Reviews Beyond: Two Souls (PS4)
Comments (12)

Beyond: Two Souls (PS4) Hot

Όταν ο Aiden μιλάει μέσα από το DualShock 4.

https://mail.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/0d/27/46/beyond-two-souls-ps4-box-88-1452262208.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Όταν ο Aiden μιλάει μέσα από το DualShock 4.

Η Quantic Dream του κάποτε "ψαγμένου" για πολλούς Fehrenheit (Indigo Prophecy) έχει καταφέρει πλέον να κάνει τα Cinematic Adventures...mainstream συνήθεια. Τόσο με το Heavy Rain το 2010, όσο και με το Beyond: Two Souls το 2015, μας έκανε να ταυτιστούμε με τους πρωταγωνιστές των games της και να ζήσουμε τις συναρπαστικές ιστορίες τους.

Ο game designer David Cage, έχει ένα χαρακτηριστικά δικό του στυλ το οποίο είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς. Τείνει στο να μας προκαλεί συναισθήματα για τους πρωταγωνιστές και να αγωνιάμε συνεχώς για το τι πρόκειται να πάθουν αφού τους περνάει από δοκιμασίες που δεν θα άντεχε ο μέσος άνθρωπος. Στο Beyond: Two Souls συναντήσαμε ένα Adventure με αρκετές σκηνές αγωνίας και πρωταγωνίστρια την Jodie, ένα κοριτσάκι το οποίο διαφέρει από τους υπόλοιπους ανθρώπους καθώς μέσα της έχει μια ψυχή που προέρχεται από έναν άλλο κόσμο.

Sony και Quantic Dream αποφάσισαν να φέρουν το Beyond: Two Souls και στο PS4 για τους fans του είδους και όσους ενδιαφέρονται να κάνουν την μετάβαση στη νέα γενιά. Η νέα έκδοση, μας υπόσχεται ομαλή κινηματογραφική εμπειρία στα 1080p και 30 frames ανά δευτερόλεπτο, με λίγες προσθήκες οι οποίες δεν αποτελούν κάποια ουσιαστική καινοτομία.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως το Beyond: Two Souls έχει το δικό του φανατικό κοινό, αυτό των Cinematic Adventures. Αφετέρου, εφόσον κατανοήσουμε την διαφορετικότητα του τίτλου, τότε μόνο μπορούμε να τον “κρίνουμε” κατάλληλα αφού τα cinematics είναι περισσότερα από τις σκηνές δράσης και αρκετοί το χαρακτηρίζουν περισσότερο ταινία από παιχνίδι. 

Soulmates
Όσοι από εσάς δεν έχετε παίξει το Beyond: Two Souls μέχρι στιγμής και σκέφτεστε να προβείτε στην αγορά του γιατί αν πιστεύετε πως μοιάζει με το Heavy Rain, να σας ενημερώσουμε πως υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές. Σε αντίθεση με το Heavy Rain, το Beyond: Two Souls δεν βασίζεται τόσο πολύ στις δικές σας επιλογές αλλά περισσότερο είναι σαν να παίζετε ένα προκαθορισμένο σενάριο στο οποίο ό,τι και να απαντήσετε λίγο μετράει. Στο σχετικό review μας στο GameWorld.gr στην PS3 έκδοση αναφέραμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το οποίο η αλήθεια είναι ότι σας δίχασε. Έχει να κάνει καθαρά με τις απόψεις του καθενός για το gaming, τον κινηματογράφο και το ποσοστό αλληλεπίδρασης και ελευθερίας που θέλει να έχει με τον εκάστοτε χαρακτήρα.

Για άλλη μια φορά αναβιώνουμε την ιστορία της Jodie Holmes και της μυστήριας οντότητας που την ακολουθεί πάντα, τον Aiden. Οι δυο τους είναι αχώριστοι και ασταμάτητοι καθώς ο Aiden έχει ικανότητες οι οποίες κάνουν την Jodie να φαίνεται... supergirl. Κατά την διάρκεια του gameplay, θα χρησιμοποιήσετε τον Aiden για να σας ανοίγει πόρτες, να περνάει μέσα από τοίχους σκοτώνοντας εχθρούς, ακόμα και να μεταφέρει στην Jodie την τελευταία...ανάμνηση νεκρών. Το δίδυμο περνάει από πολλές δοκιμασίες κατά την διάρκεια του campaign που κρατάει 9 με 10 ώρες.

Η σειρά μετράει
Η PS4 έκδοση του Beyond: Two Souls μας δίνει την επιλογή από την αρχή να επιλέξουμε για το αν θα δούμε την ιστορία με μπερδεμένα κεφάλαια, όπως είναι η default εκδοχή του ή με την σωστή χρονολογική σειρά. Τις πρώτες φορές που παίξαμε το δημιούργημα του Cage στο PS3, δοκιμάσαμε την default μπερδεμένη σειρά των γεγονότων. Αυτή την φορά όμως, επιλέξαμε την σωστή σειρά και πήραμε την ιστορία από την αρχή. Η αλήθεια είναι πως το playthrough μας φάνηκε κάπως βαρετό καθώς ξέραμε την συνέχεια. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι “αναλαμβάνουμε” την Jodie από μικρή και γνωρίζουμε ότι όσο περνούν τα κεφάλαια, θα την βλέπουμε να μεγαλώνει ενώ αρχικά υπήρχαν πολλές αναδρομές στο παρελθόν και flashbacks που μας έκαναν να απορούμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Μία ενδιαφέρουσα εμπειρία για όσους θέλουν κάτι με ωραίο σενάριο, εκπληκτικά γραφικά και ήρεμο gameplay.

Το gameplay του Beyond: Two Souls σε PS3 και PS4 είναι ακριβώς το ίδιο χωρίς καμία διαφορά στο σενάριο αλλά και στις επιλογές σας. Μοναδική προσθήκη είναι τα ποσοστά που εμφανίζονται στο τέλος κάθε κεφαλαίου και αντικατοπτρίζουν τις επιλογές σας και αυτές των άλλων παικτών. Με αυτόν τον τρόπο, βλέπετε ότι υπήρχαν και άλλα παρακλάδια σε μία συζήτηση που πιθανώς να μην είχατε σκεφτεί και ίσως για πολλούς να λειτουργήσει ως κίνητρο για να ξαναπαίξουν το κεφάλαιο ή όλο τον τίτλο από την αρχή.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως με την επιλογή δυσκολίας, οι κινήσεις μας έγιναν πιο γρήγορες και τα QTE (Quick Time Events) πιο απαιτητικά. Παρά την αύξηση δυσκολίας όμως, το Beyond: Two Souls παραμένει εύκολο ακόμα και για τους casual παίκτες με τις κινήσεις μας να περιορίζονται σε αποφυγή χτυπημάτων δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω και διαγωνια. Ενδιαφέρουσα είναι η χρήση του DualShock 4 στα QTE όπου μπορεί να μας ζητηθεί να το κινήσουμε προς κάποια κατεύθυνση το χειριστήριο αλλά και να ακούσουμε τον ήχο που κάνει ο Aiden μέσα από τα ηχεία του.

Οπτικά ανώτερο
Η Quantic Dream είχε ανακοινώσει πως θα απολαμβάναμε την ιστορία των Jodie και Aiden στο PS4 στα 1080p. Είναι μία υπόσχεση που πράγματι κράτησε αφού η ανανεωμένη έκδοση του Beyond: Two Souls όντως τρέχει στα 1080p και άκρως σταθερά 30fps έτσι ώστε να έχουμε μία αδιαμφισβήτητα καλή κινηματογραφική εμπειρία κατά την διάρκεια των cutscenes. Δυστυχώς δεν παρέχονται τα 60 fps, κάτι που περιμέναμε ως στάνταρ σε PS4 game. Επιπλέον, προστέθηκαν blooming effects σε διάφορες σκηνές δράσης όπως για παράδειγμα όταν η Jodie οδηγάει μία μηχανή.

Παρά τις όποιες αλλαγές της Quantic Dream στα γραφικά έτσι ώστε να προσφέρει ένα port αντάξιο της όγδοης γενιάς κονσολών, παρατηρήσαμε ότι σε ορισμένα κεφάλαια τα textures είναι σχεδόν απέιραχτα. Με λίγα λόγια βλέπουμε πως ορισμένα chapters είναι φτιαγμένα με μεράκι και άλλα να μην τους έχει δοθεί η απαραίτητη σημασία. Ο φωτισμός έχει δημιουργηθεί από την αρχή και αυτό φαίνεται από την αλληλεπίδρασή μας με το περιβάλλον. Το μόνο μας παράπονο στον τεχνικό τομέα ήταν ότι μας έτυχαν δύο crashes τα οποία ευτυχώς δεν επηρέασαν την εμπειρία μας.

Προηγμένες...εμπειρίες
Το Advanced Experiments DLC με κόστος 5 ευρώ στο PSN παρέχεται δωρεάν στην PS4 έκδοση του Beyond: Two Souls. Κατά την διάρκειά του, μεταφερόμαστε σε μία αρένα, ειδικά για πράκτορες της CIA, όπου η Jodie τεστάρει τις δυνατότητες του Aiden...στο μέγιστο βαθμό. Στόχος σας είναι μέσα σε 30 λεπτά να ολοκληρώσετε επτά tasks. Χρησιμοποιείτε τόσο την Jodie όσο και τον Aiden για να λύσετε γρίφους κλιμακωτής δυσκολίας. Στο τέλος, ο Nick σας ασκεί κριτική ή σας συγχαίρει, ανάλογα με το πόσο διάστημα χρειαστήκατε για να ολοκληρώσετε τα tasks σας.

Beyond: Two Consoles
Το Beyond: Two Souls θα λέγαμε πως έκανε μια σχετικά ομαλή μετάβαση στην νέα γενιά κονσολών. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013, σίγουρα “έλαμψε” με τα γραφικά του τα οποία χρησιμοποιούσαν όλους τους πόρους του PS3, ενός μηχανήματος οκτώ ετών. Όταν έχουμε να κάνουμε όμως με μια ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική κονσόλας η οποία προσφέρει νέους τρόπους tweaking από πλευράς προγραμματιστών, τα 1080p θεωρούνται αυτονόητα και τολμάμε να πούμε το ίδιο για τα frames τα οποία ναι μεν είναι σταθερά 30, αλλά οφείλουν σε τίτλο νέας γενιάς να είναι 60 ανά δευτερόλεπτο και όχι 30.

Παρά τα διάφορα frame drops σε σημεία και τα απρόσεκτα textures σε συγκεκριμένα κεφάλαια, το Beyond: Two Souls προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία στο PS4. Όπως ήδη αναφέραμε, στο τέλος του κάθε chapter, εμφανίζονται επί τοις εκατό ποσοστά ολοκλήρωσης, τα οποία δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο να δείτε την ιστορία άλλη μια φορά από την αρχή, αυξάνοντας το replayability δραματικά. Η μεταφυσική και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία του Beyond: Two Souls περνάει αρκετά μηνύματα, δοκιμάζει την αντοχή μας και μας βάζει σε σκέψεις όσον αφορά τις επιλογές. Συνοψίζοντας, η συνολική αγορά του στα 30 ευρώ ακούγεται λογική και προτείνεται μόνο αν δεν έχετε παίξει το original.

Θετικά:
- Βελτιωμένα γραφικά
- Επιτυχής χρήση του DualShock 4
- Περιλαμβάνει το Advanced Experiments DLC

Αρνητικά:
- Καμία ουσιαστική αλλαγή με το Heavy Rain
- Δεν παρέχει 60 fps

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9.5
Gameplay: 6.5 
Σενάριο: 9
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.5

Συστήνεται μόνο σε όσους δεν έχουν παίξει την πρωτότυπη έκδοση.

Χριστιάνα Θάνου  

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Beyond: Two Souls και Heavy Rain στο PS4

[Αρχική δημοσίευση: 17/6/15] Η Sony ανακοίνωσε ότι τα Beyond: Two Souls και Heavy Rain της Quantic Dream θα κυκλοφορήσουν κα...
Posted (16 Feb 2016)

Beyond: Two Souls στο PS4

[Αρχική δημοσίευση: 29/8/14] Η Quantic Dream ετοιμάζει το Beyond: Two Souls στο PS4 με την μορφή "Director's Cut".

Θα...
Posted (02 Sep 2014)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Nocturne (Level 13) 08/01/2016 16:23
Παιχνιδαρα. Μην έχοντας παίξει τον τίτλο για το PS3 αποφάσισα να τον αγοράσω τώρα στα 30 ευρώ. Δεν το μετάνιωσα καθόλου και έχω παίξει ήδη 2 φόρες όλο το παιχνίδι άπλα για να δω διαφορετικά πράγματα.

Σημείωση: Όσοι το αγοράσουν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία(μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) θα έχουν έκπτωση στο επερχόμενο Heavy Rain remastered για το PS4. Αν δεν έχετε παίξει κανένα, μην το σκέφτεστε και αγοράστε τα άφοβα.
#2 +2 Geromikis (Level 7) 08/01/2016 16:32
Πολύ καλός τίτλος, που επιτέλους έρχεται στο Ps4. Δεν έχω παίξει αρκετά αυτό το game γιατί δυστυχώς δεν είχα δικό μου Ps3, αλλά αν κρίνω απο τα όσα επάιξα, διάβασα και άκουσα είναι παιχνιδάρα. Όπως παιχνιδαρα, είναι και το Heavy Rain ( σε αυτό ευτυχώς τερμάτισα μια ιστορία του) που έρχεται και αυτό σιγά, σιγά στη next-gen κονσόλα! Νομίζω αξίζει και τον χρόνο και τα χρήματα των gamers που θα το επιλέξουν. Μια πολύ καλή προσθήκη στην συλλογή οποιουδήποτε!
#3 +1 Mystique (Level 23) 08/01/2016 20:24
Ωραιοτατο, με την πρωτη ευκαιρια θα το αγορασω. Αν κανει ενα 30αρι ειναι πολυ καλη τιμη για οτι προσφερει.
#4 +1 leokap (Level 9) 08/01/2016 21:02
Ναι, ναι μου κάνει για μεγάλο παιχνίδι και θέλω να το αγοράσω μόλις με πληρώσουν στην δουλειά.
#5 Salina (Level 18) 08/01/2016 22:44
Πολυ καλο review, αν το διαβαζα νωριτερα θα το αγοραζα επιτοπου!Υπομον η ως το πρωι τωρα :P
#6 Celebrongr (Level 15) 08/01/2016 23:03
Quoting Nocturne:


Σημείωση: Όσοι το αγοράσουν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία(μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) θα έχουν έκπτωση στο επερχόμενο Heavy Rain remastered για το PS4.


Με ενδιαφερει να μαθω απο που και πως πρεπει να το αγορασω για να εχω την εκπτωση, γνωριζουμε τιποτα παραπανο?
#7 aggnik (Level 1) 09/01/2016 12:35
παιδια το παιχνιδι εχει ελληνικους υποτιτλους?
#8 +1 Geromikis (Level 7) 09/01/2016 12:55
Quoting Celebrongr:
Quoting Nocturne:


Σημείωση: Όσοι το αγοράσουν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία(μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) θα έχουν έκπτωση στο επερχόμενο Heavy Rain remastered για το PS4.


Με ενδιαφερει να μαθω απο που και πως πρεπει να το αγορασω για να εχω την εκπτωση, γνωριζουμε τιποτα παραπανο?


Εδώ λέει τα πάντα σχετικά με την αγορά των δυο παιχνιδιών, δεν έχει βγει ακόμη το heavy rain πάντως
http://blog.us.playstation.com/2015/11/19/beyond-two-souls-coming-to-ps4-on-nov-24th-heavy-rain-out-next-year/
#9 +1 Purified Water (Level 17) 10/01/2016 22:39
Μου αρέσει πολύ ωραίο παιχνίδι με ιστορία και χαρακτήρες κρίμα που δεν τα βλέπω αυτά στο wii μου ποτέ :sad:
#10 johnstath (Level 10) 11/01/2016 08:48
Το έχω τερματίσει και είναι αριστούργημα, το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί μαζί του.
#11 NoGood! (Level 24) 02/02/2016 22:07
Ένα must game για την συλλογή κάθε gamer!! :-)
#12 Blood Prince (Level 27) 05/10/2018 03:45
Για 8-9 ώρες τα 30 € ακόμα και στις μέρες μας δεν μου φαίνονται και λίγα.Για το 2016 που γράφτηκε το review ήταν εντάξει αλλά δύο με τρία χρόνια μετά με την ίδια τιμή πιστεύω είναι λίγο ακριβό.Εδώ βρήκα το Bloodborne μαζί με το DLC στα 25 €...μπορεί να το προτιμήσω όμως σε περίπτωση που θελήσω να αγοράσω ένα χαλαρωτικό παιχνίδι.Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το Until Dawn το οποίο είναι λίγο πιο ακριβό. :-)
Score 7.5
User Score ( 13 votes ) 7.81
User Reviews 0
Genre: Cinematic Adventure
Developer: Quantic Dream
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1-2
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 24/11/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification