Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ολυμπιακός 2017-2018

06 Sep 2017 09:59 #204974 by κωστας
Χάσι: "Δεν άξιζα να είμαι τεχνικός του Ολυμπιακού"
Ο Μπέσνικ Χάσι υποστήριξε πως όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού δεν θεωρούσε ότι άξιζε αυτή τη θέση και αποκάλυψε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον ήθελε πέρυσι στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Τι είπε για Ένχελς, Οφόε και Ζιλέ.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα, "De Standaard", ο Μπέσνικ Χάσι μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, την πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβει προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ, κάλεσε τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να δει τον Βάντις-Οτζίτζα Οφόε και ξεκαθάρισε ότι ο Ζιλέ αποκτήθηκε επειδή δεν κατέστη δυνατή η απόκτηση του Ντεφούρ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Sep 2017 13:32 #205069 by Lyricaldemon
Έκλεισε ένα ακόμα ταλέντο ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ενέταξε στο δυναμικό του έναν ακόμα ταλαντούχο πιτσιρικά, τον Ρένο Κασέμι, που έπαιζε μέχρι πρότινος σε Ακαδημία στο νησί της Νάξου.



Πρόκειται για παίκτη 15 ετών που αγωνίζεται κυρίως στο κέντρο. Ο νεαρός Αλβανός είναι οκτάρι ως επί το πλείστον ενώ πρόκειται να γίνει κάτοχος και ελληνικού διαβατηρίου. Στα 15 του χρόνια ο Κασέμι έπαιζε στη Νάξο και θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Στην κεντρική φωτογραφία είναι με τον ατζέντη του, Άγγελο Βεϊζι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Sep 2017 13:49 #205073 by Lyricaldemon
Αυτά είναι τα ματς που χάνει ο λαβωμένος Βούκοβιτς

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς επέστρεψε τραυματίας από την εθνική Σερβίας και τίθεται off για τις δύο πρώτες μάχες στο Champions League. Διαβάστε για τα ματς που δεν μπορεί να τον υπολογίζει ο Χάσι.



Το βράδυ της Τρίτης ήταν ονειρεμένο για την Σερβία καθώς με τη νίκη στο Δουβλίνο επί της Ιρλανδίας έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ωστόσο για τον Γιάγκος Βούκοβιτς δεν κύλησαν όλα όπως θα ήθελε.

Και αυτό γιατί επέστρεψε με ενοχλήσεις στο πόδι από τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με τη διάγνωση να λέει "θλάση στον οπίσθιο μηριαίο" και είναι έτσι υποχρεωμένος να απέχει από τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο 29χρονος Σέρβος μπακ θα χάσει την πρεμιέρα των Πειραιωτών στους ομίλους του Champions League με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας αλλά και τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής στο Τορίνο με την Γιουβέντους, τα ματς πρωταθλήματος με Ξάνθη (εκτός) και Αστέρα Τρίπολης (εντός), καθώς και αυτό του Κυπέλλου με τον Αστέρα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποχή του για 3-4 εβδομάδες και πλέον μένει να δούμε ποιους θα εμπιστευτεί ο Χάσι για να συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα, σε μία περίοδο που έρχονται ματς ανά 3-4 ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Sep 2017 16:05 #205125 by Lyricaldemon
Το συγκινητικό αντίο του Ολυμπιακού στον Καμπιάσο

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τίμησε την απόφαση του Εστέμπαν Καμπιάσο να σταματήσει το ποδόσφαιρο, με βίντεο-αφιέρωμα στις καλύτερες στιγμές του με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στα 37 του χρόνια και έχοντας πίσω μία καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί παίκτες, ο "Κούτσου" κατάλαβε πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για την καριέρα του στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έτσι, πριν λίγες ημέρες πήρε την απόφαση να σταματήσει και το έκανε δημοσίως γνωστό την Πέμπτη (7/8).

Σε αυτά τα 19 χρόνια καριέρας, ο Καμπιάσο κατέκτησε τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Πρωταθλήματα με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Ίντερ, Τσάμπιονς Λιγκ με τους "νερατζούρι", ενώ τίμησε και τα χρώματα της εθνικής Αργεντινής μετρώντας 52 συμμετοχές με 5 τέρματα.

Φυσικά εμείς τον γνωρίσαμε καλύτερα από το πέρασμα του στον Ολυμπιακό την διετία 2015-2017. Ο Καμπιάσο κατέκτησε δυο πρωταθλήματα με τους ερυθρόλευκους που έμελλε να είναι και ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τον Αργεντινό; Μα φυσικά η προπονητική! Πήρε το δίπλωμα του στην Ιταλία και... αναζητεί μία νέα πρόκληση.

Οι "κόκκινοι" τίμησαν τον σπουδαίο Καμπιάσο, με βίντεο που ανέβασαν:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Sep 2017 13:26 #205172 by κωστας
Ο πρώτος προπονητής του Παναγιώτη Ρέτσου, Μάκης Κούρος, μίλησε για τα στοιχεία που διέκρινε από την παιδική ηλικία στον διεθνή αμυντικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν.Στην κάμερα της NOVA, μίλησε ο πρώτος προπονητής του Παναγιώτη Ρέτσου, ο Μάκης Κούρος και αναφέρθηκε στα στοιχεία που διέκρινε από την παιδική ηλικία στον διεθνή αμυντικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του και τόνισε ότι η γερμανική ομάδα πέτυχε διάνα με την απόκτησή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Να ευχαριστήσω πάρα πολύ κατ' αρχάς γιατί μου δίνετε τη δυνατότητα να μιλήσω για τον Παναγιώτη, τον οποίο πραγματικά τον έχω στην καρδιά μου, τον αγαπώ πάρα πάρα πολύ, το ξέρει εξάλλου κι ο ίδιος και οι γνωστοί μας, οι φίλοι μας, οι γονείς του, οι συγγενείς, άπαντες ότι του έχω και μια ιδιαίτερη αδυναμία. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για μένα ότι μου δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Ο Παναγιώτης ήταν ένα παιδί απ' την πρώτη μέρα που τον γνώρισα, σ' αυτό το γήπεδο ειδικά μέσα και θυμάμαι συγκεκριμένα και το κάτω το τέρμα, επειδή ήταν σε μια ηλικία 8,5 χρόνων τότε, που είχα έρθει κι εγώ εδώ στην ομάδα, ανέλαβα το γκρουπ που ήταν ο Παναγιώτης και ένα απ' τα πρώτα πράγματα που ήθελα να δείξω στα παιδιά στις πρώτες προπονήσεις ήταν η διδασκαλία της αμυντικής λειτουργίας ενός παίκτη όταν είναι ένας εναντίον ενός στον άξονα.

Μια πολύ απλή άσκηση κι έβαλα τον Παναγιώτη μπροστά χωρίς να τον γνωρίζω, το θυμάμαι τώρα άμα το δει κι ο ίδιος θα το θυμηθεί, έκανα εγώ το μοντέλο και ήθελα να δείξω ποια είναι η στάση του σώματος του παίκτη όταν έρχεται ο επιθετικός πάνω του. Και έδειξα στην αρχή το λάθος εσκεμμένα και κάθισα με ένα στιλ με ανοιχτά τα πόδια και λέω 'αν καθίσετε έτσι...", αλλά πριν προλάβω να μιλήσω ο Παναγιώτης μου πέρασε την μπάλα κάτω απ' τα πόδια, ήταν πολύ μικρή ηλικία.

Σ' αυτό το σημείο ήθελα να σας πω το εξής: Ότι από εκείνη τη στιγμή διέκρινα όχι την ικανότητα του παίκτη, το ποδοσφαιρικό του θράσος. Διότι χρειάζεται, αυτό είναι απαραίτητο στον ποδοσφαιριστή για να παίξει σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να έχει θράσος ποδοσφαιρικό εκτός τα υπόλοιπα, πιστεύω, ικανότητες και πάει λέγοντας. Αυτό μου έδειξε έναν χαρακτήρα αγωνιστικό που σίγουρα θα είχε μια εξέλιξη.

Στην πορεία, βέβαια, των προπονήσεων, των παιχνιδιών, γενικότερα γιατί ήμασταν 2,5 χρόνια μαζί, έβγαλε και το ταλέντο του προς τα πάνω, έβγαλε και πράγματα που έδειχναν ότι είχε και κάποιες ικανότητες, εκτός από το αγωνιστικό και έναν ηγετικό χαρακτήρα και πραγματικά είχε από μικρή ηλικία, διακρίναμε και εγώ και πιστεύω και άλλοι και φίλοι και συμπαίκτες του ότι θα πήγαινε αρκετά ψηλά.

Είχα κάνει και μια πρόγνωση τότε, είχα πει και στον πατέρα του, τον Χρήστο, ότι πιστεύω ότι ο Παναγιώτης κάποια στιγμή λόγω των χαρακτηριστικών, τα οποία ποια είναι για τον Παναγιώτη, είναι το πάθος που έχει για το ποδόσφαιρο, η θέληση που 'χει να παίξει ποδόσφαιρο, το ποδοσφαιρικό θράσος που ανέφερα και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά που αφορούν κυρίως το ανασταλτικό κομμάτι. Έδειξε ο Παναγιώτης πραγματικά όλα τα παιχνίδια, απ' το πρώτο παιχνίδι που παίζαμε, ότι θα είχε μια εξέλιξη.

Τώρα, εγώ πίστευα ότι θα φτάσει σε σημείο να παίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης και όταν ο Παναγιώτης πήγε στον Ολυμπιακό, συνέχισα να τον παρακολουθώ, μιλούσα με τον Μπάμπη Ζελενίτσα που ήταν τότε τεχνικός διευθυντής, τον Φώτη τον Παπαπαναγή που τον είχε τα αρχικά του χρόνια, είχαμε και μια συζήτηση διάρκειας έξι μηνών, αν και κατά πόσο θα μπορούσε ο Παναγιώτης να παίζει και σε διαφορετικές θέσεις και ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό που τον διακρίνει αυτή τη στιγμή και πιστεύω, η δική μου άποψη είναι αυτή, ότι και τα χρήματα τα οποία δαπανήθηκαν απ' την Μπάγερ Λεβερκούζεν για την απόκτησή του αντικατοπτρίζουν αυτό ακριβώς.

Δεν τον πήραν για στόπερ, πήραν έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να παίξει σε παραπάνω από δύο θέσεις. Αυτό για ένα κλαμπ μεγάλο είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Όταν έχεις σαν προπονητής ποδοσφαιριστές στη διάρκεια του παιχνιδιού που μπορείς να τους αξιοποιήσεις σε διαφορετικές θέσεις, σου λύνει τα χέρια κατά κάποιο τρόπο. Οπότε παίκτες σαν τον Παναγιώτη θεωρώ ότι αξίζουν να παίζουν εκεί, δεν ξέρω αν τα ποσά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι κάτι δευτερεύων. Εγώ εύχομαι για όλα τα παιδιά ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στην πορεία τους στο ποδόσφαιρο".
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Sep 2017 20:32 - 09 Sep 2017 21:36 #205205 by Lyricaldemon
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη, με τους Τζούρτζεβιτς και Ένχελς να ντεμπουτάρουν στην ενδεκάδα. Οι επιλογές του Μπέσνικ Χάσι στο βασικό σχήμα.

Για την 3η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, η Ξάνθη φιλοξενεί στα Πηγάδια τον Ολυμπιακό, τρεις ημέρες πριν οι Πειραιώτες ριχτούν στην μάχη του Champions League, φιλοξενώντας την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν μπουν σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς έχοντας προηγουμένως επιτύχει το απόλυτο εντός συνόρων και καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ξάνθης, που έρχεται από το "διπλό" επί του Πλατανιά την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Μπέσνικ Χάσι πήρε μαζί του 21 παίκτες για την αναμέτρηση του "Skoda Ξάνθη Arena" και επέλεξε τους Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρη, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνη, Σεμπά, Μάριν και Τζούρτζεβιτς για το βασικό σχήμα της ομάδας του.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Sep 2017 23:15 - 10 Sep 2017 03:05 #205210 by Lyricaldemon
Ο Ολυμπιακός "σπατάλησε" τις ευκαιρίες και η Ξάνθη τον τιμώρησε!

Ξεκίνησε ιδανικά, προηγήθηκε νωρίς, έχασε τα άχαστα και στο τέλος πλήρωσε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός, απέναντι σε μια Ξάνθη που με νύχια και με δόντια άρπαξε το βαθμό (1-1). Φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Λισγάρα οι φιλοξενούμενοι.

Η πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Super League Σουρωτή ήρθε νωρίς για τον Ολυμπιακό, την 3η αγωνιστική, τρεις ημέρες πριν την πρεμιέρα του στους ομίλους του Champions League. Οι Πειραιώτες την... πάτησαν στην Ξάνθη, όχι επειδή δεν ήταν συγκεντρωμένοι και είχαν το μυαλό τους στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας αλλά επειδή απλούστατα δεν κατάφεραν στο δικό τους εντυπωσιακό διάστημα να πάρουν το προβάδισμα ασφαλείας που θα μπορούσαν και -αναπόφευκτα- τιμωρήθηκαν.

Αυτό ήταν στο πρώτο ημίωρο, με τον Μπέσνικ Χάσι να βλέπει την ομάδα του να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή και τους παίκτες του όχι μόνο να έχουν εξαιρετικές συνεργασίες, να δίνουν με τη μία τη μπάλα και να βγάζουν ωραίους αυτοματισμούς αλλά και να δημιουργούν "πανικό" στην αντίπαλη άμυνα. Και μόνο τις φάσεις να "βάλει κάτω" κανείς θα καταλάβει.

Στο 10' ο Λισγάρας απέκρουσε, πιθανότατα με το χέρι, το σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή, στο 12' ο Ένγκελς (στο ντεμπούτο του) άνοιξε το σκορ με αυτοκρατορική κεφαλιά σε κόρνερ του Σεμπά, στο 16' ο Ζίβκοβιτς είπε "όχι" σε τετ α τετ με τον Τζούρτζεβιτς, ενώ στο 23' και στο 28' Τζούρτζεβις και Φορτούνης δεν είχαν σωστές αποφάσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης.

Στο 39' ο Σεμπά είχε και αυτός την ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής όμως αστόχησε και λίγο αργότερα η ομάδα του Ράσταβατς, που μετά το 30' είχε αρχίσει να κερδίζει μέτρα και να "πατάει" στην περιοχή του Καπίνο, "απάντησε": πρώτα ο Ντε Λούκας έριξε προειδοποιητική βολή με τον Καπίνο να αποκρούει σε κόρνερ στο 42', για να έρθει το 1-1 στο 43' με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λισγάρα που βρήκε τον Καπίνο εκτός θέσης...

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε, η Ξάνθη (έχοντας και το 1-1 υπέρ της) γύρισε αρκετά μέτρα πίσω και έκλεισε τους χώρους, ανάγκασε τους Πειραιώτες να παίξουν από τα άκρα και δικαιώθηκε, αφού το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο και οι ευκαιρίες για το 2-1 χάθηκαν και από τις δύο πλευρές.

Οι Λουσέρο (52') και Γέντρισεκ (62') είχαν τις δύο μεγάλες φάσεις για τους Ακρίτες ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είχε τον Σεμπά μέσα στις περισσότερες καλές στιγμές του αλλά ο Χάσι είδε τους Εμενίκε και Καρσελά να μην τον βοηθούν όταν μπήκαν αλλαγή. Ειδικά η είσοδος του Εμενίκε στο 60' αντί του Τζούρτζεβιτς αντί να φέρει επιθετική πνοή είχε αντίθετα αποτελέσματα, με τον Νιγηριανό να "χάνεται" στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και να δείχνει εμφανώς ανέτοιμος μετά από καιρό αποχής λόγω τραυματισμού.

Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε δίκαια μέχρι το φινάλε (10-11 οι τελικές και 6-5 εντός εστίας), αποτέλεσμα που βρήκε τους γηπεδούχους χαρούμενος που πήραν βαθμό κόντρα στον πρωταθλητή ("γενναίους" χαρακτήρισε τους παίκτες του ο Ράσταβατς) και τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν το χειροκρότημα των φίλων τους για την πολύ καλή εικόνα του πρώτου μέρους αλλα και ενόψει της πρώτης ευρω-μάχης με την Σπόρτινγκ...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Ντε Λούκας (72' Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59' Ρότσε), Μπρίτο, Γέντρισεκ (81' Τριάδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (76' Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (65' Καρσελά), Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Sep 2017 03:07 #205214 by Lyricaldemon
Καλός ο Ολυμπιακός,άλλα αν χάνεις πολλά το τρως στο τέλος!Άγραφος νόμος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Sep 2017 13:38 #205375 by Lyricaldemon
Χάσι: "Δεν θα έρθει το τέλος τοΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΤΕΛ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ: 11 ΣΕΠ. 2017 18:22
υ κόσμου"

Δεν θέλει να ακούει για "τελικό" με τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος θέλει από την ομάδα του να είναι συμπαγής, ενωμένη και να μην επηρεαστεί από τον ενθουσιασμό και το κίνητρο. Τι δήλωσε σε ερώτηση για την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του ενόψει της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League



Δεν θεωρεί τελικό τον αγώνα με τη Σπόρτινγκ (Τετάρτη 12/9, 21.45) ο Μπέσνικ Χάσι. Ο Κοσοβάρος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να χαρούν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση και να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ξεκινήσουν με το δεξί. Αναλυτικά:

- Πολλοί χαρακτηρίζουν αυτό το ματς ως τελικό. Είναι ένα ματς που κρίνει πολλά για τον Ολυμπιακό και την Σπόρτινγκ;

Είναι το μόνο που ακούω. Τελικός, τελικός, κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, λες και θα έρθει το τέλος του κόσμου για εμάς. Δεν συμβαίνει αυτό. Πρέπει να απολαύσουμε αυτό που συμβαίνει με το Τσάμπιονς Λιγκ, να το ευχαριστηθούμε και μετά να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Πέρσι ήμασταν στο Γιουρόπα, φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και πρέπει να το χαρούμε. Είναι το πρώτο παιχνίδι. Πάντα θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά δεν είναι τελικός. Έχουμε να παίξουμε κι άλλα πέντε ματς στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και ένα στην Λισαβώνα.

- Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύεται την έδρα του. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό για να γίνει κάστρο το γήπεδο και να φύγει με τους τρεις βαθμούς; Τι θα ζητήσετε από τους παίκτες σας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω ότι θα κάνω πολλά πράγματα για να δώσω κίνητρο στους παίκτες. Θέλουμε ένα καλό παιχνίδι να κάνουμε και έτσι να δείξουμε την εικόνα που πρέπει. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο και η αλήθεια είναι ότι το υπερβολικό κίνητρο, ο υπερβολικός ενθουσιασμός δεν είναι καλό. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς και ενωμένοι και ίσως να μην χρειάζεται το τόσο μεγάλο κίνητρο, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε τη δουλειά μας.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα στον κόσμο μας. την έχω ζήσει την ατμόσφαιρα με την Άντερλεχτ. Πρέπει να ομολογήσω ότι οι τότε παίκτες μου δεν ήταν φοβισμένοι, αλλά είχαν αισθανθεί τη δύναμη του κόσμου του Ολυμπιακού. Σίγουρα αυτό θα βοηθήσει αύριο, γιατί το απέδειξαν οι φίλαθλοί μας με την Ριέκα όταν βρεθήκαμε πίσω με 0-1 και στο τέλος κερδίσαμε.

Είμαστε 100% πεπεισμένοι σίγουροι ότι αυτή η ατμόσφαιρα θα δημιουργηθεί, όμως, ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να υποδεχτούμε τον αντίπαλο και να κάνουμε τα πάντα για να σπάσουμε το σερί κάποιων κακών αποτελεσμάτων που είχαμε στην έδρα μας.

- Έχετε δει την Σπόρτινγκ. Έχετε σκεφτεί πώς θα παρατάξετε το κέντρο, θα είστε πιο συμπαγείς στα χαφ; Θα παίξει ο Ρομαό πίσω στην άμυνα ή στα χαφ;

Κατ' αρχάς θα παίξω με έντεκα παίκτες και δεν θα σας πω πώς θα παίξουμε, γιατί θα βοηθήσω τον αντίπαλο να έρθει πιο προετοιμασμένος. Είναι δύσκολο ματς και υπάρχουν διαφορές στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος με αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα παίξουμε με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, θα είμαστε πιο αμυντικοί σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα προσαρμόσουμε το δικό μας παιχνίδι στο αυριανό ματς. Αν δεν το κάνουμε αύριο, πότε θα το κάνουμε; Απέναντι στην Μπαρτσελόνα; Δεν γίνεται. Θα είμαστε διαφορετικοί σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν είμαστε πιο ψηλά ή πιο χαμηλά στην άμυνα ή στο κέντρο, αυτό είναι κάτι που θα το δείτε στο ματς.

- Πιστεύετε ότι η Σπόρτινγκ είναι φαβορί ή η ομάδα σας είναι στο ίδιο επίπεδο;

Αν σκεφτείτε τους παίκτες που αγόρασε η Σπόρτινγκ, την προσπάθεια που έκανε για να τους αποκτήσει, δεν το έκανε μόνο για την Πορτογαλία, αλλά και για την Ευρώπη. Το ίδιο κάναμε και εμείς. Κι εμείς κάναμε μεταγραφές για την Ευρώπη κι όχι μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες έχουν διαφορές, η Σπόρτινγκ έχει τη δυνατότητα να παίξει με πολλούς τρόπους, με πολύ μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις.

Έχει μεγάλη ταχύτητα, ποιοτικούς παίκτες, μπορεί να είναι διαφορετικό το στυλ του παιχνιδιού τους, μπορεί να παίξει πιο ψηλά ή πιο χαμηλά, έχει δυνατούς παίκτες και ψηλούς. Παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα. Κι εμείς έχουμε την ποιότητα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.

Διαθέτουμε πολλούς ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο μας και ένας από αυτούς είναι εδώ μαζί σας (σ.σ. τον Ρομαό). Το θέμα είναι ποιος θα εκμεταλλευτεί τα κενά. Σίγουρα θα πρέπει να σκεφτούμε ατομικές ενέργειες από κάθε ομάδα θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθούν οι παίκτες μέσα στον χώρο για να κερδίσει την ισορροπία του αγώνα. Το ποιος είναι φαβορί, δεν θα το πω, δεν θέλω να μεταφέρω την πίεση σε εμάς ή να την αποσύρω από τον αντίπαλο. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε αύριο.

ΡΟΜΑΟ: "ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ"
Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ένας από τους πιο έμπειρους της ομάδας κι εκ των αρχηγών της στη φετινή σεζόν. Πρόκειται για τον Αλεξί Ρομαό:

- Τι εικόνα έχεις για την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και αν θεωρείς ότι αυτό το ματς είναι κλειδί για την πορεία του Ολυμπιακού στον όμιλο;

Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά στη διοργάνωση. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το ματς, πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε αυτό.

- Τι στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του, δεδομένου ότι χρειάζεται τη νίκη; Η Σπόρτινγκ έχει σκοράρει σε όλα τα ματς, με εξαίρεση το πρώτο ματς με την Στεάουα.

Είναι αλήθεια πώς θα είναι δύσκολο ματς, η Σπόρτινγκ έχει καλή τεχνική, πολύ καλή ομάδα και εμείς όμως από την πλευρά μας ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ο προπονητής μας έχει δώσει τις οδηγίες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αύριο.

- Το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι είναι εντός έδρας, σας αγχώνει; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

Δεν υπάρχει κάτι που να φοβόμαστε, παίζουμε στην έδρα μας, είναι θετικό για εμάς, θα είναι όλοι στο πλευρό μας, γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για εμάς το ότι παίζουμε στην έδρα μας. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Είναι σημαντικό το παιχνίδι και περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να μας στηρίξει.

- Την περασμένη σεζόν έπαιζες στη μεσαία γραμμή. Φέτος παίζεις αρκετές φορές στο κέντρο της άμυνας. Νιώθεις άνετα με αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι η φυσική μου θέση είναι αμυντικός μέσος. Όμως από τη στιγμή που ο κόουτς με χρησιμοποιεί ως στόπερ, αυτό σημαίνει ότι μπορώ να αντεπεξέλθω και εκεί.

- Βραδιές όπως η αυριανή είναι ο βασικός λόγος που ήρθες στον Ολυμπιακό;

Ναι, είναι αλήθεια ότι από πέρσι ήρθα για να παίξω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρσι στο Γιουρόπα και φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ειλικρινά σας λέω ότι αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα στον Ολυμπιακό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Sep 2017 20:56 #205388 by Lyricaldemon
Ενδεκάδα με Φορτούνη και Μάριν από Χάσι
Ενδεκάδα με συνύπαρξη Μάριν και Φορτούνη από τον Χάσι που επέλεξε να βάλει όλα του τα δυνατά όπλα με Σπόρτινγκ!



Οι 11 του Ολυμπιακού για το ματς με Σπόρτινγκ: Καπίνο, Ομάρ, Ενγκελς, Ρομαό, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οφόε, Μάριν, Καρσελά, Φορτούνης και Τζούρτζεβιτς. Έτσι χρίζεται βασικός και ο Φορτούνης σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Αναλυτικά τα ονόματα των 21 ποδοσφαιριστών: Ανδρούτσος, Μπεν, Καρσελά, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Εμενίκε, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ζιλέ, Καπίνο, Κούτρης, Μάριν, Νικολάου, Οφόε, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά, Ζντιέλαρ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification