PlayStation VR 2: Γενική Συζήτηση

11 Feb 2023 11:38 #269640 by Nikos Georgopoulos
PlayStation VR2 unboxing




Sony: "Κρατήστε το κουτί".

Η Sony αποκάλυψε σε βίντεο το νέο PlayStation VR2, μέσω της Kei Yoneyama, υπεύθυνης για το Global Product Strategy & Management της συσκευής.

Η Yoneyama μας έδειξε αρχικά τα περιεχόμενα της συσκευασίας που είναι :
Manual
Καλώδιο USB
Stereo headphones
Earpieces
Η συσκευή PlayStation VR 2 και μαζί 2 Sense Controllers
Καλώδιο VR headset που το συνδέει στην κονσόλα απευθείας, σε αντίθεση με το πρώτο PlayStation VR που είχαμε πολλά καλώδια.



Επίσης, το PS VR2 έχει διάφορες ρυθμίσεις:
Headband adjustment
Headband release στο πίσω μέρος για να βγάλετε το headset από το κεφάλι σας
Ρύθμιση scope
Adjustment για τους φακούς
Στο κάτω μέρος έχει power button, μικρόφωνο και κουμπί function με το οποίο μπορείτε να ακούτε τι γίνετε γύρω σας, εκτός του VR headset.
PS buttons, από ένα analog stick και από δύο face buttons στο καθένα. Υπάρχουν επίσης trigger buttons.
Θα μπορείτε επίσης να περιστρέψετε το headset ή να κάνετε zoom μέσα από πολλές κλίμακες.

Τέλος, η Sony προτείνει να κρατήσουμε το κουτί και να μην το πετάξουμε γιατί θα μας χρησιμεύσει και ως αποθηκευτικός χώρος.

Το PlayStation VR2 θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου και έχει μείνει ένα τελευταίο κομμάτι στο GWShop.gr .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2023 10:18 #269727 by Nikos Georgopoulos
Αποσυναρμολόγηση και ανάλυση σε βίντεο



Ο Takamasa Araki από την ομάδα μηχανικού σχεδιασμού της Sony, "έκανε βίδες" (αποσυναρμολόγησε) το VR headset και εξηγεί αναλυτικά πως η Sony το κατασκεύασε για να προσφέρει μια άνετη εμπειρία παιχνιδιού. Είναι ελαφρύ και συμπαγές, διατηρώντας παράλληλα μια υψηλής λειτουργικότητας και στιβαρή δομή. Δείτε το σχετικό βίντεο.


Στο δεύτερο βίντεο ο Takeshi Igarashi από την ομάδα σχεδίασης εξετάζει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για το Sense controller του PlayStatoin VR. Όχι μόνο έπρεπε να μοιάζει με χειριστήριο σχεδιασμένο για την κονσόλα PS5, αλλά έπρεπε επίσης να βασιστεί στις ιδέες του haptic feedback και να παρέχει διαισθητικά motion controls για τα VR games.



Το PlayStation VR2 θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου και έχει μείνει ένα τελευταίο κομμάτι στο GWShop.gr .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Feb 2023 10:52 - 14 Mar 2023 01:30 #269919 by Nikos Georgopoulos
Κάτοχοι του PlayStation VR2 αναφέρουν προβλήματα με το δεξί Sense controller




Υπάρχουν απίστευτες πατέντες που δοκιμάστηκαν.

Το PlayStation VR 2 κυκλοφόρησε και ορισμένοι κάτοχοί του αναφέρουν προβλήματα στα controllers.

Συγκεκριμένα, σε ένα Reddit post, υπάρχουν πολλά παράπονα για το δεξί Sense controller του PlayStation VR2. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, υπάρχει θέμα με τα κουμπιά του που δεν ανταποκρίνονται. Τα μηνύματα αναφέρουν ότι τα προβλήματα του controller σχετίζονται με το software και ότι κατά καιρούς τα πατήματα των κουμπιών πιάνουν μόνο αν δοκιμαστούν διάφορες "πατέντες". Για παράδειγμα, το να τρέξει κάποιος ένα παιχνίδι χωρίς να ανάψει το See Through mode της συσκευής, το να γίνουν reset τα controllers, το να γυρίσετε στο off/on το trigger feedback , το να κάνετε delete και resync τα controllers και το να αποσυνδέσετε το DualSense.

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις...απελπιστίας, όπως το ότι ορισμένοι χρήστες..."πατάνε συνέχεια τα κουπιά μέχρι να ξυπνήσουν". Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν και games στα οποία δεν χρησιμοποιείτε τα Sense controllers, οπότε αυτά ευτυχώς δεν επηρεάζονται.



Ορισμένοι αναφέρουν ότι επικοινώνησαν με την Sony, η οποία γνωρίζει το θέμα.

Το PlayStation VR2 κυκλοφόρησε για το PS5 και έχει κόστος 600 ευρώ.

 Στο GameWorld σας ετοιμάζουμε review του PlayStation VR 2 (σε συνεργασία με την PlayStation Greece), το οποίο θα διαβάσετε σε λίγες ημέρες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Mar 2023 10:53 #270191 by Nikos Georgopoulos
PlayStation VR2 review




Το καλύτερο headset για VR Gaming!

Η Sony κυκλοφόρησε το PlayStation VR2 για το PS5 και στο GameWorld σας έχουμε το σχετικό αναλυτικό review, στο οποίο το τεστάραμε διεξοδικά, παίζοντας το Horizon Call of the Wild και εξετάζοντάς πλήρως όσα έχει να μας προσφέρει. Αξίζει τελικά για όσους αγαπούν το VR;

Καταρχήν το πρώτο PlayStation VR είχε κυκλοφορήσει το 2016 για το PS4 και είναι μέχρι και σήμερα το VR headset με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως και συγκεκριμένα πάνω από 5 εκατομμύρια μονάδες. Επίσης, οι developers το υποστήριξαν πολύ με VR μεταφορές γνωστών games, όπως το Resident Evil 7. Η Sony έβγαλε κι αυτή με την σειρά της ορισμένα VR exclusives, χωρίς ωστόσο να κάνει τον πάταγο που σημείωσε το Half-Life Alyx της Valve.

Επτά χρόνια μετά και το PlayStation VR2 είναι τόσο τεχνικά ανώτερο, όσο και πιο εύχρηστο, αφού έρχεται να λύσει αρκετά θέματα του αρχικού PlayStation VR, όπως για παράδειγμα την περίπλοκη συνδεσιμότητα, μιας και το eye tracking δεν βασίζεται πλέον στην PlayStation κάμερα, αλλά πάνω στο headset. Συνεπώς χρειάζεστε ένα και μόνο καλώδιο (4,5 μέτρων) για να συνδέσετε το headset με την κονσόλα σας, οπότε λιγότερη ταλαιπωρία και άγχος με τα καλώδια, ειδικά για όσους έκαναν συχνές συνδέσεις και αποσυνδέσεις.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι ισχύει στο σχετικό review

Τεχνικά χαρακτηριστικά headset
Display: OLED 2000 x 2040 (2K) ανά μάτι
Panel refresh rate : 90Hz, 120Hz
Lens separation: Adjustable
Field of View: 110 μοίρες
Sensors
Motion sensor: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer) Attachment sensor: IR proximity sensor
Cameras
4 κάμερες για headset και controller tracking, IR camera για eye tracking ανά μάτι eye
Δόνηση στο headset
Σύνδεση με το PS5: USB Type-C
Audio: Input: Built-in microphone, Output: Stereo headphone jack

PlayStation VR2 Sense controller
Δεξί: 
PS button, Options button, Action buttons (Circle / Cross), R1 button, R2 button, Right Stick / R3 button
Αριστερό: PS button, Create button, Action buttons (Triangle / Square), L1 button, L2 button, Left Stick / L3 button
Sensing/Tracking
Motion Sensor: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope + three-axis accelerometer) Capacitive sensor: Finger touch detection IR LED: Position tracking
Feedback
Trigger effect (σε R2/L2 buttons), haptic feedback (single actuator ανά μονάδα)
Port : USB Type-C
Επικοινωνία: Bluetooth Ver5.1
Μπαταρία: Ενσωματωμένη και επαναφορτιζόμενη λιθίου-ιόντων



Η συσκευασία έχει ένα σετ ακουστικών (in-ear), ένα σετ ανταλλακτικών ακουστικών Small Και Large, ένα manual και ένα καλώδιο φόρτισης.
Υπάρχουν 4 κάμερες που κάνουν tracking πάνω στο headset και ένα καλώδιο 4,5 μέτρων με το οποίο το Headset συνδέεται με την κονσόλα.
Όταν συνδέσετε το headset θα πρέπει να κάνετε setup τον χώρο σας. Έχετε συγκεκριμένο όριο στο οποίο μπορείτε να κινηθείτε. Επίσης υπάρχουν και πολύ φιλικές προς τον χρήστη οδηγίες για το πως θα φορέσει το headset. Στο πίσω μέρος ένα μεγάλο στρογγυλό κουμπί μικραίνετε την απόσταση από το λουράκι του headset και έτσι στέκεται άριστα στο κεφάλι σας εκεί που το θέλετε. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα κουμπί με το οποίο τραβάτε μπροστά και πίσω το headset (ειδικό για όσους έχουν γυαλιά) και τέλος υπάρχει μια ροδέλα με την οποία οι φακοί πλησιάζουν ή αυξάνουν την απόσταση μεταξύ τους ώστε να βλέπετε καλύτερα.



Υπάρχει καλύτερο ray-tracking, δυστυχώς Motion blur και texture popping, αλλά η εμπειρία είναι πολύ καλή. Υπάρχει και eye tracking για να σας εντοπίζει το εχθρός ή ο σύμμαχος όπου βρίσκεστε. Στο κάτω μέρος του headset συνδέεται το in-ear headset στις δύο σχετικές τρύπες. Επίσης στο κάτω μέρος υπάρχει οτ power button, το functions button και το μικρόφωνο. Δυστυχώς δεν υπάρχει volume botton.

Τα launch games είναι αρκετά, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το Horizon Call of the Mountain, το οποίο είναι και VR exclusive. Τα παλιότερα games του PlayStation VR δεν είναι όλα τους συμβατά. Υπάρχει συμβατότητα με ορισμένα, ενώ αρκετοί developers θα προσθέσουν λειτουργίες συμβατότητας στο μέλλον.

Η Sony έβαλε μέχρι και fingertouch detection, ώστε το PS5 να αναγνωρίζει αν παίζατε ή αν βρίσκετε σε χώρο εκτός κονσόλας. Επίσης, οι σύμμαχοι και οι εχθροί σας, όχι μόνο βλέπουν που είστε, αλλά μπορούν να δουν μέχρι και τις χειρονομίες σας, ενώ σχολιάζουν τα αντικείμενα που πιάνετε και πάει λέγοντας. Η ρίψη βελών με το τόξο είναι πραγματικά μία πώρωση και αν σας αρέσει να παίξετε με το τόξο (και γενικά τα shooters) τότε έχετε πιθανότητες να συμπαθήσετε και το PS VR2. Επίσης, τα Sense controllers έχουν και adaptive triggers.

Έχει δόνηση (vibrating feedback). Δεν μας κούρασε πολύ. Μόνο μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού χρειαζόμασταν διαλείμματα. Κυρίως θα χρειαστείτε διάλειμμα περισσότερο λόγω της...καταπόνησης από την σωματική άσκηση. Τα χειριστήρια αρχικά θα σας παραξενέψουν που ουσιαστικά είναι κάτι σαν DualSense χωρισμένο στα δύο, αλλά μετά από λίγο θα τα συνηθίσετε. Ουσιαστικά τα τέσσερια face buttons χωρίζονται σε δύο και δύο και υπάρχουν analog sticks υψηλής ακρίβειας. Επίσης, υπάρχουν straps που δένουν τα χέρια σας πάνω στα χειριστήρια για να μην σας φύγουν, αν και αυτό δεν μας συνέβη όσες ώρες κι αν παίξαμε.

Εν κατακλείδι, αν σας αρέσει το VR Gaming και έχετε ήδη ένα PlayStation 5, τότε το PlayStation VR2 θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Σίγουρα το συνολικό κόστος του (μαζί με μια κονσόλα PS5 και το Call of the Mountain κοστίζει...περισσότερο από την κονσόλα) θα είναι απαγορευτικό, για όσους δεν έχουν ήδη το PS5. Μόνο του κοστίζει 600 ευρώ στην καλύτερη και μαζί με το VR game και το PS5 βγαίνει στα 1.200 ευρώ, ποσό που στην εποχή μας δύσκολα θα το έδινε κάποιος. 

Εσείς πως βλέπετε το νέο PlayStation VR2; Το αποκτήσατε; Το σκέφτεστε; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Θετικά:
- Υψηλή ακρίβεια εντοπισμού στο headset
- Φιλικό προς τον χρήστη setup
- Τα προσεγμένα Sense controllers που ανταποκρίνονται άριστα στις εντολές σας
- Τεχνικός τομέας υψηλών στάνταρ

Αρνητικά:
- Η τιμή του
- Συναντήσαμε motion blur και texture popping

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Mar 2023 22:28 #270464 by Nikos Georgopoulos
Η Sony έχει πουλήσει 270.000 PlayStation VR2




Παρότι υπάρχουν 32 εκατομμύρια κάτοχοι PS5.

Το Bloomberg δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι η Sony έχει πουλήσει λιγότερα από 270.000 PlayStation VR2.

Ο αριθμός αυτός είναι μικρός αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν 32.000.000 κάτοχοι PlayStation 5. Επίσης ο αριθμός πωλήσεων επιβεβαιώνει το δημοσίευμα ότι η Sony μείωσε την αποστολή PlayStation VR2 προς τα καταστήματα σε ποσοστό 50% λόγω μειωμένης ζήτησης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2023 18:00 #271088 by Nikos Georgopoulos
Η Bella Ramsey διαφημίζει το Gran Turismo 7 στο PlayStation VR 2




Η Ellie...το τερμάτισε!

Η Bella Ramsey, η ηθοποιός που υποδύεται την Ellie στη σειρά The Last of Us του HBO, διαφήμισε το Gran Turismo 7 στο PlayStation VR 2 μέσω ενός νέου τρέιλερ για την Sony.

Η Ramsey έκανε χαβαλέ με τον...(υποτιθέμενο) δάσκαλο οδήγησής της, αφού λόγω ηλικίας (είναι 19) δίνει και η ίδια δίπλωμα οδήγησης. Οπότε η διαφήμιση ήρθε κι έδεσε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Mar 2024 07:38 #275362 by Nikos Georgopoulos
Η Sony σταμάτησε την παραγωγή του PlayStation VR 2




Μέχρι να πουλήσει το ήδη υπάρχον απόθεμά της.

Η Sony φέρεται να διέκοψε την παραγωγή των νέων PlayStation VR 2 headset, έως ότου εκκαθαρίσει το υπάρχον απόθεμά της.

Σύμφωνα με το Bloomberg , οι πωλήσεις των ακουστικών PSVR 2 έγιναν σταδιακά πιο αργές από την κυκλοφορία τους τον Φεβρουάριο του 2023. Η Sony φέρεται να έχει κατασκευάσει πάνω από 2 εκατομμύρια VR headsets και δεν θα παράγει άλλα μέχρι να πουλήσει το υπόλοιπο.

Ενώ το VR είναι συναρπαστική τεχνολογία, μέχρι στιγμής υπάρχει μικρή ζήτηση, τόσο λόγω του κόστους, όσο και λόγω κυρίως της έλλειψης ποιοτικών games. Τον Δεκέμβριο, η First Contact Entertainment θυμίζουμε έκλεισε μετά από οκτώ χρόνια. Το στούντιο ήταν υπεύθυνο για μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην πλατφόρμα PS VR, το Firewall Zero Hour και το Firewall Ultra.



Η Sony απέλυσε επίσης περίπου 900 developers τον περασμένο μήνα που επηρέασαν το τμήμα VR της, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ανάπτυξης PlayStation London που ανέπτυξε VR games, όπως το PlayStation VR Worlds και το Blood & Truth.

Δείτε το
.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification