Τα PC games ήταν η κύρια πηγή εσόδων της Ubisoft για το FY2019-20

Hot
Τα PC games ήταν η κύρια πηγή εσόδων της Ubisoft για το FY2019-20

Τα PC games ήταν η κύρια πηγή εσόδων της Ubisoft για το FY2019-20

Στην δεύτερη θέση ήρθε το PlayStation 4.

Σύμφωνα με την αναφορά της Ubisoft για το πρώτο τετράμηνο οικονομικών εσόδων του 2019-20, οι τίτλοι που πούλησε μέσω των PC’s ξεπέρασαν σε έσοδα τις πωλήσεις σε PlayStation 4 και αποτέλεσαν το κύριο έσοδο για την εταιρία αναπτυξης.

Οι βασικοί τίτλοι που έφεραν έσοδα στην εταιρία ήταν τα Assassin’s Creed Odyssey, Rainbow Six Siege και Player Recurring Investment. Οι συνολικές πωλήσεις μέσω PC για παιχνίδια της Ubisoft ανέρχονται σε ποσοστό 34% για το περασμένο τρίμηνο. Το συγκεκριμένο ποσοστό ξεπερνά κατά πολύ το 24% που είχε σημειώσει την ιδία εποχή πέρσι, ενώ φέτος ακουλουθούν τα PlayStation 4 με 31%, Xbox One με 18%, Nintendo Switch με 5% και τέλος πωλήσεις μέσω smartphones με ποσοστό 7%. Συνεπώς η επιτυχία της Ubisoft στα PC’s προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, λόγο του ότι έδωσε τεράστιο βαρος στις κυκλοφορίες δυνατών τίτλων για κονσόλες. Ωστόσο αυτό που έκλεψε την παράσταση αλλά και κατ επέκταση την πρωτιά από το PlayStation 4 ήταν το Strategy game, Anno 1800 για PC.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Ubisoft σε επενδυτές της εταιρίας, Yves Guillemot: " To ποσοστό για πωλήσεις σε PC games ανέρχεται στο 34% λόγο του Anno 1800, ενός Strategy game που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για PC. Ωστόσο και χωρίς την συγκεκριμένη κυκλοφορία είχαμε πολύ καλές επιδόσεις".

Παρ' όλα αυτά το Anno 1800, είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μέσω του Epic Games Store, όμως αυτό που έκανε την διάφορα ήταν οι πωλήσεις που σημείωσε μέσω του Ubisoft Uplay Store. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας συμπλήρωσε λέγοντας: " Τα καταφέραμε πολύ καλά με το ANNO 1800, αλλά το βασικότερο είναι ότι συνεχίζουμε μια επιτυχημένη πορεία με το Uplay Store".

Αντίθετα σε ερώτηση που αφορούσε την απόδοση του The Division 2 στο Epic Games Store, ο Yves Guillemot απάντησε: " Δεν έχουμε ακομα σαφή εικόνα για την απόδοση μας, καθώς η συνεργασία μας με το Epic Games Store, αφορά ακόμα ένα μικρό διάστημα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δουλεύουμε μέρα με την μέρα και χέρι –χέρι για την καταξίωση των απευθείας πωλήσεων μέσω του δικού μας καταστήματος (Uplay), το οποίο αναπτύσσεται βήμα- βήμα μαζί με το Epic Games Store. Οπότε, οποιαδήποτε πώληση γίνεται και στα δυο καταστήματα, μας ικανοποιεί".

Τέλος η οικονομική αναφορά της εταιρίας, αναφέρεται στην κυκλοφορία τριών expansions για το Anno 1800. Τα Botanica και Sunken Treasures που θα κυκλοφορήσουν μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου και το The Passage που δεν έχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης για τα UK Charts: 7-13/7/2019.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification