Διαβαζω τα σχολια σας και σε πολλα δεν συμφωνω ουτε από την μια μερια ουτε από την άλλη.
α) Λετε ότι στους υπολογιστες υπαρχει συμβατοτητα με παλια παιχνίδια ενώ στις κονσόλες όχι. Οκ αλλα ποσες φορες στα pc δεν λυνεται με τιποτα το πρόβλημα και κανουμε κολπα για να παιξει στα καινουρια windows? Ο περισσοτερος κοσμος δεν θελει να κουνησει ουτε το μικρο του δαχτυλακι για να τρεξει το παιχνιδι. Και δεν ξερουν και ολοι κιολας.
β)Από την άλλη η κονσολα οντως είναι πρόβλημα που δεν εχουν συμβατοτητα. Σε αναγκαζουν να εχεις και την προηγουμενη κονσολα στο σαλονι
γ)Οσο αφορα για το σαλονι διαβαζω που λετε ότι και το pc μπορει να συνδεθει με την τηλεοραση. Ναι αλλα είναι το ιδιο ευκολο? Θελω να πω βλέπεις καθαρα? Και επισης θα ειναι μονιμα συνδεδεμενο? Εγω οσες φορες εχω δοκιμασει να συνδεσω τον υπολογιστη με την τηλεοραση καταρχήν είναι βαβρουρα, το κουτι του υπολογιστη είναι ασχημο και το λαπτοπ δεν βολευει αφου δεν συγκρινεται με την κονσολα που είναι μονιμα συνδεδεμενη στην τηλεορηαση., Τα εικονίδια δεν φαιονται καθαρα στην επιφανεια εργασιας, η γραμματοσειρες είναι πολύ μικρες και δεν εκανα καποιο λαθος με την αλαυση. Εβαλα την ανωτερη. Επισης το ποντικι και πληκτρολογιο θελουν επιπεδη επιφανεια. Αρα μονο χειριστηριο σε σαλονι είναι βολικο. Αλλα και παλι τα windows δεν εχουν φτιαχτει καταλληλα για χεισιστηριο. Όταν εισαι στο παιχνιδι οκ, αλλα μεχρι να μπεις στο παιχνιδι, πως θα μπεις? Χρειαζεσαι ποντικι δηλαδή. Επισης πολλα παιχνίδια δεν υποστηριζουν χειριστηριο κυριως τα παλια. Θα μου πειτε ότι το steam big picture είναι καταλληλο για τηλεοαση. Πρεπει να το κατεβασεις όμως και αυτό. Δεν είναι ευκολα προσβασιμο όπως είναι στις κονσόλες. Με το που ανοίξεις την κονσολα είναι ετοιμη για χρηση χωρις να κατεβασεις τιποτα
δ) Οσες φορες εχω παει σε φιλο να να δω υπολογιστη, αν ο άλλος δεν ξερει στον υπολογιστη επικρατει ένα χαος. Προγράμματα στην εκκίνηση, πολλα φορτώματα, σφλαματα, δεν εχουν ενημερωθρι οι drivers, και αλλα πολλα. Λενε πλεον ότι οι drivers ενημερώνονται αυτόματα. Εγω δεν το βλεπω αυτό. Καταρχήν το Windows update δεν είναι τιποτα. Βαζει μονο καποιους driver ισα ισα για να τρεξουν. Από την άλλη αν κατεβασεις το Geme evolves ή κατι τετοιο της AMD οντως κατεβαινουν οι driver. To θεμα είναι ότι παλι πρεπει να ασχοληθείς να το κατεβασεις οποτε παλι δεν είναι καταλληλο για αρχαριους χρηστες. Από την άλλη η κονσολα εχει τοσους περιορισμους που ναι μεν είναι κακο αλλα τουλάχιστον κανεις δεν μπορει να την "κολλησει" και να θελει. Όλα τα αναλαμβανει η κονσολα και εσυ απλα βαζεις το δισκακι.
ε) Οι τιμες των παιχνιδιων οντως στον υπολογιστη είναι 10 ευρω φθηνοτερα. Αυτό το πραγμα με το steam που λετε δεν ισχυει. Δειτε ένα ένα τα παιχνιδι του steam και του πλαισιου πχ και συγκρινεται. Κανενα παιχνιδι δεν είναι ακριβοτερο στα καταστήματα. Τα καινουρια παιχνίδια στο πλαισιο κανουν 50 ενώ στο steam 60. 60 κανουν και στις κονσόλες. Όπως και να εχει 10 ευρω γλιτώνεις στην καλυτερη. Για τις προσφορες που κανουν 3 φορες τον χρονο οκ. Αλλα πολλοι δεν περιμενουν. Αλλωστε εκπτωσεις εχουν και στα καταστήματα αλλα και στα παιχνίδια του PlayStation.
ζ) Λετε ότι οι κονσόλες είναι καλες για τις αποκλειστικότητες. Σε αυτό δεν συμφωνω. Εχω ps3 αλλα θα προτιμουσα όλα τα παιχνίδια να βγαινουν και στους υπολογιστες. Γενικα αυτοτο πραγμα κάθε φορα, η Microsoft εχει άλλες αποκλειστικότητες ενώ η sony εχει άλλες και εκμεταλλευονταθ αθωους που πανε και αγοραζουν και τις 2 κονσόλες για να εχουν ολη την γκαμα παιχνιδιων είναι υπερβολικο. Δεν θα επρεπε να υπαρχει. Είναι ενας λογος που υπερτερει το pc αφου δεν εμπλέκεται καμια εταιρια. Σκεφτειται μετα να φτιαξει κονσολα και η ubisoft και η EA. Όλα θα είναι αποκλειστικότητες. Θα σας αρεσε αυτό.?
η) Τα updates των παιχνιδιων στην κονσολα γινονται και αυτά αυτόματα. Στο pc πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος σε μια υπηρεσια όπως είναι το steam για να κατεβουν αυτόματα. Στην κονσολα δεν εισαι αναγκασμένος να το κατεβασεις το παιχνιδι από το psn για να ενεμερωθει αυτόματα. Ειδικα εγω που δεν αγοραζω ψηφιακα ουτε στο pc θα με βολευε. Θα μου αρεσε δηλαδή να αγορασω ένα παιχνιδι στο Pc σε DVD αλλα να ενημερώνεται αυτόματα όπως γινεται και στην κονσολα.
θ) Λεει ένα παιδι ότι στο Pc θα τον βολευε αν επαιζε Zelda γιατι θα εκανε tab κατι τετοιο πως το ειπε και θα μπορουσε να μπει στο youtube για να δει τον οδηγο. Είναι βολικο γι αυτόν αλλα όπως ειπα και ποιο πανω όταν αγοράζεις ένα παιχνιδι, δεν θες να ασχοληθείς με τετοια. πραγματα. Επομένως για αλλον δεν θα είναι βολικο. Φαντασου ένα μικρο παιδι να παρει υπολογιστη για να παιξει Zelda η οτιδήποτε άλλο. Pc θα πρότεινες σε ένα μικρο παιδι? Εγω μονο που σκέφτομαι ποσα φορματ εχω κανει με πιανει πονοκεφαλο.