Marvel's Spider-Man: Turf Wars DLC

Hot
REVIEWED ON PS4  

Η σύγκρουση με τον Hammerhead.

Η σύγκρουση με τον Hammerhead.

Η σύγκρουση με τον Hammerhead.

Ερχόμενοι με σχετικά καλές εντυπώσεις από το πρώτο DLC του Marvel’s Spider-Man, είχαμε μία ακόμα πιο σχετική ανυπομονησία για το τι επακολουθούσε. Η περιπέτεια του Spidey στο πλάι της Black Cat ήταν αξιομνημόνευτη ή έστω ενδιαφέρουσα, όχι όμως αρκετή για να πείσει τους fans παγκοσμίως πως αξίζει να χώσουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επεκτείνουν το storyline του παιχνιδιού. Από την άλλη, στα The Game Awards και υπήρχε υπερβολικά μεγάλο ενδιαφέρον για το αν θα κατάφερνε να “κλέψει” κανένα βραβείο, κάτι που δεν έγινε εν τέλει, όταν τα μεγαθήρια God of War και Red Dead Redemption 2 περίμεναν στην γωνία.

marvels spider man turf wars 1
Όπως υποσχέθηκε η Insomniac Games, τα DLCs του Spider-Man θα κυκλοφορούσαν ένα ανά μήνα και το Turf Wars αποτέλεσε την κυκλοφορία του Νοεμβρίου. Είχαμε ήδη ενδείξεις σχετικά με το περιεχόμενό του, αφού το σχετικό “To be continued” που αντικρίσαμε στο πρώτο κομμάτι του The City That Never Sleeps expansion ήδη μας προετοίμαζε για την σύγκρουση με τον γνωστό Hammerhead από τα κόμικς της Marvel. Το hype επανήλθε σε επίπεδα άνω του φυσιολογικού, όμως η εταιρεία ανάπτυξής του, χρειαζόταν να αποδείξει το αν αυτά τα εξτρά κομμάτια ιστορίας ήταν μία καλή στρατηγική από πλευράς Insomniac Games ή ένα μοιραίο λάθος.

Κούτελο σαν το Ελευθέριος Βενιζέλος
Συνεχίζοντας από εκεί που μας άφησε το The Heist αλλά και τα ανατρεπτικά γεγονότα που αφορούσαν την sexy γατούλα του σύμπαντος της Marvel, στο Turf Wars ξεκινάμε ευθέως με μάχες που προκύπτουν από ληστείες και αναταραχές στο περιβάλλον της Νέας Υόρκης. Ο δύσμοιρος Spider-Man δεν μπορεί ούτε μία πίτσα να φάει με την ησυχία του πλέον, αφού τα εγκλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και οφείλει να δίνει το παρών σε καθένα από αυτά, αφού σε αυτό τον κόσμο των κόμικς και των ταινιών οι αστυνομικοί δεν μπορούν να συλλάβουν ούτε πεντάχρονο. Έτσι, ο ήρωάς μας βρίσκεται ξανά σε συνεχή συνεννόηση με την Yuri Watanabe, ο ρόλος της οποίας ήταν καίριος στην βασική ιστορία, ενώ δεν την είδαμε καθόλου στο πρώτο DLC.

Αυτή την φορά όμως η, παραδόξως, οξύθυμη Yuri έχει τεράστια ανάγκη τον Spider-Man, αφού ο Hammerhead, ο ασχημομούρης μεγαλοκούτελος που θυμηθήκαμε μέσω του πρώτου DLC έχει απλωθεί σε κάθε γωνιά της πόλης και στέλνει τους στρατιώτες του σε κάθε πιθανή τοποθεσία, ώστε να βλάψει την περιουσία της Maggia. Η Yuri και το μπατσοδυναμικό της αποδεικνύονται αρκετά αδύναμος αντίπαλος για τον Hammerhead, αφού οι ορδές των ακολούθων του έχουν κλέψει σημαντικό απόθεμα από την Sable και τα προηγμένης τεχνολογίας όπλα τους καθιστούν αδύνατη την αντιμετώπισή τους.

Ποιος θα έβγαζε για ακόμα μία φορά το φίδι από την τρύπα; Ο Spidey φυσικά, αφού η Yuri ζητά απεγνωσμένα την βοήθειά του, βρισκόμενη σε έντονο πανικό από τις απρόβλεπτες κινήσεις του Hammerhead. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να βάλει ο ίδιος ο villain αυτής της σύντομης ιστορίας, αφού κατόπιν δαιμονικών σχεδίων κατάφερε να αιχμαλωτίσει τόσο την συνεργάτιδα του Spider-Man όσο και μερικούς ακόμη αστυνομικούς. Μία δυσάρεστη απώλεια βάζει φωτιά στην πλοκή του Turf Wars, αφού “τρέλανε” την Yuri κάνοντάς την να χάσει κάθε έλεγχο τον αποφάσεων της. Όχι μόνο αρχίζει να κυνηγάει χωρίς καμία προσοχή τον Hammerhead, αλλά αντιδρά απότομα και χάνει την εμπιστοσύνη της στον Spider-Man. Ο πρωταγωνιστής μας καλείται επομένως να προστατεύσει την ίδια αλλά και όλη την πόλη, την στιγμή που έχει ισχυρό αντίπαλο στο πρόσωπο του Hammerhead και πλέον την ίδια την Yuri.

marvels spider man turf wars 2
Σίγουρα το συνοπτικό αυτό σενάριο του Turf Wars έχει το ενδιαφέρον του και ορισμένες φανταστικές σκηνές, ανάλογης ποιότητας με το υπόλοιπο παιχνίδι. Αυτό που λείπει στην ουσία από το συγκεκριμένο DLC είναι δυστυχώς…ο κακός της υπόθεσης. Αυτό διότι το όνομα του Hammerhead και τα σατανικά του σχέδια με την κωδική ονομασία Project Olympus μπορεί να ακούγονται καθόλη την διάρκεια του DLC, όμως ο ίδιος ο χαρακτήρας παρουσιάζεται μόλις σε δύο σκηνές. Σε αντίθεση με την Black Cat στην οποία άνηκε το μεγαλύτερο ποσοστό από τις 2-3 ώρες που πρόσφερε το The Heist, ο Hammerhead είναι σαν κομπάρσος στο δικό του DLC, αφού το Turf Wars εστιάζει πολύ περισσότερο στην σύγκρουση ανάμεσα στον Spider-Man και την Yuri. Για ακόμα μία φορά είδαμε μία πολύ ανατρεπτική και πρωτότυπη εξέλιξη στην ιστορία που, με λίγο Hammerhead παραπάνω, θα μπορούσε να είναι αντάξια αυτής του πρώτου DLC.

Μία από τα ίδια
Ο ερχομός ενός DLC δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετός για να παρατηρήσουμε σημαντικές αλλαγές στο gameplay ούτε σε αυτό τον τίτλο. Ακριβώς όπως το The Heist έφερε μία σειρά νέων challenges μαζί του, έτσι και το Turf Wars έχει τις “Βιτρίνες του Hammerhead”, δηλαδή τις καθιερωμένες βάσεις που καλείστε να κατακτήσετε, challenges από την όλο και ενοχλητικότερη Screwball και τυχαία εγκλήματα που spawnάρουν ανά περιοχή. Στο κομμάτι των βάσεων σίγουρα θα έχετε μπει στο κόλπο πλέον. Χαιρετάτε, σκορπάτε πόνο και σπασμένα κόκαλα και φεύγετε κύριοι. Αλίμονο αν δεν έχετε μάθει ύστερα από ολόκληρο campaign συν ένα DLC πώς να τα βγάζετε πέρα ενάντια σε γκρουπάκια νουμπάδων που νομίζουν ότι μπορούν να τα βάλουν με τον πιο cool ήρωα της ιστορίας των κόμικς.

marvels spider man turf wars 3
Οι προκλήσεις της Screwball πάλι έχουν διαφορετικούς τύπους και εκεί είδαμε μικρές αλλαγές ως προς το περιεχόμενο των challenges, χωρίς όμως να απαιτείται να χρησιμοποιήσετε κάποια τεχνική που δεν έχετε διδαχθεί. Λίγα challenges ακόμα και πιστέψτε μας, δεν θα βλέπετε την ώρα να βρείτε μπροστά σας την Screwball και να την συνθλίψετε για κάθε σκανταλιά της. Παρακαλούμε δημόσια την Insomniac Games να μας πραγματοποιήσει αυτή την πολυπόθητη επιθυμία. Τα random εγκλήματα σίγουρα ξέρετε πως λειτουργούν. Κλασικά παριστάνετε τον ήρωα της γειτονιάς κάθε φορά που ο ασύρματός σας λαμβάνει ειδοποιήσεις από τις τοπικές αρχές. Κοινώς, τίποτε το ιδιαίτερο ή το καινούριο αφού οι μικρές μεταβολές στο περιεχόμενο κάθε δοκιμασίας δεν μας ξεγέλασαν για να μιλήσουμε περί προσθηκών.

Ο Hammerhead σε προκαλεί να του ρίξεις το μεγαλύτερο “παστέλι” που έχει σκάσει ποτέ σε κούτελο.

Και στο Turf Wars το λατρεμένο Spider-Bot είχε την τιμητική του, αφού θα σας χρησιμέψει σε ορισμένες περιπτώσεις. Μάλιστα θα χρειαστεί να παίξετε καθαρά stealth μαζί του και να συνδυάσετε τα ηχητικά μήκη κύματος, ώστε να καταγράψετε συνομιλίες των αντιπάλων σας. Δόθηκε δηλαδή λίγη παραπάνω αξία στο μικρό αυτό gadgetάκι, το οποίο ανέλαβε πολύ σημαντικότερο ρόλο από την απενεργοποίηση κάποιας μικρής βόμβας. Το μόνο που έμεινε είναι να δούμε το Spider-Bot να βαράει και αυτό ξύλο. Πραγματικά είναι το μόνο που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και αν κρίνουμε από τις αμέτρητες λειτουργίες του δεν είναι διόλου απίθανο. Θα ήταν προτιμότερο να βλέπαμε εξίσου μεγάλη προσοχή και στα υπόλοιπα gadgets του Spider-Man που με τόση αγάπη μας πρόσφερε η Insomniac Games, ωστόσο κάνουμε τα στραβά μάτια μέχρι ωσότου δούμε το Spider-Drone να σπείρει τον τρόμο.

marvels spider man turf wars 4
Αν υπάρχει κάτι εξ ολοκλήρου καινούριο στο παιχνίδι είναι ένας νέος τύπος εχθρού. Τα παλικάρια του Hammerhead βρήκανε κάτι σούπερ-ντούπερ ψηφιακές ασπίδες που δεν νιώθουν Χριστό από καμία επίθεση. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι τυπάδες έχουν την δυνατότητα να κάνουν ένα γρήγορο dash προς το μέρος σας και αν σας πετύχουν…έχετε γεια, διότι το damage τους είναι εξωπραγματικό στα δυσκολότερα επίπεδα του παιχνιδιού. Ακόμα και αν καταφέρετε να το αποφύγετε με τις γνωστές πιρουέτες, αφήνουν πίσω τους ένα λέιζερ που εξακολουθεί να απειλεί τους πόντους ζωής σας με το AOE damage του. Πρέπει να βρίσκετε την κατάλληλη στιγμή για να χωθείτε σε αυτούς τους OP αντιπάλους. Το πόρισμα είναι πως το DLC δεν επέφερε σημαντικές αλλαγές ως προς το gameplay, αλλά ούτε ιδιαίτερες προσθήκες σε σχέση με το The Heist.

Η ντουλάπα γεμίζει
Το ξέρετε εσείς, το ξέρετε εμείς, το ξέρουμε όλοι μας. Μην κρύβεστε, είναι γνωστό πλέον πως ως πιστοί nerds περιμένουμε όλοι με τεράστια ανυπομονησία τις στολές που προσθέτει το εκάστοτε DLC. Το Turf Wars προσπάθησε, αλλά δεν μας απογοήτευσε καθόλου σε αυτό το κομμάτι. Η ολοκλήρωση του πρώτου main quest σας προσφέρει απλόχερα μία κάπως μαύρη, σκουρόχρωμη, μεταλλική στολή η οποία θα ταιριάξει στα γούστα των περισσοτέρων. Η κατά την άποψή μας πιο ωραία από τις τρεις νέες είναι αυτή που κερδίζετε ολοκληρώνοντας όλη την επιπλέον ιστορία, μία σιδερένια κόκκινη στολή που θυμίζει αυτή του Iron-Man. Η τελευταία είναι η μεγαλύτερη έκπληξη του παιχνιδιού και διαθέτει ένα κωμικό, καρτουνίστικο art style που κάνει τον πρωταγωνιστή να δείχνει σαν μικρό παιδί που ντύθηκε Spider-Man για τις απόκριες. Κάθε μία είναι καλύτερη από την άλλη, ενώ αυτές οι προσθήκες σε συνδυασμό με τα καταπληκτικά cinematics, διατήρησαν ακλόνητο τον οπτικό τομέα του παιχνιδιού.

marvels spider man turf wars 5
Στις ερμηνείες των voice actors παρατηρήσαμε σχετική πρόοδο. Η Yuri άλλαξε εντελώς συμπεριφορά, λόγω των περιστάσεων και είδαμε την σκοτεινή, βίαιη πλευρά της που θα σοκάρει τους περισσότερους fans του παιχνιδιού. Ο Hammerhead από την άλλη, ήταν ένας ακόμη villain που στις λίγες στιγμές που παρουσιάστηκε ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που έθεσαν οι Sinister Six. Ο Spider-Man συνέχισε να έχει τα κλασικά πιασάρικα catchphrases του. Την ποιότητα του voice-acting υποστήριξε και ο υπόλοιπος ηχητικός τομέας, αφού κάθε μουσικό άσμα και κάθε εφέ στις καταπληκτικές μάχες εξακολουθούν να αξίζουν το χειροκρότημα. Είναι κρίμα για ένα τέτοιο video game που έπεσε στην χρονιά του Red Dead Redemption 2 και του God of War, πράγμα που κατέστησε σχεδόν αδύνατο να διακριθεί έστω και στην κατηγορία του Audio Design.

Δύο κουταλιές προβληματισμού
Χαϊδέψτε σκεπτικά τα μούσια σας (όσοι έχετε) και αναρωτηθείτε τι ακριβώς παίζει με την περίπτωση αυτών των DLCs. Όσο περισσότερο Spider-Man τόσο το καλύτερο, αφού κανείς από αυτούς που λάτρεψε το δημοφιλές Action-Adventure δεν θα έλεγε όχι σε λίγες ακόμα ώρες από το εθιστικό του gameplay. Ως reviewers όμως, στα DLC οφείλουμε να σας συμβουλεύουμε ακόμα πιο στοχαστικά για το αν αξίζει να πληρώσετε μερικά ακόμη χρήματα για να επεκτείνετε την ιστορία του παιχνιδιού για το οποίο ενδεχομένως να έχετε ήδη σκάσει πενηντάρικα. Ύστερα από τα The Heist και Turf Wars εξακολουθούμε να μην είμαστε 100% πεπεισμένοι πως αξίζει να αγοράσετε το The City That Never Sleeps expansion. Αυτό διότι το πρώτο κομμάτι ξεκίνησε δυνατά, το δεύτερο είχε περισσότερα ερωτηματικά από το πρώτο, ενώ και τα δύο τους ήταν αρκετά σύντομα σε διάρκεια.

marvels spider man turf wars 6
Δεν χωράει αμφιβολία πως όσοι γουστάρανε φουλ το Spider-Man για το PS4 θα λατρέψουν και τα DLCs. Ωστόσο, το επερχόμενο Silver Lining είναι αυτό που θα κρίνει το ερώτημα που θέσαμε στο review του The Heist. Αν δηλαδή ήταν καλή στρατηγική από πλευράς Insomniac Games το να κυκλοφορήσουν αυτά τα τρία ως DLCs ή αν έβγαλαν μόνοι τους τα ματάκια τους. Η πτώση του Turf Wars έγειρε τον ζυγό ελαφρά προς την αρνητική εντύπωση για τα διαθέσιμα expansions. Ευελπιστούμε πως το τρίτο και τελευταίο DLC που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα θα δικαιώσει τους πάντες και θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό ή έστω ικανοποιητικό τρόπο την νέα, φανταστική περιπέτεια του Spider-Man.

Θετικά:
- Φοβερές νέες στολές
- Λίγοι ακόμα καινούριοι εχθροί
- Πολλές ανατροπές στην υπόθεση
- Βελτιωμένη χρήση του Spider-Bot 

Αρνητικά:
- Ο “κομπάρσος” Hammerhead
- Ξανά μικρή διάρκεια
- Ελάχιστη διαφορά στα challenges 

Βαθμολογία: 7

Ο Hammerhead δεν ψήθηκε να δώσει εμφατικά το παρών στο δεύτερο DLC με αποτέλεσμα να μας προβληματίσει. 

Γιάννης Σιδηρόπουλος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Insane (Level 22) 08/12/2018 16:31
Όπως λέει και ο Γιάννης ωραίο dlc, αλλά είναι απόφαση του καθενός ξεχωριστά αν θα αξίζει τα χρήματα του!
#2 +1 nikostopaoki (Level 1) 08/12/2018 16:38
Ψηθηκα να το παρω ! ωραιο το review σου Γιαννη !
Score 7
7.83 User Score
(6 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Insomniac Games
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 20/11/18
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.