• Ειδήσεις
  • Action
  • Fortnite: Παίκτες esports αποκλείονται λόγω cheating και επιστρέφουν

Fortnite: Παίκτες esports αποκλείονται λόγω cheating και επιστρέφουν

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Fortnite: Παίκτες esports αποκλείονται λόγω cheating και επιστρέφουν

Fortnite: Παίκτες esports αποκλείονται λόγω cheating και επιστρέφουν

Τους επετράπη η συμμετοχή στους τελικούς. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/4/19] Ο eSports παίκτης Johnathan Kosmala της Team Kalibur, αποφάσισε να κάνει cheat ώστε η ομάδα του να διακριθεί στα προκριματικά του Fortnite World Cup το περασμένο σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, ο CBV, δημιουργός του cheat, "έδωσε στεγνά" τον Osmala λέγοντας ότι έκανε cheat, κάτι που οδήγησε στον αποκλεισμό του από την ομάδα. Η Team Kalibur ζήτησε συγγνώμη από τους fans της για το γεγονός αυτό.

Από την άλλη, ο CBV, δημιουργός του cheat, έδωσε refund στον Kosmala και δήλωσε ότι ο παίκτης δεν έκανε cheat απλά για πλάκα, αλλά εκμεταλλευόταν το cheat απέναντι σε επαγγελματίες παίκτες διεκδικώντας έπαθλα αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας έτσι πρόθεση να εξαπατήσει την σκηνή των eSports. "Δεν υπάρχει διαφορά του να κλέβεις κάποιον από το να χρησιμοποιείς cheat με το οποίο κλέβεις έπαθλο".

Η Epic Games δήλωσε ότι κύρια προτεραιότητά της είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας του τουρνουά Fortnite, ενώ πρόσθεσε ότι έχει λάβει μέτρα για διάφορες μορφές cheating.

Διαβάστε περισσότερα για την Season 8 του Fortnite

[UPDATE: 4/5/19 - Δεύτερος cheater μέσα σε λίγες ημέρες] Μόλις δύο εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του πρώτου Fortnite cheater, τώρα η Epic Games απέβαλε έναν δεύτερο παίκτη eSports.

Ο XXiF (Damion Cook) δέχθηκε ban στο Fortnite World Cup Online Open και έτσι αποκλείστηκε από τους τελικούς που θυμίζουμε ότι έχουν prize pool 30 εκατομμύρια δολάρια. Ο Cook με το που...προσγειώθηκε, πήρε δύο πολύ εύκολα kills εις βάρος άλλων παικτών, χωρίς οι συγκεκριμένοι να προβάλουν καν αντίσταση, λες και ήθελαν να πεθάνουν.

Αμέσως ο κόσμος υποπτεύθηκε συννενόηση κι έτσι ο Cook δήλωσε: "Γνωρίζω ποιοι είναι οι Bad και Wuji, όπως γνωρίζω και τον μισό κόσμο που παίζει στα προκριματικά. Δεν είχα ιδέα ότι θα προσγειωνόταν κάποιος εκεί, δεν ελέγχω το που θα προσγειωθεί, αλλά στο 1 στα 10 games που έπαιξα επέεξε να προσγειωθεί στο ίδιο σημείο με εμένα. Όσο για τον Gestyy, δεν είμαι καλός φίλος όπως κάποιοι νομίζουν. Είναι ένα παιδί 14 χρονών που με έβλεπε να παίζω LAN στα τουρνουά του Toronto. Το να προσγειώνεται μαζί μου είναι το ίδιο με το να προσγειώνεται ένας fan δίπλα στον αγαπημένο του streamer ή pro παίκτη eSports. Είμαι αθώος και αφήνω το ζήτημα διερεύνησης στην Epic Games".

Η απάντηση της Epic Games ήταν ότι μετά από εσωτερική έρευνα "Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μία ομάδα παικτών θέλησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της τρίτης εβδομάδας του Fortnite World Cup Online Open στις 28 Απριλίου σε διάφορα ματς. Όλοι αυτοί οι παίκτες θα λάβουν ένα ban 14 ημερών και δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν τα βραβεία της τρίτης εβδομάδας. Η ομάδα αυτή έχει επίσης παίκτη του οποίου το σκορ θα του έδινε πρόκριση στα προκριματικά της Νέας Υόρκης. Ως εκ τούτου θα τον αποκλείσουμε και η θέση του θα δοθεί στον αμέσως επόμενο παίκτη στα rankings".

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα επιτραπεί στον Cook να ξαναπαίξει φέτος για τα εβδομαδιαία τουρνουά του Fortnite World Cup, τα οποία θα διεξαχθούν μέχρι και το σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου.

Η Epic Games έλαβε δράση και απέναντι σε άλλους 698 παίκτες, οι οποίοι παραβίασαν τους κανόνες με διάφορους τρόπους και προειδοποίησε τους παίκτες που θέλουν να αποφύγουν τα bans ότι μπορεί να αποκλειστούν ακόμα και από όλα τα μελλοντικά τουρνουά.

[UPDATE 2: 5/6/19 - Οι cheaters εξέτησαν την ποινή τους και θα αγωνιστούν...στο Fortnite World Cup!] Τον προηγούμενο μήνα πολλοί παίκτες eSports έγιναν ban στους τελικούς του τουρνουά Fortnite World Cup που δίνει 30 εκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι Xxif και Ronaldo, οι οποίοι ωστόσο έγιναν ban για μόλις δύο μήνες, κάτι που τους επέτρεψε να συμμετάσχουν ξανά στα προκριματικά του Fortnite World Cup! Στα προκριματικά θα διεκδικήσουν κατ' ελάχιστο ένα prize pool 500.000 ευρώ.

Στα προκριματικά διεξάγονται 10 αγώνες, στο τέλος των οποίων οι πρώτοι έξι παίκτες με τους περισσότερους πόντους προκρίνονται για συμμετο στο παγκόσμιο κύπελλο. Στην τρίτη εβδομάδα των προκριματικών, δύο παίκτες έπαιξαν τελείως χαλαρά, με προφανή σκοπό να σκοτωθούν από τον Xxif. Επειδή οι αποκλεισμοί δίνουν πόντους, ο Xxif κέρδιζε έτσι τουλάχιστον έναν επιπλέον πόντο ανά παιχνίδι από τον Ronaldo και elimination bonuses, όπως επιπλέον health ή shields, αλλά και 50 τεμάχια από το κάθε υλικό. Ο Xxif και διάφοροι άλλοι παίκτες που μπήκαν σαν "δόλωμα" για να τους σκοτώσει δέχθηκαν ban 14 ημερών, αλλά επειδή το ban ήταν σύντομο, όλοι τους...επέστρεψαν στην 8η εβδομάδα των προκριματικών του Fortnite World Cup! Μάλιστα οι XXif και Ronaldo πήραν την πρώτη θέση στο Fortnite Duo της 8ης εβδομάδας! Τραγική ειρωνεία, έτσι;

Ως απάντηση αυτού, διάφοροι παίκτες eSports εξέφρασαν δημόσια, μέσω των social media και των livestream τους, την απογοήτευσή τους απέναντι στο σύστημα της Epic Games, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν παίκτης που έκανε cheat να συμμετέχει τελικά ακόμα και στην ίδια διοργάνωση, στην οποία το Duo αυτό θα διεκδικήσει 30 εκατομμύρια δολάρια. "Εκτίσαμε την ποινή μας και ήρθαμε πίσω για να προκριθούμε. Όλοι θέλουν να αποτύχουνε γιατί στη Νέα Υόρκη θα κερδίσουμε στο τελικό event. Haters gonna gate." δήλωσε ο Ronaldo, ενώω ο Xxif είπε απλά και λακωνικά "Τα λέμε στη Νέα Υόρκη".

Η άποψη πολλών χρηστών στο Reddit είναι ότι με τόσο μικρές ποινές, πολλοί αξίζει να δοκιμάσουν cheats στο Fortnite. Πάντως, οι τελικοί του Fortnite World Cup θα γίνουν στη Νέα Υόρκη το διάστημα 26-28 Ιουλίου.

Διαβάστε το review του Fortnite και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε μαζί Fortnite γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification