Mortal Kombat 11: Οι νέοι χαρακτήρες

Hot
Φίλιππος Κανελλόπουλος

Φίλιππος Κανελλόπουλος  

When a man lies he murders some part of the world...
 
0.0 ()
17
Mortal Kombat 11: Οι νέοι χαρακτήρες

Mortal Kombat 11: Οι νέοι χαρακτήρες

Klassic MK Skin Pack από την πρώτη ταινία. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 8/12/18] Διέρρευσαν φήμες σχετικά με το ρόστερ χαρακτήρων του Mortal Kombat 11.

Ένας χρήστης του Reddit, site γνωστό και ως “αγγελιοφόρος των gamers”, δημοσίευσε ένα post που σχετίζεται με τους χαρακτήρες του νέου Mortal Kombat 11. Σύμφωνα με τους δικούς του ισχυρισμούς το Mortal Kombat 11 θα περιλαμβάνει 32 χαρακτήρες και συγκεκριμένα τους εξής:
Scorpion

Sub-Zero
Raiden
Liu Kang
Kitana
Jade
Rain
Noob Saibot
Smoke
Reptile
Shang-Tsung
Kung Lao
FuJin
Bo Rai Cho
Li Mei
Frost
Sareena
Kenshi
Kotal Kahn
D’vorah
Erron Black
Cassie Cage
Jacqui Briggs
Takeda
Kung Jin
Onaga
Shao Khan
4 νέοι χαρακτήρες

Παράλληλα, ο ίδιος υποστηρίζει πως ένας από τους νέους χαρακτήρες ονομάζεται Oracle, μία γυναίκα που μπορεί να δει στο παλιό και το νέο timeline και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του παιχνιδιού. Επίσης αναφέρεται πως ο δεύτερος από τους τέσσερις νέους χαρακτήρες θα είναι γιος του Kano και θα αποτελεί μέλος του Red Dragon. Ο Shao Khan μάλον θα αποτελέσει τον πρώτο DLC χαρακτήρα και θα τον κερδίζετε ως pre-order bonus. Το main boss του παιχνιδιού από την άλλη θα είναι ο Onaga. Όλα τα παραπάνω αποτελούν φυσικά φήμες.

[UPDATE: 15/12/18 - Φήμη για προσθήκη του Spawn] Φήμες θέλουν τον ήρωα Spawn να εισάγεται ως χαρακτήρας του Mortal Kombat 11.

Η σειρά Mortal Kombat φέρει σε κάθε έκδοσή της πλέον ορισμένους guest χαρακτήρες από ταινίες και κόμικς. Αυτή την φορά, βάσει φημολογίας, ενδέχεται ένας εκ των guest χαρακτήρων να είναι ο Spawn, ο χαρακτήρας της Image Comics, τον οποίο δημιούργησε ο Todd McFarlane. Μάλιστα, οι φήμες προκύπτουν από τον ίδιο τον δημιουργό του χαρακτήρα, αφού ένα post του στο Reddit, απάντησε σε έναν fan πως ίσως ο Spawn “είναι στον δρόμο του” προς το Mortal Kombat 11. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, ωστόσο η κυκλοφορία της ταινίας Spawn εντός του 2019 ίσως αποτελέσει καλή αφορμή για την NetherRealm Studios να τον εισάγει στο επερχόμενο Fighting της.

[UPDATE 2: 18/1/19 - Επίσημα reveal trailers για Sonya Blade και Geras] 
Ανακοινώθηκαν επίσημα οι χαρακτήρες Sonya Blade και Geras για το Mortal Kombat 11 με reveal trailers στο επίσημο κανάλι του παιχνιδιού στο Youtube. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι την Sonya Blade υποδύεται, χαρίζοντας την φωνή της στο παιχνίδι, η πασίγνωστη πρώην MMA fighter και τωρινή παλαίστρια του WWE, Ronda Rousey.


[UPDATE 3: 1/2/19 - Ανακοινώθηκε επίσημα ο Kano]
Ανακοινώθηκε επίσημα ο χαρακτήρας Kano για το Mortal Kombat 11 κατά την διάρκεια livestream της NetherRealm στην Βραζιλία. To reveal παρουσιάστηκε στον υπόλοιπο κόσμο μέσω Twitter post από την επίσημη σελίδα του παιχνιδιού.

 

 

Ο Kano, παρόλο που αποτελεί έναν από τους 7 original χαρακτήρες του Mortal Kombat, δεν έχει εμφανιστεί σε πολλά παιχνίδια της σειράς. Ωστόσο υπήρχε και στο Mortal Kombat X.

[UPDATE 4: 6/2/19 - Ανακοινώθηκε επίσημα ο Kabal και η D'Vorah] Κατά την διάρκεια του χθεσινού livestream της NeatherRealm, ανακοινώθηκε ο χαρακτήρας Kabal, ενώ παράλληλα είδαμε τις κινήσεις του και το fatal blow του.

Μπορείτε να δείτε ολόκληροτο livestream παρακάτω:

Αργότερα το βράδυ ανακοινώθηκε επίσημα και η D'Vorah, την οποία πολλοί αγάπησαν στο Mortal Kombat X.

[UPDATE 5: 9/2/19 - Διέρρευσαν 8 χαρακτήρες] Τα achievements του Mortal Kombat 11 στο Steam ενδέχεται να επιβεβαίωσαν οκτώ ακόμη χαρακτήρες για το ρόστερ του παιχνιδιού.

Με την πάροδο των ημερών η NetherRealm Studios αποκαλύπτει περισσότερους χαρακτήρες που θα αποτελέσουν την λίστα των Kombatants στο Mortal Kombat 11, με τελευταίους τους Kabal και D’Vorah. Η PC έκδοση του παιχνιδιού όμως, που θα κυκλοφορήσει μέσω Steam, έχει στον κώδικα των achievements ορισμένα αρχικά που ίσως μας δείχνουν μερικούς ακόμα χαρακτήρες που θα συναντήσουμε στο παιχνίδι. Αν όντως πρόκειται για συντομογραφίες των ονομάτων τους, στο Mortal Kombat 11 θα συναντήσουμε τους εξής παίκτες:
- Kung Lao ή Kung Jin (Kun)
- Liu Kang (Liu)
- Cassie Cage (Cas)
- Jade (Jad)
- Frost (Fro)
- Kotal Khan (Kot)
- Jacqui Briggs (Jac)
- Erron Black (Err)

Οι πρώτοι τρεις πρέπει να θεωρούνται έτσι και αλλιώς δεδομένοι αφού τους είδαμε στα μέχρι τώρα τρέιλερ και spotlights που μας έχει δείξει μέχρι τώρα η NetherRealm. Αν κρίνουμε από τα αιτήματα των fans είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθούν αυτοί οι χαρακτήρες, ενώ υπήρχαν και τα αρχικά CET, KOL και TER, ωστόσο δεν ταιριάζουν με κάποιον χαρακτήρα του παρελθόντος. Άλλες φήμες αναφέρουν πως το TER προκύπτει από το Terminator.

[UPDATE 6: 14/2/19 - O Ed Boon απαντά στις διαρροές] Η NetherRealm Studios δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις διαρροές του ρόστερ των χαρακτήρων του Mortal Kombat 11, ωστόσο ο διευθυντής ανάπτυξής του, Ed Boon, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter σχετικά με αυτές.

 

Επιπλέον, με έναν ακόμα πιο χιουμοριστικό τόνο, "επιβεβαίωσε" την Blanche, την γριούλα από μια πίστα του Mortal Kombat X ως "χαρακτήρα που διέρρευσε" (φυσικά πρόκειται για πλάκα). Κρίμα πάντως που ο Shaggy από το Scooby Doo δεν θα υλοποιηθεί. Θα είχε πλάκα να τον βλέπαμε να πολεμάει, γιατί όχι σε πίστα NoviBet Casino, όπως αυτή που είχαμε δει σε ένα επεισόδιο της σειράς στη Μόσχα.

 

[UPDATE 7: 15/2/19 - Ανακοινώθηκε επίσημα η Jade] Κατά την διάρκεια του χθεσινού Kombat Kast livestream της NeatherRealm Studios, ανακοινώθηκε η Jade για το Mortal Kombat 11.

H Jade είχε εμφανιστεί πρώτη φορά ως unplayable character στο Mortal Kombat 2 και έκανε το ντεμπούτο της ως playable character στο Ultimate Mortal Kombat 3. Τελευταία φορά, την είδαμε στο Mortal Kombat 9.

Κατά την διάρκεια του livestream αποκαλύφθηκε το moveset της, το νέο Crushing Blow της καθώς και το νέο gruesome Fatality. Η NetherRealm σχολίασε σχετικά με την προσθήκη της: ''Η Jade υπηρετεί το Netherrealm ως undead Revenant, αφού αναστήθηκε από έναν σατανικό μάγο. Ο θάνατος ωστόσο δεν την έχει επηρεάσει. Συνεχίζει να καταστρέφει τους αντιπάλους της με τα bo staff, razorrang και put-downs της.'' Δείτε ολόκληρο το livestream παρακάτω.

[UPDATE 8: 27/2/19 - Ανακοινώθηκε επίσημα ο Johnny Cage] Η NetherRealm Studios ανακοίνωσε την επόμενη προσθήκη στο ρόστερ του παιχνιδιού με τον Johnny Cage. Ο πασίγνωστος χαρακτήρας έχει εμφανιστεί σε όλα τα Mortal Kombat από το original μέχρι και σήμερα αλλάζοντας παράλληλα εμφάνιση μέσα στα χρόνια. Στο Mortal Kombat 11 εμφανίζεται σαφώς πιο μεγάλος σε ηλικία έχοντας γκρι μαλλιά, συνεχίζει όμως να διατηρεί το κλασσικό στερεότυπο Hollywood ηθοποιού. Δείτε το τρέιλερ.

Όπως φαίνεται από το τρέιλερ, ο Johnny Cage φαίνεται να έχει διατηρήσει σχεδόν όλα τα γνωστά moves του, όπως τα flip kick, fireball, rising punch και shadow kick, ενώ έχει γίνει και προσθήκη νέων κινήσεων. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε camera flash για να κάνετε stun τον αντίπαλό σας όπως επίσης και να καλέσετε έναν δεύτερο Johnny Cage ως κασκαντέρ του πρώτου ο οποίος κρατάει ακινητοποιημένο τον αντίπαλο σας ενώ τον βαράτε. Όσο για το νέο του fatality τα λόγια είναι περιττά, απολαύστε το στο τρέιλερ.

[UPDATE 9: 2/3/19 - Διέρρευσε εικόνα από το character selection] Κυκλοφόρησε εικόνα του Mortal Kombat 11 που παρουσιάζει αρκετούς χαρακτήρες από το ρόστερ του παιχνιδιού.

Ορισμένοι από τους χαρακτήρες που θα δείτε στην παρακάτω εικόνα έχουν επιβεβαιωθεί, άλλοι θεωρούνται δεδομένοι λόγω τον μέχρι τώρα τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει, ωστόσο έχουμε και νέα ονόματα για τα οποία δεν υπάρχει καμία ένδειξη μέχρι πρότινος. Θα αναφέρουμε τα ονόματα όσων δεν έχουν ανακοινωθεί (επίσημα) από την NetherRealm Studios, αφού περιπτώσεις όπως οι Scorpion, Scarlett, Jade και Raiden για παράδειγμα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Η εικόνα αυτή παρουσιάστηκε στο Reddit και στην συνέχεια διαγράφηκε, πράγμα που κάνει ακόμα πιο πιστευτό το ότι ενδεχομένως να ισχύει και να μην αποτελεί προϊόν photoshop.

mortal kombat 11 characters leak

Όπως βλέπετε, έχουμε τους εξής μη ανακοινωθέντες χαρακτήρες:
- Jacqui
- Cetrion
- Frost
- Cassie Cage
- Kung Lao
- Kotal Khan
- Erron Black
- Liu Kang
- Kollector

Ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές υπάρχουν και ορισμένα πεδία με αρχικά και συγκεκριμένα τα Jax, Noo, και Kit πιθανότατα παραπέμπουν στους Jax, Noob και Kitana αντίστοιχα. Τα Joh και Sha ανήκουν σχεδόν σίγουρα στους Johnny Cage και Shao Khan που έχουν ήδη αποκαλυφθεί. Σημειωτέο το ότι υπάρχουν και άλλα μαυρισμένα κενά.

[UPDATE 10: 7/3/19 - H Cassie Cage] H Cassie κάνει την επιστροφή της στο νέο Mortal Kombat 11 και βλέπουμε κάποιες από τις κινήσεις της στο παρακάτω βίντεο. Εμφανώς ανανεωμένη, με νέα φορεσιά και κινήσεις, η Cassie σας δείχνει πως γίνεται.

[UPDATE 11: 21/3/19 - Total Khan και Jacqui Briggs] Mε έναν αρκετά περίεργο τόπο αποφάσισε η NeatherRealm να μας παρουσιάσει τον Total Khan στο νέο της βίντεο. Συγκεκριμένα βλέπουμε τον μεγάλο πολεμιστή να...τις τρώει στο reveal trailer του από την Jacqui. Δείτε τους δύο χαρακτήρες στο παρακάτω βίντεο:

[UPDATE 12: 23/3/19 - Αποκαλύφθηκαν οι Noob Saibot και Shang Tsung] Οι Noob Saibot και Shang Tsung επιβεβαιώθηκαν ως επίσημοι χαρακτήρες στο ρόστερ του Mortal Kombat 11.

Η NetherRealm Studios δεν χάλασε το χατίρι στους fans της και όπως υποσχέθηκε, τα λίγα λεπτά της στην σκηνή του C2E2 περιλάμβαναν αρκετές ανακοινώσεις. Μεταξύ άλλων, είδαμε τρία νέα βίντεο, με το πρώτο να αποτελεί ένα σύντομο trailer με τις Cassie Cage και Jacqui Briggs, ενώ τα άλλα δύο αποκάλυπταν δύο ακόμα χαρακτήρες για το ρόστερ του πολυαναμενόμενου Fighting.

Το μεγάλο μπαμ όμως έγινε στην ανακοίνωση του Noob Saibot. Πρόκειται για έναν πολύ αγαπητό, προς το κοινό, χαρακτήρα που δεν θα μπορούσε να λείψει από το παιχνίδι αν λάβουμε υπόψιν το πόσο πολύ θέλανε οι fans να τον ξαναδούνε. Το reveal trailer του παρουσιάζει το νέο, συγκλονιστικό του design, που παύει να τον παρουσιάζει ως έναν απλό μαύρο νίντζα. Εδώ έχει ξεκάθαρα το λουκ ενός πολεμιστή του NetherRealm. Το Fatality του από την άλλη είναι φανταστικό.

Παράλληλα είδαμε τα πρώτα πλάνα από το The Krypt στο οποίο θα σας ξεναγεί ο Shang Tsung που επίσης επιστρέφει από το Mortal Kombat του 2011. Ο Shang Tsung θα είναι ο πρώτος DLC χαρακτήρας του Kombat Pack και τόσο η εμφάνισή του όσο και η φωνή του έχουν εμπνευστεί από τον Cary-Hiroyuki Tagawa, που ενσάρκωνε τον εν λόγω χαρακτήρα στην ταινία Mortal Kombat του 1995.

 

[UPDATE 11: 3/4/19 - Νέος χαρακτήρας ονόματι Cetrion] Ο νέος χαρακτήρας του Mortal Kombat 11 θα είναι μία Elder God ονόματι Cetrion, η οποία αντλεί τις δυνάμεις της από τη γη.

Στο τρέιλερ μαθαίνουμε σχεδόν όλες τις κινήσεις της και όπως φαίνεται πρόκειται για έναν χαρακτήρα caster ο οποίος προτιμά να πολεμά από απόσταση. Ανάλογα με τα variations που θα επιλέξετε έχετε και διαφορετικά abilities. Στην αρχή βλέπουμε ότι έχει ένα αμυντικό projectile το οποίο απορροφά το projectile του αντιπάλου, χωρίς όμως να το στέλνει πίσω. Στη συνέχεια βλέπουμε κάποια 1,2,1 και 1,3,1 combos τα οποία καταλήγουν σε knock up και knock back και θα μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν με κάποιο enhanced special move.

Περνώντας στις zoning επιθέσεις η Cetrion μπορεί να πετάξει ένα μεγάλο βράχο και της δίνεται η επιλογή να το χρησιμοποιήσει σαν anti-air ή απλό mid hit. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι έχει αρκετά lows καθώς ελέγχει το έδαφος ενώ πολλά από αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει από απόσταση. Σε κάποιο διαφορετικό variation μπορεί να καλέσει πέτρες να γυρνούν γύρω της σε περίπτωση που ο αντίπαλος κάνει κάποιο counter attack χωρίς meter ενώ μπορεί να βάλει το αντίπαλο της σε θέση να μαντέψει με 50%-50% combo χρησιμοποιώντας κάποιο overhead ή low χτύπημα. Η Cetrion παρότι είναι ένας zoning ήρωας έχει και dive kick ενώ αν καταφέρει να διαβάσει την meterless επίθεση σας μπορεί να σας τιμωρήσει με ένα full combo. Γενικότερα έχει έναν συνδυασμό από μοναδικούς μηχανισμούς που είδαμε σε διαφορετικούς χαρακτήρες στο Mortal Kombat X.

[UPDATE 12: 6/4/19 - Ανακοινώθηκε ο Kollector. Gameplay για τον ίδιο και τους Noob και Erron Black] Αποκαλύφθηκε ο Kollector ως νέο χαρακτήρας, ενώ είδαμε gameplay για τον ίδιο και τους Noob Saibot και Erron Black.

Το χθεσινοβραδινό Kombat Kast επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις για τους fans του Mortal Kombat 11. Αρχικά είχαμε την αποκάλυψη του Kollector, ενός νέου χαρακτήρα στο σύμπαν του MK. Πρόκειται για έναν άπληστο ακόλουθο του Shao Khan με έξι χέρια, ο οποίος έχει την μανία, όπως δηλώνει το όνομά του, να συλλέγει σπάνια αντικείμενα. Τον νοιάζει ιδιαίτερα ο πλούτος, ενώ όπως θα δείτε στις κινήσεις του, χρησιμοποιεί κάθε χέρι για να βγάλει ένα αντικείμενο από το backpack του και να επιτεθεί. Μαζί με τον Geras και την Cetrion θα αποτελέσουν τους τρεις νεόφερτους χαρακτήρες στην σειρά Mortal Kombat. Το Fatality του είναι από τα πιο σκληρά που έχουμε δει μέχρι στιγμής, άσχετα που θυμίζει πολύ αυτό της Mileena στο MKX.

Μετά τον Kollector οι developers μας παρουσίασαν όπως υποσχέθηκαν το gameplay του Noob Saibot. Είναι ο χαρακτήρας που περίμεναν όσο κανέναν άλλο οι fans του δημοφιλούς Fighting και τα δύο variations που είδαμε τονίζουν την έμφαση που δίνονται στην σκιά του αλλά και στο χατζάρι που έχει για όπλο του.

Τέλος έχουμε τον Erron Black τα variations του οποίου διαφέρουν κατά πολύ στην χρήση, αφού αλλάζουν την συχνότητα με την οποία χρησιμοποιεί ο χαρακτήρας το όπλο του. Τα grabs του είναι καταπληκτικά και εξακολουθεί να είναι ο badass cowboy που είχατε συνηθίσει στο Mortal Kombat X. Την επόμενη εβδομάδα οι developers υποσχέθηκαν να δείξουν την D’Vorah και δύο ακόμη χαρακτήρες-έκπληξη.

[UPDATE 13: 8/4/19 - Επιβεβαιώθηκε η Kitana] Η Kitana έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση σε ένα τηλεοπτικό spot που κυκλοφόρησε σήμερα. Στο βίντεο διακρίνονται διάφοροι παίκτες να πλησιάζουν τον Scorpion για μάχη και να παίρνουν χαρακτηριστικά από χαρακτήρες, μέχρι που μια γυναίκα βγάζει βεντάλιες και αργότερα μετατρέπεται στην Kitana και τον πολεμά. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

[UPDATE 14: 13/4/19 - Ανακοινώθηκε η Kitana. Gameplay για την ίδια και τις Cetrion και D'Vorah] Στο χθεσινό Kombat Kast είδαμε gameplay από τις Cetrion και D’Vorah, ενώ ανακοινώθηκε επίσημα και η Kitana.

Η σύζυγος και θετή κόρη του Shao Khan δεν θα μπορούσε να λείπει από το ρόστερ του Mortal Kombat 11. Ο λόγος για την Kitana, με το τρέιλερ της οποίας ξεκίνησε το χθεσινοβραδινό Kombat Kast. Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στις κινήσεις της θα δείτε πως έχει αρκετές κοινές με αυτές που είχε στην διάθεσή της στο Mortal Kombat X, ωστόσο τα διαφορετικά loadouts της κρύβουν νέες πολλές επιθέσεις. Αποκορύφωμα το ότι σε ένα variation της χρησιμοποιεί τις λεπίδες της Mileena, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε και επίσημα πλέον πως δεν πρόκειται να την δούμε ούτε καν ως DLC στο MK11.

Στην συνέχεια οι developers έδειξαν λίγο ακόμα από το gameplay της νεόφερτης Cetrion, θέλοντας να τονίσουν ορισμένα πράγματα που δεν ξεκαθαρίστηκαν ή δεν παρουσιάστηκαν στο αποκλειστικό βίντεο του Game Informer που είχε κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα. Η Elder Godess δείχνει πως θα είναι πολύ ισχυρός χαρακτήρας.

Τέλος είδαμε επιτέλους και gameplay από την D’Vorah, ένας χαρακτήρας που είχε ανακοινωθεί από τις πρώτες μέρες παρουσίασης του δημοφιλούς Fighting, ωστόσο χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες για να την δούμε στην πράξη. Η Hive Queen όπως την αποκαλούν κρύβει πολλούς άσσους στο μανίκι της και συγκεκριμένα πολλών ειδών έντομα, τα οποία είναι έτοιμα να κατασπαράξουν κάθε αντίπαλο. Αξιοσημείωτο το ότι σε ένα variation της μπορεί να αναστηθεί αφού πεθάνει υπό την μορφή της Bug’ Vorah, ενός εντόμου με δικές του κινήσεις. Το Fatality της από την άλλη, είναι μακράν από τα πιο σιχαμένα Fatalities σε όλη την ιστορία της σειράς και αυτό λέει πολλά.

Οι developers και παρουσιαστές του Kombat Kast δήλωσαν πως δεν πρόκειται να φιλοξενήσουν livestream την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα υπάρξει ένα τελευταίο Kombat Kast στις 22 Απριλίου, δηλαδή μία μέρα προτού κυκλοφορήσει το παιχνίδι, για περαιτέρω ανακοινώσεις.

[UPDATE 15: 18/4/19 - Ανακοινώθηκε ο Shao Kahn] O Shao Kahn θα μας κάνει την χάρη να εμφανιστεί στο Mortal Kombat 11. Με το reveal τρέιλερ του, θα πάρετε και μια πρώτη γεύση από τις νέες άγριες διαθέσεις του κ.Kahn.

[UPDATE 16: 20/4/19 - Διαρροή των DLC χαρακτήρων] Ενδέχεται να διέρρευσαν οι χαρακτήρες του Mortal Kombat 11 που θα κυκλοφορήσουν με την μορφή DLC.

Οι dataminers έχουν χωθεί για τα καλά στο νέο Fighting της NetherRealm Studios και προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιοι χαρακτήρες θα προστεθούν ως DLC μέσα από τα αρχεία του παιχνιδιού. Κάπως έτσι προέκυψε και η παρακάτω λίστα που μας δίνει μια ιδέα του ποιοι χαρακτήρες θα επιστρέψουν και ποιοι θα είναι οι guests. Συγκεκριμένα αναφέρονται οι εξής:

- Shang Tsung
- Nightwolf
- Sindel
- Fujin
- Sheeva
- Joker
- Terminator
- Spawn
- Ash Williams

Αν μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε την πιθανολογία των παραπάνω χαρακτήρων, αρχικά γνωρίζουμε πως ο Shang Tsung έχει επιβεβαιωθεί. Οι Nightwolf, Sinder, Fujin και Sheeva παρουσιάζουν επίσης μεγάλη πιθανότητα ως fan favorites, ενώ η τελευταία φάνηκε και στο launch trailer. Όσον αφορά στους guests, ο Joker είναι πολύ πιθανή περίπτωση, αφού είναι χαρακτήρας του Injustice, με το οποίο έχουν γίνει αρκετά crossovers στο παρελθόν. Οι Terminator και Spawn αποτελούν διακαείς πόθους των fans, ενώ ο Ash Williams του Evil Dead είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Οι χαρακτήρες του πρώτου Kombat Pack βέβαια θα είναι έξι, οπότε περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση.

[UPDATE 17: 23/4/19 - Επίσημη ανακοίνωση της Frost μαζί με gameplay βίντεο] Ένας ακόμη χαρακτήρας που δεν είχαμε δει στο Mortal Kombat X, ενώ είχε παρουσιαστεί στο Mortal Kombat 9, είναι η Frost η οποία όπως φαίνεται θα είναι playable χαρακτήρας στο Mortal Kombat 11. Η κυκλοφορία της Frost ανακοινώθηκε λίγο πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Όπως δείχνει το gameplay reveal της, η Frost θα έχει πολλά νέα mechanics. Αρχικά θα είναι από τους χαρακτήρες που θα έχει unblockable επιθέσεις που θα σας παγώνουν, σε μορφή παγίδας.

Ένα τέλειο setup για να παγιδεύσετε τους εχθρούς σας στην γωνία και να τους τιμωρίσετε αν το μόνο που κάνουν είναι block. Στις επόμενες κινήσεις της είδαμε να χρησιμοποιεί το κεφάλι της για μακρινές επιθέσεις ενώ έχει διαθέσιμο και ένα dive kick. Το dive kick της Frost μπορεί να γίνει enhanced και να σας χαρίσει ένα ολόκληρο combo. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι η μπάλες που πετάει στο πάτωμα, οι οποίες είναι αρκετές για να εκνευρίσουν τον εχθρό σας, ο οποίος θα πρέπει να κάνει κάποιο low block για να τις αποφύγει. Διασκεδαστικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Cassie Cage σε μεταξύ τους διάλογο in-game την αποκαλεί Elsa.

Προφανώς την παρομοιάζει με τον χαρακτήρα από τις ταινίες Frozen.

[UPDATE 18: 1/6/19 - Gameplay του Shang Tsung και αποκάλυψη του Kombat Pack] Η NetherRealm Studios παρουσίασε ένα gameplay overview του Shang Tsung ενώ ανακοίνωσε και άλλους τρεις χαρακτήρες που θα συμπεριληφθούν στο ρόστερ του Mortal Kombat 11.

Όπως είχε υποσχεθεί μέσω ενός teaser στο Twitter ο Ed Boon, τα ξημερώματα είδαμε για πρώτη φορά gameplay πλάνα από τον πρώτο DLC χαρακτήρα του MK11, τον Shang Tsung. Τον χαρακτήρα υποδύεται ο Cary Hiroyuki-Tagawa που έπαιξε τον ίδιο χαρακτήρα στην ταινία του 1995. Η μία από τις δύο εκπλήξεις που είδαμε σε αυτό το βίντεο είναι οι κινήσεις του πανίσχυρου αυτού μάγου. Πέραν των καθιερωμένων εκτοξεύσεων φωτιάς ή της απορρόφησης ψυχών, ο Shang Tsung έχει κινήσεις που του επιτρέπουν να μετατραπεί στους Ninja του franchise που δεν έδωσαν το παρών στο φετινό ρότστερ και συγκεκριμένα στους Rain, Smoke, Reptile και Ermac.

Στο Fatal Blow του βέβαια παίρνει την μορφή και των άλλων τριών κλασικών Ninja που έχουμε ήδη δει στο MK11 δηλαδή των Scorpion, Sub-Zero και Noob Saibot. Το fatality πέραν από υπερβολικά βίαιο αποτελεί και εξαιρετικό reference στο MK2 αφού ο Shang Tsung στέλνει στο εσωτερικό του αντιπάλου του τον Kintaro που απλά ξεπροβάλλει διαμελίζοντας τον αντίπαλο. Στο Outro, ο Shang Tsung λέει “Your Souls is Mine” ως αναφορά σε μία από τις πιο αξιομνημόνευτες ατάκες των ταινιών Mortal Kombat.

Παράλληλα γνωρίσαμε τους χαρακτήρες που θα είναι μαζί με τον Shang Tsung ως DLC στο πρώτο Kombat Pack. Αυτοί είναι οι Nightwolf, Sindel, Spawn και δύο ακόμα guest χαρακτήρες, που αν κρίνουμε από τα ηχητικά εφέ και την μουσική στο τέλος του βίντεο θα είναι οι Ash Williams και Terminator.

[UPDATE 19: 2/6/19 - Φήμες για Terminator, Ash και Joker] Από το νέο βίντεο του Shang Tsung στο Mortal Kombat 11, πολλοί fans της σειράς δήλωσαν στο Reddit ότι η μουσική που παίζει στο background προέρχεται από την ταινία Terminator και μέσω datamining ότι και ο Ash από της ταινίες Evil Dead θα είναι playable χαρακτήρας. Επίσης, υπάρχει φήμη από το Datamine και για τον Joker, ο οποίος θα μπορούσε να εμφανιστεί σε μελλοντικό DLC.

[UPDATE 20: 8/7/19 - Nightwolf και Sindel] Την περασμένη εβδομάδα, ο Ed Boon δημοσίευσε στο Twitter μια teaser εικόνα για τον Nightwolf, ενώ σήμερα δημοσίευσε μια αντίστοιχη για την Sindel. Και οι δύο χαρακτήρες θα περιέχονται στο επερχόμενο Kombat Pack DLC.

[UPDATE 21: 22/7/19 - Teaser video με τον Nightwolf] O Ed Boon δημοσίευσε στο Twitter ένα teaser video για τον Nightwolf. O Ινδιάνος μαχητής πρωτοεμφανίστηκε στο Mortal Kombat 3, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πότε θα είναι διαθέσιμος στο εντέκατο μέρος της σειράς. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

[UPDATE 22: 1/8/19 - Το επίσημο βίντεο του Nightwolf] Η NetherRealm ανακοίνωσε και επίσημα τον Nightwolf, με το σχετικό βίντεο στο YouTube:

[UPDATE 23: 12/10/19 - Η NetherRealm τρολλάρει τους dataminers] Η NetherRealm επέλεξε να κοροϊδέψει τους dataminers μέσω ενός easter egg στα outros του Terminator.

Ο Terminator T-800 είναι ο νέος χαρακτήρας που προστέθηκε στο ρόστερ του Mortal Kombat 11. Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι χαρακτήρες που απαρτίζουν το Kombat Pack είχαν διαρρεύσει, αφού οι πονηροί dataminters είχαν εντοπίσει το όνομά του μεταξύ άλλων ως DLC χαρακτήρα. Πλέον ο “Εξολοθρευτής” είναι διαθέσιμος για τους κατόχους του Kombat Pack και παρατηρήθηκε κάτι πολύ ενδιαφέρον σε ένα από τα winning outros του παίκτη.

Συγκεκριμένα σε ένα εξ αυτών βλέπουμε τον Terminator να scanάρει το θύμα του και να γράφει “Terminated”. Η NetherRealm βέβαια, με πρωτοστάτη τον Ed Boon, είναι γνωστή για την διάθεσή της να τρολλάρει τους fans και όχι μόνο και αξιοποίησε αυτό το outro για να δουλέψει τους dataminers. Όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, ο κώδικας που εμφανίζεται στην έξοδο του Terminator γράφει “Data Mine In Progress” και περιλαμβάνει μία σειρά χαρακτήρων που πλέον θεωρείται παραπάνω από δεδομένο πως δεν θα συμμετέχουν στο Mortal Kombat 11 ούτε μέσω του Kombat Pack 2. Αυτοί είναι οι Mileena, Rain, Li Mei, Sareena, Meat και Mokap.

Ειδικά οι πρώτοι δύο είναι χαρακτήρες που οι fans του δημοφιλούς Fighting ζητούν απεγνωσμένα να επιστρέψουν, αλλά πλέον κάτι τέτοιο φαντάζει ανέφικτο. Στον κώδικα εμφανίζονται επίσης όροι όπως οι Friendship, Babality, Animality και Hara-Kiri, παρελθοντικά features που επίσης δεν θα επιστρέψουν σε αυτή την έκδοση του παιχνιδιού.

[UPDATE 24: 14/11/19 - Gameplay της Sindel] Η NetherRealm παρουσίασε την Sindel, η οποία επιστρέφει στο MK11. Θα μπορέσετε να την παίξετε στις 26 Νοεμβρίου μέσω Early Access αποκτώντας το Kombat Pack ρόστερ. Όσοι δεν το έχετε θα την βρείτε στο παιχνίδι στις 3 Δεκεμβρίου.

Δείτε το επίσημο gameplay trailer:

[UPDATE 25: 16/1/20 - Νέο gameplay video αποκαλύπτει την έλευση του Joker] Η πρώτη προσθήκη της χρονιάς στο Mortal Kombat 11 θα είναι ο Joker, μετά από σχετική ανακοίνωση της Netherrealm Studios.

Το νέο gameplay video που κυκλοφόρησε αποκαλύπτει την προσθήκη του εμβληματικού villain, όπου αποτελεί μια από τις προσθήκες του επερχόμενου DLC. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό gameplay και να ακούσετε τις πρώτες ατάκες του Joker στο MK11.

Η κυκλοφορία του DLC θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου για όσους έχουν ήδη αγοράσει το DLC πακέτο. Το νέο πακέτο θα περιέχει skins όπως το Catwoman για την Kitana, το Killer Crock για τον Baraka και το Darkseid για τον Garras.

[UPDATE 26: 24/2/20 - Ο Spawn ανακοινώθηκε και επίσημα] Η Netherrealm ανακοίνωσε ότι ο υπερήρωας Spawn θα προστεθεί στο Mortal Kombat 11 τον Μάρτιο. Οι κάτοχοι Kombat Pack DLC θα τον δείτε στις 8 Μαρτίου και οι υπόλοιποι λίγο αργότερα.

[UPDATE 27: 9/3/20 - Δημοσιεύθηκε gameplay του Spawn] Κατά τη διάρκεια του livestream για το Final Kombat tournament, ο Ed Boon και ο ηθοποιός Keith David αποκάλυψαν το πρώτο gameplay τρέιλερ του Spawn, τον τελευταίο χαρακτήρα του Kombat Pack.

 

Ως ένας από τους πολυαναμενόμενους χαρακτήρες για το Mortal Kombat 11, o Spawn θα είναι playable από τις 17 Μαρτίου για PC, PS4 και Xbox One. Στο καινούργιο gameplay τρέιλερ βλέπουμε τον Spawn να κατατροπώνει τους εχθρούς του με τις μοναδικές επιθέσεις του. Ο Spawn εκτός από δαιμονικές δυνάμεις, έχει στην κατοχή του και ολόκληρο οπλοστάσιο, περιλαμβάνοντας αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες. Ακόμα με την άφιξη του Spawn, οι κάτοχοι του Kombat Pack θα λάβουν και κάποια costumes για άλλους χαρακτήρες όπως τους Kotal Kahn, Jacqui Briggs και Erron Black.

O Spawn έρχεται στο Mortal Kombat 11 στις 17 Μαρτίου.

[UPDATE 28: 25/11/20 - Klassic MK Skin Pack από την πρώτη ταινία] Η NetherRealm ανακοίνωσε την προσθήκη του Klassic MK Skin Pack το οποίο εκτός από τα ίδια skins με αυτά που είχαμε δει στην πρώτη ταινία του 1995 των Raiden, Johnny Cage και Sonya Blade, θα περιλαμβάνει και τo voice over των Christopher Lambert, Linden Ashby, and Bridgette Wilson-Sampras για τους αντίστοιχους χαρακτήρες.

Τα skins έχουν τις ονομασίες ''Protector of Earthrealm Raiden,'' ''Hollywood Kombatant Johnny Cage'' και ''Island Bound Sonya Blade'', είναι ήδη διαθέσιμα και κοστίζουν 5.5 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο είχε γίνει η πρώτη αποκάλυψη του συγκεκριμένου pack όταν ένας dataminer είχε ανακαλύψει voice lines για τους Lambert, Ashby and Wilson-Sampras στον κώδικα του Mortal Kombat 11.

Διαβάστε για το Mortal Kombat 11 Ultimate που περιλαμβάνει όλα τα DLC.

Διαβάστε το review του Mortal Kombat 11 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Παίξτε Mortal Kombat μαζί μας. Κάντε κλικ εδώ και δηλώστε το ID σας.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Miatakias (Level 16) 08/12/2018 23:57
Που ειναι ο Laatherface και ο Baraka? Θελω σφαγεις μεσα εγω.. :-?
#2 JaGuAr (Level 30) 09/12/2018 00:16
Quoting Miatakias:
Που ειναι ο Laatherface και ο Baraka? Θελω σφαγεις μεσα εγω.. :-?

Αδερφέ, μη θέλοντας να spoilάρω καταστάσεις, αν έχεις παίξει το story mode από τα τελευταία Mortal Kombat μην πολυελπίζεις για Baraka... Ο Leatherface ήταν guest οπότε το ίδιο.
#3 +1 akiszax (Level 21) 09/12/2018 01:20
Αρα τους βασικούς χαρακτήρες έχει, ίσος σε καποιο DLC να προσθέσει. Κρίμα που δεν υπάρχουν Laatherface, Baraka, Jaison
#4 +1 akiszax (Level 21) 09/12/2018 01:20
Αν δεν υπάρχουν Laatherface, Baraka, Jaison θα μας αποζημιώσει σίγουρα με τον Spawn.
#5 Parou (Level 20) 09/02/2019 14:05
Μόνο εγώ θέλω πίσω τον Noob?
#6 andreasgr2 (Level 1) 02/06/2019 13:55
Εντάξει βάλανε και Shang-Tsung, λατρεία απλά..
#7 ashbringer (Level 25) 25/11/2020 16:02
Εντυπωσιακό το ρόστερ χαρακτήρων για το καλύτερο fighting game.
Notification