System Shock 3

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
System Shock 3

System Shock 3

Το πρώτο gameplay trailer. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 09/12/15] Η εταιρεία ανάπτυξης OtherSide Entertainment φημολογείται ότι έχει αναλάβει την ανάπτυξη του System Shock 3.

Όλα αυτά μέσω ενός teaser site, από το οποίο ένας web developer κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα και να δει ότι ο τίτλος του ανέφερε τις λέξεις "System Sthock 3". Η αντίστροφη μέτρηση στο site θα ολοκληρωθεί σε 4 ημέρες, όταν και θα μάθουμε αν αυτές οι πληροφορίες όντως ισχύουν.

H Otherside ιδρύθηκε το 2014 από τον Paul Neurath, συνιδρυτή της Blue Sky Productions που αργότερα μετονομάστηκε σε Looking Glass, εταιρεία ανάπτυξης του πρώτου System Shock. Όπως ξέρουμε, μετά την κυκλοφορία του πρώτου System Shock το 1997, τρεις εργαζόμενοι, οι Ken Levine, Jonathan Chey και Robert Fermier ίδρυσαν την Irrational Games η οποία ανέπτυξε το System Shock 2. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Neurath, ο οποίος βρίσκεται επί δεκαετίες στη βιομηχανία των games και είναι ένας εκ των υπεύθυνων για αυτή την σημαντική κληρονομιά των παραπάνω games, είναι λογικό να επιθυμεί την τρίτη έκδοση της σειράς.

Απ' την άλλη, η Otherside έτρεξε καμπάνια στο Kickstarter για το Underworld Ascendant, πνευματικό διάδοχο του Ultima Underworld για το οποίο έχουμε να ακούσουμε νεότερα εδώ και καιρό. Θα βρει άραγε επιπλέον χρόνο για το System Shock 3 ή μήπως θα παραμερίσει ένα από τα δύο projects;

[UPDATE: 14/12/2015] Η Otherside Entertainment ανανέωσε το teaser site της για το System Shock 3.

Πλέον στο φόντο φαίνεται μια αχνή εικόνα της SHODAN ενώ έχει προστεθεί και ένα αρχείο ήχου στο οποίο θα ακούσετε την τρομακτική φωνή της να ρωτάει: "Did you think I forgotten you insect?". Επίσης προστέθηκε ένα link για sign up το οποίο σας οδηγεί σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την ηλικία σας, για το εάν έχετε παίξει τα προηγούμενα System Shock και ποιό είναι το αγαπημένο σας gaming platform. Όμως η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση αφορά το πόσο σας ενδιαφέρει το VR gaming και γεννά υποψίες ότι το System Shock 3 ίσως αποτελεί ένα VR game.

[UPDATE 2: 31/8/2016 - Ο Warren Spector δίνει στοιχεία για το σενάριο] Warren Spector της Otherside Entertainment, δημιουργός του αρχικού System Shock, έδωσε συνέντευξη στο Polygon και μίλησε για την ιστορία του επερχόμενου System Shock 3.

Στο System Shock 3 θα διερευνήσετε γιατί η SHODAN, η μοχθηρή Α.Ι. από τα άλλα δύο games, ήθελε και εξακολουθεί να θέλει την καταστροφή της ανθρωπότητας και ποια είναι τα κίνητρα της. "Η SHODAN θα αποτελεί το επίκεντρο του System Shock 3", δήλωσε ο Spector, "αλλά θέλω επίσης να την υποβάλω και σε κάποιες αλλαγές. Θα είναι κάτι ενδιαφέρον και διαφορετικό σε σχέση με ότι περιμένετε. Αναμένω ότι αυτό θα εξαγριώσει κάποιους, ωστόσο σίγουρα θα προκαλέσουμε πολλούς να μιλήσουν για αυτό."

system-shock-3-citadel

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Terri Brosius δανείζει και πάλι τη φωνή της στη SHODAN. Επίσης εμφανίζονται άλλοι πέντε χαρακτήρες από τα άλλα games της σειρά του System Shock. Αυτοί είναι οι Rebecca Sutton, Tommy Suarez, Rebecca Lansing, ο χάκερ από το System Shock1 και ο στρατιώτης από το System Shock 2. O Spector ανέφερε ότι στόχος των developers είναι "να καταπιαστούν με όλες τις εκκρεμότητες του System Shock 2. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα στα δύο πρώτα games και έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους fans μας να συμπληρώσουμε αυτά τα κενά."

Το System Shock 3 θα εκτυλίσσεται στο έτος 2114, όπως ακριβώς και το System Shock 2 και θα βασίζεται στο ρεαλισμό και στην πραγματική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από τη δεκαετία του '90 που κυκλοφόρησε το αρχικό System Shock έως σήμερα. Θα υπάρχουν levels σε πραγματικούς κόσμους, ενώ παράλληλα και αρκετά level σε εικονικούς κόσμους. Στην ερώτηση αν το ύφος του System Shock 3 θα είναι πιο κοντά στο System Shock ή στο System Shock 2, o Spector δεν απάντησε ξεκάθαρα. «Το δεύτερο παιχνίδι ήταν ένα πολύ πιο παραδοσιακό παιχνίδι ρόλων σε σύγκριση με το πρώτο», είπε. «Βρίσκομαι σε πάλη ως προς το ποια κατεύθυνση θέλω να το οδηγήσω. Πρέπει να το παραδεχτώ αυτό."

system-shock-3-shodan

Μεγάλο μέρος του χρόνου του Spector έχει δαπανηθεί μέχρι σήμερα για το συνταίριασμα της ομάδας του στο Austin. Όλη του η ομάδα συμπεριλαμβάνει άτομα που έχουν δουλέψει μαζί του στο παρελθόν, όπως στα αρχικά Deus Ex ή και στο πιο πρόσφατο Epic Mickey της Disney. Είναι εμφανές ότι όλοι τους διαθέτουν πολλά χρόνια εμπειρίας, αν και μάλλον πρόκειται για μια μικρή ομάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για τις πλατφόρμες στις οποίες κυκλοφορήσει το System Shock 3 ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την τελική του κυκλοφορία. Θεωρείται πολύ πιθανό να εμφανιστεί σύντομα μια καμπάνια στο Kickstarter για αυτό.

[UPDATE 3: 15/3/17 - Νέος publisherΤο System Shock 3 απέκτησε νέο publisher αφού η Starbreeze (The Darkness, Brothers: A Tale of Two Sons) επένδυσε 12 εκατομμύρια δολάρια στο επερχόμενο Sci-fi Horror Adventure.

Η εταιρία δήλωσε ότι η χρηματοδότηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει τον τίτλο και σε άλλες κονσόλες εκτός του PC. Δεν έχουν αναφερθεί συγκεκριμένες κονσόλες, ωστόσο πιθανότατα τα σίγουρα θα είναι PS4 και Xbox One. Το πολυαναμενόμενο sequel αναπτύσσεται από την Otherside Entertainment, με υπεύθυνο του project τον Warren Spector, που δημιούργησε το αυθεντικό System Shock του 1994 στο Looking Glass Studios, όπου ήταν μέλος.

Λίγα στοιχεία είναι γνωστά για το System Shock 3, εκτός των δηλώσεων του Spector, ότι το παιχνίδι θα διαδραματίζεται την ίδια χρονιά με το System Shock 2 και θα  διερευνά τα κίνητρα του Al Shodan. Τέλος, θυμίζουμε ότι στο ενδιάμεσο θα κυκλοφορήσει το remake του πρώτου System Shock της Night Dive Studios.

[UPDATE 4: 19/3/2019 - Το πρώτο teaser τρέιλερ] Το πρώτο teaser τρέιλερ για το System Shock 3 έγινε διαθέσιμο από την OtherSide Entertainment.

Οι δημιουργοί των System Shock και System Shock 2 υπόσχονται μία νέα εμπειρία η οποία δεν θα ξεχάσει τις ρίζες  της.

[UPDATE 5: 11/9/19 – Νέο teaser τρέιλερ] Ένα βίντεο από την pre-alpha έκδοση του System Shock 3 ήρθε στη δημοσιότητα.
 
Αν και οι τελευταίες πληροφορίες που είχαμε για το νέο System Shock ήταν από τον περασμένο Μάρτιο, η OtherSide Entertainment ήρθε να ταράξει τα νερά με ένα νέο teaser από την pre-alpha. 

 

Όπως μπορείτε να δείτε και παραπάνω, το game φαίνεται να βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο, ενώ το gameplay και το artstlye, όπως ήταν αναμενόμενο, θυμίζουν έντονα όχι μόνο τους προκατόχους του αλλά και τη σειρά BioShock. Ωστόσο, η OtherSide Entertainment τηρεί ακόμα σιγή ιχθύος σχετικά με το επερχόμενο game της, μιας και δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του. 

[UPDATE 6: 13/9/19 - Το πρώτο gameplay trailer] Το ιστορικό FPS System Shock επιστρέφει στην τρίτη του έκδοση και η εταιρεία ανάπτυξης Otherside Entertainment δημοσίευσε το πρώτο gameplay trailer.

Δείτε το παρακάτω. Διαθέτει εκπληκτική ατμόσφαιρα και μας ανοίγει την όρεξη:

Μέχρι να έχουμε περισσότερα νέα, διαβάστε τα reviews των System Shock και System Shock 2. Συζητήστε για το System Shock 3 σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 An arrow in the knee (Level 22) 11/12/2015 00:27
Με μια λεξη: Μακαρι!
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 31/08/2016 19:06
Μακάρι όντως να βγει. Θρυλικά παιχνίδια τα πρώτα δύο και αρκετά τρομακτικά για την εποχή τους.
#3 ashbringer (Level 25) 01/09/2016 07:42
Επιτέλους θα το δούμε.Τιτλάρα απο το παρελθόν εως σήμερα.
Notification