Best of 18: Τα 10 καλύτερα games της δεκαετίας

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Best of 18: Τα 10 καλύτερα games της δεκαετίας

Best of 18: Τα 10 καλύτερα games της δεκαετίας

Η δεκάδα που πρέπει οπωσδήποτε να παίξετε!

Στο σημερινό Best of σας έχουμε τα 10 καλύτερα games της δεκαετίας, όπως τα ψηφίσατε στο διαγωνισμό Game of the Year στο Forum του GameWorld.gr.

Αυτή την δεκάδα πρέπει να την έχει παίξει κάθε gamer. Είχα την τύχη να την παίξω και να τερματίσω μάλιστα τα 6 από τα 10, οπότε σας διαβεβαιώνω ότι οι επιλογές που κάνατε αξίζουν και με το παραπάνω να βρίσκονται εκεί και αποτελούν εγγύηση σε όποιον επενδύσει σε αυτές.

Δείτε το Top 10 μας σε βίντεο:

10) Uncharted 4 (PS4)
Naughty Dog, Sony

Η νέα έκδοση της σειράς είχε εκπληκτικό σενάριο με την προσθήκη του Sam, αδερφού του Nathan Drake και πολύ καλό A.I.. Στο gameplay είχαμε το στοιχείο του stealth και του γάντζου, ενώ στο τεχνικό κομμάτι τα καλύτερα γραφικά και ήχο που έχουμε δει ποτέ στη σειρά Uncharted. Επίσης στο φινάλε πρέπει να σας πω ότι συγκινήθηκα, μου άρεσε γενικά η παρουσίαση της προσωπικής ζωής του Nathan Drake περισσότερο από ποτέ. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει και multiplayer για τους…4-5 που θα το δοκιμάσουν.

Συν τις άλλοις οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αφού στην παρέα του Nolan North και του Richard McGonagle μπήκε και ο Troy Baker ως Sam.. Για την ακρίβεια Troy Baker πως καταφέρνεις και χώνεσαι σε κάθε video game? Είσαι περιζήτητος μωρή κουφάλα, ε?

9) Assassin's Creed Odyssey (PC, PS4, Xbox One, Switch)
Ubisoft

Έχει σενάριο στην Αρχαία Ελλάδα, είχαμε στο GameWorld και την αποκλειστική συνέντευξη της Μελισσάνθης και του Μιχάλη, δηλαδή Κασσάνδρας και Αλέξιου, ε λογικό ήταν να το δούμε τόσο ψηλά. Το σενάριο διαθέτει πολλές χιουμοριστικές πινελιές καθώς βλέπουμε τις μάχες Αθήνας και Σπάρτης να ζωντανεύουν με ιστορικές μορφές της Αρχαίας Ελλάδας. Στα του gameplay μπορείτε να χτίσετε τον χαρακτήρα σας με έμφαση σε melee, range ή stealth skills, ενώ στο σύστημα μάχης δεν υπάρχει ασπίδα, το είδος του όπλου μετράει ακόμη περισσότερο και η μάχη είναι πιο γρήγορη.

8) Horizon Zero Dawn (PS4)
Guerilla Games, Sony

Το λατρεύω αυτό το παιχνίδι γιατί μου αρέσει να βλέπω νέες σειρές. Η Aloy, την οποία υποδύεται η Άσλεϊ Μπέρτς, είναι μια πολύ συμπαθητική ηρωίδα, η πιο αγαπητή για μένα, που είναι συναισθηματική και ταυτόχρονα σκληρή όποτε χρειάζεται. Το σενάριο διαρκεί 25-30 ώρες στο βασικό story με πολλές ακόμη ώρες σε προαιρετικές αποστολές και θα σας βάλει να αντιμετωπίσετε από μικρά μέχρι γιγάντια ρομπότ-δεινοσαύρους σε μια sci-fi ιστορία μιας εναλλακτικής πραγματικότητας. Θα μάθετε ακόμα και το πώς δημιουργήθηκαν και θα φτάσετε στο σημείο μέχρι και να τα καβαλήσετε. Τα δε boss fights είναι απλά επικά!

Στα του gameplay, τα skills χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και η στόχευση είναι επική γιατί θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τόσο τα αδύναμα σημεία στο σώμα ενός εχθρού, όσο και τα elements στα οποία έχει αδυναμία, όπως για παράδειγμα φωτιά, πάγος, ηλεκτρισμός κτλ. Τα όπλα και οι πανοπλίες διαχωρίζονται πανεύκολα, υπάρχει crafting και στο φινάλε του έκλαψα όσο κανένα άλλο παιχνίδι. Είναι το αγαπημένο μου PS4 exclusive και όσοι έχετε PS4 πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το παίξετε.

7) The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch)
Nintendo

Ο Link επέστρεψε και δίνει την μάχη του σε έναν τεράστιο κόσμο, τον οποίο θα πρέπει να σώσει από τα χέρια του Calamity Ganon. Το καλύτερο exclusive του Switch έχει, πανέμορφα cel-shared γραφικά και κορυφαίο soundtrack. Υπάρχει επίσης απαιτητικό σύστημα μάχης  και ένα άκρως λειτουργικό σύστημα crafting. Οι γρίφοι του παιχνιδιού είναι δεκάδες και ευφάνταστοι και με μεγάλη ποικιλία και το σύστημα μάχης στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Η διάρκεια του Breath of the Wild είναι 40 ώρες για το βασικό story και 90-100 για όλα τα quests. Και υπάρχει μεγάλη ποικιλία από προαιρετικές αποστολές. Επομένως αν είστε fan του Zelda η επένδυσή σας εδώ αξίζει τα λεφτά της.

6) Red Dead Redemption 2 (PC, PS4, Xbox One)
Rockstar Games

Η Rockstar μας προσέφερε το ιδανικό prequel σε μια αγαπημένη σειρά και απέδωσε την άγρια δύση καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του παρελθόντος. Το σύστημα DeadEye όπου στοχεύετε σε bullet-time θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν ένας πιστολέρο. Οι αποστολές παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και ο χάρτης είναι τεράστιος. Θα τον απολαύσετε καθώς θα τον διασχίζετε με το άλογό σας.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία όπλων, η συντήρησή τους παίζει ρόλο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα crafting.  Η διάρκειά του ανέρχεται στις 45-50 ώρες, ενώ αν θέλετε να ολοκληρώσετε και τις προαιρετικές αποστολές τότε θα ξεπεράσετε κατά πολύ τις 100 ώρες.

5) God of War (PS4)
Sony

Στην 5η θεση το God of War του PS4, που για πρώτη φορά απέκτησε κάμερα τρίτου προσώπου και σημείωσε φυσικά ρεκόρ πωλήσεων. Εδώ ο Κράτος εκπαιδεύει τον γιο του Ατρέα. Το σενάριο είναι ένα από τα καλύτερα της Sony και παρουσιάζεται με μονοκάμερο πλάνο. Στο gameplay μπαίνουν στοιχεία RPG, με skill trees και για τους δύο ήρωες. Επίσης το armor και τα όπλα έχουν sockets στα οποία εισάγετε runes και βελτιώνετε τις ικανότητές σας. Οι επιθέσεις του Kratos που μαθαίνονται μέσω των skills και ο συνδυασμός με τις αντίστοιχες του Ατρέα πάνε το gameplay σε ένα άλλο επίπεδο. Τα δε γραφικά είναι τα καλύτερα από κάθε άλλο PS4 exclusive και το voice acting εξαιρετικό, τόσο στους Άγγλους, όσο και ειδικά στους Έλληνες ηθοποιούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι η παρωδία που κάναμε αγαπήθηκε όσο καμία άλλη.

4) Grand Theft Auto V (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Rockstar Games

Για πρώτη φορά σε GTA έχουμε εναλλαγή χαρακτήρων ανάμεσα στους Michael, Trevor και Franklin. Επίσης για πρώτη φορά υπάρχουν και skills, τα οποία ανεβάζετε όσο τα εξασκείτε. Το σενάριο είναι διασκεδαστικό και γεμάτο χιούμορ και η δράση ανελέητη. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και customization στα όπλα και τα οχήματα, το σύστημα οδήγησης είναι πιο εύκολο και ο κόσμος είναι τεράστιος με δεκάδες δραστηριότητες. Πέρα από τις 30-35 ώρες του βασικού story, αν θέλετε να κάνετε τα πάντα στο παιχνίδι θα χρειαστείτε πάνω από 70 ώρες, ενώ η αντοχή επεκτείνται για πάντα μέσω του Grand Theft Auto Online, μιας και το GTA 5 έχει το καλύτερο multiplayer από τα άλλα 9 games της 10άδας.

3) The Last of Us (PS3, PS4)
Naughty Dog, Sony

Κινηματογραφικό σενάριο γεμάτο συγκινήσεις και εκπληκτική ατμόσφαιρα τρόμου στο exclusive της Sony που ψηφίσατε πάνω από όλα τα άλλα. Ο Joel και η Ellie είναι δύο χαρακτήρες που λατρέψαμε. Αναπτύσσουν μια στενή σχέση μεταξύ τους σε έναν post-apocalyptic κόσμο γεμάτο με χιλιάδες clickers, ανθρώπους που μεταλλάχθηκαν από ιό. Η επιβίωση είναι δύσκολη και θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τα πάντα γύρω σας. Τα πυρομαχικά είναι περιορισμένα, υπάρχει crafting και η δράση είναι γεμάτη με ανατροπές. Όταν θα χρησιμοποιείτε stealth θα νομίζετε ότι οι clickers θα σας μυρίσουν ή θα σας καταλάβουν από την ανάσα σας, ενώ αν ορμήξουν πάνω σας τότε ετοιμαστείτε για jump scares. Το The Last of us ήταν το καλύτερο PS3 exclusive και για να το ψηφίσατε τρίτο…ακόμα το θυμάστε.

2) The Witcher 3 (PC, PS4, Xbox One)
CD Projekt Red

Ο Γκέραλντ οφ Ρίβια βρέθηκε στη δεύτερη θέση, στο πιο επικό σενάριο που που έχουμε δει σε Action RPG, εμπνευσμένο από τα βιβλία του Αντρντζέι Σαπκόβσκι. Το The Witcher 3 έχει άφθονη βία καθώς θα πετσοκόβετε τους εχθρούς σας και μεγάλη ποικιλία από boss fights. Υπάρχει ποικιλομορφία στο σχεδιασμό του κόσμου του, στον οποίο θα ταξιδεύετε με το άλογό σας, ενώ πέρα από τον Γκέραλντ μπορείτε να ελέγξετε και την ηρωίδα Ciri. Υπάρχουν skills στις κατηγορίες Combat (ωμό ξύλο), Signs, Alchemy και General, ενώ χρησιμοποιείτε και mutagens για να διαφοροποιήσετε τα attributes σας.

Η επική ιστορία του Witcher 3 μας κράτησε για 50 ώρες με τριπλάσια διάρκεια αν θελήσετε να κάνετε τα πάντα στο παιχνίδι. Και κατά την ταπεινή μου άποψη αξίζει περισσότερο να παίξετε το παιχνίδι, απ’ τα να δείτε την σειρά στο Netflix, η οποία είναι καλή αλλά όχι και τόσο επική όσο θα θέλαμε.

1)The Elder Scrolls V: Skyrim (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Bethesda

Ίσως το καλύτερο Action RPG όλων των εποχών! Όσα χρόνια κι αν περάσουν το Skyrim θα παίζεται από μικρά παιδιά μέχρι και γιαγιάδες. Η ιστορία του είναι πολύ απλή, είστε ένας dragonborn, είναι απορίας άξιο πως προκύψατε βέβαια και στόχος σας είναι να σώσετε την χώρα του Tamriel. Αυτό που κάνει το Skyrim να ξεχωρίζει από τα άλλα games είναι το real-time σύστημα μάχης του. Τα πάντα γίνονται χειροκίνητα και δεν υπάρχει καμία αυτοματοποιημένη επίθεση. Αν έχεις skill ως παίκτης, αν έχεις "καρύδια", πας και βγάζεις εχθρό μεγαλύτερου level. Η μαγκιά στο gameplay είναι ότι όσο χρησιμοποιείς ένα όπλο, π.χ. One-handed ή Two-handed ή ένα armor ή το sneak σου αντίστοιχα, τόσο αυξάνεις το αντίστοιχο level αυτού του skill κι αυτό σου επιτρέπει να ξεκλειδώσεις νέα perks όσο κάνεις level up. Άρα χτίζεις τον χαρακτήρα ανάλογα με το πώς παίζεις.

Υπάρχουν 18 skills και σε κάθε level up δίνετε bonus σε Combat, Magic και Stealth. Συν τις άλλοις μπορείτε να κάνετε crafting σε όπλα και armor, υπάρχει enchanting, μπορείτε να καβαλήσετε άλογα, να αγοράσετε σπίτια και να μάθετε τα shouts, κραυγές στη μάχη τις οποίες απαγγέλουν οι Dragonborn αξιοποιώντας ένα επιπλέον ability.

Στο Skyrim έχετε και companion, έναν NPC χαρακτήρα, ο οποίος θα σας συντροφεύει στη μάχη. Παραδεχτείτε το, οι περισσότεροι από εμάς είχαμε ερωτευτεί την Lydia και δεν θέλαμε την αποχωριστούμε. Επίσης το παιχνίδι θα έπαιρνε 10 αν δεν είχε ένα σωρό αστεία bugs στο λανσάρισμα. Είχε όμως επικά boss fights, ειδικά με τους δράκους, το καλύτερο σύστημα μάχης και την μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών που έχουμε δει ποτέ σε Action RPG!

Δείτε τα χειρότερα games του 2019 και το Best of με τα 10 καλύτερα games του 2019.

Απολαύστε όλα τα προηγούμενα Best of και συζητήστε για την στήλη στο αντίστοιχο forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 BigGreekGamer (Level 31) 27/01/2020 08:18
Το αγαπημένο μου βρίσκεται στην θέση 3. Απλά επικό!! Ανυπομονώ για το δεύτερο
#2 Cefirul (Level 28) 27/01/2020 11:22
Αν και η λίστα περιέχει βαρβάτα ονόματα, υπάρχει λόγος που το Skyrim έχει την πρωτιά.
#3 Smoses (Level 26) 02/02/2020 14:15
God of War αγαπάω απλά και Witcher 3 εξαιρετικό RPG που έπαιξα ώρες ατελείωτες.
#4 Blood Prince (Level 30) 02/02/2020 23:10
Το RDR 2 εμένα δεν μου άρεσε...μου κάνει εντύπωση που λείπει το Spiderman από την λίστα.
Notification