Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Kartridge

06 Mar 2018 19:45 - 06 Mar 2018 19:48 #213198 by Γιώργος Τζίτζιφας
Η ανεξάρτητη εκδότρια εταιρεία Kongregate, γνωστή για την έκδοση mobile games και για το ομώνυμο browser-based indie games portal ετοιμάζει την δική την ψηφιακή πλατφόρμα πωλήσεων.

H νέα αυτή πλατφόρμα ονομάζεται Kartridge και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το καλοκαίρι, προσφέροντας μια γκάμα επιλογών συμπεριλαμβανομένων games προς αγορά, καθώς και free-to-play ή/και games για τα οποία θα πληρώνετε όσο θέλετε, σαν το Humble Bundle. Όπως και στο Kongregate, έτσι και στο Kartridge θα ενθαρρύνεται η κοινωνική συναναστροφή μεταξύ των χρηστών και θα περιέχεται ένα σύστημα achievements με τα οποία θα μπορείτε να κερδίσετε εκπτώσεις και προσφορές.

Η Kongregate ξεκίνησε σαν ένα χρηματοδοτούμενο από διαφημίσεις browser-based indie gaming portal το 2006 και επεκτάθηκε στην έκδοση mobile games το 2013. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία ακολουθεί μια “freemium” στρατηγηκή (δωρεάν games με επιπλέον αντικείμενα ή περιεχόμενο επί πληρωμή) , αλλά η Διευθύνων Σύμβουλος Emily είπε στο Polygon ότι θέλει να επεκταθεί και στα μεγαλύτερου βεληνεκούς indie games.

Το αρχικό πλάνο της Kongregate είναι να δίνει τα πρώτα 10.000 δολάρια καθαρών κερδών από κάθε game στους developers του και από εκεί και ύστερα η εταιρεία θα παίρνει το 30% των εσόδων από τις πωλήσεις, κάτι το οποίο σύμφωνα με την Greer είναι σημαντικό για τους μικρότερους developers και επικαλούμενη τα πάνω από 10 χρόνια πείρας στα indie games, δήλωσε πως υπάρχει η γνώση ώστε τα κατάλληλα games να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα προς το αντίστοιχο αγοραστικό κοινό. Αναφερόμενη στην κυκλοφορία των επιτυχημένων browser games στα κινητά, η Greer είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με τους developers με τους οποίους έχει συνεργαστεί επιτυχώς και αυτό το φαινόμενο θα συνεχιστεί.

Όταν ερωτήθηκε για το πως θα διαφέρει το Kartridge από το Steam, η Greer είπε πως "δεν αποσκοπούμε στο να ανοίξουμε ένα ακόμα ψηφιακό κατάστημα, αυτό είναι κάτι περιττό. Στόχος μας είναι μια πλατφόρμα η οποία επικεντρώνεται στο να παρέχει ένα δίκαιο και υποστηρικτικό περιβάλλον για τους ανεξάρτητους developers. Έχουμε διαφορετική άποψη από το Steam σε πολλά σημεία, μιας και η πλατφόρμα μας κινείται περισσότερο προς την κοινωνικότητα και το community. Θέλουμε να είναι προσιτό σε όλους και δεν θέλουμε το πρώτο πράγμα που θα βλέπει ο χρήστης με το που μπαίνει στην πλατφόρμα να είναι όπλα και μαυρίλα.“

Η Greer επίσης δήλωσε πως το Kartridge είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει μια υπηρεσία streaming σαν το Twitch λίγο καιρό μετά την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.