόμοιο μοτίβο με το πρώτο game, έτσι ξεκινάμε και εδώ κάπως μυστηριωδώς. Βλέπουμε το επικό σπαθί το οποίο διατάραξε τις σχέσεις αιώνιας ειρήνης μεταξύ των γατών και των σκύλων, καθώς και τους δύο βασιλιάδες των φυλών αντίστοιχα. Μετά την πτώση τους λόγω του “μεγάλου κακού”, βλέπουμε ένα σκύλο και μια γάτα να ξυπνάνε σε ένα νησί και να τους προσεγγίζει ένα μικρό φαντασματάκι ονόματι Kirry. Αφού λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι είναι οι βασιλιάδες που έπεσαν και επέστρεψαν, ξεκινάμε την περιπέτειά μας. Ο Kirry μας λέει πως κάποιοι κακοί βασιλιάδες ανέβηκαν στον θρόνο τους και διοικούν πλέον το Felingrad και το Lupus Empire.

cat questII 2

Οι κάτοικοι και των δύο περιοχών ζουν σε “χουντικές” συνθήκες και εσείς πρέπει να συνεργαστείτε για να νικήσετε τους κακούς βασιλιάδες και να πάρετε πίσω τους θρόνους σας. Για να το κάνετε αυτό όμως πρέπει να συγκεντρώσετε τρία shards για να κάνετε forge το επικό σπαθί. Εμπόδιο στον δρόμο σας θα σταθούν οι Wolfen και Lioner, καθώς και αυτοί ξεχωριστά ψάχνουν να βρουν τα shards για να ολοκληρώσουν το σπαθί και να έχουν την απόλυτη δύναμη. Ωστόσο θα έχετε συντροφιά αρκετούς καλούς φίλους που θα σας βοηθήσουν στον σκοπό σας.

Hit and roll
Δεν είναι και μεγάλη έκπληξη ότι όταν ένα game ακούει τόσο καλά σχόλια, συνήθως το sequel του έρχεται σε παρόμοιο στυλ. Στην περίπτωση του Cat Quest II οι αλλαγές που φέρνει είναι ελάχιστες. Ξεκινώντας, το combat system του είναι σχεδόν copy-paste. Έχουμε την προσθήκη ranged weapons, αλλά το κλασικό hit and roll που είδαμε πολύ έντονα στο πρώτο game ήρθε για να μείνει. Βέβαια η προσθήκη ενός δεύτερου παίκτη, ή A.Ι αν παίζετε σόλο, αυξάνει λίγο τις επιλογές σχετικά με το πως θα κάνετε equip τον κάθε παίκτη και αν θα είναι mage ή θα έχει melee επιθέσεις.

Υπάρχουν αρκετά καινούργια όπλα τα οποία μπορείτε να βρείτε στα διάφορα dungeons, καθώς και μπόλικα armor. Κάθε όπλο έχει τα δικά του stats και passive στοιχεία. Μερικά σας δίνουν περισσότερη ζωή, άλλα περισσότερο armor ή damage σε συγκεκριμένο spell. Στην μαγεία έχουμε τα κλασικά που είχαμε στο πρώτο game όπως φωτιά, πάγος, κεραυνός, αλλά και κάποια καινούργια που κάνουν physical damage και όχι magic. Αν διαλέξετε να παίξετε με ranged, όπως έκανα και εγώ, θα δείτε ότι είναι αρκετά πιο εύκολο, μιας και κάνει auto-target, ωστόσο σε κοντινή απόσταση για κάποιο λόγο δεν έβρισκε στόχο.

Ευτυχώς αυτή την φορά οι Gentlebros άκουσαν και αντί για να κάνετε upgrade τα όπλα σας με τυχαία κουτιά, μπορείτε να πάτε στην Kit Kat ή στον Hotto Doggo και να κάνετε upgrade όποιο armor ή weapon θέλετε εσείς. Όσον αφορά την μαγεία, πλέον δεν μπορείτε να την αγοράσετε αλλά την βρίσκετε σε κάποιες μεγάλες πέτρες που φωτίζουν, είτε σε dungeons, είτε στο overworld που βρίσκονται διάσπαρτα. Αν ξεκλειδώσετε κάποιο spell ωστόσο, μπορείτε να επισκεφτείτε έναν μάγο και να το κάνετε upgrade ώστε να κάνει περισσότερο damage ή heal.

cat questII 3

Η προσθήκη του co-op διπλασιάζει την διασκέδαση, όμως το A.I στο solo play κάνει το game αρκετά πιο εύκολο. Στο solo play μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ των παικτών και να χειρίζεστε είτε τον σκύλο, είτε την γάτα. Το A.I γενικά είναι οκ. Μην φανταστείτε τίποτα στυλ Ατρεά, αλλά όταν επιτίθεστε βαράει και αυτό. Συνήθως όταν αντιμετωπίζετε κάποιο εχθρό, ο εχθρός θα τρέξει προς τα εσάς και δεν θα στοχεύσει το A.I, με αποτέλεσμα αυτό να συνεχίζει να βαράει και να δέχεται σχεδόν μηδενικό damage. Άρα όταν βλέπετε να έχετε λίγη ζωή, μπορείτε απλά να αλλάξετε παίκτη και να σώσετε το play. 

The puns are strong in this one. 

Μπορείτε να εξερευνήσετε το overworld και να γνωρίσετε όλους τους NPCs και να βρείτε αρκετά easter eggs, ή να κάνετε ατελείωτο farming στα μπόλικα dungeons που υπάρχουν τόσο στο Felingrad, όσο και στο Lupus Empire. Οι ιστορίες των sidequest είναι χαριτωμένες και καλογραμμένες. Άλλα περιέχουν έξυπνα easter eggs και άλλα κάνουν reference quest του πρώτου game. Το να διαχειρίζεστε τα quest έγινε πιο εύκολο. Πλέον πηγαίνετε τον NPC που βρίσκετε το θαυμαστικό και αναλαμβάνετε το quest. Αν θέλετε να το ακυρώσετε και να κάνετε κάτι άλλο, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε το κοντινότερο βιβλίο στο overworld και να πάτε να το ακυρώσετε.

cat questII 4

Το menu αναβαθμίστηκε και έγινε πιο βολικό. Πλέον μπορείτε να δείτε και όλο τον χάρτη, αν και ακόμα δεν μπορείτε να κάνετε ζουμ. Υπάρχει ποικιλία στους εχθρούς και στις επιθέσεις τους και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον καθένα με ξεχωριστό τρόπο. Ωστόσο δεν θα δυσκολευτείτε και τόσο, αφού αν εξερευνήσετε για λίγο τα διάφορα dungeons θα ανεβείτε αρκετά γρήγορα level και θα είστε OP, έτσι θα τους ψήνετε για πλάκα, ακόμα και αν τους βαράτε με κινήσεις στις οποίες είναι resistant. Όπως και στο πρώτο έτσι και εδώ, save μπορείτε να κάνετε μόνο σε κάτι πέτρες που φωτίζουν.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Φαίνεται πως δεν πέρασε και πολύς χρόνος από τότε που είδαμε το Felingrad για πρώτη φορά. Η περιοχή έμεινε ίδια και απαράλλακτη. Το ίδιο όμορφη με το πρώτο game, όμως θα περιμέναμε κάποια μεγαλύτερη βελτίωση σε ένα sequel. Η πιο εμφανής βελτίωση είναι τα ελαφρώς βελτιωμένα textures, που γίνονται πιο αντιληπτά στην θάλασσα, καθώς και το γεγονός ότι πλέον το σπίτι των blacksmiths δεν είναι απλά μια γραμμή. Ακόμα κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, ενώ οι εχθροί και τα dungeons δείχνουν καλύτερα από πριν. Η προσθήκη του Lupus Empire μεγαλώνει τον χάρτη και προσθέτει μια ευχάριστη χρωματική αντίθεση πλάι στο πράσινο βασίλειο του Felingrad. Τα εφέ των επιθέσεων και των spells παρέμειναν ίδια, όπως και οι επιθέσεις των εχθρών κατά κύριο λόγο.

cat questII 5

Κραυγές πολέμου
Το ίδιο μοτίβο έχουμε και στον ηχητικό τομέα. Τα περισσότερα μουσικά κομμάτια στο Felingrad έχουν μείνει τα ίδια, όπως όταν εξερευνάτε το overworld ή όταν φαρμάρετε στα dungeons. Βέβαια με την προσθήκη του Lupus Empire δεν γινόταν να μην προσθέσουν και κάποια καινούργια μουσικά κομμάτια. Θα δείτε και εσείς ότι με το που περνάτε στην περιοχή του Lupus Empire, το soundtrack αλλάζει κατευθείαν. Όλα τα μουσικά κομμάτια και τα ηχητικά εφέ, είτε υπήρχαν στο πρώτο game, είτε τα καινούργια που προστέθηκαν, είναι πολύ καλής ποιότητας και θα σας “ρουφήξουν” στον κόσμο του Cat Quest II. Αν περιμένατε την προσθήκη voice acting, θα απογοητευτείτε. Οι διάλογοι για ακόμη μια φορά δεν έχουν αλλάξει από το πρώτο game και έχουν ακόμα το στυλ “Okami”.

Γέφυρα προς τον τελικό προορισμό
Το Cat Quest II είναι ένα όμορφο και διασκεδαστικό sequel που θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον για 8-12 ώρες, 2 ώρες περισσότερες από το προηγούμενο. Ενώ με την προσθήκη του co-op και του new game+ αυξάνεται τόσο το replayability, όσο και η διασκέδαση. Ωστόσο, θα περιμέναμε περισσότερες αλλαγές σε ένα sequel και όχι απλά ένα re-skin με διαφορετική ιστορία και μια επιπλέον τοποθεσία. Στην τιμή των 15€ είναι ένα καλό deal για να περάσετε ευχάριστα στον ελεύθερο σας χρόνο, καθώς και να κολλήσετε το δεύτερο κομμάτι του παζλ πριν την αναπόφευκτη ανακοίνωση του Cat Quest III.

Θετικά:
- Επεκτείνει λίγο την ιστορία
- Καινούργια μέρη και περισσότερα dungeons
- Μπορείς να κάνεις upgrade όπλα και armor
- Ranged weapons
- 2 player Co-op
- Μπόλικα puns και easter eggs

Αρνητικά:
- Διασκεδαστικό αλλά βαρετό gameplay
- Το solo A.I σχεδόν ανίκητο
- Ανεβαίνεις πολύ εύκολα level
- Μερικά ανεξήγητα frame drops

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7.2
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 7
Αντοχή: 7.2
Γενικά: 7.6

Θυμίζει περισσότερο re-skin του πρώτου game και παρόλο που έχει μερικές βελτιώσεις, συνεχίζει να κολυμπάει στα ρηχά ενώ παράλληλα μας προετοιμάζει για το sequel.

Σταμάτης Καράμπογας 

NEWS   VIEW ALL

Cat Quest 2 gameplay videos

Η κυκλοφορία του casual Action-RPG sequel Cat Quest 2 πλησιάζει και η εταιρία ανάπτυξης, The Gentlebros, δημοσίευσαν κάποια gameplay βίντεο. Το Cat Quest 2 κρατάει όλα τα καλά στοιχεία του πρώτου g...
Posted (14 Sep 2019)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.6
7.33 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: Action, RPG
Developer: The Gentlebros
Publisher: PQube
Διάθεση: PQube
Players: 1-2
Requirements: Επεξεργαστής Intel Core i3-2100, 4GB RAM, Κάρτα Γραφικών Intel HD Graphics 520, Λειτουργικό Σύστημα Windows 7 ή νεότερα, Χώρος στον σκληρό 600MB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 24/10/19
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.