Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 111254 (19798 points to next level)

 
600
27 minutes ago
Η Microsoft επένδυσε 1 δις στην OpenAI που δημιουργεί τεχνητή νοημοσύνη 28 minutes ago

Υπολογιστές, πιθανόν και ανδροειδή, θα χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό μας!

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι επένδυσε 1 δις δολάρια στην OpenAI, μια εταιρεία που θέλει να αναπαράγει ή ακόμα και να βελτιώσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τις γνωστικές του ικανότητες.

Η OpenAI θέλει να μιμηθεί και να βελτιώσει τις λειτουργίες ενός ανθρώπινου εγκεφάλου, μέσα από τους υπολογιστές. Ιδρύθηκε από τον Elon Musk το 2016. Ο Musk απομακρύνθηκε από την ίδια του την εταιρεία, ενώ πλέον μας προειδοποιεί κιόλας ότι η τεχνολογία AI θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα και από τα πυρηνικά όπλα.

Με την Microsoft να επενδύει στην εταιρεία, μπορεί στο μέλλον να έχουμε τεχνητούς εγκεφάλους που θα είναι...ακόμη και καλύτεροι από τους δικούς μας. Η επένδυση του ενός δις θα δοθεί στη δημιουργία του AGI (Artificial General Intelligence) η οποία σύμφωνα με τον Sam Altman, διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, θα αποτελέσει "το πιο σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα στην ανθρώπινη ιστορία, που θα έχει δυνατότητα ακόμα και να διαμορφώσει την τροχιά της ανθρωπότητας. Αποστολή μας είναι η ανθρωπότητα να επωφεληθεί από την τεχνολογία AGI, επομένως δουλεύουμε με την Microsoft για να χτίσουμε αυτό το ίδρυμα υπερυπολογιστών, στο οποίο θα κατασκευάσουμε την AGI".

 

Ο Greg Brockman, τεχνικός διευθυντής του OpenAI, δήλωσε: "Αν ένα AGI δουλεύει πάνω σε ένα πρόβλημα, τότε θα μπορεί να βρει διασυνδέσεις που ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν θα μπορεί. Το AGI θα δουλεύει με τους ανθρώπους για να λύσει προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υψηλής ποιότητας σε λογική τιμή, ατομική εκπαίδευση κ.α.

 

Δείτε το μιούζικαλ της Microsoft στο οποίο δεν πρόλαβαν να πρωταγωνιστήσουν τα ανδροειδή και την σειρά με αφρόλουτρα και αποσμητικά.

Διαβάστε για το Microsoft controller με σύστημα Braille και συζητήστε για την Microsoft στο παρακάτω forum topic.

2 hours 3 minutes ago
Διαγωνισμός νέων κυκλοφοριών Σεπτεμβρίου: Ο νικητής 2 hours 3 minutes ago

Κερδίζει δώρο της επιλογής του από το GameWorld Pool.

Ο διαγωνισμός των νέων κυκλοφοριών Σεπτεμβρίου μόλις ολοκληρώθηκε.

http://www.youtube.com/watch?v=xIsZOn6JfbU

Ο νικητής:
Argonath

Το δώρο που επέλεξε από το GameWorld Pool:
Persona 4 Arena Ultimax (Xbox360)

Σας ευχαριστούμε όλους για τις συμμετοχές σας και συγχαρητήρια στον νικητή!

Διαβάστε περισσότερα για τους διαγωνισμούς του GameWorld και θυμηθείτε ότι κάθε 25 του μήνα δίνουμε τρία δώρα για τα πιο ενεργά μέλη στους Users του μήνα, τους οποίους ψηφίζετε στο Forum!

2 hours 15 minutes ago
Game & Users του μήνα: Αύγουστος 2019 2 hours 15 minutes ago

Η μεγάλη έκπληξη στο παιχνίδι του μήνα και τα δώρα σας.

Σας ανακοινώνουμε το παιχνίδι του μήνα και τους top users του GameWorld.gr για τον μήνα που μας πέρασε.

GameWorld Giveaway Pool
Επιλέξτε δώρο ανάμεσα σε δεκάδες επιλογές games, περιφερειακών και συλλεκτικών.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα τα διαθέσιμα δώρα.

Η επιλογή των δώρων κατά σειρά θα γίνει: Α)Από τον user του μήνα, Β)Από τον user reviewer του μήνα, Γ)Από τον blogger του μήνα.

Η ψηφοφορία για το Game of the Month και τους Users του μήνα ξεκινάει κάθε 25 του μήνα στο subforum "Versus" του GameWorld και ολοκληρώνεται την πρώτη ημέρα του επόμενου.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα:

Game of the Month
Το The Dark Pictures: Man of Medan ήταν το παιχνίδι του μήνα σύμφωνα με τις ψήφους σας. Η Supermassive Games επέστρεψε με ένα ακόμη πολύ δυνατό Cinematic Adventure.

User του μήνα
O Ευάγγελος Παντελάκης (Blood Prince) ήταν user του μήνα καθώς βρισκόταν παντού στον σχολιασμό των άρθρων και στο Forum. Τα συγχαρητήριά μας!

Στο User of the Month ψηφίζετε στο subforum "Versus" του GameWorld για το ποιος θέλετε να είναι το μέλος του μήνα. Υποψήφιοι νικητές είστε συνήθως όσοι συμμετέχετε αρκετά με σχόλια στα άρθρα του GameWorld, το Forum, τα Blogs, τα User Reviews κ.ο.κ.

User review του μήνα
Ο Γιώργος Τσολαρίδης (Big Greek Gamer) ξεχώρισε καθώς πήρε τον τίτλο του User Reviewer με το review του για το Fifa 19.

Γράψτε το δικό σας user review από τον τομέα Reviews, μπαίνοντας μέσα σε ένα Review κι επιλέγοντας το "User Review" (την τελευταία καρτέλα στα δεξιά). Τα User Reviews που μπαίνουν στην ψηφοφορία είναι μόνο όσα διαθέτουν τουλάχιστον δύο παραγράφους.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Blogger του μήνα
Ο Παναγιώτης Μπόρος (Astro) αναδείχθηκε Blogger του μήνα με το blog του Γιατί οι νέοι χρειάζονται πρότυπα σαν τον Keanu Reeves και όχι σαν τον Sin Boy.

Γράψτε το δικό σας blog post, το οποίο δημοσιεύεται αυτόματα στην κεντρική σελίδα του GameWorld, κάτω δεξιά στα Blogs.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Άλλα αποτελέσματα
- Το άρθρο του μήνα είναι το review του Wolfenstein: Youngblood από τον Γιώργο Τζίτζιφα.
- Συντάκτης του μήνα: Για αυτό τον μήνα Ο Σταμάτης Καράμπογας είχε τις περισσότερες ψήφους σας. Τον ευχαριστούμε για την συνεισφορά του στο site!
- Βίντεο του μήνα: Η συνέντευξη για το PES 2020 βγήκε πρώτη σε ψήφους και σας ευχαριστώ για αυτό.

http://www.youtube.com/watch?v=WzLu3ItZhIQ

Σας ευχαριστούμε όλους για τις συμμετοχές σας και συγχαρητήρια στους νικητές! Η ειδοποίηση για την παραλαβή θα γίνει μέσω email.

Διαδικασία συμμετοχής
Το GameWorld χαρίζει κάθε μήνα τρία PC games στους Users του μήνα. Οι νικητές επιλέγονται από εσάς τους ίδιους στο Forum "Versus" με ανοιχτές ψηφοφορίες. Επίσης, δίνουμε και ένα τέταρτο video game στο βίντεο των νέων κυκλοφοριών κάθε μήνα στο κανάλι του GameWorld.gr στο YouTube.

Ακόμη, ανά διαστήματα στους διαγωνισμούς του site, διεξάγονται ξεχωριστές κληρώσεις για όσους αναγνώστες συμμετέχουν ενεργά. Σε αυτές συμμετέχουν λιγότερα άτομα, συνεπώς έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε.

Μείνετε συντονισμένοι στο αγαπημένο σας gaming site, μπείτε στην παρέα του GameWorld και με την καθημερινή παρουσία σας κερδίστε κι εσείς τα δωράκια σας. Όσο περισσότερο συμμετέχετε καθημερινά στον κόσμο των games και στηρίζετε το GameWorld τόσο περισσότερα δώρα κερδίζετε.

Για γενική συζήτηση ή απορίες σχετικά με τους Users του μήνα ρωτήστε σε αυτό το forum topic.

2 hours 39 minutes ago
Το Football Manager 2020 θα κυκλοφορεί και πάλι σε χάρτινο κουτί 2 hours 39 minutes ago

Από 100% ανακυκλωμένο χαρτί.

Η εταιρεία ανάπτυξης Sports Interactive ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να πουλάει το Football Manager σε πλαστικές συσκευασίες, αλλά θα επιστρέψει...στις χάρτινες!

Ξεκινώντας από το Football Manager 2020, θα μπορείτε να αγοράσετε τις επόμενες εκδόσεις σε χαρτόνι από 100% ανακυκλώσιμες ίνες, με τα μελάνια να είναι βασισμένα σε νερό. Θα έχουμε δηλαδή μια συσκευασία πλήρως φιλική προς το περιβάλλον, η οποία θα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ανακυκλώσιμη, με εξαίρεση φυσικά το DVD.

Ο Miles Jacobson, Managing Director της Λονδρέζικης εταιρείας, δήλωσε: "Δεν θέλουμε να είμαστε οι μόνοι που θα κάνουν κάτι τέτοιο. Οπότε πετάω το γάντι σε ΟΛΕΣ τις εταιρείες στο χώρο της διασκέδασης που χρησιμοποιούν πλαστικό για blu-ray, DVD και CD. Σκεφτείτε πόσο πλαστικό θα μπορούσαμε να σώσουμε και πόσο λιγότερο θα κατέληγε στους ωκεανούς αν κάναμε όλοι το ίδιο".

Για την ιστορία, η τελευταία έκδοση της σειράς στην οποία είδαμε κουτί ήταν το Championship Manager 3, το οποίο και βλέπετε στην φωτογραφία. Βέβαια η νέα έκδοση δεν θα έχει την συγκεκριμένη vintage ποιότητα, αλλά το κουτί θα είναι πιο μικρό και από διαφορετικά υλικά, καθότι...eco-friendly.

Διαβάστε περισσότερα για το Football Manager 2020 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

yesterday
Kojima: Μπορεί να χρειαστούμε sequels για το Death Stranding yesterday

Για να υποστηριχθεί το είδος, που θα ονομάζεται Strand Games.

 

Παρότι το Death Stranding κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου, ο Ιάπωνας game designer Hideo Kojima, μας έδωσε το στίγμα του από τώρα για πιθανά μελλοντικά sequels.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα ονόμασε το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών Stealth ως "Strand Games", πρόσθεσε ότι θα αναπτυχθούν και sequels του παιχνιδιού, ώστε το νέο αυτό είδος παιχνιδιών να αποκτήσει περισσότερους τίτλους.

Ωστόσο, ο Kojima δεν είναι βέβαιος ότι και για το αν το Death Stranding θα πρέπει όντως να γίνει σειρά αφού δήλωσε: "Το πιο δύσκολο κομμάτι, όταν δημιουργείς κάτι νέο, είναι να φτιάχνεις ένα sequel και μετά μαι τρίτη έκδοση, διαφορετικά δεν θα δημιουργηθεί κάποιο genre. Όταν αυτό το παιχνίδι κυκλοφορήσει, θα υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά τα οποία μπορεί να γίνουν η ουσία μιας κεντρικής ιδέας, αλλά θεωρώ ότι καλό θα ήταν να φτιάξουμε κι ένα sequel."

Παράλληλα, ο Kojima έχει κι άλλα project στα σκαριά, όπως για παράδειγμα μέχρι και τηλεοπτικές σειρές για την σειρά. Δυστυχώς δεν έχει...αρκετό χρόνο για να υλοποιήσει όλα τα projects. Δήλωσε μάλιστα ότι "είναι κατά φύση αδύνατο να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα".

Ο Kojima πάντως δεν μπορεί...ούτε ο ίδιος να κατανοήσει το σενάριο του Death Stranding.

Το Death Stranding θα κυκλοφορήσει για PS4 στις 8 Νοεμβρίου.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το Death Stranding.

Δείτε τα gameplay videos του Death Stranding και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

yesterday
Το Minecraft έχει 112 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες yesterday

Με 176 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις.

Η Helen Chiang επικεφαλής της Mojang, δήλωσε ότι το Minecraft έχει 112 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Ο αριθμός αυτός είναι άκρως υψηλός, αν αναλογιστούμε ότι το παιχνίδι υπάρχει στην αγορά από το 2011. Φυσικά όλοι αυτοί οι gamers συνδέονται από διάφορες συσκευές. Ασφαλώς ενδέχεται κάποιοι να έχουν διπλά accounts.

Μέχρι τον Μάιο οι συνολικές πωλήσεις ανέρχονταν σε 176 εκατομμύρια αντίτυπα. Όσο για το μέλλον του παιχνιδιού, αναμένουμε υποστήριξη ray-tracing στα PC και το Minecraft Earth.

Δείτε ακόμη τους παίκτες του Minecraft που έφτιαξαν τον κόσμο του Lord of the Rings στο παιχνίδι

Διαβάστε το review του Minecraft και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

3 days ago
4 days ago
Τα quests του Cyberpunk 2077 4 days ago

Τα side quests θα ξεκλειδώνουν νέα quests και χαρακτήρες ή θα αλλάζουν την ιστορία.

Η CD Projekt Red ανακοίνωσε αρκετές πληροφορίες για τα quests του Cyberpunk 2077.

Το πολυαναμενόμενο Action RPG της θα διαθέτει τριών ειδών quests. Τα main quests, τα side quests και τα Street Stories. Τα main quests θα είναι και τα μεγαλύτερα σε μέγεθος. Επίσης αν γνωρίσετε χαρακτήρες μέσα σε side quest τότε μπορεί να δείτε κάποιους από αυτούς και στη βασική ιστορία. Υπάρχει ακόμη πιθανότητα ένα μικρό quest να εξελιχθεί σε κάτι μεγάλο και να αλλάξει την βασική ιστορία του παιχνιδιού.

Ο Quest Designer της Πολωνικής εταιρείας, Philipp Weber, δήλωσε ότι: "Κάποιες φορές τα side quests θα έχουν έναν ειδικό σκοπό, όπως για παράδειγμα θα εισάγουν ένα νέο theme στο παιχνίδι ή θα αφηγούνται την ιστορία μιας συγκεκριμένης κοινότητας ατόμων ή τοποθεσίας. Ορισμένα θα είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος και από τα βασικά quests. Οπότε αξίζει να παίξετε κάθε quest στο παιχνίδι και να δείτε πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους". Ασφαλώς θα υπάρχουν και μικρά quests αλλά θα αφηγούνται μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Σχετικά με τα Street Stories, αν έχετε παίξει το The Witcher 3 τότε θα δείτε αρκετές ομοιότητες με το κυνήγι τεράτων. Στα Street Stories, θα έχετε να εκτελέσετε ορισμένες αποστολές ως μισθοφόρος, τις οποίες θα παίρνετε συνήθως από τους fixers. Εκτελώντας αποστολές θα αποκτάτε Street cred. Κάθε αποστολή θα έχει ποικιλία και θα σας επιτρέπει να την ολοκληρώσετε με διάφορους τρόπους.

Στα main quests δεν θα υπάρχει αποτυχία σε αποστολή, αλλά μπορεί να αποτύχετε σε job quest. Για παάδειγμα, μπορεί να αρχίσετε να σκοτώνετε μαζικά σε αποστολή όπου θα πρέπει να πάτε με stealth. Αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα πληρωθείτε για την εκάστοτε αποστολή.

Πέραν αυτών, το Cyberpunk 2077 θα περιλαμβάνει προαιρετικούς companions, τους οποίους θα παίρνετε μαζί σας σε ορισμένα quests και θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν στη μάχη ή στους διαλόγους. Θα υπάρχουν επίσης περιστάσεις, στις οποίες ένας χαρακτήρας δεν θα θελήσει να κάνει ομάδα μαζί σας, λόγω παλαιότερων επιλογών σας. Εν συντομία, θα υπάρχουν διάφορα πιθανά σενάρια και συνέπειες, ανάλογα με τις πράξεις σας στο παιχνίδι.

Το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου 2020 για PC, PS4 και Xbox One.

Δείτε τα gameplay videos του Cyberpunk 2077 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Δείτε ακόμη την συνέντευξη του GameWorld για το Cyberpunk 2077.

Notification