FIFA 19

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Συνταγή που κερδίζει…δεν πρέπει να αλλάζει. 

Συνταγή που κερδίζει…δεν πρέπει να αλλάζει. 

Συνταγή που κερδίζει…δεν πρέπει να αλλάζει. 

Τις τελευταίες σεζόν οι fans της μπάλας βλέπουν τις επιλογές που έχουν από ποδοσφαιράκια και καλούνται να επιλέξουν ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά. Το Fifa έχει σίγουρα άφθονο περιεχόμενο και τις μεγαλύτερες πωλήσεις, ενώ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν διαθέτει το The Journey mode, το οποίο προσθέτει μια ολοκληρωμένη εμπειρία καριέρας. Είχαμε την τύχη να παίζουμε το Fifa 19 μία εβδομάδα πριν κυκλοφορήσει, λόγω Xbox One X και EA Access και κατ’ επέκταση σας έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των όσων είδαμε.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η EA Sports προσπάθησε να πλασάρει φέτος το Fifa 19 με ακόμη περισσότερο “Marketing” τρόπο. Δικαιώματα Champions League και Europa League, άφθονο promotion στο The Journey, νέα πρωταθλήματα σε χώρες όπου η EA θέλει να επεκτείνει την βάση χρηστών της, αλλά από εκεί και πέρα τι νέα χαρακτηριστικά μπορεί να περιμένουν οι hardcore fans της σειράς που γνωρίζουν απ’ έξω τι πρέπει να προστεθεί και τι να βελτιωθεί; Κυρίως θα λέγαμε ότι υπερισχύει το δεύτερο στο μυαλό μας, μιας και στο θέμα των modes το Fifa ήταν ήδη “τίγκα”. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τι άλλαξε η EA.

Modes και database
Τα δικαιώματα του Champions League και του Europa League πέρασαν στην Electronic Arts, συνεπώς μπορείτε να παίζετε αγώνες “κουνώντας σεντόνι”, με το σχετικό intro, τα σχετικά μενού κτλ. Αυτό έχει αντίκτυπο σε όλα τα modes, όπως Career mode, The Journey κτλ. ενώ υπάρχει ασφαλώς και ξεχωριστό Champions League mode, όπου μπορείτε να διαλέξετε όποια ομάδα του παιχνιδιού θέλετε (ακόμα και να αντικαταστήσετε ομάδα εκτός Champions League με μία εντός).

Στα πρωταθλήματα έχουμε την προσθήκη του Κινεζικού πρωταθλήματος αλλά και την απώλεια του Ρωσικού, το οποίο πήγε στην Konami. Από την Ελλάδα υπάρχουν μόνο οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Δεν μπορείτε να επιλέξετε τις ομάδες αυτές στο Career mode, παρά μόνο να αγοράσετε τους παίκτες τους. Συναντάμε ακόμη πάνω από 100 γήπεδα και επίσημα δικαιώματα για πάνω από τα μισά εξ αυτών.

Στα modes του παιχνιδιού έχουμε καταρχήν το The Journey, στο οποίο ελέγχετε την καριέρα των Alex Hunter, Kim Hunter και Danny Williams και παίζετε ως παίκτης, ως σύνολο παικτών ή ως ομάδα. Στη συνέχεια όσοι παίζετε online θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας στο Ultimate Team. Το Career mode δεν έχει υποστεί σχεδόν καμία αλλαγή. Οι μεταγραφές γίνονται με διαπραγματεύσεις που παρουσιάζουν με 3D γραφικά συζητήσεις στα γραφεία με εσάς και προέδρους, παίκτες και ατζέντηδες. Το σύστημα scouting έμεινε αυτούσιο. Οι απαιτήσεις των ομάδων πάντως είναι συνήθως υψηλές και χρειάζεται να ρίξετε τα ποσά που ζητούνται έως και 25% για να πετύχετε καλύτερο deal. Το να δώσετε παίκτες ανταλλάγματα είναι επίσης κάτι βολικό. Για παράδειγμα στο Neymar η ταρίφα είναι διπλή τιμή μαζί με αντάλλαγμα, ενώ ο Hazard για μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης είναι πιο εφικτός στόχος.

Πάντως, όσοι θέλουμε Online εμπειρία με Online Seasons του Ultimate Team (οι οποίες δυστυχώς από φέτος αντικαταστάθηκαν από Divisions με Ranks) ευτυχώς έχουμε το Seasons (για να παίξουμε σόλο με την ομάδα της επιλογής μας αλλά χωρίς μεταγραφές), το Co-op Seasons όπου παίζετε με φίλο και το Pro Clubs. Και επειδή σκοπεύω να παίξω περισσότερο Pro Clubs μέσω livestream, ακριβώς επειδή παίζουν ρόλο οι πόντοι και όχι το rank, όσοι παίζετε χρόνια Fifa 19 δηλώστε συμμετοχή μέσω του Forum μας για να μπείτε στην ομάδα GameWorld.


Στο Kick Off mode προστέθηκαν πολλά επιμέρους modes. Μπορείτε να παίξετε έναν απλό αγώνα Champions League ή κυπέλλου, Best of Series (Best of 3 ή Best of 5) ή το House Rules. Εκεί παίζετε ματς με ειδικούς κανόνες. Υπάρχουν τέσσερα sub-modes, το Long Range, το Survival, το Headers & Volleys και το First To. Στο Long Range τα γκολ εκτός περιοχής μετράνε για δύο, στο Survival η ομάδα που σκοράρει χάνει κάθε φορά από έναν τυχαίο παίκτη εκτός του τερματοφύλακα. Στο Headers & Volleys πρέπει να σκοράρετε με την μπάλα στον αέρα (κεφαλιά ή βολέ) και στο First to ορίζετε νίκη μετά από συγκεκριμένο αριθμό από γκολ, όπως κάναμε στο σχολείο.

The Journey
Στο νέο mode καριέρας, ο αγαπημένος μας Alex Hunter παίζει παράλληλα με την Kim Hunter και τον Danny Williams, καθώς παρακολουθούμε τις καριέρες τριών παικτών. Φέτος μας δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών ως προς το ποιον θα επιλέξουμε σε κάθε αγώνα. Οι τρεις ήρωες έχουν μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους και τα αποτελέσματα που θα φέρετε στους αγώνες, αλλά και οι αποφάσεις σας εντός και εκτός γηπέδου θα καθορίσουν την έκβαση του σεναρίου. Υπάρχουν ερωτήσεις συμπαικτών και προπονητών, τις οποίες απαντάτε κλασικά ανάλογα ως Cool, Fiery ή Balanced χαρακτήρας. Δεν παίζουν ωστόσο ιδιαίτερο ρόλο, όπως κυρίως οι τυπικές απαντήσεις σας στις συνεντεύξεις, ενώ οι διακλαδώσεις σεναρίων δεν είναι τόσες όσες περιμένατε.

Πάντως, οι voice actors κάνουν πραγματικά εκπληκτική δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει ποδοσφαιρική ταινία. Υπάρχουν διάφορες σκηνές με πρωταγωνιστές του The Journey, πέρα από τους τρεις ήρωες, που δένουν άριστα και δείχνουν την πραγματική ομορφιά του ποδοσφαίρου, τόσο σε ότι βλέπει ο κόσμος, όσο και στο παρασκήνιο. Υπάρχουν πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το ότι μπορείτε να επιλέξετε γυμναστή που θα σας προπονεί, ανάλογα με την φιλοσοφία και τους παίκτες που έχει στο προπονητικό διπλό. Κατ’ επέκταση θα επιλέξετε και έναν μέντορα, δηλαδή έναν έμπειρο παίκτη από την ομάδα σας ο οποίος θα σας διδάξει, χτίζοντας έτσι σχέση μεταξύ του, όπως χτίζατε στο προηγούμενο The Journey με τον αντίστοιχο συμπαίκτη σας στην επίθεση. Θεωρώ το σενάριο του φετινού The Journey ίσως το πιο καλογραμμένο από τα άλλα δύο, ενώ η διάρκειά του φτάνει περίπου τις 12 ώρες.

Τακτική και σουτ
Το σύστημα τακτικής έχει πολλές αλλαγές ως προς την εμφάνιση και τις επιλογές. Μπορείτε επιτέλους να ορίσετε όχι μόνο πόσο κοντά θα παίζουν οι παίκτες ή με τι βάθος στην άμυνα, αλλά και πόσο πολύ θα κάνουν κίνηση μέσα στην περιοχή για να σκοράρουν, τόσο κατά την επίθεση, όσο και στα στημένα. Ορίζετε ακόμη το στυλ άμυνας (με πίεση, πιο στατικό κτλ.) και το στυλ επίθεσης, όπως το αν θα παίζετε με κατοχή, με αντεπιθέσεις κτλ. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε ανάμεσα σε prelesected επιλογές για άμυνα, επίθεση και τις παραπάνω συμπεριφορές ομάδας τις οποίες καλείτε μέσα στον αγώνα. Ειλικρινά οι αλλαγές αυτές μας λύνουν τα χέρια, αφού ειδικά η προώθηση πολλών παικτών στην περιοχή του αντιπάλου, πόσο μάλλον για μένα που παίζω γρήγορα και με την μπάλα κάτω, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να πετύχω γκολ.

Ο χειρισμός του Fifa 19 έχει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια κι αυτό είναι ίσως ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η φετινή έκδοση, πέρα φυσικά από το The Journey mode. Η ανταπόκριση στις κινήσεις σας είναι άμεση όταν παίζετε single-player, με την παραμικρή κίνηση να μετράει για κλάσματα του δευτερολέπτου. Με το Active Touch, το κοντρόλ περνάει σε άλλο επίπεδο. Μπορείτε να σηκώσετε την μπάλα κατά την υποδοχή πατώντας το δεξί analog stick και με το αριστερό analog κατεθύνεστε στο σημείο που θέλετε με την μπάλα σηκωμένη, άρα αποφεύγετε τα τάκλιν. Αυτό γίνεται και σε στυλ ντρίμπλας αν μετακινήσετε τον δεξί αναλογικό μοχλό προς την αντίθετη κατεύθυνση από την οποία υποδέχεστε την μπάλα. Επίσης, η πρώτη υποδοχή κρατάει την μπάλα ακόμη πιο σταθερή με το L2. Αν ωστόσο δεν πατήσετε κάποιο κουμπί ή αναλογικό στην υποδοχή της μπάλας τότε (σε σπάνιες περιπτώσεις) ενδέχεται να δείτε τον παίκτη σας να κάνει κοντρόλ και η μπάλα να φύγει σε 5 μέτρα απόσταση και να πηγαίνει στον αντίπαλο! Φυσικά αυτό είναι μη ρεαλιστικό και απόρροια των νέων αλλαγών με τις οποίες δεν έγινε πλήρες bug testing.

Μία αξιοσημείωτη προσθήκη στα σουτ είναι το Timed Finishing, το οποίο ενεργοποιείται αν πατήσετε το σουτ δεύτερη φορά, όταν και θα σας εμφανιστεί η σχετική μπάρα στην οποία θα πρέπει να το αφήσετε με την ένδειξη στη μέση. Το σύστημα βολεύει μόνο για τα μακρινά σουτ, διαφορετικά θα καθυστερήσετε και ο αντίπαλος αμυντικός θα προλάβει να σας ανακόψει, ενώ σαφώς παίζει ρόλο και η ικανότητα του παίκτη. Πάντως μετά το Finesse shot, το νέο αυτό σύστημα είναι αρκετά αποτελεσματικό για να μπορείτε να αποδίδετε καλύτερα στέλνοντας την μπάλα με ακρίβεια στις γωνίες του αντίπαλου τερματοφύλακα, ακόμα και με λιγότερο ισχυρούς παίκτες. Επίσης, η μπάλα θα πρέπει να είναι λίγο μακριά από τα πόδια του παίκτη και να μην υπάρχει κοντινό κοντρόλ, ώστε να έχετε μεγαλύτερο χρόνο να την χτυπήσετε με την σχετική ένδειξη. 

Το A.I. στους διαιτητές πάει περίπατο και καταστρέφει την εμπειρία στο gameplay. Σφυρίζονται αρκετά συχνά ανύπαρκτα πέναλτι από διεκδικήσεις μπάλας ή ανάποδα κόρνερ/άουτ και είναι εμφανές ότι η EA απλά δεν ακούμπησε τους διαιτητές γιατί είχε άλλα πράγματα να ασχοληθεί. Ε ρε VAR που σας χρειάζεται.

Οι προσθήκες στον χειρισμό και το νέο The Journey συναρπάζουν, αλλά η αφαίρεση του Online Seasons από το Ultimate Team και ορισμένα λάθη του παρελθόντος προβληματίζουν.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και το A.I. των τερματοφυλάκων έχει χαλάσει λίγο ακριβώς επειδή πειράχτηκε για να είναι εναρμονισμένο με το Timed Finishing. Ακόμα όμως και στα απλά σουτ, θα τύχει (πολύ σπάνια) οι τερματοφύλακες να στέκονται άγαλμα, ενώ σε άκυρες στιγμές όπου η μπάλα φεύγει άουτ, να πέσουν δύο μέτρα μακριά από την εστία τους και να την στείλουν κόρνερ. Το Timed Finishing, αν πιάσει σωστά και η μπάλα πάρει τις στροφές και σταλθεί στη γωνία του τέρματός τους, τους καθιστά άχρηστους. Από κοντινή απόσταση το δέχομαι, αλλά βάζω ένα ερωτηματικό καθώς ορισμένα σουτ από 10 μέτρα εκτός περιοχής και πίσω με Timed Finishing, τερματοφύλακες με skill 80+ θα έπρεπε έστω να μπορούν να τα αποκρούσουν έστω με τα δάχτυλα.

Το A.I. της CPU είναι σαφώς πιο βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι, αφού οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές σας πιέζουν ακόμη περισσότερο για να σας κλέψουν την μπάλα και έχουν καλύτερους αυτοματισμούς όταν συνδυάζονται. Στις τελικές παίζει πάντα ρόλο ο παράγοντας ατυχία, εκτός από την Ultimate δυσκολία, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένα modes. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μια μικρή βελτίωση στις πάσες, ενώ τα γκολ από τις σέντρες είναι πιο εύκολα φέτος, ειδικά αν έχετε ψηλούς παίκτες στην περιοχή. Σε αυτό βοηθάει το ότι επίσης σε σπάνιες περιπτώσεις οι τερματοφύλακες κάνουν έξοδο και πιάνουν αέρα.

Fifa Ultimate Makeover
Η ποιότητα του online multiplayer περνάει από φέτος για πρώτη φορά σε άλλο επίπεδο. Το matchmaking έχει επιταχυνθεί ώστε να βρίσκετε αντίπαλο μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα, κάτι που είναι πραγματικά ασύλληπτο. Επίσης, οι online αγώνες προς έκπληξή μας δεν έχουν παρά ελάχιστο lag (σ.σ. τους τεστάραμε με VDSL). Είχαν lag και αρκετό μάλιστα μόνο την ημέρα του λανσαρίσματος, αλλά μετά η κατάσταση έστρωσε.

Μετά τις προσθήκες και τις αλλαγές του Ultimate Team στο Fifa 18 που στρέφονταν προς την σωστή κατεύθυνση και ουσιαστικά κρατούσαν την αντοχή του παιχνιδιού, το νέο Ultimate Team έχει περισσότερο αλλαγές παρά προσθήκες. Καταρχήν η EA Sports καταργεί τις Online Seasons όπου ξεκινούσατε από την Division 10 και ανεβαίνατε κατηγορίες με στόχο να πάτε στην Division 1 και να πάρετε πρωτάθλημα. Μέγα λάθος. Διότι τι πιο ρεαλιστικό από το να υπάρχουν πρωταθλήματα σε κάθε κατηγορία με ανόδους και υποβιβασμούς. Πλέον το mode αυτό αντικαθίσταται από το Division Rivals, το οποίο βασίζεται στο rank σας. Όσο περισσότερες νίκες κάνετε, τόσο αυξάνετε το rank σας με στόχο να περάσετε το όριο της κατηγορίας σας και να ανεβείτε στην αμέσως επόμενη.

Ακόμη, υπάρχει το Online Draft, στο οποίο μπαίνετε κλασικά με 15.000 Coins ή 300 Fifa Points και πρέπει να φτιάξετε μια ομάδα με την λογική draft και σύμφωνα με τους παίκτες που σας δίνονται (σύνολο 23) να φτιάξετε ένα σύνολο με καλό chemistry, κατά προτίμηση με παίκτες ίδιου πρωταθλήματος και να αγωνιστείτε με άλλους χρήστες online με στόχο τις τέσσερις σερί νίκες που δίνουν ως βραβεία σημαντικά gold πακέτα.

Στο Ultimate Team συναντάμε επίσης το FUT Challenge που αφορά τουρνουά συγκεκριμένης περιόδου και ακόμη το Online Single match με τυχαίο αντίπαλο και το Friendly Seasons όπου παίζετε με φίλους σας φτιάχνοντας πρωταθληματάκι πόντων μεταξύ σας.

Στα Single-Player modes του Ultimate Team, έχουμε ευτυχώς το Single Player Season (το μόνο απομεινάρι που έμεινε για να χαρείτε ανόδους και υποβιβασμούς με πόντους), το Squad Battles όπου παίζετε προκλήσεις με διάφορες ομάδες μεικτών παικτών επιλέγοντας επίπεδο δυσκολίας και πόντους που θα λάβετε αν κερδίσετε, το Single Player Draft, το Team of the Week όπου αγωνίζεστε κόντρα στην καλύτερη ομάδα της εβδομάδας παγκοσμίως και το Squad Building Challenges, όπου λύνετε puzzles καθώς θυσιάζετε κάποιες κάρτες σας με παίκτες από συγκεκριμένες χώρες ή λίγκες που σας ζητούνται (και συγκεκριμένης κατηγορίας ή ορίων σε Chemistry) για να πάρετε πακέτα νέων καρτών.

Last but not least, ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού. Η μηχανή γραφικών δεν έχει αλλάξει, με τους κορυφαίους παίκτες ανά τον κόσμο να απεικονίζονται με ειδικά πρόσωπα και λεπτομερή facial expressions, αλλά τα γήπεδα, το κοινό και οι generic φάτσες παικτών να παραμένουν ως έχουν. Στον τομέα της περιγραφής η ποιότητα είναι επίσης ανάλογη με την περυσινή (δηλαδή άριστα), με πολύ ενδιαφέρουσες πινελιές στο The Journey που μας εξέπληξαν ευχάριστα.

Τα γκολ και τα αυτογκόλ
Η συνολική εμπειρία που θα αποκομίσετε από το Fifa 19 θα είναι θετική ως προς τις νέες αλλαγές αλλά αρνητική ως προς τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν και κάποια νέα που παρουσιάστηκαν. Το νέο σύστημα κοντρόλ και σουτ, κάνει το παιχνίδι ακόμη πιο τεχνικό και ανταμείβει όσους ασχοληθούν σοβαρά μαζί του, για να μάθουν τους δύο συγκεκριμένους τομείς. Επίσης, το The Journey mode θα σας προσφέρει μια όμορφη cinematic εμπειρία από τα μάτια τριών νεαρών παικτών, στην οποία θα είστε πρωταγωνιστές και εντός γηπέδου. Επίσης, στο online εξαλείφθηκε επιτέλους το lag και οι καθυστερήσεις στο matchmaking που τώρα πιάνει αμέσως.

Στον αντίποδα, η EA Sports εδώ και τρεις χρονιές αρνείται να φτιάξει τα προβλήματα με τους διαιτητές, κάτι που είναι κάτι πολύ βασικό, στο Ultimate Team κακώς αφαίρεσε τις Online Seasons και έβαλε στη θέση τους Ranks, ενώ κάποιες φορές το A.I. στους τερματοφύλακες δείχνει να χρειάζεται διόρθωση. Δεν τυχαίνουν συχνά θέματα, αλλά όταν τύχουν αποβαίνουν θανάσιμα. Πάντως σε γενικές η ποδοσφαιρική εμπειρία που θα αποκομίσετε αξίζει τα χρήματά της σε βάθος χρόνου.

Θετικά:
- Online χωρίς ιδιαίτερο lag και με γρήγορο matchmaking
- Το Active Touch και το νέο Timed Finishing
- Νέες επιλογές στις τακτικές
- Συναρπαστικό The Journey mode με μεγάλη διάρκεια
- Τα δικαιώματα Champions League και Europa League
- Ακόμη πιο άμεση ανταπόκριση χειρισμού
- Ακριβής βάση παικτών

Αρνητικά:
- Η αφαίρεση του Online Seasons από το Ultimate Team
- Διαιτητικές αποφάσεις που σπάνε νεύρα…ξανά
- Οι τερματοφύλακες ενίοτε μένουν άγαλμα

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.4

Ανεβάζει τον πήχη αλλά παίρνει μαζί του μικρότερο κοντάρι.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

Fifa 19: The Journey walkthrough

[Αρχική δημοσίευση: 28/9/18] Για τρίτο συνεχόμενο Fifa ετοιμαστείτε να δούμε παρέα το walkthrough του The Journey mode. Φέτος το σενάριο θα επικεντρωθεί το ίδιο σε Alex Hunter, Kim Hunter και Danny...
Posted (22 Nov 2018)

Fifa 19 Ultimate Team Live

[Αρχική δημοσίευση: 28/9/18] Σήμερα, εκτάκτως Παρασκευή, σας έχουμε το πρώτο Fifa 19 Live της σεζόν. Συντονιστείτε στο http://Gaming.YouTube.com/Gameworldgr 21:00-23:00 για να δούμε παρέα το ν...
Posted (01 Oct 2018)

Fifa 19: 3,5% πιθανότητα για 83+ παίκτη, ούτε 1% για Ones to Watch

Με τα loot boxes να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, η EA Sports έχει καθιερώσει πλέον το να αποκαλύπτει τα ποσοστά των games της. Σειρά έχει το Fifa 19. Στο Ultimate Team του Fifa 19 αγοράζετε κάρ...
Posted (30 Sep 2018)

FIFA 19: Δωρεάν αντίτυπο σε όσες ονομάζονται "Kim Hunter"

  Τα καταστήματα GAME δωρεάν αντίτυπο του FIFA 19 σε όσες φέρουν το όνομα Kim Hunter. Το FIFA 19 κυκλοφορεί από σήμερα και στην χώρα μας και σίγουρα είναι αμέτρητος ο κόσμος που θα σπεύσει να αγοράσ...
Posted (28 Sep 2018)

FIFA 19 Ratings

  [Αρχική δημοσίευση: 6/9/18] Η EA ξεκίνησε να αποκαλύπτει τους κορυφαίους, σε rating, παίκτες του FIFA 19. Ήρθε όπου θα αρχίσουν να φαίνονται ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα λάμψουν στ...
Posted (25 Sep 2018)

FIFA 19

[Αρχική δημοσίευση: 8/6/18] Η EA αποκάλυψε τον ερχομό του FIFA 19, στο εξώφυλλο του οποίου θα φιγουράρει και πάλι ο Cristiano Ronaldo. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης και...
Posted (22 Sep 2018)

FIFA 19: Απειλές της EA προς όσους αγοράζουν coins

Η Electronic Arts ανακοίνωσε μία νέα προειδοποίηση που σχετίζεται με όσους αγοράζουν coins για το FIFA. Το FIFA 19, μετά τον όλο χαμό που γίνεται με τις μικροσυναλλαγές, έχει μπουχτίσει με in-game μη...
Posted (21 Sep 2018)

User reviews

2 reviews
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
3.5(2)
To write a review please register or
Θες να σπάσεις χειριστήριο? Παίξε FIFA 19
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
6.5
 To FIFA 19 μπορεί να πει κανείς πως είναι ένα παιχνίδι που θα το διασκεδάσει κάποιος μόνο στα offline modes που διαθέτει (Career, Kick Off κτλπ). Σε αυτό το review όμως θα εστιάσω πιο πολύ στο online mode και αυτό δεν είναι άλλο από το Fifa Ultimate Team. Σε αυτό το mode, ο καθένας επιλέγει ένα ή και περισσότερα πρωταθλήματα για να χτίσει μια ομάδα. Τυχαίνοντας παίκτες από τα πακέτα που κοστίζουν αρκετά coins ή παίζοντας ματς και ταυτόχρονα θα χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο κάποιο boost από το κατάστημα του FIFA. Οι τιμές των παικτών που θα θέλει ο καθένας δεν είναι στάσιμες καθώς το market του Ultimate Team το χειρίζονται όλοι οι παίκτες του παιχνιδιού.  
 Το gameplay του παιχνιδιού είναι σχετικά καλό αλλά όταν η μπάλα θα θέλει να μπει μέσα, θα γίνουν πολλά περίεργα πράγματα (πολλά δοκάρια, κακές κινήσεις παικτών αλλά και του τερματοφύλακα). Όταν οι servers της ΕΑ έχουν πολύ κόσμο μέσα, θα παρατηρήσετε ένα input lag που θα σας νευριάσει κάπως. Τα σουτ του παιχνιδιού δεν τα βρήκα ρεαλιστικά καθώς με τον καιρό που έβγαιναν καλύτερες κάρτες παικτών, τα σουτ ήταν αν όχι άπιαστα, πολύ δύσκολο στο να αντιδράσει ο τερματοφύλακας. Οι πάσες είναι μια χαρά και για να είμαι ειλικρινείς, είναι πολύ αληθινές βγάζοντας έξω όμως τις διαστημικές ψιλοκρεμαστές πάσες που έρχονται από την άμυνα. 
 Κατά τ' άλλα ο παιχνίδι είναι κακό στο FUT Champions καθώς το matchmaking είναι περίεργο γιατί σπάνια θα τύχουν δύο ισάξιες ομάδες να είναι αντίπαλοι. Στο φετινό καινούργιο mode που προστέθηκε στο Ultimate Team, τα Division Rivals, μπήκα διάφορα rewards που βοηθάνε όλους τους παίκτες να μαζέψουν αρκετά γρήγορα coins. Τα Squad Battles έμειναν ακριβώς ίδια με του FIFA 18, όπως και το FUT Draft (αλλά παραμένει το πιο διασκεδαστικό από όλα τα άλλα modes). Κλείνοντας, αυτό που αξίζει μια προσοχή είναι η ζωή έξω και να μείνουμε μακριά από αυτό το παιχνίδι (αν φυσικά δεν θέλετε να σπάσετε πολλά χειριστήρια).



Report this review Comments (0) | Was this review helpful?
Οι Hunter και το κυνήγι του να βρεις νέα στοιχεία
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
0.5
Το Fifa 19 είχε κλασικά πολλές ομοιότητες με το προηγούμενο.Το the journey mode άλλαξε και η επιλογή ανάμεσα στην καριέρα του κάθε παίκτη όποτε θέλουμε είναι καλό.Όπως και σημαντική προσθήκη ειναι το timed finishing οπου παιζει ρολο η ικανοτητα σας και οχι μονο των παικτων.

Στο Ultimate team οτι ειχε να μπει μπηκε και ειναι καλο που οταν παιζεις online βρισκει αμεσως αντιπαλο σε δευτερολεπτα. Απο εκει και περα ομως δεν ειδαμε ουτε νεα πρωταθληματα (που ειναι το ελληνικό?), ουτε καποιες μεγαλες αλλαγες. Οταν παιζουμε online επισης εχει lag. Λιγοτερο απο περσι αλλα εχει. Οι νεες επιλογες φιλικου με περιεργους κανονες ηταν καλη φαση μονο για να παιζεις με την παρεα ομως.Στην καριερα δεν αλλαξαν σχεδον τιποτα.



Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Tas13 (Level 14) 03/10/2018 20:49
Μέτρια φάση το Fifa φέτος και πολλά παράπονα.Αυτό με τους διαιτητές σε πόσα Fifa τώρα το βλέπουμε και δεν εχει φτιαχτει?Τουλάχ ιστον το online όπως λες και το The journey αξίζουν (το εχω παιξει ηδη 5 ωρες και τα σπάει).Πολύ καλό και αναλυτικό review.Σε σχέση με πέρσι περιμενα κατι καλυτερο παντως.
#2 +1 Parou (Level 20) 03/10/2018 21:07
Τουλάχιστον να φανταστώ είναι καλύτερο από το PES?
#3 DimutriKs (Level 16) 03/10/2018 21:07
Μετά τα live σου δεν σε περίμενα τόσο large στην βαθμολογία του fifa.
Προσωπικά το fifa 18 μετά το τελευταίο update το βρίσκω ανώτερο του 19. Το νέο σουτ δεν μου άρεσε, η μπάλα παίρνει αφύσικες πορείες και με μεγάλη ευκολία μπαίνουν γκολ. Το presentation είναι όνειρο, νιώθεις γήπεδο, νιώθεις cl. Ειδικά στην κερκίδα που πάντα ήταν καλό το φίφα, φέτος εκτοξεύετε. Ο φωτισμός στην νύχτα επιτέλους μετά από 2 χρόνια διορθώθηκε. Κατά τα άλλα η ΕΑ φέτος τα έλουσε. Τα μισά animation είναι άκυρα, οι παίκτες κάνουν ψαλιδάκι με συχνότητα κεφαλίας, ο ρυθμός είναι σφαίρα, η μπάλα δεν έχει καθόλου φυσική και δεν είναι ξεχωριστή οντότητα και οι τερματοφύλακες διαμορφώνουν αποτέλεσμα ανάλογα με τις ορέξεις του παιχνιδιού. Έχοντας παίξει και τα 2 ποδοσφαιράκια ο τίτλος του arcade προ και του slim fifa είναι παρελθόν. Αν κάτι είναι πιο κοντά σε αληθινό ποδόσφαιρο είναι το προ σε gameplay πάντα. Θα το νοικιάσω για να ολοκληρώσω το journey αλλά με το 18 να με καλύπτει και το προ19 να είναι οικονομικότερο σε καμία περίπτωση δεν θα προβώ σε αγορά του φετινού τίτλου.
Μάνο μια ερώτηση. Γιατί θεωρείς πως προ και φίφα έχουν ισοδύναμα γραφικά (8.5 και τα 2) και που πιστεύεις πως υπερτερεί το φίφα πέρα από την απόκριση στο gameplay (8.5 στο fifa 8 στο προ)? Στα γραφικά είναι μεγάλη η διαφορά υπέρ του προ για μένα
#4 akiszax (Level 21) 03/10/2018 21:10
Στην ερώτηση που έκανα και στους Users PES ή FIFA?
#5 Manos (Level 39) 03/10/2018 22:12
Quoting DimutriKs:
Μετά τα live σου δεν σε περίμενα τόσο large στην βαθμολογία του fifa.

Είναι βαθμολογία που θα έμπαινε αν (κατά την προσωπική μου άποψη) υπήρχε το Ultimate Team Online Seasons με άνοδο και υποβιβασμό πόντων. Αν και κανείς δεν ξέρει αν θα προστεθεί αργότερα, επειδή είναι προσωπική μου άποψη και σε άλλους μπορεί να αρέσουν τα ranks, είπα να βαθμολογήσω περισσότερο αντικειμενικά παρά υποκειμενικά. Βελτιώθηκε σε όλους τους άλλους τομείς εκτός από την διαιτησία. Στο Live παίζω μόνο Online και την Δευτέρα μας βλέπω για Pro Clubs επειδή εκεί υπάρχουν βαθμολογίες σε Divisions. Αλλά σε Single-player περιεχόμενο παίρνει 10/10, ενώ το matchmaking γίνεται σε 3-4 δεύτερα και δεν υπάρχει lag.

Quoting DimutriKs:
Προσωπικά το fifa 18 μετά το τελευταίο update το βρίσκω ανώτερο του 19. Το νέο σουτ δεν μου άρεσε, η μπάλα παίρνει αφύσικες πορείες και με μεγάλη ευκολία μπαίνουν γκολ. Το presentation είναι όνειρο, νιώθεις γήπεδο, νιώθεις cl. Ειδικά στην κερκίδα που πάντα ήταν καλό το φίφα, φέτος εκτοξεύετε. Ο φωτισμός στην νύχτα επιτέλους μετά από 2 χρόνια διορθώθηκε. Κατά τα άλλα η ΕΑ φέτος τα έλουσε. Τα μισά animation είναι άκυρα, οι παίκτες κάνουν ψαλιδάκι με συχνότητα κεφαλίας, ο ρυθμός είναι σφαίρα, η μπάλα δεν έχει καθόλου φυσική και δεν είναι ξεχωριστή οντότητα και οι τερματοφύλακες διαμορφώνουν αποτέλεσμα ανάλογα με τις ορέξεις του παιχνιδιού. Έχοντας παίξει και τα 2 ποδοσφαιράκια ο τίτλος του arcade προ και του slim fifa είναι παρελθόν. Αν κάτι είναι πιο κοντά σε αληθινό ποδόσφαιρο είναι το προ σε gameplay πάντα. Θα το νοικιάσω για να ολοκληρώσω το journey αλλά με το 18 να με καλύπτει και το προ19 να είναι οικονομικότερο σε καμία περίπτωση δεν θα προβώ σε αγορά του φετινού τίτλου.
Μάνο μια ερώτηση. Γιατί θεωρείς πως προ και φίφα έχουν ισοδύναμα γραφικά (8.5 και τα 2) και που πιστεύεις πως υπερτερεί το φίφα πέρα από την απόκριση στο gameplay (8.5 στο fifa 8 στο προ)? Στα γραφικά είναι μεγάλη η διαφορά υπέρ του προ για μένα

Προσωπικά το fifa 18 μετά το τελευταίο update το βρίσκω ανώτερο του 19. Το νέο σουτ δεν μου άρεσε, η μπάλα παίρνει αφύσικες πορείες και με μεγάλη ευκολία μπαίνουν γκολ. Το presentation είναι όνειρο, νιώθεις γήπεδο, νιώθεις cl. Ειδικά στην κερκίδα που πάντα ήταν καλό το φίφα, φέτος εκτοξεύετε. Ο φωτισμός στην νύχτα επιτέλους μετά από 2 χρόνια διορθώθηκε. Κατά τα άλλα η ΕΑ φέτος τα έλουσε. Τα μισά animation είναι άκυρα, οι παίκτες κάνουν ψαλιδάκι με συχνότητα κεφαλίας, ο ρυθμός είναι σφαίρα, η μπάλα δεν έχει καθόλου φυσική και δεν είναι ξεχωριστή οντότητα και οι τερματοφύλακες διαμορφώνουν αποτέλεσμα ανάλογα με τις ορέξεις του παιχνιδιού. Έχοντας παίξει και τα 2 ποδοσφαιράκια ο τίτλος του arcade προ και του slim fifa είναι παρελθόν. Αν κάτι είναι πιο κοντά σε αληθινό ποδόσφαιρο είναι το προ σε gameplay πάντα. Θα το νοικιάσω για να ολοκληρώσω το journey αλλά με το 18 να με καλύπτει και το προ19 να είναι οικονομικότερο σε καμία περίπτωση δεν θα προβώ σε αγορά του φετινού τίτλου.
Μάνο μια ερώτηση. Γιατί θεωρείς πως προ και φίφα έχουν ισοδύναμα γραφικά (8.5 και τα 2) και που πιστεύεις πως υπερτερεί το φίφα πέρα από την απόκριση στο gameplay (8.5 στο fifa 8 στο προ)? Στα γραφικά είναι μεγάλη η διαφορά υπέρ του προ για μένα

Το PES 2019 έχει πλησιάσει αρκετά το Fifa επειδή το τελευταίο έχει αυτοκτονήσει. Αν επέτρεπε στο MyClub να έχει Transfer Market για να αγοράζεις παίκτες και να παίζεις Divisions με ανόδους και υποβιβασμούς αντί για αυτό το χαζό rank πραγματικά δεν φαντάζεσαι πόσο κόσμο θα έκλεβε από την EA.

Το Fifa 19 στα γραφικά των generic παικτών είναι άσχημα αλλά στους γνωστούς ποδοσφαιριστές και στο The Journey έχει γίνει φοβερή δουλειά. Επίσης τα animations είναι καλύτερα. Στο PES τα γήπεδα έχουν καλύτερη απεικόνιση και η ανάλυση και τα textures είναι πιο καλοδουλεμένα. Όσο για το gameplay το Fifa υπερτερεί για πολύ λίγο λόγω της πιο γρήγορης ανταπόκρισης. Όσο κι αν χτυπιούνται κάποιοι, αυτά τα Arcade σουτ και οι αυτοματοποιημένες κινήσεις στις κάθετες μπαλιές κάνουν το Pro πιο πολύ...Turn-based παιχνίδι μπροστά στο Fifa παρά ποδοσφαιράκι. Το Fifa βέβαια έχει γίνει τελείως αφύσικο σε ταχύτητα, αλλά τουλάχιστον έχεις μια ανταπόκριση της προκοπής.

Quoting Parou:
Τουλάχιστον να φανταστώ είναι καλύτερο από το PES?

Το καθένα είναι καλύτερο σε άλλους τομείς. Θα πρέπει να κάνω συγκριτικό για να το αναλύσω.
#6 +1 Astro (Level 19) 03/10/2018 23:07
Ευχαριστουμε για το πλήρες και αναλυτικό review.
#7 +1 Efane (Level 24) 04/10/2018 09:48
Μα καλά, πως τους ήρθε να κόψουν το Online Seasons στο FUT; Κυκλοφορούν παιχνιδαρες οποτε για λίγο καιρό ακόμα θα την βγάλω με το '18. Ευχαριστούμε για το review 8)
#8 ginogigiki (Level 8) 10/12/2018 22:17
ΠΩΣ βελτιώνετε τα χρώματα (ειδικά μπλε/πράσινο) στα μενού του παιχνιδιού, να μην είναι τοσο φωσφοριζέ ;;; :cry:
Τι ρυθμίσεις έχετε στην οθόνη (θερμότητα χρωμάτων) ή στο Nvidia control panel ;;;
#9 Manos (Level 39) 06/01/2019 03:40
Quoting ginogigiki:
ΠΩΣ βελτιώνετε τα χρώματα (ειδικά μπλε/πράσινο) στα μενού του παιχνιδιού, να μην είναι τοσο φωσφοριζέ ;;; :cry:
Τι ρυθμίσεις έχετε στην οθόνη (θερμότητα χρωμάτων) ή στο Nvidia control panel ;;;

Δεν έχω την έκδοση για PC οπότε θα πρέπει να το ψάξεις από τα Settings.
Γενικά για απορίες ρώτησε στο Forum για να βλέπουμε έγκαιρα το μήνυμά σου.
#10 bianconeri15 (Level 1) 06/02/2019 14:58
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει δυνατοτητα δημιουργιας ΤΟΥΡΝΟΥΑ-ΚΥΠΕΛΛ ΟΥ απο την αρχη οπως στα παλια fifa????
#11 Blood Prince (Level 30) 12/04/2019 01:35
To Career δεν μου αρέσει ούτε στο Fifa 15.Αν το αγοράσω ο λόγος θα είναι το Journey Mode.
#12 Tas13 (Level 14) 30/07/2019 11:21
Quoting bianconeri15:
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει δυνατοτητα δημιουργιας ΤΟΥΡΝΟΥΑ-ΚΥΠΕΛΛΟΥ απο την αρχη οπως στα παλια fifa????

Ναι με το tournament mode :
https://www.fifplay.com/fifa-19-tournament-mode/
Score 8.4
7.69 User Score
(13 votes )
User Reviews 3.5
Genre: Sports
Developer: EA Canada
Publisher: EA Sports
Διάθεση: Bandai Namco Hellas (210-6018800) & Power User (210-2620754)
Players: 1-4 (2-22 Online)
Requirements: Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8.1/10 - 64-Bit, 8GB RAM, Επεξεργαστής Core i3-2100 @ 3.1GHz ή AMD Phenom II X4 965 @ 3.4 GHz, Κάρτα γραφικών 1GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 50GB.
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 28/9/2018 (21/9/2018 για PC και Xbox One μέσω Origin Access και EA Access αντίστοιχα)
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification