Nioh 2 preview

Hot
Nioh 2 preview

Nioh 2 preview

Μαζοχιστική δυσκολία στην φεουδαρχική Ιαπωνία.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την τύχη να προσκληθούμε από την Sony για να δοκιμάσουμε το Nioh 2. To demo που παίξαμε ήταν χρονομετρημένο στα 20 λεπτά και αν και η διάρκεια αυτή δεν αρκεί με τίποτα για να δει και να εκτιμήσει κανείς το game σε βάθος, αλλά καταφέραμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση της αισθητικής, των μηχανισμών και της δυσκολίας του.

Σεναριακά, το Noh 2 επικεντρώνεται σε δύο ιστορικά πρόσωπα στην περίοδο Sengoku της Ιαπωνίας (1467-1600 μ.Χ.), τα οποία προετοίμασαν το έδαφος για την διαμόρφωση της κοινωνίας του πρώτου Nioh. Ο χαρακτήρας σας μπορεί να έχει την εμφάνιση που θέλετε, καθώς ο character creator σας δίνει πληθώρα επιλογών όσον αφορά το σχήμα, το χρώμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, καθώς και το φύλο σας. Η δημιουργία χαρακτήρα θα ικανοποιήσει όσους δυσαρεστήθηκαν με τον πρωταγωνιστή του προηγούμενου game που ήταν "Δυτικός", δίνοντάς σας την δυνατότητα να παίξετε Ασιάτη, αλλά παράλληλα αφήνοντας ανοιχτές τις επιλογές για όποια φυλετικά χαρακτηριστικά προτιμάτε.

nioh 2 1

Ψόφος και πάλι ψόφος
Χωρίς να σπαταλήσω πολύ χρόνο στην δημιουργία χαρακτήρα, πήρα το katana μου και όρμηξα σαν το πρόβατο στην σφαγή. Πολεμώντας τον πρώτο εχθρό, εύκολα καταλαβαίνει κανείς την ακρίβεια που χρειάζεται ως προς την κατεύθυνση των χτυπημάτων, καθώς το Nioh 2 δεν "συγχωρεί" στο θέμα της αστοχίας. Ο χειρισμός είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν του πρώτου Nioh και τα stances παίζουν τον ίδιο σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση των επιθέσεών σας ενάντια σε διαφορετικούς τύπους εχθρών. Το τόξο σας είναι ακριβές και αρκετά δυνατό, αλλά θα πρέπει να έχετε το νου σας στα βέλη, τα οποία σπανίζουν. Στην πορεία ανακαλύπτετε ένα ζευγάρι τσεκούρια τα οποία είναι πιο γρήγορα (οπότε και δυνατότερα) από το ξίφος σας, ενώ το σύστημα loot και το inventory διατηρούν το βάθος του προκατόχου του, όπως και τα Amrita, τα αντίστοιχα "XP" που χρησιμοποιείτε για να ανεβάσετε τα stats σας και να ξεκλειδώσετε skills. Αναμένουμε την τελική έκδοση για να δούμε και τα υπόλοιπα όπλα, περισσότερα αντικείμενα, καθώς και το μεταξύ τους balance.

Οι εχθροί καθεαυτοί είναι κυρίως "Yokai", δαιμονικά πνεύματα της Ιαπωνικής μυθολογίας με αποκρουστική εμφάνιση. Οι επιθέσεις ακόμα και του πιο αδύναμου από αυτά είναι αρκετά θανάσιμες και αν δεν είστε προσεκτικοί με τις επιθέσεις και τις αποφυγές σας, θα πεθαίνετε για πλάκα. Ωστόσο, σε σχέση με το πρώτο Nioh, αν και οι βασικές σας δυνατότητες παραμένουν, έχετε και μερικά νέα κόλπα που θα βοηθήσουν στο να μην είναι τόσο υψηλό το ποσοστό θανάτων σας. Πέρα από τις μπάρες health και stamina, κάνει την εμφάνισή του το yokai bar, το οποίο σας επιτρέπει να μεταμορφώνεστε σε ένα από αυτά τα πλάσματα και να εκτελέσετε καταστροφικές επιθέσεις, ή να καλέσετε yokai να πολεμήσουν στο πλευρό σας. Το τι τύπου επίθεση θα έχετε διαθέσιμη την εκάστοτε στιγμή εξαρτάται από τα soul cores, αντικείμενα που μαζεύετε από τα πτώματα των εχθρών σας και μπορείτε να έχετε πάνω σας μέχρι δύο διαφορετικά.

Σκότος και ανατριχίλα
Η ιαπωνική αρχιτεκτονική δένει πολύ ομαλά με το σκοτάδι και τα αποκρουστικά yokai, ενισχύοντας την ζοφερή του ατμόσφαιρα. Οι εχθροί είναι αποκρουστικοί και είναι όσο επικίνδυνοι δείχνουν. Η ενδυμασία και ο εξοπλισμός του χαρακτήρα σας ταιριάζουν στην ιστορική περίοδο του Nioh 2 και δεν κάνουν την υπέρβαση στο επίπεδο της φαντασίας. O φωτισμός ενισχύει την ατμόσφαιρα και τα animations είναι ομαλότατα. Δεν παρατηρήθηκε κάποιο σκαμπανέβασμα στο framerate, αλλά στο demo δεν έτυχε να δοκιμαστούν πολύ οι δυνατότητες της κονσόλας.

Η μουσική του Nioh 2 κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του gameplay μπορεί να χαρακτηριστεί ως "μια ησυχία με ανατριχιαστικά dark ambient περάσματα" που άνετα θα ταίριαζε σε μια ταινία τρόμου, ενώ στο boss fight την θέση παίρνουν άκρως αγχωτικές μελωδίες που θα ανεβάσουν τους παλμούς σας καθώς πολεμάτε για την ζωή σας. Τα ηχητικά εφέ κινούνται στο ίδιο πνεύμα με την μουσική επένδυση, καθώς πέρα από τον άνεμο, τα βήματά σας και τους αποκρουστικούς ήχους των εχθρών σας, θα ακούτε από το πουθενά παραμορφωμένα παιδικά γέλια και άλλους παρόμοια εφιαλτικούς ήχους. Τα ηχητικά εφέ των όπλων είναι ίσως λίγο παραπάνω "fantasy" από όσο θα ταίριαζε, ενώ το ιαπωνικό voice acting είαι ικανοποιητικότατο.

nioh 2 2

Ακόμα περισσότερο "Dark Souls στην Ιαπωνία"
Αν μπορούσα να περιγράψω με δύο λέξεις το Nioh 2 με βάση την εμπειρία από το demo, αυτές θα ήταν "ατμόσφαιρα" και "δυσκολία". Θα πρέπει κανείς να μάθει καλά τους διάφορους τύπους εχθρών, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους προκειμένου να προσαρμόσει την τακτική του και να μπορέσει να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για λάθη. Αν σας άρεσε ο προκάτοχός του, θα βρεθείτε σε "γνώριμα νερά" με μερικές φρέσκιες προσθήκες. Πέραν αυτού, το Nioh 2 είναι ένα ατμοσφαιρικότατο Action/RPG με περισσότερο βάθος από αυτό που του φαίνεται και σύμφωνα με το περιεχόμενο του demo αναμένεται να ικανοποιήσει τους φίλους του είδους.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.