Wii Sports Club

Hot
Κοσμάς Κ. Φλωρής
REVIEWED ON Wii U  

Ώρα να ιδρώσετε σε HD. 

Ώρα να ιδρώσετε σε HD. 

Ώρα να ιδρώσετε σε HD. 

Το Wii Sports για το Nintendo Wii είναι ένας από τους λόγους που η συγκεκριμένη κονσόλα σημείωσε τόσο τεράστια επιτυχία. Ήταν στην ουσία ένα καλοφτιαγμένο demo το οποίο έδειχνε στους αγοραστές τις motion δυνατότητες του Wii. Θεωρείται για την εποχή του εξαιρετικά εθιστικό, άψογο για multiplayer και πάνω από όλα, διασκεδαστικό.

Το Wii Sports Club προσπαθεί να φέρει λίγη από την δόξα του Wii στην νέεότερη οικιακή κονσόλα της Nintendo, το Wii U, προσφέροντας όλα τα αθλήματα που περιείχε το Wii Sports αλλά σε HD και με την προσθήκη online play. Στο παρόν review θα δούμε δύο από τα πέντε αθλήματα που περιέχει το Wii Sports Club, συγκεκριμένα, το Boxing και το Baseball.

Κάντο όπως ο Rocky
To Boxing στο πρώτο Wii Sports ήταν σίγουρα το πιο ενδιαφέρον άθλημα από τα πέντε και αυτό που όλοι οι φίλοι μου ήθελαν να δοκιμάσουν πρώτο όταν τους έδειχνα το Wii. Δυστυχώς όμως, όπως και τότε στο Wii Sports, έτσι και τώρα στο Wii Sports Club, το Boxing είναι ίσως το πιο απογοητευτικό από τα πέντε αθλήματα. Γροθιές και motion controls! Θεωρητικά το Boxing θα έπρεπε να είναι και το πιο διασκεδαστικό, οι κακοί χειρισμοί του όμως το κάνουν εκνευριστικό στην πράξη.

Στο Wii Sports για το Wii το Boxing παιζόταν με το Wii remote και το Nunchuck. Κάθε γροθιά που ρίχνατε μεταφραζόταν στην οθόνη αλλά το αρνητικό ήταν ότι κάθε τεχνική γροθιά όπως hook ή uppercut ήθελε συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης. Αν δεν είχατε τα χέρια σας την σωστή φορά που απαιτούσε το παιχνίδι δεν θα καταφέρνατε το χτύπημα που θέλατε. Στο Wii Sports Club το Wii remote και το Nunchuck αντικαθίστανται με δύο Wii remote plus χειριστήρια (τα νεότερα Wii remotes με εξελιγμένους αισθητήρες για καλύτερη ακρίβεια) άρα θεωρητικά πάντα ο χειρισμός θα έχει βελτιωθεί δραματικά… έτσι δεν είναι;

Βαράτε με κι ας κλαίω
Τα δύο Wii remote plus controllers δυστυχώς δεν ενισχύουν την εμπειρία του Wii Sports Club Boxing. Οι γροθιές εξακολουθούν να μεταφράζονται λάθος τις περισσότερες φορές παρά την ενισχυμένη ακρίβεια του motion plus. Πολλές φορές θα κάνετε διαφορετικό χτύπημα από αυτό που θέλετε. Όπως και στο Wii Sports έτσι και στο Wii Sports Club θα κουνάτε απλά τα χέρια σας προς στην οθόνη περιμένοντας να κερδίσετε.

Το Wii Sports Club Boxing προσφέρει τρία gameplay modes. Το offline single ή multiplayer, το online multiplayer και το Skill Shaper. Στο offline μπορείτε να παίξετε εναντίον ενός φίλου σας, εάν φυσικά διαθέτετε τέσσερα Wii remote plus controllers (η δύο αν θέλετε να ρίχνετε μόνο δεξιές γροθιές) αν και λόγω του κακού χειρισμού θα προτιμήσετε να προσβάλετε κάποιο συγγενικό πρόσωπο του φίλου σας και να παίξετε πραγματικό ξύλο!

Το online multiplayer του Boxing προσφέρει boxing με κάποιον τυχαίο αντίπαλο από το internet ή από την friend list σας. Πριν ξεκινήσετε να παίζετε online θα σας ζητηθεί να ενταχθείτε σε ένα sporting club. Τα sporting clubs έχουν τα ονόματα χωρών οπότε φαντάζομαι σαφώς θα επιλέξετε κάποιο Greek Club. Κάθε νίκη σας απονέμει κάποιους πόντους οι οποίοι καθορίζουν με τι αντιπάλους θα παίζετε και οι ίδιοι αυτοί πόντοι προτίθενται στο συνολικό ranking του Club σας. Οι πόντοι του Club είναι καθολικοί από όλα τα αθλήματα του Wii Sports Club και είναι ένας έξυπνος τρόπος για να σας κάνει να θέλετε να παίξετε όλα τα διαθέσιμα αθλήματα.

Το τελευταίο mode είναι το Skill Shaper το οποίο περιέχει διάφορες ασκήσεις που ανεβάζουν το προσωπικό σας rank και σας κάνουν καλύτερους στο Boxing. Οι ασκήσεις αυτές είναι οι Pro Puncher, Speed Bag και Duck and Dodge. Στο Pro Puncher θα σας βγαίνουν κάποιοι στόχοι οι οποίοι θέλουν συγκεκριμένα χτυπήματα για να σπάσουν και απονέμουν πόντους όσο πιο γρήγορα τους σπάσετε. Στο Speed Bag θα περνάνε μπροστά σας μικροί σάκοι του box τους οποίους θα πρέπει να χτυπήσετε. Όσους περισσότερους καταφέρετε να χτυπήσετε τόσους περισσότερους πόντους θα μαζέψετε. Η τελευταία άσκηση, το Duck and Dodge είναι και η πιο διασκεδαστική. Σε αυτήν θα εκτοξεύονται προς το μέρος σας μπαλάκια του τένις και θα πρέπει να τα αποφεύγετε με το να λυγίζετε την μέση σας δεξιά και αριστερά. Αν καταφέρετε και αποφύγετε μια σειρά από μπάλες τένις ένας στόχος θα βγει για λίγα δεύτερα και θα πρέπει να τον χτυπήσετε.

Παρά τις φιλοτιμές βελτιώσεις στον χειρισμό, το "ρηχό" gameplay του θα ενθουσιάσει μόνο ελάχιστους gamers.

Κάθε ένα από τα modes του boxing μπορεί να παιχτεί και με ένα μόνοWii remote plus controller αν δεν έχετε δεύτερο. Το αρνητικό είναι πως θα μπορείτε να ρίξετε μόνο δεξιές γροθιές κάτι που θα καταντήσει πολύ σύντομα κουραστικό.

Drop the base!
Το baseball, αν και καθόλου διαδεδομένο στην Ελλάδα, απεικονίζεται όμορφα στο Wii Sports Club και διαφέρει απ' το Wii Sports. Το πέταγμα της μπάλας (pitching) αλλά και το χτύπημα με το ρόπαλο (batting) γίνονταν με το Wii remote. Στο Wii Sports Club Baseball το pitching γίνεται με το Wii U gamepad στο οποίο η οθόνη λειτουργεί σαν τα μάτια σας στον κόσμο του παιχνιδιού και μέσω αυτής θα στοχεύσετε για το πού θα ρίξετε την μπάλα. Αν παίξετε ως pitcher (δηλαδή να ρίξετε την μπαλιά) και ο αντίπαλος την αποκρούσει μπορείτε να στρέψετε το Wii U gamepad προς τα πάνω και να δείτε την κατεύθυνση της μπάλας ή και να την πιάσετε σε περίπτωση Out κρατώντας σταθερό το gamepad στην πορεία της μπαλιάς. Το batting έχει επίσης βελτιωθεί με το Wii motion plus να δίνει ρεσιτάλ ακρίβειας στην τοποθέτηση του ρόπαλου αλλά και στη φορά αλλά και την δύναμη που θα χτυπήσετε την μπάλα. Σε μία μόνο περίπτωση το ρόπαλο εμφανιζόταν σε διαφορετική πλευρά από αυτήν που το κράταγα αλλά με ένα γρήγορο calibrate στο μενού pause όλα δούλευαν ξανά ρολόι.

Το Wii Sports Club Baseball διαθέτει τα τρία ίδια modes που έχει και το Boxing, δηλαδή, online, offline και Skill Shaper που είναι το training mode του αθλήματος. Στο offline μπορείτε να παίξετε μέχρι και με δύο άτομα (ο ένας pitcher και ο άλλος batter) και στο online αποκλειστικά με αντίπαλο από το internet. Στο Skill Shaper θα βρείτε τρεις ασκήσεις. Πρώτη άσκηση είναι το Home Run Hero στο οποίο όντας batter θα προσπαθήσετε να κάνετε home run, δηλαδή να στείλετε την μπάλα εκτός γηπέδου. Δεύτερη άσκηση είναι το Smash Hitter το οποίο απαιτεί χειρουργική ακρίβεια για να σπάσετε χρωματιστά τζάμια στο γήπεδο παίζοντας ως batter. Τελευταία από τις τρεις ασκήσεις είναι η Pitch for Prizes στην οποία θα παίζετε ως pitcher και θα πετάτε την μπάλα πάνω σε διάφορα κινούμενα κουτιά.

Tennis
Είναι το πιο διασκεδαστικό άθλημα από τα πέντε και όχι άδικα, συνεχίζοντας την παράδοση της αρχικής έκδοσης του Wii Sports. Με τα νέα controls μπορείτε να ελέγξετε πολύ καλύτερα την πορεία των χτυπημάτων σας και το φάλτσο, συνεπώς η μπάλα καταλήγει πλέον σε περισσότερα σημεία του γηπέδου. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις όπου τα χτυπήματα δεν καταλήγουν εκεί που νομίζετε, ειδικά όταν βάζετε φάλτσο. Το A.I. είναι επίσης καλύτερο και η εμπειρία δύο παικτών διασκεδαστική.

Στο τένις συναντάμε τρία διασκεδαστικά minigames (τα Skill Shapers) που εξασκούν την ακρίβειά σας. Στο Ring Master κερδίζετε πόντους με σωστή στόχευση στους στόχους που σας δίνονται. Στο Mole Commotion θα πρέπει να χτυπήσετε με το μπαλάκι στόχους που σας εμφανίζονται μέσα από τρύπες, ενώ στο Duck Dash στοχεύετε σε συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου, κάτι που είναι πολύ πρακτικό, καθώς εξασκεί την ακρίβειά σας για τους πραγματικούς αγώνες.

Bowling
Αποτέλεσε ένα από τα πιο αγαπητά games του Wii Sports με καλοδουλεμένους μηχανισμούς για την χρονιά εκείνη. Στην νεότερη έκδοση, υπάρχει αυτόματο χτύπημα ή manual στο οποίο αφήνετε το κουμπί B όποτε κρίνετε σωστά. Μπορείτε να επιλέξετε το ακριβές σημείο εκκίνησης, ενώ το νέο σύστημα ακρίβειας επιτρέπει να κατευθύνετε τα χτυπήματά σας καλύτερα, είτε στην ευθεία, είτε με φάλτσο.

Στα minigames τα οποία ονομάζονται Skill Shapers, συναντάμε άλλη μια τριάδα. Το Shoot for Spares που σας δίνει περίεργους σχηματισμούς για να χτυπήσετε, το Skittle Skills με παρόμοια λειτουργία που απαιτεί μία μόνο βολή και το Triple Whammy που σας δίνει σχηματισμούς με 100 κορίνες κι εκεί απαιτεί πολύ τύχη. Στα αρνητικά το ότι δυστυχώς δεν υπάρχει πολύς κόσμος να παίζει online bowling, κάτι που κάνει το matchmaking αρκετά δύσκολο, τόσο σε αγώνες με 10 κορίνες, όσο και σε αυτούς των 100.

Golf
Στο συγκεκριμένο...ευγενές άθλημα, το gameplay αλλάζει άρδην. Ενώ στο Wii χρησιμοποιούσατε το Wiimote για να καθορίσετε την φορά των χτυπημάτων, στο Wii U θα πρέπει να τοποθετήσετε το Wii U Gamepad στο πάτωμα (απεικονίζοντας με αυτό την μπάλα) και χρησιμοποιώντας το Wiimote να εκτελέσετε το χτύπημα πάνω από αυτό, περνώντας το χειριστήριο πάνω απ' την οθόνη αφής. Η ακρίβεια αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ καλύτερη, αν και χρειάζεται αρκετή εξοικείωση, στην οποία δεν συμβάλει ιδιαίτερα το tutorial.

Στα modes συναντάμε διάφορα γήπεδα και δοκιμασίες. Μπορεί να συμμετάσχετε σε αγώνες που περιλαμβάνουν μέχρι και 18 τρύπες ή απλά να επιλέξετε 3 της αρεσκείας σας. Το local multiplayer εδώ είναι πιο εύκολο (μέσω hotseat) ενώ θα βρείτε πιο εύκολα online αντίπαλο. Τα minigames εδώ περιλαμβάνουν Το Putter Madness που σας δίνει 10 μπάλες και 10 τρύπες για να τις βάλετε μέσα, το Bingo Clubber που εξασκεί τα κοντινά σας χτυπήματα και το Target Shooter το οποίο παρεμβάλει εμπόδια μπροστά σας.

The Art of Simiiplicity
Στον οπτικό τομέα το Wii Sports Club, αν και βελτιωμένο από το Wii Sports, δεν έχει να προσφέρει κάτι το τρομερό. Πρωταγωνιστές είναι και πάλι τα Miis, οι καρικατούρες που δημιουργείτε στο menu του Wii U και υποτίθεται ότι σας μοιάζουν. Αν και στο πρόσωπο δεν υπάρχουν βελτιώσεις πέρα από τα HD textures αυτό που έχει αλλάξει είναι οι ενδυμασίες οι οποίες είναι πιο λεπτομερείς και φανταχτερές από τα Miis του Wii. Τα περιβάλλοντα είναι λιτά και ακολουθούν μια μινιμαλιστική φιλοσοφία με ελάχιστες λεπτομέρειες γεγονός που δεν αποτελεί πρόβλημα μιας και θα είστε επικεντρωμένοι στο gameplay του Wii Sports Club.

Στον ηχητικό τομέα το Wii Sports Club δεν διαφέρει καθόλου από το Wii Sports με την μουσική επένδυση να θυμίζει έντονα...intro από αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή παλαιάς κοπής. Ο εκφωνητής είναι ο ίδιος που συναντήσατε και στο Wii Sports και η ρομποτική σχεδόν φωνή του ακούγεται το ίδιο ενθουσιώδης.

Got my mind on my money
Το Wii Sports Club μπορείτε να το προμηθευτείτε σε boxed μορφή έναντι 40 ευρώ, κόστος που δικαιολογείται σε κάποιο βαθμό με βάση την δουλειά που έριξε η Nintendo στους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Απ' την άλλη, όταν τα γραφικά είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και το gameplay προσφέρει απλά πρόσκαιρη διασκέδαση χωρίς ουσιαστικά modes (offline ή online τουρνουά) αντιλαμβάνεστε ότι το ποσό δεν αντικατοπτρίζει σωστά την εμπειρία που θα εισπράξετε.

Αν θέλετε κάποιο άθλημα ξεχωριστά μπορείτε να το αποκτήσετε για 10 ευρώ στο Wii U eshop. Τα Baseball και Boxing μπορείτε να τα αποκτήσετε σε πακέτο για 10 ευρώ και τα δύο μαζί. Σκεφτείτε όμως ότι αν δεν έχετε Wiimotion plus θα χρειαστείτε 35 επιπλέον ευρώ για το καθένα (άρα 70 ευρώ για το διπλό). Αξίζει άραγε για αυτή την gaming εμπειρία; Προφανώς μόνο αν διοργανώνετε κάποιο πάρτι εκείνη την ημέρα και θέλετε να προσελκύσετε casual gamers.

Θετικά:
- Διασκεδαστικό, ειδικά όταν παίζεται με παρέα
- Τα Sporting Clubs στο Online mode
- Duck and Dodge!

Αρνητικά:
- Πολύ λιτά γραφικά
- Lag και δυσκολία εύρεσης αντιπάλου στο Online
- Καμία βελτίωση στο χειρισμό του Boxing
- Ως συνήθως δεν έχει βάθος στο gameplay
- Πολυέξοδο για να το ευχαριστηθείτε όπως πρέπει

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 6
Gameplay: 7
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 6.5

Λάτρεις των αθλημάτων και του casual gaming ενωθείτε.

Κοσμάς Κ. Φλωρής 

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 palex94 (Level 12) 01/12/2014 16:21
πολυ ωραιο Review μπραβο παντα μ'αρεσει να δοκιμαζω παιχνιδια στο Wii εχουν πολυ πλακα και ειναι παντα παρεΐστικα
#2 +1 NoGood! (Level 24) 01/12/2014 18:50
Μαζέψτε την παρέα σας και διασκεδάστε με τρέλα!! :-)
#3 sprk (Level 26) 02/12/2014 20:06
Ειμαι και εγω των sports games περισσοτερο και για αυτο μου αρεσει, αλλα προς το παρων δεν εχω την κονσολα.
#4 rjhe (Level 22) 03/12/2014 22:25
Κάποτε είχαμε λιώσει με το Wii Sports... μάστορας στον παλιμπαιδισμό η ninty!
Score 6.5
6.68 User Score
(11 votes )
User Reviews 0
Genre: Sports
Developer: Nintendo
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Nortec Multimedia (210-2850681)
Players: 1-2
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 27/6/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification