Project Spartacus: Η νέα υπηρεσία της Sony στο στυλ του Game Pass

09 Apr 2021 22:57 - 17 Mar 2022 01:27 #249133 by Γιώργος Τσάκωνας
Τα PlayStation 4 και 5 δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποια υπηρεσία αντίστοιχη του Xbox Game Pass, όμως αυτό πιθανώς να αλλάξει στο μέλλον.

Σε ένα YouTube stream που έλαβε χώρα στις 8 Απριλίου ο game director των God of War και Twisted Metal David Jaffe ανέφερε πως γνωστοί του εργαζόμενοι στην Sony του μετέφεραν ότι η Ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει μία υπηρεσία για να κοντράρει την ανάλογη της Microsoft. Ο Jaffe είπε πως δεν γνωρίζει κατά πόσο είναι επιβεβαιωμένη αυτή η πληροφορία, ή το πότε θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Sony. Ο ίδιος δούλεψε τελευταία φορά στην Sony το 2007 και έκτοτε έχει χρηματοδοτεί υποσχόμενους indie developers, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει games αποκλειστικά για PlayStation. Το τελευταίο του βιντεοπαιχνίδι ήταν το Drawn to Death του 2017, εταιρεία ανάπτυξης του οποίου ήταν η εταιρεία του Jaffe The Bartlet Jones Supernatural Detective Agency η οποία έκλεισε λιγότερο από ένα χρόνο μετά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά όπου διαρρέουν πληροφορίες για μία υπηρεσία της Sony που θα κοντράρει το Xbox Game Pass. Τον Νοέμβριο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Jim Ryan είπε πως “θα υπάρξουν νέα” σχετικά με τα σχέδιά τους να αναμετρηθούν με την υπηρεσία της Microsoft. Ο ίδιος όμως είχε πει στο παρελθόν πως το να φτιάξουν κάτι ακριβώς σαν το Xbox Game Pass θα είναι πολύ δύσκολο και πιθανώς μη βιώσιμο για την εταιρεία. Η υπηρεσία της Sony PlayStation Now προσφέρει πληθώρα games για streaming σε πολλές συσκευές αλλά δεν είναι όλα από αυτά διαθέσιμα για λήψη. Το PlayStation Plus προσφέρει ορισμένα games δωρεάν με την κυκλοφορία τους όπως το Oddworld: Soulstorm, αλλά σε σύγκριση με το Xbox Games Pass είναι αρκετά σπάνιο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Dec 2021 04:57 #258068 by Stathis Moose Stathopoulos
Project Spartacus



Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που προέρχονται από το Bloomberg, η Sony ετοιμάζει πυρετωδώς την συνδρομητική της υπηρεσία, η οποία έχει την κωδική ονομασία "Project Spartacus". Οι φήμες λένε ότι θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.
Όπως το Xbox Game Pass δίνει πρόσβαση σε εκατοντάδες games με 10€/μήνα, έτσι αντιστοιχα η Sony θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο. Βέβαια το PlayStation Now είναι μια υπηρεσία ανάλογη του Xbox Game Pass, απλά δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες, ενώ αφορά το streaming των games. 

Το Spartacus αναμένεται να κυκλοφορήσει κάτω από το brand του PlayStation Plus. Κατά βάση θα είναι σαν να έχουμε την συγχώνευση των PlayStation Plus και PladyStation Now σε μία υπηρεσία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον συντάκτη του Bloomberg, Jason Schreier, η Sony δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει στη συνδρομητική υπηρεσία τα top games της. Πάντως, θα προσφέρει περισσότερα και καλύτερα games σε σχέση με το PlayStation Now. Μένει να δούμε αν θα ανακοινωθούν περισσότερα στα The Game Awards, τα ξημερώματα της 10ης Δεκεμβρίου ή αν θα έχουμε νεότερα με το νέο έτος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Mar 2022 00:28 - 22 Mar 2022 01:26 #261772 by Nikos Georgopoulos
Φήμη: Το Project Spartacus της Sony βρίσκεται πολύ κοντά στην κυκλοφορία του




Σύμφωνα με τον γνωστό leaker Jeff Grub.

Σύμφωνα με τον γνωστό leaker Jeff Grub , το Project Spartacus της Sony βρίσκεται πολύ κοντά στην κυκλοφορία του.

Συγκεκριμένα ο Grub μίλησε στο Grubsnax podcast του για τις τρεις βαθμίδες που θα έχει η νέα υπηρεσία της Sony. Αρχικά ο Grub δήλωσε ότι η νέα υπηρεσία θα διατηρήσει την ονομασία PlayStation Plus ενώ θα απορροφήσει το PlayStation Now και ότι αυτό προσφέρει. Οι τρεις βαθμίδες θα ονομάζονται Essential, Extra και Premium και θα κοστίζουν αντίστοιχα 10, 13 και 16 δολάρια το μήνα.

Όπως είχε αναφέρει και το Bloomberg , ο Grub επιβεβαίωσε ότι η βαθμίδα Essential θα είναι ουσιαστικά το PS Plus όπως το ξέρουμε τώρα, δηλαδή θα επιτρέπει το online gaming ενώ θα κάθε μήνα θα δίνει ορισμένους τίτλους στους συνδρομητές χωρία έξτρα κόστος. Η βαθμίδα Extra θα παρέχει όλα τα παραπάνω, ενώ θα έχει και ένα κατάλογο περίπου 300 τίτλων τους οποίους θα μπορείτε να κατεβάσετε. Σύμφωνα με τον Grub θα περιέχει όλους τους τίτλους που είναι διαθέσιμοι με το PlayStation Now και θα προσφέρει επίσης trials περιορισμένου χρόνου, όπως το EA Play.



Τέλος η βαθμίδα Premium, πέρα από όλα τα παραπάνω, θα σας δίνει και πρόσβαση σε διάφορα κλασσικά games. Ο Grub δήλωσε: "Δεν γνωρίζω τι σημαίνει κλασσικά games, όμως ξέρω ότι θα είναι βασικό κομμάτι της Premium υπηρεσίας". Το Bloomberg είχε δηλώσει ότι η συγκεκριμένη βαθμίδα θα παρέχει διάφορους τίτλους από τα PS1, PS2, PS3 και PSP.

Ο Grub δήλωσε επίσης ότι παρόλο που η Sony δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση ως τώρα, αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα: "Πιθανότατα κοντεύει να φτάσει πολύ κοντά στο στάδιο κυκλοφορίας του. Κάτι θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα και δεν εννοώ απαραίτητα κάτι δημόσιο. Εννοώ ότι εσωτερικά η υπηρεσία θα φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Mar 2022 19:19 #262641 by Nikos Georgopoulos
PS Plus Essentials, PS Plus Extra και PS Plus Premium



Η Sony ανακοίνωσε την απάντηση στο Xbox Game Pass, η οποία τελικά δεν θα ονομάζεται Project Spartacus (σ.σ. κάτι που ήταν ούτως ή άλλως προσωρινό όνομα). Η επωνυμία "PS Plus" διατηρείται.
Έτσι, στο εξής θα ισχύουν τα παρακάτω:
- PS Plus Essentials: Η βασική υπηρεσία, η οποία θα κοστίζει 9€/μήνα, 25€/τρίμηνο ή 60€/χρόνο και θα είναι ίδια με το PS Plus.
- PS Plus Extra: Θα έχει όλα τα πλεονεκτήματα του PS Plus και 400 games για PS4 και PS5. Τα παιχνίδια Marquee PlayStation όπως το Spider-Man, το Spider-Man: Miles Morales, το God of War, το Returnal, το Mortal Kombat 11 και το Death Stranding θα είναι διαθέσιμα ως μέρος αυτού του level (παρόμοια με το PlayStation Now, αυτή τη στιγμή). Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα παιχνίδι της Sony δεν θα προστεθεί την πρώτη ημέρα ως μέρος της υπηρεσίας – σε αντίθεση με το Xbox – και αντ’ αυτού θα έχουμε παιχνίδια first-party στην υπηρεσία κάποια στιγμή μετά τα αρχικά.
- Το PS Plus Extra θα κοστίζει: 14€/μήνα, 40€/3 μήνες ή 100€/χρόνο.
- Τέλος, υπάρχει το PS Plus Premium, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και προσθέτει επίσης κλασικά PS1, PS2 και PSP games, game demos για περιορισμένο χρόνο και streaming των PS3 και PS4 games. Η υπηρεσία αυτή θα κοστίζει 17€/μήνα, 50€/3 μήνες ή 120€/χρόνο. Η Sony σημειώνει ότι θα μπορείτε να κάνετε λήψη ή streaming των retro games. Θα υπάρχουν περίπου 340 περισσότερα games στο ανώτερο level (άρα σύνολο 740 games).

Αυτές οι αλλαγές στο PS Plus θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2022. Θα γίνει ένα πρώτο λανσάρισμα σε αρκετές αγορές της Ασίας, ακολουθούμενες από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification