Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 101071 (1309 points to next level)

 
600
1 hour 8 minutes ago
Η Sony δεν θα συμμετάσχει στην E3 2019 1 hour 9 minutes ago

Θα προσεγγίσει το community με άλλους τρόπους.

Η E3 2019 είναι η μεγαλύτερη gaming έκθεση παγκοσμίως από πλευράς αποκαλύψεων. H Sony, η οποία απουσίαζε κατά παράδοση τα τελευταία χρόνια από την Gamescom αλλά είχε μόνιμη παρουσία στην E3, δήλωσε στο GameInformer ότι δεν θα παραστεί στην E3 2019.

"Η Sony θα αναζητήσει άλλες ευκαιρίες για να προσεγγίσει το community. Οι fans του PlayStation σημαίνουν τα πάντα για εμάς και πάντα θέλουμε να καινοτομούμε, να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να πειραματιζόμαστε με νέους τρόπους για να τους ευχαριστήσουμε. Αποφασίσαμε λοιπόν να μην συμμετάσχουμε στην E3 2019. Ψάχνουμε για νέους τρόπους ώστε να προσεγγίσουμε το community το 2019 και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τα σχέδιά μας μαζί σας" δήλωσε χαρακτηριστικά η Ιαπωνική εταιρεία, η οποία διευκρίνισε ότι δεν θα διοργανώσει κάποια συνέντευξη τύπου στη φετινή E3.

Να προσθέσουμε επίσης ότι φέτος δεν θα διεξαχθεί κάποιο PlayStation Experience event τον Δεκέμβριο.

14 hours 16 minutes ago
Mythgard: Card game από πρώην μέλη της Blizzard 14 hours 19 minutes ago

Φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Hearthstone.

 

Η εταιρεία ανάπτυξης Rhino Games, η οποία αποτελείται από πρώην developers των Blizzard και Gazillion, ετοιμάζει το Mythgard, ένα card game το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Hearthstone.

Συνδυάζει Hearthstone και Magic: The Gathering. Δεν υπάρχουν περιορισμοί, όπως classes ή factions, επομένως φτιάχνετε το deck σας όπως θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε όποιες κάρτες επιθυμείτε. Θα υπάρχει επίσης και single-player story campaign, το οποίο θα έχει τον ρόλο του tutorial, καθώς θα σας βοηθάει να αναπτύξετε τα skills και τα decks σας.

http://www.youtube.com/watch?v=DkSolOWnQKk

Η πρώτη closed beta θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019 στο Steam μέσω early access. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για PC και smartphones, ενώ το multiplayer mode θα υποστηρίζει μάχες τόσο 1v1 και 2v2, όσο και casual ή ranked PvP. Τέλος, θα υπάρχουν πάνω από 300 ξεχωριστές κάρτες.

Συζητήστε για το Mythgard στο παρακάτω forum topic.

 

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Mythgard: Card game από πρώην μέλη της Blizzard' στο φόρουμ. 14 hours 20 minutes ago

Η εταιρεία ανάπτυξης Rhino Games, η οποία αποτελείται από πρώην developers των Blizzard και Gazillion, ετοιμάζει το Mythgard, ένα card game το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Hearthstone.

Συνδυάζει Hearthstone και Magic: The Gathering. Δεν υπάρχουν περιορισμοί, όπως classes ή factions, επομένως φτιάχνετε το deck σας όπως θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε όποιες κάρτες επιθυμείτε. Θα υπάρχει επίσης και single-player story campaign, το οποίο θα έχει τον ρόλο του tutorial, καθώς θα σας βοηθάει να αναπτύξετε τα skills και τα decks σας.

www.youtube.com/watch?v=DkSolOWnQKk

Η πρώτη closed beta θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019 στο Steam μέσω early access. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για PC και smartphones, ενώ το multiplayer mode θα υποστηρίζει μάχες τόσο 1v1 και 2v2, όσο και casual ή ranked PvP. Τέλος, θα υπάρχουν πάνω από 300 ξεχωριστές κάρτες.

Διαβάστε περισσότερα...

Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'eSports: Γενική συζήτηση' στο φόρουμ. 14 hours 47 minutes ago

Η Virtus Pro απολύει τους social media managers για σεξιστικό tweet
Παρέπεμπε σε σεξουαλικό υπονοούμενο.


virtus-pro-mercedes-benz-59-1540588255.jpg

Η Virtus Pro απέλυσε τους social media managers, για ένα επιθετικό tweet στο οποίο εμφανιζόταν σε φωτογραφία οι παίκτες της ομάδας DotA 2 της Virtus Pro και μπροστά μία πορνοστάρ με το σήμα της Mercedes στο προσωπό της. Το tweet ανέφερε "Ποιος θα καβαλήσει την Mercedes φέτος";

Ως εκ τούτου, ο Paul Chaloner (Redeye), γνωστός σχολιαστής eSports, δήλωσε στο Twitter: "Ξέρω ότι είναι meme, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν μια ομάδα eSports θα πρέπει να κάνει tweet κάτι σαν αυτό. Μου φαίνεται άκομψο και δεν συνηθίζω να είμαι ευαίσθητος με το παραμικρό. Μάλλον το πήρα στραβά ή διαβάζω αρκετά για αυτό".

Σε απάντηση προς το tweet του Redeye, ο Roman Dvoryankin, γενικός διευθυντής των Virtus Pro, δήλωσε: "Paul, αυτό ήταν όντως απαράδεκτο και το tweet διεγράφη σε λιγότερο από 10 λεπτά αφότου δημοσιεύθηκε. Εκ μέρους των Virtus Pro θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και να διαβεβαίωσω ότι θα λάβουμε μέτρα για να είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί". Στη συνέχεια, ο Dvoryankin, δήλωσε πριν από λίγες ώρες: "Σε συνέχεια του χθεσινού γεγονότος, θα ήθελα να ενημερώσω ότι διακόψαμε όλες τις σχέσεις που είχαμε με άτομα που διαχειρίζονταν τα social media της Virtus Pro το τελευταίο διάστημα. Επίσης, έχουμε επικοινωνήσει κάποια πρωτόκολλα εντός της εταιρείας για να σιγουρευτούμε ότι τέτοια πράγματα δεν θα ξαναγίνουν. Ζητούμε και πάλι συγγνώμη για αυτό".

Ο σεξισμός στη φωτογραφία δεν ήταν το μόνο θέμα του Dvoryankin, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος με τον social media manager του και για την συμπεριφορά του απέναντι σε χορηγό του τουρνουά. "Η Mercedes-Benz είναι χορηγός του ESL και προμηθεύει με αυτοκίνητα τους MVPs του τουρνουά, την στιγμή που το tweet υπονοούσε ένα διαφορετικού τύπου "καβάλημα". Οι Virtus Pro έχουν έδρα την Ρωσία και δραστηριοποιούνται στα eSports εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα έχουν ομάδες στα CS: GO, DotA 2, Fortnite και Paladins, με αρκετές πρωτιές σε πολλές διοργανώσεις.


USA-Esports-team-2-1542221687.jpg

Ο Αμερικανικός στρατός θα αποκτήσει ομάδα eSports
Ένα εκατομμύριο στρατιωτικοί είναι ήδη gamers.

Ο Αμερικανικός στρατός αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα eSports στην οποία θα μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε στρατιωτικός της χώρας, μέσω προκριματικών τουρνουά που πραγματοποιούνται.

Στη φωτογραφία που βλέπετε αγωνίζονται δύο λοχίες. Ο Kalyntae Williams (πάνω) κέρδισε τον Deveon Landfair (κάτω) στο Street Fighter V και προκτίθηκε στην έκθεση PAX West για να αγωνιστεί με τα χρώματα του Αμερικανικού στρατού.

15 χρόνια μετά το FPS America's Army, το οποίο πραγματευόταν πραγματικούς στρατιώτες, ο στρατός της χώρας βάζει τους στρατιώτες σε διεθνή τουρνουά σε δημοφιλή games. Μάλιστα σκοπεύει να αυξηθεί κατά 500.000 μέλη μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, οπότε ένας καλός τρόπος διαφήμισης προς την νεολαία είναι τα eSports.

Υπάρχει επίσης το Military Gaming League, ένας οργανισμός eSports ειδικά για τους μόνιμους και τους βετεράνους του στρατού της Αμερικής, ο οποίος άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο. Έκτοτε προστίθενται σε αυτόν 100 μέλη/μήνα. Από τους 23 εκατομμύρια παίκτες των eSports, το ένα εκατομμύριο είναι στρατιωτικοί ή βετεράνοι στον Αμερικανικό στρατό.

Διαβάστε περισσότερα...

15 hours ago
Ο SonicFox κέρδισε 40.000 δολάρια και χάρισε 10.000 στον 2ο 15 hours ago

Σε τουρνουά Injustice 2. Θέλησε να βοηθήσει τον πατέρα του.

Ο eSports παίκτης SonicFox κέρδισε 40.000 δολάρια στο τουρνουά Injustice 2 Pro Series και χάρισε 10.000 δολάρια- στον Rewind που τερμάτισε δεύτερος στον τελικό, ώστε να βοηθήσει τον πατέρα του που πάσχει από καρκίνο.

Ο Dominique McLean, όπως είναι το πλήρες όνομα του SonicFox, στέφθηκε πρωταθλητής στους τελικούς του Fighting game στο Σικάγο του Ιλινόις αυτή την εβδομάδα. Κέρδισε 40.000 δολάρια και χάρισε τα 10.000 από αυτά στην οικογένεια του Rewind, του αντιπάλου του που έπαιξε μαζί του στον τελικό και τερμάτισε δεύτερος.

Ο SonicFox δήλωσε σε συνέντευξή του στο Kotaku: "Δεν το κάνω αυτό για τα λεφτά. Ο Rewind είναι ένας απ΄οτους καλούς μου φίλους και μάλιστα προπονούμαστε μαζί και χαίρομαι που είχα την τύχη να είναι μαζί μου στο stage ως αντίπαλος στον τελικό"¨.

Ο σημαντικότερος λόγος που ο SonicFox δώρισε τα χρήματα αυτά είναι γιατί ο πατέρας του Rewind πάσχει από καρκίνο τρίτου σταδίου και μπήκε στο χειρουργείο μία ημέρα πριν την έναρξη του τουρνουά. Σίγουρα τα χρήματα αυτά θα χρειαστούν για την αποθεραπεία του πατέρα του παίκτη, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Η κίνηση αυτή του SonicFox γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά των eSports και σίγουρα τιμάει τον παίκτη αλλά και την βιομηχανία, περνώντας τα καλύτερα μηνύματα συμπαράστασης.

Διαβάστε ακόμη για τον Αμερικανικό στρατό που θα αποκτήσει ομάδα eSports.

Συζητήστε για τα eSports στο παρακάτω forum topic. Δείτε ακόμη γιατί οι Virtus Pro απέλυσαν τους Social Media Managers τους για σεξιστικό tweet.

17 hours 52 minutes ago
Η Square Enix ετοιμάζει video game για το PS5 17 hours 53 minutes ago

Αναπτύσσεται από την Luminous.

Σύμφωνα με αγγελία που αναρτήθηκε στο Linkedin, η Square Enix αναζητά 3D Artist και 3D Director για ένα νέο video game της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο video game θα κυκλοφορήσει στο PS5, όπως δηλώνει η εν λόγω αγγελία. Το παιχνίδι αυτό αναπτύσσεται από την Luminous Productions, θυγατρική εταιρεία ανάπτυξης της Square Enix.

Πέραν αυτού, η Square Enix αναπτύσσει και ένα ακόμη mobile game στην Κίνα, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει.

Η Luminous Productions ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και έχει ως στόχο να αναπτύσσει AAA games. Άραγε θα δούμε κάποιο νέο Final Fantasy; Ένα sequel από άλλες σειρές της Square Enix; Μήπως κάτι νέο; Ακόμη είναι νωρίς να μάθουμε, καθώς η αγγελία που ανήρτησε κατά λάθος (;) υπάλληλος της Ιαπωνικής εταιρείας έχει ήδη διαγραφεί.

Πάντως ο director του Final Fantasy αποχώρησε από την Square Enix και είναι πολύ πιθανό τα επόμενα games της σειράς να μην έχουν την ίδια αίγλη με τα προηγούμενα, ειδικά αν δεν βρεθεί ισάξιος αντικαταστάτης με παρόμοιο όραμα.

Διαβάστε το review του Final Fantasy XV και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Ορθογράφοι για Browsers' στο φόρουμ. 18 hours 9 minutes ago

Πως θα ενεργοποιήσετε τον ορθογράφο στον Google Chrome
1)Πηγαίνετε πάνω δεξιά στις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε "Settings" (Ρυθμίσεις).
2)Μετά πηγαίνετε στο κάτω μέρος της οθόνης όπου υπάρχει η επιλογή "Advanced" (λογικά στα ελληνικά θα είναι "Για προχωρημένους ή Προχωρημένες επιλογές".
3)Από τις νέες επιλογές που θα εμφανιστούν πηγαίνετε στο "Languages" (Γλώσσες).
4)Εκεί θα βρείτε τα αγγλικά και τα ελληνικά. Στις γλώσσες θα βρείτε και την επιλογή "Spell check" (ορθογραφικός έλεγχος). Τραβήξτε τον slider προς τα δεξιά για να ενεργοποιήσετε τον ορθογραφικό έλεγχο και για τα ελληνικά.

Στο εξής κάθε λάθος λέξη που θα γράφετε θα υπογραμμίζεται από τον browser σας, οπότε θα μπορείτε είτε να την διορθώσετε αμέσως, είτε να κάνετε δεξί κλικ πάνω της για να δείτε τις προτεινόμενες επιλογές διόρθωσης ώστε να κάνετε απευθείας κλικ.

Διαβάστε περισσότερα...

20 hours 47 minutes ago
21 hours 21 minutes ago
Η THQ Nordic ετοιμάζει 55 games, αγόρασε τις εταιρείες των Goat Simulator και Wreckfest 21 hours 24 minutes ago

GoatWreck.

Η THQ Nordic ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει 55 games και τα 35 από αυτά δεν έχουν ανακοινωθεί.

Παράλληλα, εξαγόρασε την Bugbear Entertainment, εταιρεία ανάπτυξης των Wreckfest και Ridge Racer: Unbounded, αλλά και την Coffee Stain, εταιρεία ανάπτυξης του Goat Simulator. Μένει να δούμε τι μας ετοιμάζει η THQ με τις δύο συγκεκριμένες εταιρείες ανάπτυξης.

Τον Σεπτέμβριο η THQ αγόρασε την 38 Studios, η οποία είχε κλείσει μετά τα Alone in the Dark και Act of War, τα οποία παρότι είχαν καλή ποιότητα δεν τα πήγαν και τόσο καλά στις πωλήσεις τους. Ένα μήνα πριν, τον Αύγουστο, είχε αγοράσει και την σειρά TimeSplitters, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα νέο παιχνίδι TimeSplitters στο μέλλον.

Φέτος τον Φεβρουάριο η THQ Nordic εξαγόρασε την Koch Media και πήρε στην ιδιοκτησία της τις σειρές Saints Row, Dead Island και αρκετές ακόμη. Όλα αυτά θυμίζουμε ότι έγιναν αφότου το 2017 εξαγοράστηκε από την Nordic Games και έλαβε το ανάλογο rebrand σε THQ Nordic. Διατηρήθηκαν οι σειρές Darksiders, Red Faction και MX vs. ATV.

Μήπως η THQ Nordic "ανοίγεται" πολύ με εξαγορές; Μένει να δούμε τι μας ετοιμάζει. Προς το παρόν η διοίκηση ανακοινώνει κι άλλες στρατηγικές επενδύσεις από ήδη υπάρχουσες εταιρείες ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα για το Darksiders III, το οποίο κυκλοφορεί στις 27 Νοεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε τα reviews των προηγούμενων Darksiders και συζητήστε για το Darksiders III στο σχετικό forum topic.

Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Ειδήσεις από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας' στο φόρουμ. 22 hours 8 minutes ago

Σύμφωνα με την έρευνα 2018 Global Mobile Consumer Survey οι Αμερικανοί ελέγχουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 52 φορές την ημέρα!

Στην Ελλάδα ο αριθμός δεν αποκλείεται να είναι αρκετά κοντά στον συγκεκριμένο.

Διαβάστε περισσότερα...

Notification