Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Microsoft: Γενική συζήτηση

14 Apr 2023 10:49 #270679 by Nikos Georgopoulos
Νέα διαφήμιση, στο μετρό του Λονδίνου



Η Microsoft συνεχίζει να βάζει διαφημίσεις και αυτή τη φορά βγήκε επέλεξε το μετρό του Λονδίνου, όπου διαφημίζει και πάλι πως θα φέρει τα games της Activision Blizzard σε κάθε format, με το Game Pass. Η διαφήμιση λέει: "Call of Duty. Για 150 περισσότερους παίκτες". Ο αριθμός αφορά Nintendo Switch, Nvidia και άλλες συνεργασίες της Αμερικάνικης εταιρείας.


Microsoft is now running digital ads for its Activision Blizzard acquisition at some London tube stations. It comes a month after placing full-page ads in two UK newspapers, and ahead of the CMA’s decision on the deal later this month t.co/OYOMDvOsld pic.twitter.com/lbq7ES1mF0

— Tom Warren (@tomwarren) April 13, 2023

Διαβάστε περισσότερα για την αγωγή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2023 12:00 #270882 by Nikos Georgopoulos
Η Μ. Βρετανία μπλόκαρε την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft




Το cloud gaming έφερε ανησυχίες.

Η συμφωνία 68,7 δισ. δολαρίων της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard έχει μπλοκαριστεί από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από πολύμηνη έρευνα. Η Microsoft άσκησε έφεση.

Η απόφαση της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου εμποδίζει τη Microsoft να αγοράσει την Activision Blizzard, καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι θα οδηγούσε σε μονοπώλιο απέναντι στο PlayStation. της Sony. Ωστόσο, η σημερινή απόφαση προέρχεται από τις ανησυχίες της CMA σχετικά με τον αντίκτυπο της συμφωνίας στον τομέα του cloud gaming. Στη σημερινή τελική έκθεση, η CMA είπε ότι η ιδιοκτησία της Activision Blizzard από την Microsoft κινδύνευε να «πνίξει τον ανταγωνισμό σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά». Σε απάντηση, η Microsoft είπε ότι τώρα θα ασκήσει έφεση.

Η Microsoft δήλωσε: «Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτήν την εξαγορά και θα ασκήσουμε έφεση», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith. «Η απόφαση της CMA απορρίπτει μια ρεαλιστική πορεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού και αποθαρρύνει την τεχνολογική καινοτομία και τις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε ήδη υπογράψει συμβόλαια για να διαθέσουμε τα δημοφιλή games της Activision Blizzard σε 150 εκατομμύρια περισσότερες συσκευές και παραμένουμε δεσμευμένοι στην ενίσχυση αυτών των συμφωνιών μέσω ρυθμιστικών μέτρων. Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι που μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις, αυτή η απόφαση φαίνεται να αντικατοπτρίζει μια εσφαλμένη κατανόηση της αγοράς και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πραγματικά η τεχνολογία cloud».

Η Activision Blizzard εξέδωσε τη δική της απάντηση, επικρίνοντας την απόφαση ως "κακή εξυπηρέτηση στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο τρομερές οικονομικές προοπτικές. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση: «Η έκθεση της CMA έρχεται σε αντίθεση με τις φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου να γίνει μια ελκυστική χώρα για την οικοδόμηση τεχνολογικών επιχειρήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της Activision Blizzard. "Θα εργαστούμε επιθετικά με τη Microsoft για να το αντιστρέψουμε αυτό κατά την έφεση. Τα συμπεράσματα της έκθεσης πλήττουν τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ολοένακαι πιο τρομερές οικονομικές προοπτικές. Θα επανεκτιμήσουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια. Οι παγκόσμιες εταιρείες που καινοτομούν, μικρές και μεγάλες, θα λάβουν υπόψη ότι - παρ' όλη τη ρητορική του - το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ξεκάθαρα κλειστό για δουλειές».

Η έγκριση -ή όχι- από την CMA είχε θεωρηθεί ευρέως ως το μεγαλύτερο τεστ της συμφωνίας, ειδικά αφού η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε αρχικά μια αυστηρή προειδοποίηση ότι η συμφωνία "θα μπορούσε να βλάψει τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου" και ενδεχομένως να οδηγήσει σε "υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές ή λιγότερη καινοτομία".

Οι ανησυχίες για το cloud εμποδίζουν τη συμφωνία
Η σημερινή έκθεση καθιστά σαφές ότι η CMA εξακολουθεί να τρέφει βαθιές ανησυχίες για την ήδη εδραιωμένη θέση της Microsoft στο cloud gaming και ότι η εταιρεία θα «έβρισκε εμπορικά επωφελές να μεταφέρει τα games της Activision αποκλειστικά στη δική της υπηρεσία cloud gaming».

Η CMA δήλωσε ότι το τρέχον μεγάλο μερίδιο της Microsoft στην παγκόσμια αγορά των cloud games επωφελείται ήδη από την ιδιοκτησία της στο Xbox, τα Windows και την υποδομή cloud Azure και ότι η δυνατότητα ελέγχου franchises όπως το Call of Duty, το Overwatch και το World of Warcraft θα κινδύνευε να υπάρξει τυχόν περαιτέρω ανταγωνισμός σε αυτόν τον χώρο.

"Το cloud επιτρέπει στους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου να αποφεύγουν να αγοράζουν ακριβές κονσόλες games και PC και τους δίνει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές ως προς τον τρόπο παιχνιδιού τους. Το να επιτραπεί στη Microsoft να πάρει μια τόσο ισχυρή θέση στην αγορά των cloud games που αρχίζει να αναπτύσσεται γρήγορα θα κινδύνευε υπονομεύοντας την καινοτομία που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη αυτών των ευκαιριών», έγραψε η CMA.

«Υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι διαφωνίας και σύγκρουσης μεταξύ της Microsoft και των παρόχων υπηρεσιών cloud gaming, ιδιαίτερα σε μια περίοδο δέκα ετών σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά», έγραψε η CMA. «Η αποδοχή της συμφωνίας της Microsoft θα απαιτούσε αναπόφευκτα κάποιο βαθμό ρυθμιστικής εποπτείας από την CMA», συνεχίζει η έκθεση. «Αντίθετα, η αποτροπή της συγχώνευσης θα επέτρεπε αποτελεσματικά στις δυνάμεις της αγοράς να συνεχίσουν να λειτουργούν και να διαμορφώνουν την ανάπτυξη του cloud gaming χωρίς αυτή τη ρυθμιστική παρέμβαση».

Η CMA στάθμισε το όφελος για τους παίκτες από την εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο της Activision Blizzard μέσω του Game Pass ως αντεπιχείρημα, αλλά αποφάσισε ότι αυτό δεν υπερτερούσε των ανησυχιών της. «Η CMA εξέτασε προσεκτικά εάν το όφελος από τη διαθεσιμότητα του περιεχομένου της Activision στο Game Pass υπερτερούσε της βλάβης που θα προκαλούσε η συγχώνευση στον ανταγωνισμό στο cloud gaming στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε. «Η CMA διαπίστωσε ότι αυτή η νέα επιλογή πληρωμής, αν και είναι επωφελής για ορισμένους πελάτες, δεν θα αντιστάθμιζε τη συνολική ζημιά στον ανταγωνισμό (και, τελικά, στους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου) που προέκυψε από αυτή τη συγχώνευση, ιδιαίτερα δεδομένου του κινήτρου για τη Microsoft να αυξήσει το κόστος ενός παιχνιδιού. Με συνδρομή μετά τη συγχώνευση θα μπορεί να υπάρξει μία προσθήκη των πολύτιμων παιχνιδιών της Activision."

Ο Martin Coleman, πρόεδρος της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων που διεξήγαγε την έρευνα, κατέληξε λέγοντας ότι η απόφαση της CMA ήταν μια νίκη για το Ηνωμένο Βασίλειο προστατεύοντας τον ανταγωνισμό στην «αναδυόμενη και συναρπαστική» αγορά των cloud games. «Η Microsoft απολαμβάνει ήδη μια ισχυρή θέση και ένα προβάδισμα έναντι άλλων ανταγωνιστών στο cloud gaming και αυτή η συμφωνία θα ενίσχυε αυτό το πλεονέκτημα δίνοντάς της τη δυνατότητα να υπονομεύει νέους και καινοτόμους ανταγωνιστές», κατέληξε ο Coleman. "Η Microsoft συνεργάστηκε εποικοδομητικά μαζί μας για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα και είμαστε ευγνώμονες για αυτό, αλλά οι προτάσεις της δεν ήταν αποτελεσματικές για να λύσουν τις ανησυχίες μας και θα είχαν αντικαταστήσει τον ανταγωνισμό με αναποτελεσματικές ρυθμίσεις σε μια νέα και δυναμική αγορά. Το Cloud gaming χρειάζεται μια ελεύθερη, ανταγωνιστική αγορά για την προώθηση της καινοτομίας και των επιλογών. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα επιτρέποντας στην τρέχουσα ανταγωνιστική δυναμική στο cloud gaming να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της".

Καθώς η συμφωνία έχει μπλοκαριστεί - προς το παρόν - στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Microsoft πρέπει επίσης να περάσει δύο άλλες βασικές ρυθμιστικές αρχές προτού οριστικοποιηθεί παγκοσμίως: την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2023 12:01 #270884 by Nikos Georgopoulos
Xbox: 4% μείωση εσόδων για την Microsoft στο gaming, πουλάει 30% λιγότερα Xbox




Πιθανόν λόγω έλλειψης καλών first-party exclusives.

Οι πωλήσεις των Xbox Series X και S μειώθηκαν καθώς η Microsoft αναφέρει ότι τα έσοδα από το gaming τμήμα της είναι κατά 4% λιγότερα το τελευταίο τρίμηνο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πούλησε 30% λιγότερες κονσόλες Xbox.

Άραγε σε αυτό ευθύνεται η έλλειψη των καλών first-party exclusives ή στο ότι τα αποθέματα PS5 αποκαταστάθηκαν; Επίσης, στη συνδρομή Xbox Game Pass η Microsoft δεν παρείχε ενημέρωση. Γνωρίζουμε ότι τον Ιανουάριο υπήρχαν 25 εκατομμύρια συνδρομητές.

Οι πωλήσεις των Xbox Series X και S μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του κρίσιμου εορταστικού τριμήνου πέρυσι (παρότι αυτό τελείωσε με Χριστούγεννα) και φαίνεται ότι μειώθηκαν και το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Το μόνο φωτεινό σημείο για τη Microsoft ήταν η ελαφρά αύξηση κατά 3% στα έσοδα του περιεχομένου και των υπηρεσιών Xbox. 

Η Microsoft κατηγόρησε το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των εσόδων Xbox hardware στην "αυξημένη προσφορά της κονσόλας" κατά την ίδια περίοδο (τελευταίο τρίμηνο του 2021).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2023 12:04 #270899 by Nikos Georgopoulos
Microsoft: "Η Μ. Βρετανία μπλόκαρε την εξαγορά της Activision Blizzard σε παγκόσμιο επίπεδο"




Μ. Βρετανία: "Το Call of Duty δεν τρέχει στο Switch".

Ο Brad Smith, πρόεδρος της Microsoft, δήλωσε στο BBC , ότι: "Η άρνηση της M. Βρετανίας για την εξαγορά της Activision Blizzard ήταν η πιο σκοτεινή ημέρα στη συνεργασία τεσσάρων δεκαετιών που έχουμε με την Βρετανία. Ταρακουνάει την αυτοπεποίθησή που έχουμε για την ευκαιρία να αναπτύξουμε μία τεχνολογία στη Μ. Βρετανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πιο ελκυστικό μέρος να ξεκινήσει μια επένδυτη απ' ότι η Μ. Βρετανία".

Επίσης, πρόσθεσε ότι έτσι η συμφωνία μπλοκάρεται σε παγκόσμιο επίπεδο! "Η Activision δεν γίνεται να διαχωριστεί από την Μ. Βρετανία. Οπότε η απόφαση αυτή μπλοκάρει την συμφωνία από το να γινει σε παγκόσμιο επίπεδο" είπε ο Smith.



Μ. Βρετανία: "Το Nintendo Switch δεν μπορεί να τρέξει το Call of Duty"
Η Αρχή ανταγωνισμού της Μ. Βρετανίας δήλωσε ότι: "Το Nintendo Switch δεν μπορεί να τρέξει το Call of Duty. Επίσης το Call of Duty τρέχει σε δύο κονσόλες. Xbox και PlayStation. Οι κονσόλες της Nintendo δεν έχουν τόσο στενό ανταγωνισμό με αυτές τις δύο και έχουν διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές, με τους πιο δημοφιλείς τίτλους του Switch να στοχεύουν σε οικογένειες και παιδιά. Η Nintendo δεν έχει το Call of Duty και δεν έχουμε στοιχεία ότι η κονσόλα θα ήταν τεχνικά ικανή να τρέξει μια έκδοση του Call of Duty επιπέδου Xbox και PlayStation σε θέμα ποιότητας gameplay και περιεχομένου".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2023 12:05 #270904 by Nikos Georgopoulos
Πριν την Activision Blizzard η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει έναν mobile game publisher




Τελικά δεν τα κατάφερε.

Πριν την Activision Blizzard η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει μια εταιρεία που φτιάχνει mobile games.

Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει έναν mobile game publisher. Ωστόσο, το έγγραφο έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, επομένως μπορεί να μην μάθουμε ποτέ την εν λόγω εταιρεία ή το χρονοδιάγραμμα για το πότε η Microsoft επιδίωκε αυτή τη συμφωνία.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η Microsoft το επιχείρησε στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αποκτήσει έδαφος στον χώρο των mobile games. Εταιρείες όπως η Microsoft επιτρέπεται να διατηρούν ιδιωτικές ορισμένες πληροφορίες σε επιχειρηματικές συμφωνίες όπως αυτή.



Ένα άλλο έγγραφο στην υπόθεση CMA, που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2022, αποκάλυψε τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του Halo Infinite, αλλά αυτές οι κρίσιμες λεπτομέρειες τροποποιήθηκαν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Apr 2023 12:07 #270909 by Nikos Georgopoulos
Συμφωνία με την Nware



Η Microsoft υπέγραψε μία ακόμη 10ετή συμφωνία για το cloud gaming, αυτή η φορά με τον service provider Nware. Στην Nware θα διαθέσει τα games της, καθώς επίσης και "Τα games της Activision Blizzard αφού κλείσει η συμφωνία" δήλωσε με αισιοδοξία ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith.
Η Μ. Βρετανία μπλόκαρε την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, της οποίας ο πρόεδρος Brad Smith δήλωσε ότι η ημέρα εκείνη ήταν "Η πιο δυσάρεστη στην εδώ και 40 χρόνια συνεργασία μας", ενώ πρόσθεσε ότι: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα καλύτερο μέρος για επενδύσεις από την Μ. Βρετανία". Η Βρετανία ωστόσο απάντησε δημόσια πριν από μερικές ώρες. «Τέτοιου είδους ισχυρισμοί δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα», δήλωσε χθες το βράδυ ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 May 2023 09:16 #270965 by Nikos Georgopoulos
Το Call of Duty δεν θα μπει στο Xbox Game Pass μέχρι το 2025



Η τελευταία αναφορά της Μ. Βρετανίας όσον αφορά την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, αναφέρει ότι: "Το Call of Duty δεν θα μπει στο Xbox Game Pass τουλάχιστον μέχρι το 2025".
Αυτό σίγουρα θα φέρει απώλεια εσόδων για την Microsoft, αλλά προκειμένου η εξαγορά να ολοκληρωθεί...πάση θυσία, σίγουρα η Αμερικάνικη εταιρεία είναι διατεθεμένη να κάνει κάθε παραχώρηση, πόσο μάλλον αν αυτή είναι προσωρινή.


The UK CMA's final report on the Microsoft deal revealed that Call of Duty wasn't going to be on Game Pass till at least 2025 pic.twitter.com/Iu3Gsg4wfa

— CharlieIntel (@charlieINTEL) May 1, 2023

Η Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας αναφέρει: "Θα αναμέναμε ότι τα οφέλη θα άρχιζαν να συγκεντρώνονται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (αν και στην πράξη, πιθανότατα θα υπήρχε κάποια καθυστέρηση μεταξύ της ολοκλήρωσης της Συγχώνευσης και της άφιξης του Call of Duty στο Game Pass το 2025)."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 May 2023 23:55 #271023 by Nikos Georgopoulos
Phil Spencer, Microsoft: "Χάσαμε το Console Wars απέναντι σε Sony και Nintendo"




"Ακόμα κι αν φτιάξουμε καλά games δεν θα αλλάξει κάτι".

Ο Phil Spencer της Microsoft παραδέχτηκε ότι η Microsoft έχασε το Console Wars απέναντι στη Sony και την Nintendo

Σε συνέντευξη στο Kinda Funny Games, ο Spencer είπε ότι δεν υπάρχει πραγματικά λύση ή νίκη για την εταιρεία.

Εξαιτίας αυτού και παραμένοντας στην τρίτη θέση, η Microsoft αποφάσισε, αντί να μπει στο console wars, να επικεντρωθεί στο cloud gaming και τις συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Game Pass με τη νέα γενιά κονσολών της. Ο Phil Spencer δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι τρίτη θέση στην αγορά κονσολών και οι δύο κορυφαίοι παίκτες είναι τόσο δυνατοί όσο είναι και έχουν σε ορισμένες περιπτώσεις μια πολύ διακριτική εστίαση στο να κάνουν συμφωνίες και άλλα πράγματα που δυσκολεύουν το Xbox, μετά το ζήτημα έχει να κάνει με εμάς, κανέναν άλλο».

Ενώ η Microsoft επικεντρώνεται στη δημιουργία εξαιρετικών εμπειριών gaming για τους χρήστες του Xbox, ο Spencer είπε ότι η εταιρεία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τη Nintendo ή τη Sony με συμβατικές στρατηγικές κονσόλας.



"Το βλέπω εκεί έξω. Βλέπω σχόλια ότι αν φτιάξεις απλά υπέροχα games, όλα θα αναστραφούν", είπε ο Spencer. "Δεν είναι αλήθεια ότι αν ξεκινήσουμε και δημιουργήσουμε υπέροχα games, ξαφνικά θα δείτε να αλλάζει το μερίδιο των κονσολών σημαντικά. Χάσαμε τη χειρότερη γενιά που έχουμε χάσει στη γενιά του Xbox One, όπου όλοι έχτισαν την ψηφιακή τους βιβλιοθήκη με games. Αυτή η ιδέα ότι αν απλά εστιάζαμε περισσότερο σε σπουδαία games στην κονσόλα μας, ότι με κάποιο τρόπο θα κερδίσουμε τον αγώνα της κονσόλας, νομίζω ότι δεν σχετίζεται με την πραγματικότητα των περισσότερων ανθρώπων".

Ενώ η κονσόλα είναι ο πυρήνας του τμήματος Xbox της εταιρείας, ο Spencer είπε ότι μερικές φορές οι ανταγωνιστές της δυσκολεύουν την ομάδα της κονσόλας στο σύνολό της. "Δεν ασχολούμαστε με το να παρηγορούμε τη Sony ή να παρηγορούμε τη Nintendo. Δεν υπάρχει πραγματικά μια εξαιρετική λύση ή νίκη για εμάς. Αλλά ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι θέλουν να μας κρατήσουν ψηλά ως μια καλύτερη πράσινη εκδοχή αυτού που κάνουν οι μπλε τύποι, και θα πω απλώς ότι δεν υπάρχει νίκη για το Xbox αν μένει στον απόηχο κάποιου άλλου. Πρέπει να πάμε και να κάνουμε το δικό μας με το Game Pass, με τα πράγματα που κάνουμε με το Xcloud και τον τρόπο που φτιάχνουμε τα games μας."

Τούτου λεχθέντος, ο Spencer φαίνεται αισιόδοξος όσον αφορά τις συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να παίξουν αγορασμένα games σε διάφορες συσκευές, όπως κονσόλες, PC και φορητά όπως το Steam Deck. Αν και αυτό είναι υπέροχο, ο Spencer είπε ότι δεν περιμένει από την Microsoft να εγκαταλείψει την αγορά κονσολών και να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο steaming.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς το 90% όσων αγοράζουν κονσόλες βρίσκονται στο στρατόπεδο που προτιμούν, είτε πρόκειται για Nintendo, PlayStation ή Xbox. Επιπλέον, δεν είναι οικονομικά αποδοτικό για τους καταναλωτές να αγοράσουν μια κονσόλα που δεν θα τους επιτρέπει να μεταφέρουν παλαιότερα games στη νεότερη γενιά.

Ο Spencer κατέληξε λέγοντας: «Αυτή είναι η πρώτη γενιά όπου τα μεγάλα games που παίζουν είναι games που ήταν διαθέσιμα και στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς. Όπως τα Fortnite, Roblox και Minecraft. Η συνέχεια από γενιά σε γενιά είναι τόσο δυνατή. Βλέπω πολλούς ειδικούς εκεί έξω που θέλουν να επιστρέψουν σε μια εποχή που όλοι είχαμε cartridges και CD και κάθε νέα γενιά ήταν μια νέα αρχή και μπορούσες να αλλάξεις ολόκληρο το μερίδιο που έχεις στην αγορά των κονσολών. Απλώς δεν είναι αυτός ο κόσμος στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Δεν υπάρχει κόσμος όπου το Starfield είναι 11 στα 10 και οι άνθρωποι πουλάνε τα PS5 τους. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Τέλος, ο Phil Spencer ζήτησε συγγνώμη για το απογοητευτικό λανσάρισμα του Redfall.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2023 17:59 #271084 by Nikos Georgopoulos
Νέα φήμη έγκρισης για την άλλη εβδομάδα



Νέα φήμη σχετικά με την έγκριση της εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεχτεί τελικά την εξαγορά.
Η αποδοχή της έγκρισης θα γίνει την άλλη εβδομάδα, σύμφωνα με φήμες. Βέβαια το Reuters έγραφε τα ίδια και τον Μάρτιο και χρονολογικά έπεσε έξω. Η νέα ημερομηνία που δίνει τώρα το Reuters είναι η 15η Μαϊου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2023 17:59 #271086 by Nikos Georgopoulos
Οι εργαζόμενοι της Microsoft δεν θα λάβουν αύξηση μισθού για το 2023




Παρά τα 18,3 δις δολάρια κέρδη το Α' τρίμηνο του έτους.

Οι εργαζόμενοι της Microsoft δεν θα λάβουν τις αναμενόμενες ετήσιες αυξήσεις μισθών τους φέτος, μια απόφαση που λήφθηκε παρότι η εταιρεία σημείωσε μεγάλο κέρδος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella δήλωσε μέσω emai l ότι οι οικονομικές συνθήκες ευθύνονται για την μη αύξηση των μισθών φέτος. Ο Nadella είπε, "Δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση εύκολα, αλλά αφού την έχουμε εξετάσει για αρκετούς μήνες."

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, η Microsoft σημείωσε έσοδα 52,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 7%) και κέρδη 18,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αύξηση 9%). Η Microsoft είχε 26,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου. Παρά τα καλά αποτελέσματα, οι υπάλληλοι της Microsoft δεν λαμβάνουν αυξήσεις στους μισθούς. Πάντως, η αμοιβή του Nadella αυξήθηκε κατά 10% από το 2021 έως το 2022, φτάνοντας τα 55 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2022, η Microsoft ανακοίνωσε σχέδια να πληρώσει μερικούς από τους εργαζόμενούς της ένα καλό ποσό σε μισθό και μετοχές. Αλλά το 2023, ο Nadella είπε ότι οι «οικονομικές συνθήκες» του κόσμου είναι «πολύ διαφορετικές».

"Δεδομένου αυτού, θα χρηματοδοτήσουμε την αποζημίωσή μας ανάλογα με τη συνολική αγορά. Ως ανώτερη ηγετική ομάδα, δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση εύκολα. Την έχουμε σκεφτεί για αρκετούς μήνες και πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε την εταιρεία για μακροπρόθεσμη επιτυχία, " είπε ο Nadella.

Ορισμένοι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι θα έχουν αυξήσεις στους μισθούς, αλλά οι μισθωτοί που δουλεύουν 8ωρο σε μόνιμη βάση στη Microsoft δεν θα δουν αυξήσεις. Ο Nadella είπε επίσης ότι η εταιρεία δεν θα «υπερχρηματοδοτήσει» με το μπάτζετ που έχει για τα bonus και τα έσοδα από τις μετοχές στους εργαζόμενους το 2023, όπως έκανε το 2022. Τα bonus εκεί θα είναι φέτος μικρότερα.

"Το μπάτζετ για τις προαγωγές στη Microsoft παραμένει αμετάβλητο", πρόσθεσε ο Nadella, επομένως οι εργαζόμενοι που ανεβαίνουν βαθμίδα θα δουν ανοδικές αμοιβές. Ο CEO συνέχισε λέγοντας ότι η έλλειψη αυξήσεων μισθών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης ισχύει και για τον ίδιο και για άλλα μέλη της ηγετικής ομάδας. «Ως εταιρεία, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι βιώνοντας μία τόσο οικονομική ανεβαιότητα, όσο και μεγάλη αλλαγή στην πλατφόρμα μας έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη στιγμή», είπε η Nadella.

Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε στο Insider ότι το "δυναμικό οικονομικό περιβάλλον" και άλλοι παράγοντες απαιτούν από τη Microsoft να λάβει "κρίσιμες αποφάσεις" σχετικά με το προσωπικό και τις αμοιβές. «Ενώ δεν θα παρέχουμε αυξήσεις μισθών για τους μισθωτούς μας πλήρους απασχόλησης φέτος, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στους υπαλλήλους μας μέσω προαγωγών, μπόνους και μετοχών», είπε ο εκπρόσωπος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification