Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το Firewatch ενέπνευσε νεαρό να ασχοληθεί με την πυροσβεστική

Το Firewatch ενέπνευσε νεαρό να ασχοληθεί με την πυροσβεστική

Tuesday, 13 Feb 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος   | (3 σχόλια)
https://mail.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0b/91/23/firewatch-44-1518515319.jpg
 

Το Firewatch ενέπνευσε νεαρό να ασχοληθεί με την πυροσβεστική

Ο 14χρονος Jack ζει το όνειρό του.

 

Το Firewatch αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον 14χρονο Jack, που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πυροσβεστική και ιδίως τους πύργους της υπηρεσίας.

Οι δημιουργοί του Firewatch αποφάσισαν να γιορτάσουν τα δύο χρόνια ζωής του παιχνιδιού τους δημοσιεύοντας την ιστορία ενός νεαρού έφηβου, που έπαιξε και αγάπησε τον τίτλο της Campo Santo τόσο πολύ που αποφάσισε να ψάχνει το θέμα των πυροσβεστήρων.

Ο Jack από την Μασαχουσέτη δήλωσε: “Ήταν ένα πράγμα που με έκανε να κολλήσω με τους πύργους της πυροσβεστικής, για αυτό και αποφάσισα να κάνω κάποιο έρευνα για αυτούς”.

Οι πυροσβεστικοί πύργοι του παιχνιδιού εμπνεύστηκαν από αυτούς της Υπηρεσίας Δασών των Η.Π.Α. η οποία ήταν αρμόδια για την καταπολέμηση κάθε μορφής πυρκαγιάς στα δάση, ωστόσο την σημερινή εποχή υπάρχουν πιο σύγχρονα μέσα και τεχνολογίες για να παρακολουθείται και να αντιμετωπίζεται η φωτιά. Το Firewatch ωστόσο διαδραματίζεται στο δάσος Shoshone του Wycoming εν έτη 1989.

Η όμορφη λοιπόν ιστορία του παιχνιδιού ενέπνευσε τον νεαρό Jack να ψάξει την ιστορία των πύργων και απευθύνθηκε στον Σύνδεσμο Παρακολούθησης Φωτιάς στα Δάση, έναν εθνικό οργανισμό που καταπολεμούσε τις πυρκαγιές παλαιότερα. Εκεί τον δέχτηκαν ως μέλος και ο Jack επισκέφτηκε τις υποδομές τους πάνω από 100 φορές τα δύο αυτά χρόνια.

 Μάλιστα ο Jack οργάνωσε μια προσπάθεια διάσωσης της Powellville, μίας πόλης που περιείχε δομές για αντιμετώπιση πυρκαγιάς στην Maryland. Και κάπως έτσι ένα απλό video game κατάφερε να διασώσει μια ιστορική για τον χώρο περιοχή. Τα γράμματα του νεαρού που στάλθηκαν στην Campo Santo ήταν συγκλονιστικά και η εταιρεία αποκαλύπτει πως σίγουρα θα είχε καταστραφεί η περιοχή αν δεν είχε επενέβη ο νεαρός.

 Όπως αντιλαμβάνεστε, πλέον το όνειρο του είναι να ακολουθήσει καριέρα γύρω από τον έλεγχο της φωτιάς είτε σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με οργανισμούς για να ενημερώνεται για περισσότερα.

 Όλα όσα δημοσίευε στο Twitter βέβαια επισκιάστηκαν από ένα πολύ πρόσφατο post του νεαρού που δείχνει και τα 140 μέρη που έχει ταξιδέψει έκτοτε και δείχνει σαφέστατα το πόσο ευτυχισμένος είναι.

 Διαβάστε επίσης το review του Firewatch και συζητήστε περισσότερα για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 13/02/2018 16:49
Πολύ ωραίο το ότι ένα παιχνίδι ενέπνευσε έναν νεαρό να ασχοληθεί με κάτι που εν τέλει μπορεί και να κάνει στο μέλλον!
#2 the_prophet1987 (Level 22) 13/02/2018 19:00
Είναι ωραίο να διαβάζουμε τέτοιες ιστορίες.Δυστυχ ώς πολλοί 8α "κολήσουν" πάλι στο πόσο εύκολα ένα παιχνίδι μπορεί να επηρεάσει έναν έφηβο,είτε αρνητικά,είτε θετικά κι όχι στην ουσία.
#3 ashbringer (Level 25) 14/02/2018 11:16
Το παιχνίδι αυτό όπως και πολλά άλλα επηρέασαν θετικά τους παίκτες δίνοντάς του τα κίνητρα σχετικά με το τι θα ασχοληθούν στο μέλλον.
Notification