Tekken 8

Hot
Ο διάβολος μέσα στην γροθιά σου.

Ο διάβολος μέσα στην γροθιά σου.

Ο διάβολος μέσα στην γροθιά σου.

Όταν κάποιος ακούει τον τίτλο Tekken σε ένα game αυτό που του έρχεται στο μυαλό είναι μάχες με τον Jin εναντίον του δαιμονικού του ευατού Devil Jin. Άλλοι βέβαια φαντάζονται και σκέφτονται μάχες με φίλους και η δημιουργία διάφορων τουρνουά παίρνοντας ο καθένας τον δικό του αγαπημένο χαρακτήρα. Μετά από επτά χρόνια και την κυκλοφορία του Tekken 7 για τα συστήματα παλιάς γενιάς αλλά και τα PC,επιτέλους ήρθε η στιγμή για την κυκλοφορία του νέου κεφαλαίου της σειράς από την Bandai Namco Entertaiment και το όνομα αυτού του νέου game είναι το Tekken 8.

Αν μη τι άλλο η σειρά με το όνομα Tekken έχει μεγάλη ιστορία και σαφέστατα μετά το τρέιλερ της ανακοίνωσης του Tekken 8, πολλοί ήταν αυτοί που πανηγύριζαν και ήταν πανέτοιμοι για να μπουν σε αυτό το νέο ταξίδι με αυτή την κυκλοφορία να είναι το πρώτο που είναι αποκλειστικά για τα συστήματα της τωρινής γενιάς και ουσιαστικά αφήνει πίσω του οριστικά τα PS4 και το Xbox One.

tekken 8 1 1

Μάχη για την σωτηρία του κόσμου από μια παγκόσμια απειλή
Το Tekken 8 έχει story-mode campaign που ονομάζεται The Dark Awakens και αποτελείται από 15 διαφορετικά κεφάλαια. Η διάρκεια του είναι περίπου 3 ώρες και ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα tutorial mode και σαν μια προθέρμανση για τα υπόλοιπα modes του παιχνιδιού. Η ιστορία επικεντρώνεται κυρίως στον Jin Kazama, ο οποίος είναι η τελευταία ελπίδα του κόσμου και το μόνο ανάχωμα απέναντι στον Kazuya και τα σκοτεινά του σχέδια καταστροφής.

Η ιστορία είναι αρκετά ευχάριστη και πολλές φορές θυμίζει πλοκή anime, όπου σε πολλές περιπτώσεις θύμισε το Dragon Ball Z διότι είχε αδιάκοπη δράση αλλά και μεγάλης κλίμακας μάχες που σε πολλές φορές ο Jin Kazama ως ένας άλλος Son Goku πολεμούσε για να μπορέσει να σώσει τους φίλους του αλλά και όλο τον κόσμο. Η πλοκή δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και δεν έχει και ιδιαίτερες ανατροπές που θα την έκαναν να ξεχωρίζει. Στα cutscenes έχουμε πολύ όμορφα γραφικά τα οποία μας δείχνουν και την αναβάθμιση που έχει γίνει σε σχέση με το προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς.

Γροθιές, κλωτσιές και ας επικρατήσει ο καλύτερος
Πέρα από την βασική ιστορία το Tekken 8 προσφέρει πληθώρα από modes που σας περιμένουν να ασχοληθείτε μαζί τους. Την εμφάνιση του μετά από το Tekken 3 κάνει το Tekken ball όπου καλείστε να χτυπάτε μια μπάλα και όποιος καταφέρει να κάνει το περισσότερο damage στον αντίπαλο κερδίζει, αυτό το mode είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό και σίγουρα θα σας προσφέρουν πολλές στιγμές γέλιου.

Στη συνέχεια συναντάμε το Arcade quest το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας avatar και να τεθείτε αντιμέτωποι με άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο. Είναι ένα πάρα πολύ καλό mode και μια σημαντική προσθήκη που σίγουρα συστήνεται να το παίξετε μόλις ολοκληρώσετε την βασική ιστορία του παιχνιδιού. Επίσης έχουμε τα character episodes όπου εκεί ξεδιπλώνεται η προσωπική ιστορία του κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά και καλείστε να παίξετε μερικές μάχες ώστε να φτάσετε σε μια τελική αναμέτρηση με ένα boss και έτσι σαν ανταμοιβή να ξεκλειδώσετε και στολές αλλά και νέους χαρακτήρες ώστε να τους έχετε διαθέσιμους για τα υπόλοιπα modes.

tekken 8 2

Ένα σημαντικό mode που συστήνεται για όλους είναι το Practice όπου εκεί μαθαίνετε νέες κινήσεις αλλά και προπονείστε κατάλληλα και βέβαια μαθαίνετε τις κινήσεις κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά. Είναι ένα πολύ καλά δομημένο mode και βοηθάει ακόμα και αυτούς που δεν είχαν επαφή με το είδος να μάθουν τις βασικές κινήσεις και βέβαια να εξελιχθούν ως παίκτες. Σημαντικό εδώ να αναφερθεί είναι το mode που ονομάζεται Arcade Battle όπου εκεί μπορείτε να ανταγωνιστείτε τους φίλους σας σε διάφορες μάχες αλλά και να δημιουργήσετε τα δικά σας τουρνουά.

Αδιαμφισβήτητα το Tekken 8 έχει πληθώρα από modes που σίγουρα θεωρούνται ικανοποιητικά και δεν φαίνεται να λείπει κάτι από αυτά. Το σημαντικό κομμάτι του Tekken 8 και ο πυρήνας του είναι το gameplay, όπου εδώ ακολουθείται η συνταγή από τα προηγούμενα games της σειράς αλλά σαφέστατα υπάρχει εμφανής αναβάθμιση. Η ταχύτητα είναι αυτή που μπορεί να χαρακτηρίσει την μάχη διότι απαιτείται να αντιδράτε ταχύτατα για να αποκρούσετε τις επιθέσεις του αντιπάλου σας καθώς και να κάνετε την δική σας επίθεση.

tekken 8 3

 

 Για αυτούς που δεν μπορούν να απομνημονεύσουν τις βασικές κινήσεις, δίνεται η δυνατότητα με το πάτημα του L1 στο PS5 και βέβαια των αντίστοιχων κουμπιών στις άλλες πλατφόρμες, να βγει μια λίστα με τις κινήσεις για να μπορέσει κάποιος να κάνει τα βασικά combos. Ο κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του κινήσεις και επιθέσεις που έχουν αρκετά μεγάλη ποικιλία καθώς τα ίδια κουμπιά αναλόγως τον χαρακτήρα κάνουν και το κάτι διαφορετικό. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Tekken 8, είναι το Heat System όπου με το R1 ο παίκτης είτε κάνει ένα ultimate attack με αποτέλεσμα να κάνει μεγάλη ζημιά στον αντίπαλο και είτε να το κρατάει για να κάνει περισσότερο damage σε ένα άλλο σημείο που θα χρειάζεται περισσότερο. Όταν είναι ενεργοποιημένο το Heat system πολλές φορές γίνεται να προσπεραστεί η άμυνα του αντιπάλου και έτσι να έχετε το πλεονέκτημα και το πάνω χέρι σε μία μάχη. Είναι ένα χαρακτηριστικό που προσφέρει ειλικρινά πολλές δυνατότητες προσέγγισης στη μάχη και έτσι σας δίνεται η ελευθερία να παίζετε κάθε μάχη και με άλλον τρόπο.

Το Tekken 8 έχει ένα τεράστιο ρόστερ από μαχητές, το μεγαλύτερο από όποιο άλλο fighting game εκεί έξω τουλάχιστον από τις φετινές κυκλοφορίες όπως το Mortal Kombat 1 και το Street Fighter 6. Ο αριθμός των μαχητών φτάνει τους 32, με τους 29 να υπήρχαν και στα παλιά και με τρείς να είναι οι νέες προσθήκες στο franchise. Όσον αφορά το παλιό ρόστερ θα συναντήσετε χαρακτήρες όπως ο Jin Kazama, ο Devil Jin,ο Kazuya Mishima,ο Kuma, o King,o Lee Chaolan,o Yoshimitsu, η Nina Williams καθώς και πολλοί άλλοι.

tekken 8 4

Από τις νέες προσθήκες ξεχωρίζει η Reina Mishima, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην κεντρική ιστορία. Το μαχητικό της στυλ είναι καράτε με Taido και αν παίξετε μαζί της σίγουρα θα το διασκεδάσετε καθώς είναι μια μαχήτρια με πολύ γρήγορο ρυθμό. Σαφέστατα οι μαχητές και οι μαχήτριες που προσφέρονται είναι αρκετοί αλλά βεβαια έχουμε και μερικές σημαντικές ελλείψεις όπως για παράδειγμα λείπει ο Eddy Gordo, ευτυχώς υπάρχει και το Season Pass με τον πρώτο DLC χαρακτήρα να είναι ο ίδιος οπότε το συγκεκριμένο κενό γρήγορα θα καλυφθεί και είμαστε ένα αναμονή και των υπολοίπων χαρακτήρων που θα προστεθούν.

Γίνε ο απόλυτος πρωταθλητής και σωτήρας του κόσμου.

Ετοιμαστείτε για μάχες με παίκτες από όλο τον κόσμο
Πέρα από τα offline modes, το Tekken 8 έχει και πολλά online όπου εκτός από τα Ranked και quick matches, μπορείτε να απολαύσετε το ιδιαίτερο Fight Lounge. Μέσα σε αυτό και αφού φτιάξετε το avatar σας, θα μπείτε σε ένα κόσμο με μικροσκοπικούς χαρακτήρες που ουσιαστικά λειτουργεί ως hub και εκεί θα βρίσκονται και άλλοι παίκτες από όλο τον κόσμο και ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Το Tekken 8 σας δίνει την δυνατότητα για cross-play με τις άλλες πλατφόρμες και αυτό είναι πάρα πολύ χρήσιμο διότι έτσι εκμηδενίζεται ο χρόνος που χρειάζεται για να βρεθεί κάποιος αντίπαλος.

tekken 8 5

Όπως συναντάμε και σε άλλα games, έτσι και εδώ θα έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε τις δικές σας στολές για τους χαρακτήρες μέσα από ένα πάρα πολύ πλούσιο character customization μέσω του οποίου μπορείτε να προσθέσετε αντικείμενα όπως κιθάρες και γυαλιά αλλά και διάφορα ρούχα στα δικά σας avatar. Το avatar σας όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το φτιάχνετε την πρώτη φορά που θα ανοίξετε το arcade quest και το χρησιμοποιείται σε όλα τα multiplayer modes.

Τεχνικός τομέας showcase της Unreal Engine 5
Το Tekken 8 δημιουργήθηκε με την Unreal Engine 5 και προσφέρει γραφικά που πραγματικά μοιάζουν από άλλο πλανήτη. Από τις πίστες μέχρι τα εφέ, το game δείχνει πραγματικά χάρμα οφθαλμών και ουσιαστικά βλέπουμε και που μπορεί να φτάσει η Unreal Engine 5. Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι λεπτομερή καθώς για παράδειγμα θα δείτε τον Jin να νευριάζει και να του πετάγεται η φλέβα που έχει στο κεφάλι και στο μπράτσο με απόλυτη λεπτομέρεια και επίσης ακόμα και οι σταγόνες του ιδρώτα των χαρακτήρων φαίνονται και αποτυπώνονται με απόλυτη ευκρίνεια και λεπτομέρεια. Σίγουρα αποτελεί από τα πιο όμορφα fighting games που βρίσκονται εκεί έξω και πραγματικά βλέπουμε τις δυνατότητες της Unreal Engine 5 και ίσως το τι να περιμένουμε από τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη μηχανή γραφικών.

Sound Effects από έναν άλλο κόσμο
Το soundtrack αλλά και τα κομμάτια που υπάρχουν μέσα στο game είναι πάρα πολύ καλά και παρόλο που δεν είναι και τα καλύτερα της σειράς είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο με τα περισσότερα να είναι ηλεκτρονικά κομμάτια που σίγουρα ήταν πολλές φορές πορωτικά και μεταφέρουν την ένταση που έχει μέσα του το game.

Περνώντας τώρα στο κομμάτι του voice acting θετική εντύπωση έκανε ότι ο κάθε χαρακτήρας και αναλόγως από ποια χώρα ήταν είχε και την αντίστοιχη φωνή για παράδειγμα ο Jin Kazama είχε ιαπωνική φωνή ενώ η Nina Williams που είναι από τις ΗΠΑ είχε την αντίστοιχη αμερικανική φωνή. Αυτό δεν συμβαίνει σε πολλά games εκεί έξω καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει διαχωρισμός στην φωνή αναλόγως την εθνικότητα.

 tekken 8 6

Μια φρέσκια προσθήκη σε ένα θρυλικό franchise
Το Tekken 8 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα Fighting games που υπάρχουν εκεί έξω με ένα πολύ καλό story mode το οποίο είναι showcase της Unreal Engine 5 αλλά πέρα από αυτό έχει αρκετό online και offline περιεχόμενο που σίγουρα θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετές ώρες. Το online κομμάτι του τίτλου σίγουρα έχει το απαιτούμενο βάθος και δίνει πολλές επιλογές για όσους θέλουν να ασχοληθούν μαζί του. Σίγουρα έχει και κάποια αρνητικά με το σενάριο του story mode να είναι ρηχό και χωρίς ανατροπές, με μερικά framedrops και την έλλειψη κάποιων μαχητών από τα παλαιότερα games σειράς. Βέβαια όλα αυτά δεν μπορούν να κλέψουν και να στερήσουν από το Tekken 8 την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που έχει. Τα γραφικά είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει σε fighting game μέχρι σήμερα. Η Bandai Namco φέρνει τις απαραίτητες βελτιώσεις που χρειάζονταν να γίνουν στο franchise και σαφέστατα θέτει τις βάσεις και τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, με το Tekken 8 βέβαια να είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.

Θετικά:
- Διασκεδαστικό gameplay και ασταμάτητη δράση
- Πάρα πολύ όμορφα γραφικά
- Ενδιαφέρον περιεχόμενο και πολλά modes
- Δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστού avatar
- Πάρα πολύ πλούσιο ρόστερ μαχητών
- Γρήγορο σύστημα μάχης με φρενήρη ρυθμό

Αρνητικά:
- Παρουσία μερικών frame drops
- Σενάριο χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές και μικρή διάρκεια story mode
- Έλλειψη μερικών εμβληματικών μαχητών
- Μερικά bugs και glitches

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 7
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.2 

Μία φρέσκια προσθήκη σε ένα θρυλικό franchise με μερικά ψεγάδια.

Σωτήρης Τσόπουλος

NEWS   VIEW ALL

Tekken 8: Οι νέοι χαρακτήρες

[Αρχική δημοσίευση: 30/7/23] Η λίστα των χαρακτήρων του Tekken 8 που αναπτύσσει η Bandai Namco διέρρευσε μέσω του closed network test. Θα την βρείτε στο παρακάτω link. Πιο αναλυτικά, η λίστα των χαρ...
Posted (15 Jan 2024)

Tekken 8

[Αρχική δημοσίευση: 14/9/22] Το Tekken 8 ανακοινώθηκε και επίσημα από την Bandai Namco. Στο πρώτο τρέιλερ ο Jin Kazama τα βάζει ενάντια στον πατέρα του, Kazuya Mishima (κλασικές οικογενειακές στιγμές...
Posted (10 Jan 2024)

Tekken 8: Ελάχιστες απαιτήσεις

Η Bandai Namco ανακοίνωσε τις ελάχιστες και τις προτεινόμενες απαιτήσεις του Tekken 8. Χρειάζονται 8GB RAM και 100GB αποθηκευτικός χώρος. Ελάχιστες απαιτήσεις:Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 64-BitΕ...
Posted (23 Nov 2023)

Tekken 8: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Tekken 8 διέρρευσε νωρίτερα. Η ημερομηνία επρόκειτο να αποκαλυφθεί στο Gamescom 2023 Opening Night Live αλλά...δεν κρατήθηκε μυστική μέχρι τότε! Αναμένουμε απλά το σχετ...
Posted (22 Aug 2023)

Tekken 8 gameplay trailers

[Αρχική δημοσίευση: 6/2/23] Η Bandai Namco δημοσίευσε τα πρώτα βίντεο για το Tekken 8, στα οποία εξηγεί το νέο σύστημα μάχης. Αρχικά μας παρουσίασε την Nina Williams, ενώ οι developers μίλησαν εκτενώς...
Posted (29 May 2023)

Φήμες για το Tekken 8

[Αρχική δημοσίευση: 21/3/22] Σύμφωνα με φήμες το Tekken 8 ενδέχεται να αποκαλυφθεί στο επερχόμενο Japan Fighting Game Roundtable. Το Japan Fighting Game Roundtable θα πραγματοποιηθεί μέσω livestream ...
Posted (08 Aug 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 apovag (Level 14) 01/02/2024 00:58
Καλό φαίνεται. Ώρα για κάψιμο μετά από 7 χρόνια. Ευχαριστούμε για το review!
#2 Xintzi (Level 20) 06/02/2024 23:13
Όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι για πάντα το αγαπημένο μας fighting!
Score 8.4
8.36 User Score
(7 votes )
User Reviews 0
Genre: Fighting
Developer: Bandai Namco Studios Arika
Publisher: Bandai Namco Entertaiment
Διάθεση: Bandai Namco Hellas (210-6018800)
Players: 1-2
Requirements: Επεξεργαστής: Intel Core i5-6600K/AMD Ryzen 5 1600 Μνήμη: 8 GB RAM Γραφικά: Nvidia GeForce GTX 1050Ti/AMD Radeon R9 380X DirectX: Έκδοση 12 Δίκτυο: Ευρυζωνική σύνδεση διαδικτύου Αποθήκευση: 100 GB διαθέσιμος χώρος
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Release Date: 26/01/2024
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification