Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Κινέζικος κλώνος του PS4 Pro από την AMD

05 Aug 2018 14:11 #216455 by Μάνος Γρυπάρης


Η AMD συνεργάστηκε με την Κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία hardware Zhongshan Subor για να δημιουργήσει κονσόλα για την Κινέζικη αγορά που μοιάζει με το PS4.

Η κονσόλα που έφτιαξε όμως η Zhongshan είναι πανομοιότυπη με το PS4 Pro σε θέμα κάρτας γραφικών. Διαθέτει AMD Ryzen επεξεργαστή και θα κυκλοφορήσει τον άλλο μήνα, υπό την μορφή PC, η οποία θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση κονσόλας με δικό της λειτουργικό σύστημα, όπως αυτό που έχουν για παράδειγμα τα Xbox One και PS4.

Η κονσόλα της AMD θα διαθέτει x86 Ryzen επεξεργαστές των 3Ghz τεχνολογίας RX Vega με 24 compute units στα 1.3Ghz και ισχύ κάρτας γραφικών 3.99 teraflops. Ο συνδυασμός Ryzen και Vega στο ίδιο τσιπ έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν με τις APU Raven Ridge Ryzen 3 2200G και Ryzen 5 2400G. Ωστόσο, η κατασκευή της Zhongshan φέρνει πιο πολύ σε κονσόλα.

Σε αντίθεση με το Raven Ridge, δεν θα χρησιμοποιηθεί DDR4 RAM, αλλά 8GB FDDR5, ακριβώς όπως και στα PS4 και PS4 Pro. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχουμε και 256-bit memory bus (ακριβώς όπως και στα PS4 και PS4 Pro. Το PS4 Pro έχει bandwidth 218GB ανά δευτερόλεπτο ενώ οι καλύτερες GDDR5 (όπως π.χ. της Nvidia 1070) φτάνουν τα 256GB το δευτερόλεπτο.

Αναρωτιόμαστε τι είδους εμπειρία μπορεί να έχει ένας console gamer με αυτή την κονσόλα της AMD, τι games θα μπορεί να παίξει (σ.σ. πιθανόν PC games) και αν η συγκεκριμένη κονσόλα θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification