Βασίλης Κτενίδης

Βασίλης Κτενίδης (Cefirul)
Experience: 5921 (459 points to next level)

 
600
3 hours 11 minutes ago
Minecraft: Το Open Pit είναι ένα in-game φιλανθρωπικό μουσικό φεστιβάλ 3 hours 12 minutes ago

Τα έσοδα θα σταλούν στην ενίσχυση της καταπολέμισης του κορωνοϊού.

Τα in-game μουσικά festival έχουν γίνει μόδα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Χαρακτηριστική είναι η εισβολή του Marshmello στο Fortnite, όμως το συγκεκριμένο Festival είναι λίγο διαφορετικό. Θα φιλοξενηθεί μέσα στο Minecraft και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα σταλούν για την καταπολέμηση του COVID-19.

Οι American Football και Anamaguchi ανακοίνωσαν ότι διοργανώνουν ένα μουσικό Festival το Σάββατο 12 Απριλίου και θα γίνει στο region του Minecraft Nether Meant. Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από American Football και Anamaguchi Baths μέχρι ΗΑΝΑ και πολλά άλλα. Το region μπορείτε να το βρείτε στο realm Elsewither.

c06423be5ed3850ca3703c95e7520972 GalleryONEA

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στη 01:00 μετά τα μεσάνυκτα στις 12 Απριλίου και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Οι παίκτες μπορούν να βρουν τον τόπο του Festival ακολουθώντας τα guidelines που έχουν τοποθετήσει οι διοργανωτές ενώ όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο game μπορούν να παρακολουθήσουν την συναυλία μέσω Twitch. Είναι διαθέσιμα επίσης τα Special VIP passes τα οποία πωλούνται και δίνουν πρόσβαση σε κάποια σημεία του game για να παρακολουθήσετε την συναυλία ενώ υπάρχει επίσης και διαθέσιμο merchandise για αγορά από τους παίκτες και τα έσοδα από τις αγορές θα σταλούν στην ενίσχυση της καταπολέμησης της πανδημίας μέσω των προσπαθειών της Good360.

Οι διοργανωτές του Open Pit έχουν διοργανώσει στο παρελθόν παρόμοια festival μέσα στο Minecraft όπως το Coalchella, το Firefest και το Mine Gala. O Mike Kinsella της American Football αναφέρει σε δήλωση του “Περιμένω τη στιγμή που θα καταφέρω να αποδείξω στον 7χρονο γιο μου ότι έχω όντως δουλειά.”

c691cedae09f06cc12623295bb7f4ba7 Header

Η επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων μέσα στο Minecraft δίνει την ελπίδα για ένα ομαλό festival χωρίς προβλήματα.

Διαβάστε για το Minecraft School of Witchcraft and Wizardry και συζητήστε για το Minecraft στο σχετικό foru topic.

4 hours 15 minutes ago
Sony: "Σύντομα θα αποκαλυφθεί ο σχεδιασμός του PS5" 4 hours 15 minutes ago

H ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει αλλάξει.

Ως μέρος της ανακοίνωσης από την Sony για το νέο χειριστήριο του PS5, DualSense, η Ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το PS5 θα κυκλοφορήσει την περίοδο που προγραμματίστηκε αρχικά.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για καθυστέρηση από ότι φαίνεται, όμως υπάρχει η απορία στα μυαλά όσων περιμένουν τον ερχομό της νέας γενιάς κονσόλων, αφού οι καραντίνες έχουν περιορίσει αρκετά την παραγωγή και την λειτουργία των εταιρειών όπως ξέρουμε. Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Jim Ryan επιβεβαίωσε ξανά ότι το PS5 θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020. Πρόσθεσε επίσης, ότι η Sony θα αποκαλύψει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την κονσόλα νέας γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού της, αυτό θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Αναφέρει επίσης ότι το PS5 θα έχει μερικές "πρωτοποριακές λειτουργίες που θα μεταμορφώσουν την βιομηχανία του gaming", δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020 και θα συνοδευτεί με το χειριστήριο DualSense.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες του PS5 και συζητήστε για την επόμενη κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

4 hours 45 minutes ago
Apex Legends Solos Mode 4 hours 45 minutes ago

Η Respawn αποφάσισε να μην ενσωματώσει μόνιμα το mode.

To Duos Mode επέστρεψε για να μείνει όμως η Electronic Arts αναφέρει ότι τα Solos απλά δεν λειτουργούν.

Η Respawn πρόσφατα έφερε τo Duos ξανά στην επικαιρότητα του Apex Legends, ως ένα μόνιμο game mode, μετά από μερικές δοκιμαστικές περιόδους το 2019. Το Solos mode από την άλλη που είστε μόνος εναντίων όλων, δεν θα έχει την ίδια πορεία στο game σύμφωνα με την εταιρεία και αυτό επειδή δεν ταιριάζει στα co-op στοιχεία του διάσημου Battle Royale.

Το Apex Legends κανονικά παίζεται σε ομάδες των τριών, όμως η ομάδα ανάπτυξης ανακάλυψε ότι το να μικρύνει τον αριθμό στα δύο άτομα είχε θετική εξέλιξη όσον αφορά τους χρόνους αναμονής και τα συστήματα του gameplay όπως εξήγησε και σε σχόλιο του ο community manager EA_David. Αυτό όμως δε συμβαίνει και με το Solos mode, το οποίο ακυρώνει το co-op στοιχείο κάτι που αμέσως δημιουργεί πρόβλημα. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Όταν εισάγαμε το Solos για περιορισμένο χρόνο πέρυσι, παρατηρήσαμε ότι επιδρούσε αρνητικά  στο game και ειδικότερα στους νέους παίκτες. Έχουμε σχεδιάσει εσκεμμένα τους χαρακτήρες και το gameplay με τρόπο που όταν αφαιρείς το co-op στοιχείο μερικά abilities γίνονται τελείως άχρηστα. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αποφασίσαμε να μην συμπεριλάβουμε το Solos στο update.”

Ακόμα ένας από τους λόγους ήταν οι αναφορές παικτών για περιστατικά όπου παίκτες συνεργαζόντουσαν στα Solos και αυτό συνέβαινε επειδή οι φίλοι που περιμένανε μαζί στο queue, συνήθως έπαιζαν στο ίδιο game. Πρόκειται για ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί, αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι προτεραιότητα της Respawn κάτι τέτοιο. Τα καλά νέα για όσους δεν αρέσκονται στο να παίζουν σε ομάδες, είναι ότι η EA δεν εγκαταλείπει εξ ολοκλήρου την ιδέα, αφού η ανάρτηση κάνει αναφορά στην συνέχεια πειραματισμών για την εύρεση της ισορροπίας για την εισαγωγή ενός Solos mode αλλά και της crossplay λειτουργίας.

 

Διαβάστε περισσότερα για το Duos mode και συζητήστε για το Apex Legend στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε μαζί Apex Legends γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

5 hours 38 minutes ago
Το DualSense του PlayStation 5 θα έχει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες 5 hours 38 minutes ago

Η διάρκεια ζωής του χειριστηρίου απασχόλησε την Sony.

Η Sony αποκάλυψε το χειριστήριο του PlayStation 5 εχθές και ονομάζεται DualSense.

Καθώς το όνομα και το σχέδιο έχουν μετατραπεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ένα πράγμα παραμένει ίδιο ανάμεσα στο DualShock 4 και το DualSense, οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο PlayStation Blog ότι το DualSense θα χρησιμοποιεί τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες όπως οι προηγούμενες εκδόσεις και ότι η ομάδα σχεδιασμού εστίασε πολύ στην διατήρηση του χρόνου ζωής των μπαταριών. Η συγκεκριμένη προσέγγιση διαφέρει από αυτή της Microsoft η οποία ανακοίνωσε πως το χειριστήριο του Xbox Series X θα χρησιμοποιεί ΑΑ μπαταρίες διότι πρόκειται για την πιο ευέλικτη επιλογή.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020 και θα συνοδευτεί με το χειριστήριο DualSense.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες του PS5 και συζητήστε για την επόμενη κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

23 hours 50 minutes ago
16χρονη κατάφερε να τρέξει τα Windows 10 με 192MB RAM 23 hours 51 minutes ago

To boot έγινε με μόλις 140 ΜΒ.

 

Πάει πολύς καιρός από την εποχή που τα Windows έτρεχαν με λιγότερο από 1GB RAM. Μία δεκαεξάχρονη στο Twitter ανάρτησε screenshots των Windows 10 να τρέχουν σε μόλις 192MB RAM ενώ έκανε boot χρησιμοποιώντας 140MB.

Η χρήστης Sakura NØri ξεκίνησε τις δοκιμές της με τα 32-bit Windows 10 (version 1909) έχοντας στη διάθεση της 512MB RAM, την μισή από τις επίσημες απαιτήσεις που είναι 1GB. Η ίδια αναφέρει ότι οι δοκιμές έγιναν σε ένα virtual machine (Oracle VM Virtualbox), σε σύστημα Dell Inspiron 3670 desktop με λειτουργικό σύστημα Arch Linux.

 

 

 

 

Αυτό τους επέτρεψε να ελαττώσουν την ποσότητα της RAM αρχικά στα 256MB και έπειτα στα 192MB. Προσπαθώντας να ξεπεράσει ακόμα και αυτό το φράγμα, δοκίμασε να τρέξει τα Windows 10 σε μόλις 128MB όπου και είδα BSOD. Σε ακόμα μία προσπάθεια στα 140, παρά το ότι τεχνικά έκανε το boot δεν είχε αρκετή μνήμη για το login screen.

Δεν υπήρχε κάποιος μεγάλος σκοπός πίσω από αυτό, πέραν από το κυνήγι για ένα καλύτερο overclock. Το επίτευγμα είναι το ενδιαφέρον στοιχείο  καθώς δεν θα έπρεπε να λειτουργεί, όμως παρόλα αυτά, λειτουργεί. Έχουμε να δούμε παρόμοιες τιμές στα Windows από το 2001 και τα Windows XP, τα οποία χρειαζόντουσαν 64MB και συνιστούσαν την χρήση 128MB.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα επιτεύγματα της Nori στο σχετικό GitHub page.

 

Δείτε την προσφορά για τα Windows 10 με 8.50€ και συζητήστε για την Microsoft στο σχετικό forum topic.

 

yesterday
Microsoft: "Όλες οι διοργανώσεις μέχρι τα μέσα του 2021 θα γίνουν ψηφιακά και μόνο" yesterday

Η εταιρεία αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

 

Η Microsoft θα κάνει όλες τις διοργανώσεις της ψηφιακά έως τον Ιούλιο του 2021, κάτι που συμπεριλαμβάνει την gamescom 2020 αλλά και την Ε3 2021.

Η Microsoft επιβεβαίωσε την φιλοξενία ενός ψηφιακού event λόγω της ακύρωσης της E3 2020, όμως από ότι όλα δείχνουν όλες οι διοργανώσεις από τώρα και μέχρι τον Ιούλιο του 2021 θα είναι γίνονται μόνο ψηφιακά.

Το τρέχον πλάνο ενδέχεται να αλλάξει με την εταιρεία να αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

 

 

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η gamescom 2020 που έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο μπορεί να μετατραπεί σε ψηφιακή διοργάνωση.

 

Διαβάστε περισσότερα για την τιμή του Xbox Series X και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

2 days ago
Press Start: Πως περνάτε με την καραντίνα παίζοντας games; 2 days ago

Έχετε διατηρήσει την ψυχραιμία σας;

 

Κακά τα ψέματα, όλοι μας αυτές τις μέρες έχουμε βρεθεί να ψάχνουμε τρόπους να περάσουμε την ώρα μας και φυσικά τα video games έχουν βοηθήσει αρκετά αφού είναι μία ασφαλής επιλογή για πολλούς.

Όσοι δεν έβρισκαν χρόνο για να παίξουν λόγω υποχρεώσεων όλον αυτόν τον καιρό τώρα βρήκαν άπλετο (εκτός όσων συνεχίζουν να δουλεύουν, στους οποίους στέλνω το κουράγιο μου) αλλά και αρκετοί από αυτούς που δεν είχαν το gaming στην ζωή τους επηρεάστηκαν από κάποιον γνωστό ή φίλο και σκοτώνουν πλέον τις ώρες τους στον κόσμο του gaming. Όσοι βέβαια έτσι κι αλλιώς έβρισκαν τον χρόνο για να καούν μερικές ώρες την ημέρα (το “μερικές” για να μην εκτεθούμε κιόλας) βρήκαν απλά την καλύτερη κατάσταση για να παίξουν ατελείωτες ώρες χωρίς κανέναν φραγμό. Οι εταιρείες ανάπτυξης με τη σειρά τους έχουν βαλθεί να βοηθήσουν στο έργο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που θέλει να μείνουμε σπίτια μας, δίνοντας δωρεάν μια σειρά από games για όλες τις προτιμήσεις. Μπορείτε να βρείτε τις πρόσφατες προσφορές και τα δωρεάν games κάνοντας κλικ εδώ.

Είδα πολλές αντιδράσεις ανθρώπων στην κατάσταση και το σίγουρο είναι ότι ο καθένας έχει και από μία άποψη όσον αφορά τα όσα γίνονται και αυτό είναι λογικό αφού το μόνο θέμα συζήτησης 24/7 είναι η πανδημία. Οι περισσότεροι gamers έχουν κρατήσει την ψυχραιμία τους αφού περνάνε τις ώρες τους παίζοντας, εκτονώνοντας εκεί την όση ένταση συσσωρεύεται (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις). Ας στηρίξουμε τους δικούς μας και ας μείνουμε ψύχραιμοι. Είναι καλή περίοδος για να ηρεμίσουμε, να παίξουμε, να δημιουργήσουμε και να επικοινωνήσουμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Εσείς πως περνάτε με την καραντίνα παίζοντας games;

 

 

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποια είναι τα μεγαλύτερα achievements που καταφέρατε με την καραντίνα του κορωνοϊού;

GameWorld app: Αφαιρέθηκαν οι διαφημίσεις

WTF News 17: Γυναίκες παίζουν games με το αιδοίο τους

Το πιο πρόσφατο user Blog 

Καινούργιο Expansion στο Guild Wars 2 ανακοίνωσε η ArenaNet 

Το πιο πρόσφατο user user Review 

Fire Emblem: Three Houses

 

 

4 days ago
Notification