Το multiplayer στο Cyberpunk 2077

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το multiplayer στο Cyberpunk 2077

Το multiplayer στο Cyberpunk 2077

Δεν θα αποτελεί ξεχωριστό τίτλο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 28/6/19] Σύμφωνα με αγγελία στο site της CD Projekt Red, το Cyberpunk 2077 θα έχει multiplayer mode.

Μία αγγελία ζητάει Network programmer και μια άλλη Technology programmer. Δεν ξεκαθαρίζουν ότι αφορούν το multiplayer mode, ωστόσο έχουν το tag Cyberpunk 2077. Προφανώς λοιπόν το παιχνίδι θα έχει τουλάχιστον Co-op. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν "εμπειρία με multiplayer Shooters". Επίσης, μια άλλη αγγελία αναζητά Multiplayer Designer με εμπειρία σε AAA Shooters αλλά δεν έχει tag Cyberpunk 2077, οπότε ενδέχεται να αφορά οποιοδήποτε παιχνίδι (εκτός του Skyrim VI που δεν θα έχει multiplayer).

Διαβάστε περισσότερα για τους γυμνούς χαρακτήρες του παιχνιδιού και τα one-night stands.

[UPDATE: 22/8/19 - Προς διερεύνηση] Η CD Projekt Red ερευνά αυτές τις ημέρες πως θα μπορέσει να υλοποιήσει το multiplayer mode στο Cyberpunk 2077.

Παρότι εστιάζει στο campaign, στόχος της είναι και η υλοποίηση του multiplayer. Η CD Projekt Red δήλωσε συγκεκριμένα, μέσω του senior concept artist της, Marthe Jonkers, "Προφανώς και στοχεύουμε στο campaign και αυτό θα λάβετε το 2020. Δεν λέμε όχι στο multiplayer αλλά ούτε και ναι. Ακόμα βρισκόμαστε σε στάδιο έρευνας για το πως θα το υλοποιήσουμε. Το single-player δένει και έχει συνοχή. Απλά θα προσθέσουμε ένα multiplayer στοιχείο και αυτό είναι όλο. Πάνω απ' όλα το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το immersion του χρήστη και θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τα πάντα δένουν μαζί. Αν δεν δέσει το multiplayer τότε δεν μας κάνει. Δεν θα υλοποιούσαμε ποτέ κάτι για το Cyberpunk 2077 σαν δεν έχει τουλάχιστον τα στάνταρ της σειράς The Witcher".

Με όλα αυτά γίνεται κατανοητό πλέον ότι πιθανόν οδεύουμε σε κάποιο Co-op multiplayer. Βέβαια το story του Cyberpunk 2077 εστιάζει σε εσάς ως κεντρικό χαρακτήρα, οπότε γι' αυτό και προφανώς οι developers προσπαθούν να δουν πως θα υλοποιήσουν το multiplayer και αν θα το εντάξουν κάπως στη βασική ιστορία. Άραγε θα δούμε προαιρετικές multiplayer αποστολές; Το μέλλον θα δείξει.

Παράλληλα, η CD Projekt Red ανακοίνωσε ότι στις 30 Αυγούστου θα παρουσιάσει ένα demo 15 λεπτών για το Cyberpunk 2077 σε livestream, το οποίο θα διεξαχθεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Τέλος, έδωσε στη δημοσιότητα και τα παρακάτω screenshots. 

cyberpunk-2077-gamescom-2019-building

cyberpunk2077-gamescom-car

cyberpunk2077-gamescom-2019-traffic

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια της να παρατείνει την αγωνία του κοινού, η CD Projekt Red έδωσε στην δημοσιότητα νέα screenshots από το demo που αναμένεται να παρουσιάσει. Σε αντίθεση με τα χθεσινά screenshots, τα νέα μας δίνουν μια γεύση από το combat αλλά και τα οχήματα του Cyberpunk 2077.

cyberpunk-2077-gamescom-2019-combat

cyberpunk-2077-gamescom-2019-combat-elevator

cyberpunk-2077-gamescom-2019-akira

Τέλος, αυτό που ξεχωρίζει είναι και η μηχανή Yaiba Kusanagi η οποία αποτελεί και φόρο τιμής στην ταινία Akira του Katsuhiro Otomo.

 

[UPDATE 2: 4/9/19 – Επιβεβαιώθηκε το multiplayer] Η CD Projekt Red ανακοίνωσε ότι το νέο mode βρίσκεται στα σκαριά, όμως δεν θα είναι διαθέσιμο με την κυκλοφορία του game.


Παρά τις αρχικές της ενστάσεις, η πολωνική εταιρεία ανάπτυξης φαίνεται να αναθεώρησε σχετικά με το multiplayer του Cyberpunk 2077. Σύμφωνα με tweet από τον επίσημο λογαριασμό της CD Projekt Red, το multiplayer δεν αποτελεί προτεραιότητα αφού η ίδια σκοπεύει να κυκλοφορήσει δωρεάν DLC και single player content πριν από αυτό.

 

Ωστόσο, η εν λόγω επιβεβαίωση ενθουσίασε τους fans ανά τον κόσμο παρά το γεγονός ότι δεν ήρθαν στην δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η πολωνική εταιρία ανάπτυξης εργάζεται πάνω σε multiplayer game, εάν εξαιρέσουμε το Gwent: The Witcher Card Game, ενώ η απορία όλων είναι πως θα καταφέρει να το ενσωματώσει στο open-world του Cyberpunk 2077.


[UPDATE 3: 12/10/19 - Νέες δηλώσεις για multiplayer και μικροσυναλλαγές] Η CD Projekt Red δεν είναι ξεκάθαρη στο ενδεχόμενο multiplayer στο Cyberpunk 2077, ούτε στις μικροσυναλλαγές.

Ο John Mamais μίλησε στο PAX Australia event για το Cyberpunk 2077 και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο multiplayer δυνατοτήτων στο παιχνίδι καθώς και για τις μικροσυναλλαγές. Και στις δύο περιπτώσεις επέλεξε να απαντήσει πλάγια, ωστόσο ο τρόπος του μας αποθαρρύνει για το αν θα υπάρξουν multiplayer δυνατότητες, ενώ θετικό απόηχο άφησε η άποψή του για τις μικροσυναλλαγές. 

Για την εισαγωγή multiplayer δήλωσε: “Είναι ευρέως γνωστό ότι θέλουμε να φτιάξουμε πολλαπλούς AAA τίτλους την ίδια στιγμή στην εταιρεία. Δεν είχαμε μέχρι πρότινος την ευκαιρία αλλά πλέον αναπτυσσόμαστε σε τέτοιο βαθμό που ίσως μπορέσουμε να το κάνουμε στο μέλλον (να αναπτύξουν multiplayer game). Θα δούμε πως θα τα πάει το Cyberpunk. Δεν είναι δουλειά μου να πω τι θα γίνει. Μπορώ όμως να σας πω τι ελπίζω πως θα γίνει. Μου αρέσει το Cyberpunk και θα ήθελα να συνεχίσω να φτιάχνω Cyberpunk games. Μου αρέσει επίσης το The Witcher και θα ήθελα να συνεχίσω να φτιάχνω Witchet-type games. Θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε. Κάποια νέα IP. Ποιος ξέρει; Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα”.

Για τις μικροσυναλλαγές πρόσθεσε: “Νομίζω είναι κακή ιδέα να προσθέσεις μικροσυναλλαγές αφού κυκλοφορήσεις ένα video game. Φαίνεται αρκετά κερδοφόρο ωστόσο. Είναι πιθανότατα πολύ δύσκολη απόφαση για τον τύπο που αναλαμβάνει την επιλογή του αν θα υπάρξουν μικροσυναλλαγές ή όχι. Όμως αν όλοι τις μισούν, γιατί να κάνουμε κάτι που θα χάσει την καλή θέληση των πελατών μας;”

[UPDATE 4: 25/11/19 - Micro transactions και νέα γενιά κονσολών] H CD Projekt Red συνεχίζει με τις ανακοινώσεις της για το νέο multiplayer game το οποίο θα διαδραματίζεται στο σύμπαν του Cyberpunk 2077. Η Πολωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως ο νέος τίτλος που ετοιμάζει βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και πως θα περιλαμβάνει κάποια μορφή μικρό συναλλαγών. Η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς πώς θα λειτουργούν οι συγκεκριμένες συναλλαγές και σε ερώτηση που τέθηκε από δημοσιογράφο, η CD Projekt Red δήλωσε πως ακόμα δεν είναι σίγουρη για το αν θα έχουμε να κάνουμε με έναν δωρεάν τίτλο με microtransactions ή με game που απαιτεί αγορά εξαρχής.

Η CD Projekt Red δήλωσε πως αυτή τη στιγμή μία πολύ μικρότερη ομάδα από εκείνη που ασχολείται με το Cyberpunk 2077, εργάζεται πάνω στο νέο multiplayer τίτλο και ότι πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για την εταιρεία καθώς δεν έχει φτιάξει τίποτα άλλο πέρα από single player games. Επίσης έγινε αναφορά και για το αν θα δούμε το νέο Cyberpunk 2077 στις νέες κονσόλες PlayStation 5 και Xbox Scarlett, όπου εκπρόσωπος της CD Projekt Red δήλωσε πως η νέα τεχνολογία είναι πάντα κάτι που ενδιαφέρει την εταιρεία αλλά δεν μπορούν να είναι σίγουροι μέχρι στιγμής πότε θα μεταπηδήσουν στην επόμενη γενιά κονσολών.

[UPDATE 5: 19/1/20 - Το multiplayer mode αναμένεται μετά το 2021] Η CD Projekt επιβεβαίωσε ότι το Cyberpunk Multiplayer αναπτύσσεται παράλληλα με το Cyberpunk 2077.

Μετά από την ανακοίνωση της καθυστέρησης του Cyberpunk 2077 για τον Σεπτέμβριο, η CD Projekt απάντησε σε συνέντευξη τύπου σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Στο Q&A επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξη του Cyberpunk Multiplayer mode και μαζί με την αλλαγή ημερομηνίας για τον Σεπτέμβριο για το βασικό game θα υπάρξει καθυστέρηση στην κυκλοφορία και του multiplayer.

Βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, ενώ αναφέρθηκε ότι είναι πιθανό να κυκλοφορήσει το 2022 ή ακόμα πιο μετά.

Συγκεκριμένα ο Michal Nowakowski, στέλεχος της εταιρείας, είπε: “Όσον αφορά το multiplayer, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι παράλληλα με το Cuberpunk 2077 αναπτύσσεται και το Cyberpunk Multiplayer… Οπότε δεδομένης της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077 τον Σεπτέμβριο και υπολογίζοντας όλα τα events που έπονται μετά την κυκλοφορία του, το Cyberpunk Multiplayer φαντάζει απίθανο να είναι έτοιμο μέσα στο 2021.”

[UPDATE 6: 2/8/20 - Θα έρθει το 2022] Ο Michał Nowakowski, αντιπρόεδρος του τμήματος Business Developmentt στη CD Projekt Red, δήλωσε ότι το multiplayer του Cyberpunk 2077 θα έρθει από το 2022 κι έπειτα. Αυτός είναι και ο "μυστηριώδης τίτλος" στον οποίο δουλεύουν οι developers της Πολωνικής εταιρείας ανάπτυξης.

 

[UPDATE 7: 12/1/21 - Dataminers αποκαλύπτουν δύο game modes και άλλες πληροφορίες] Η ανάπτυξη του multiplayer του Cyberpunk 2077 συνεχίζεται, αν και γνωρίζουμε λίγες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό του. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται για ένα standalone project και ενώ η κυκλοφορία του αναμενόταν για μέσα στην φετινή χρονιά, μετά τα όσα πέρασε η CD Projekt Red σχετικά με την κακή κυκλοφορία του νέου της RPG, η περίοδος κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077 multiplayer, είναι σίγουρα αμφίβολη.

Κάποιοι dataminers ίσως να βρήκαν μερικά στοιχεία σχετικά με τα σχέδια της CD Projekt Red στο προσεχές μέλλον. Το αρχείο .exe του single player Cyberpunk 2077 μελετήθηκε από dataminers, αποκαλύπτοντας μία σειρά από στοιχεία για το multiplayer. Σύμφωνα με το DSOGaming, το εκτελέσιμο αρχείο φαίνεται να περιέχει αναφορές σε δύο game modes, το standard Deathmatch και ακόμα ένα mode με τίτλο Heist. Το DSOGaming αναφέρει ότι το Heist φαίνεται πως λειτουργεί με παρόμοια με τα quests του single player. Κάποιες άλλες συναρτήσεις αποκαλύπτουν τα player classes, ready states, το countdown, τον χρόνο των matches, τα σημεία των spawns και κάτι που μοιάζει με lobby. Παρακάτω θα βρείτε μερικές γραμμές από τον κώδικα.

• MP.Heist.DebugMessageNameChanged
• MP.Heist.MessagePlayerReady
• MP.Heist.SetPlayerCharacterClass (may imply multiplayer is focused on more strict character class selection system)MP_PlayerReady
• ++ %s joined the heist
• — %s left the heist
• Character.Cpo_Muppet_Solo
• Character.Cpo_Muppet_Assassin
• Character.Cpo_Muppet_Netrunner
• Character.Cpo_Muppet_Techie
• lobby
• cpo_heist_started
• Character.Cpo_Muppet_Default
• Character.
• Character.Cpo_Default_Player

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ότι το datamine αποκάλυψε μία εξάρτηση με συνδέσεις P2P, αυτό ενδέχεται να αφορά εσωτερικές δοκιμές ενώ το τελικό προϊόν να διαφέρει.

Οι νέες πληροφορίες σαφώς και έχουν ενδιαφέρον, όμως δεν αποκαλύπτουν το τι πραγματικά συμβαίνει στο Heist mode. Αν αναλογιστούμε τις ομοιότητες των GTA και Cyberpunk 2077, ενδέχεται να δούμε μία Cyberpunk εκδοχή παρόμοια με το GTA Online, όμως αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία εικασία. Αναμένουμε επίσημες πληροφορίες από την CD Projekt Red για να μάθουμε το περιεχόμενο του Cyberpunk 2077 multiplayer.

[UPDATE 8: 31/3/21 – Δεν θα αποτελεί ξεχωριστό τίτλο] H CD Projekt Red ανακοίνωσε σε συνάντηση με τους επενδυτές της, ότι το Multiplayer mode του Cyberpunk 2077 δεν θα αποτελέσει ξεχωριστό τίτλο.

Ο Adam Kicinski δήλωσε: "Σχετικά με το online, αλλάζουμε την στρατηγική μας και το online στους τίτλους μας θα το προσθέτουμε βήμα-βήμα, όμως δεν σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε το online σαν μία μεγάλη ξεχωριστή εμπειρία. Έτσι απλώς θα εμπλουτίζουμε τους single player τίτλους μας με online εμπειρίες. Η μόνη αλλαγή είναι ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτό ως μέρος της πρωταρχικής σειράς παραγωγών αλλά σαν κομμάτι των single player παραγωγών μας. Αλλά πιστεύουμε ότι όταν οι ιδέες μας αποκαλυφθούν, θα ενθουσιάσουν τους gamers ως έξτρα εμπειρίες που ταιριάζουν στα single player παιχνίδια μας".


Διαβάστε το review του Cyberpunk 2077 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Δείτε ακόμη την συνέντευξη του GameWorld για το Cyberpunk 2077.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 12/01/2021 18:54
Θα πρέπει να διορθωθεί πρώτα το single player κομμάτι του τίτλου που έχει ένα σωρό προβλήματα και αμέσως μετά να προωθήσουν και το Multiplayer.
Notification