• Reviews
  • Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters (PC, PS3, Xbox 360, Wii)

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters (PC, PS3, Xbox 360, Wii)

Hot
Μπάμπης Γιαλαμάς
REVIEWED ON PC   PS3   Xbox 360   Wii   Mac   IOS  

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters
Βγάλε τον golfer από μέσα σου.




Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η EA μας φέρνει στον κόσμο του Golf με την σειρά Tiger Woods PGA Tour. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του παιχνιδιού, η ΕΑ προσθέτει το μεγαλύτερο τουρνουά στην ιστορία του Golf, το The Masters το οποίο διεξάγεται στο Augusta National Golf Club. Επίσης, έχουμε την προσθήκη αρκετών διάσημων παικτών γκολφ, όπως οι Rickie Fowler, Bubba Watson και Zach Johnson.

Βασικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να μπορέσετε να γίνετε πρωταθλητής του αθλήματος, κερδίζοντας το…πράσινο σακάκι το οποίο δίνετε σε όποιον καταφέρει να γίνει βγει νικητής στο υπέρτατο τουρνουά γκολφ με την ονομασία Τhe Masters. Ξεκινώντας από τα απλά τουρνουά και κερδίζοντάς τα, φτάνετε στο σημείο να πάρετε πρόσκληση για το The Masters και να διεκδικήσετε κι εσείς το περίφημο πράσινο jacket.



Το ξεκίνημα
Το παιχνίδι ξεκινάει με εσάς στον έλεγχο του Tiger Woods, παίζοντας στην τελευταία τρύπα του The Masters, με ένα μικρό αλλά άκρως επεξηγηματικό tutorial. Μόλις στεφθείτε νικητής του τουρνουά, περνάτε στο career mode στο οποίο δημιουργείτε τον δικό σας golfer στοχεύοντας να φτάσετε την κορυφή.

Καθώς λοιπόν θα μπείτε στο career mode, θα δείτε αρχικά ότι χρειάζεται να δημιουργήσετε το δικό σας παίκτη. Η ΕΑ φρόντισε να υπάρχουνε αρκετές επιλογές για το πώς θα δείχνει ο παίκτης σας. Βέβαια τα χαρακτηριστικά τουδεν μπορούνε να αλλάξουν αφού τον δημιουργήσετε αλλά μπορείτε να του προσθέσετε καινούργια αντικείμενα. Αυτό συμβαίνει καθώς αποκτάτε experience κάνοντας πράγματα τα οποία σας ζητούνται. Έτσι, θα μεγαλώνετε σταδιακά level και θα ξεκλειδώνετε μπαστούνια και άλλα αντικείμενα τα οποία ανεβάζουν τα στατιστικά σας, όπως η δύναμη, η σταθερότητα στα χτυπήματά σας κ.ο.κ.


Πιάσε το μπαστουνάκι…
Ο χειρισμός είναι απλός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κι εύκολος. Tο golf είναι ένα παιχνίδι το οποίο βασίζεται στην δύναμη του παίκτη. Με αυτό τον τρόπο, αν έχετε Playstation Move, τα χτυπήματα του παιχνιδιού είναι πιο απλά και αισθάνεστε σαν να είστε ο ίδιος στο γήπεδο, κάτι που κάνει το Tiger Woods PGA Tour 12 πιο ρεαλιστικό.

Με το sixaxis ο χειρισμός γίνεται λίγο δύσκολος διότι το να βάλετε φάλτσο με τα κουμπιά του συγκεκριμένου controller είναι ολίγον τι παλούκι. Επίσης είναι θετικό το γεγονός, ότι μας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξουμε την δύναμη και το φάλτσο αλλά αν δεν μπορέσετε να κάνετε το σωστό χτύπημα θα έχετε πρόβλημα. Ειδικά όσο ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας ο χειρισμός γίνεται πιο δύσκολος διότι αρχίζει για παράδειγμα και τον επηρεάζει υπερβολικά ο αέρας. Η κάμερα σας ακολουθεί διαρκώς, ενώ μπορείτε να την μετακινήσετε για να δείτε που ακριβώς θα πάει το μπαλάκι με το χτύπημα σας, κάτι που σας βοηθάει στο να αποφύγετε διάφορες παγίδες από δέντρα, νερό ή και τρύπες με άμμο.



Στο θέμα του επίπεδου των αντιπάλων τα πράγματα είναι απλά. Εσείς μπορείτε να το αλλάξετε έχοντας αρκετές επιλογές, κάνοντας το παιχνίδι ευκολότερο η δυσκολότερο. Τέλος, όσον αφορά στα τέσσερα επίπεδα δυσκολίας, όσο ανεβάζετε το difficulty level, τόσο αφαιρούνται ενδείξεις, όπως το focus και ο κυκλικός στόχος που σας βοηθάει να δείτε που θα χτυπήσει το μπαλάκι όταν φύγει από τα χέρια σας. Τέλος, μέχρι και ο καιρός γίνεται αντίπαλος σας στο tournament level με αποτέλεσμα να παίζετε σε αρκετά ρεαλιστικές συνθήκες.

Ζήσε την στιγμή
Δύο από τις σημαντικές προσθήκες είναι το Masters Moments και το Tiger at the masters, όπου μπορείτε να ζήσετε τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του συγκεκριμένου τουρνουά. Παίζοντας τα συγκεκριμένα events, ουσιαστικά αλλάζετε την ιστορία, κερδίζοντας το τουρνουά με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι τελείωσε. Επιπλέον, μπορείτε να ζήσετε τις τέσσερεις νίκες του Tiger Woods στο συγκεκριμένο τουρνουά, να αλλάξετε την ροή της ιστορίας και να βελτιώσετε τα στατιστικά του ίδιου.

Με το νέο Tiger Woods PGA Tour, φέτος τα πράγματα…σοβάρεψαν.

Δεν είστε πια μόνος
Μια από τις εξαιρετικές προσθήκες που έγιναν φέτος είναι αυτή του caddie. Για τους μη γνώστες, μιλάμε ουσιαστικά για τον άνθρωπο ο οποίος κρατάει το σκορ και σας δίνει τα μπαστούνια, μόνο που στη συγκεκριμένη έκδοση κάνει πολλά παραπάνω. Ο βοηθός σας λειτουργεί σαν ένα μόνιμο tutorial, δίνοντάς σας δύο πιθανές συμβουλές για το πως θα χτυπήσετε την μπάλα και που θα καταλήξει, ενώ επίσης λειτουργεί σαν ανόρθωση ηθικού όταν είστε έτοιμοι να ρίξετε το επόμενο χτύπημα. Βέβαια οι ατάκες του καταντάνε κουραστικές μετά από κάποιο σημείο αλλά όσο λιγότερα λάθη κάνετε, τόσο θα μπορέσετε να αποφύγετε της επαναλαμβανόμενες ατάκες.



Χρόνος και online mode
Ένα από τα θετικά του παιχνιδιού είναι οι 16-18 ώρες gameplay που μπορεί να σας δώσει. Βέβαια αν προσθέσουμε το γεγονός ότι υπάρχουνε trophies στο Playstation 3 και achievements στο Xbox 360, όλο αυτό θα αυξήσει τις ώρες παιχνιδιού για κάποιον ο οποίος θέλει να κατακτήσει τα πάντα.

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο online mode. Εκεί μπαίνετε σε ένα lobby στο οποίο υπάρχουνε πάρα πολλές επιλογές που σας επιτρέπουν να διαλέξετε το είδος τον αντιπάλων που θα παίξετε. Για παράδειγμα μπορείτε να μπείτε σε δωμάτια που είναι για νέους παίκτες, για πεπειραμένους παίκτες η ακόμα και για εκείνους που παίζουν με το motion controller.

Επίσης, μπορείτε να αποφασίσετε αν το παιχνίδι θα είναι ranked ή όχι κι έτσι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να προπονηθείτε πρώτα, πριν προχωρήσετε στα επίσημα παιχνίδια με τα οποία θα σκαρφαλώσετε στην κορυφή της λίστας της EA.


Γραφικά
Τα περιβάλλοντα στο Tiger Woods PGA Tour 12 είναι προσεγμένα στο σχεδιασμό. Υπάρχουν μέρη, όπου η Electronic Arts φρόντισε να απεικονιστoύν ακριβώς όπως είναι και στην πραγματικότητα, δίνοντάς σας έτσι την αίσθηση του ρεαλισμού. Επίσης, τα χαρακτηριστικά των παικτών είναι εξαιρετικά και μερικές φορές νομίζετε ότι παρακολουθείτε κανονικό αγώνα golf στην τηλεόραση.

Περιγραφή
Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα, ναι μεν υπάρχει η επιστροφή του David Feherty και η προσθήκη του Jim Nantz στις περιγραφές, αλλά το golf δεν είναι ένα γρήγορο άθλημα. Με την λογική ότι από ένα σημείο κι έπειτα οι ατάκες των παρουσιαστών είναι οι ίδιες, εν τέλει θα κουραστείτε να τις ακούτε. Βέβαια αυτό συμβαίνει και σε άλλα παιχνίδια αλλά το golf δεν έχει την ταχύτητα ούτε του μπάσκετ ούτε του ποδόσφαιρου.



Παράλληλα, όταν ο caddie είναι δίπλα σας, μετά από κάποιο σημείο καταντάει εκνευριστικός, αφού και αυτός επαναλαμβάνει τις ίδιες ατάκες όποτε σας συμβουλεύει. Τέλος, το πακέτο συμπληρώνεται με το χειροκρότημα των οπαδών ανάλογα με την πορεία που θα έχει το μπαλάκι. Είτε θα ενθουσιαστούν επειδή πλησιάσατε την τρύπα, είτε θα…απογοητευτούν μετά από ένα κακό χτύπημα.

Το ταμείο
Εν κατακλείδι, το Tiger Woods PGA Tour 12 είναι ένα συγκεκριμένο παιχνίδι για λίγους. Στον τομέα των σπορ, σίγουρα θα έχετε πολλούς λόγους για να επιλέξετε τα παραδοσιακά αθλήματα. Βέβαια το γεγονός ότι η EA κάθε χρόνο το βελτιώνει, αυτό από μόνο του σημαίνει ότι υπάρχει και κόσμος που το τιμάει.

Θετικά:
- Βελτιωμένα γραφικά
- Η Εισαγωγή του The Masters
- Η παρουσία του caddie
- Προσεγμένο online mode

Αρνητικά:
- Κουραστική περιγραφή
- Απευθύνεται για άλλη μια φορά σε συγκεκριμένους παίκτες

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.8

Έτσι παίζουν οι πρωταθλητές.

Μπάμπης Γιαλαμάς

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 eliminator (Level 26) 30/09/2011 00:01
Ευχάριστο για να περνάς την ώρα σου.
#2 geololj (Level 28) 30/09/2011 04:32
Αν και έχω παίξει μόνο το play4free από golf, αυτό φαίνεται ενδιαφέρον. Μπορεί να το τσιμπήσω κάποια στιγμή. Ωραίο review Μπάμπη :-)
#3 Fotis_Rozakis (Level 15) 30/09/2011 20:27
Αυτό που βλέπω είναι πολύ καλό, αξίζει να το παίξει κανείς.....
#4 bouzk (Level 10) 02/10/2011 20:39
Στις "πίστες" υπάρχει και αυτή του Costa Navarino στη Μεσσηνία!
#5 varadero loco (Level 3) 04/10/2011 22:07
Νομίζω πώς αν θες να χαλαρώσεις είναι ότι πρέπει!!!Καιρός να το δοκιμάσουμε!! ;-)
Score 7.8
7.21 User Score
(14 votes )
User Reviews 0
Genre: Sports (Golf)
Developer: EA Tiburon
Publisher: EA Sports
Διάθεση: EA Hellas (210-6850675)
Players:
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PS3 & Xbox 360: 1/04/2011, PC & Mac: 6/9/2011
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification