Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Παράνομο το boosting: Πρόστιμα και φυλάκιση για τους παραβάτες

  • Manos
  • Manos's Avatar Topic Author
  • Away
  • Αρχισυντάκτης
  • Αρχισυντάκτης
  • Για ανταλλαγή απόψεων το ιδανικό μέρος είναι το forum του GameWorld.gr!
More
04 Jan 2019 20:40 #222205 by Manos
Manos created the topic: Παράνομο το boosting: Πρόστιμα και φυλάκιση για τους παραβάτες
Παράνομο το boosting στη Νότιο ΚορέαΗ Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι το boosting στα games θα αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα!

Συνεπώς όσοι παίζουν με τα accounts άλλων παικτών με σκοπό να τα ανεβάσουν σε level, σε κατηγορία και γενικά να βελτιώσουν τον εξοπλισμό και τα skills των χαρακτήρων τους θα τιμωρούνται.

Ο νόμος πέρασε τον Ιούνιο του 2017, αλλά θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνο του 2019 μετά από πρωτοβουλία της επιτροπής Gaming της χώρας. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 20 εκατομμυρίων Won, δηλαδή 15.800 ευρώ και φυλάκιση δύο ετών! Η αποτροπή του boosting θα βοηθήσει ώστε κάθε Pro παίκτης να μπορεί να αναγνωρίζεται όπως πρέπει και όχι να δηλώνει ψευδές προφίλ για να κερδίσει μια θέση σε ομάδα ή να ισχυριστεί ότι μπορεί να κάνει boosting σε άλλους παίκτες.

Ο νόμος θα ξεκινήσει να ισχύει σε 6 μήνες από τώρα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2019 και διατυπώνεται ως εξής: "Boosting είναι η παρέμβαση στην ομαλή λειτουργία του παιχνιδιού από μια παροχή υπηρεσίας η οποία δίνει στον κάτοχο λογαριασμού το σκορ ή την απόδοση σε ένα παιχνίδι με τρόπο που δεν εγκρίνεται από την εταιρεία". Κοινώς, αν κάποιες εταιρείες επιτρέψουν το boosting τότε ο νόμος αυτός δεν θα ισχύσει για τα εκάστοτε games τους.

Θυμίζουμε ότι στην Κορέα υπάρχει ήδη νόμος κατά των cheats. Εκεί το gaming είναι επάγγελμα για πολλούς Pro παίκτες και για την κυβέρνηση...αν μη τι άλλο σοβαρή υπόθεση!

Παράνομη η πώληση game keys και το boosting στην ΙαπωνίαΗ μεταπώληση game keys στην Ιαπωνία από ιδιώτες χωρίς την σχετική άδεια κρίθηκε παράνομη με νέο νόμο στη Χώρα του Ανατέλλοντος ηλίου.

Η gaming βιομηχανία είναι από τα πιο σημαντικά προϊόντα που εξάγονται στη χώρα, συνεπώς η κυβέρνηση έλαβε αυστηρά μέτρα για την προστασία του. Κάθε Ιάπωνας που θα συλλαμβάνεται να μεταπουλάει game key θα δέχεται από πρόστιμο 5.000.000 γιεν (40.000 ευρώ) έως 5 χρόνια φυλάκιση, σύμφωνα με το GamesIndustry.

Στις παράνομες ενέργειες περιλαμβάνονται τα εξής:
- Η διανομή software με το οποίο θα αλλάζετε το περιεχόμενο ενός save.
- Η μεταπώληση game keys χωρίς την άδεια του δημιουργού.
- Το να προσφέρετε υπηρεσίες που λένε ότι μπορείτε να αλλάξετε το save data ενός παιχνιδιού για χάρη του πελάτη.

Όπως βλέπετε, δεν απαγορεύεται μόνο η μεταπώληση game keys, αλλά ακόμα και το boosting σε...single-player παιχνίδι! Ο λόγος είναι ότι η Αρχή Πρόληψης κατά του Άδικου Ανταγωνισμού που υπάρχει στην Ιαπωνία, αναγνωρίζει πλέον τα δεδομένα του παιχνιδιού κάθε χρήστη ως προϊόν που προστατεύεται από τον νόμο και δεν δύναται να τροποποιηθεί από τρίτο άτομο.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων βέβαια, αν "συλληφθείτε" να κάνετε boosting στο save game κάποιου χρήστη και να το πουλάτε ως υπηρεσία, ίσως την γλιτώσετε με κάποια καταναγκαστικά έργα, καθώς υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο στις διαθέσιμες ποινές. Για ζημιές εταιρειών που αφορούν την μεταπώληση game keys δικάζεται χρηματικό πρόστιμο ανάλογα με τα ποσά που έχει εισπράξει όποιος μεταπουλάει game keys. Αυτό σημαίνει βέβαια και την άμεση παύση Ιαπωνικών σελίδων που μεταπωλούν game keys παράνομα (π.χ. Steam keys χωρίς την άδεια της Valve), ενώ αν το ίδιο μέτρο εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες τότε ίσως δούμε κι άλλα sites να κλείνουν.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι προγράμματα όπως ο Cyber Save Editor για το PS4 να παύσουν άμεσα την λειτουργία τους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στην Ευρώπη η αγορά είναι τόσο ελεύθερη που έχει ψηφιστεί νόμος στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2012 που μας επιτρέπει να πουλάμε game keys κανονικά, εξού και τα εκάστοτε sites που το πράττουν."Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Jan 2019 20:08 #222261 by Astro
Astro replied the topic: Παράνομο το boosting: Πρόστιμα και φυλάκιση για τους παραβάτες
Για τα multiplayer και τα ανταγωνιστικα games να το καταλάβω, αλλά για τα singleplayer γιατι;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Parouakiszax
Time to create page: 0.427 seconds
Notification