Μηνύσεις στη Nintendo για τα Joy-Con stick drifts του Switch

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Μηνύσεις στη Nintendo για τα Joy-Con stick drifts του Switch

Μηνύσεις στη Nintendo για τα Joy-Con stick drifts του Switch

Νέα μήνυση από τον Καναδά αυξάνει και άλλο την λίστα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 20/7/19] Το δικηγορικό γραφείο Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith άσκησε αγωγή κατά της Nintendo όσον αφορά το drift των analog sticks στα χειριστήρια Joy-Con, τα οποία χρησιμοποιούνται στο Nintendo Switch.

Πολλοί χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί κατά καιρούς για την ποιότητα των αναλογικών μοχλών των Joy-Con, οι οποίοι παρουσίαζαν δυσλειτουργίες με τον καιρό, προκαλώντας μη επιθυμητές κινήσεις στα games. Το δικηγορικό γραφείο Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith μίλησε με χρήστες που είχαν τέτοια προβλήματα και που στοιχειοθέτησαν την δικογραφία.

Κατ' επέκταση η CSK&D άσκησε μήνυση στη Nintendo για "Χρήση ελαττωματικών χειριστηρίων στην κονσόλα της" τα οποία προκαλούν εσφαλμέννες κινήσεις. Αν το δικηγορικό γραφείο δικαιωθεί για την μήνυση που θα ασκήσει, τότε κατά πάσα πιθανότητα όσοι πελάτες του έκαναν αγωγή θα αποζημιωθούν με μια νέα κονσόλα, συν δικηγορικά έξοδα, ενώ μελλοντικά η Nintendo ίσως αναγκαστεί με δικηγορική απόφαση να αντικαθιστά ή να επισκευάζει σπασμένα Joy-Con.

Όπως και να 'χει, το να κάνεις μήνυση για κακό σχεδιασμό χειριστηρίου, σε μια εταιρεία που έχει ασκήσει τις περισσότερες μηνύσεις από όλη την gaming βιομηχανία μαζί προς developers και modders επειδή έφτιαχναν άγνωστα PC ports για τα games της, θυμίζει λίγο την φράση "Karma is a bitch".

[UPDATE: 23/7/19 - Η Nintendo απαντάει με επίσημη δήλωση] Η Nintendo έκανε επίσημη δήλωση σχετικά με τις αναφορές για τα ελλαττωματικά Joy-Con. Η δήλωση έγινε μόλις μια ημέρα μετά τις πάμπολες αναφορές που έγιναν. Δεν υπάρχει αναφορά συγκεκριμένα στην αγωγή, όμως είναι προφανές γιατί έκαναν την δήλωση τώρα. Το μήνυμα της Nintendo στους κατόχους του Switch ; Να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Η Ιαπωνική εταιρία δήλωσε για το εν λόγω ζήτημα: “Στη Nintendo προσπαθούμε να κάνουμε ποιοτικά προϊόντα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι και συνεχώς κάνουμε βελτιώσεις”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Nintendo. “Γνωρίζουμε για τις πρόσφατες αναφορές ότι μερικά Joy-Con δεν ανταποκρίνονται σωστά. Θέλουμε οι καταναλωτές να περνάνε καλά με το Nintendo Switch και αν κάτι τους εμποδίζει από αυτό, τους παροτρύνουμε να επισκεφτούν την εξυπηρέτηση πελατών της Nintendo για να τους βοηθήσουμε.”

[UPDATE 2: 24/7/19 - Η Nintendo θα τα επισκευάζει δωρεάν] Πλέον, μετά από επικοινωνία πολλών χρηστών με το τμήμα υποστήριξης της Nintendo, η Ιαπωνική εταιρεία φέρεται να επισκευάζει τα Joy-Cons δωρεάν και χωρίς να ζητήσει απόδειξη αγοράς. Εκτός αυτού, πληρώνει και επιστροφές προς όσους κατόχους Switch είχαν στο παρελθόν πληρώσει για επισκευή Joy-Con! Τελικά η δημόσια έκθεση της Ιαπωνικής εταιρείας στην παγκόσμια gaming κοινότητα την έκανε να αντιμετωπίσει το θέμα πιο σοβαρά.

[UPDATE 3: 30/9/19 - Ανανέωση της αγωγής] Το δικηγορικό γραφείο Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith ανανέωσε την αγωγή κατά της Nintendo, συμπεριλαμβάνοντας τα Joy-Con του Switch Lite, καθώς και εκείνα που αγοράστηκαν μεμονωμένα. Επιπλέον, η ανανεωμένη αγωγή επίσης αναφέρει ότι τα Joy-Con αποτελούν παραβίαση της εγγύησης, απάτη και "παράβαση αρκετών κανονισμών για την προστασία των καταναλωτών".

[UPDATE 4: 7/10/20 - Αγωγή οκτάχρονου για το Joy-con drift] Το Wired αναφέρει ότι μια καταγγελία στην Βόρεια Καλιφόρνια, υποβλήθηκε από την Luz Sanchez και τον γιο της, το οποίο αφορά το πρόβλημα με το Joy-Con. Η Sanchez αγόρασε στον οκτάχρονο γιο της ένα Nintendo Switch τον Δεκέμβριο του 2018 αλλά αυτό είχε ζητήματα με τα analog sticks του Joy-Con μέσα σε ένα μήνα από την αγορά. Η Sanchez αγόρασε νέα αναλογικά stick αλλά μέσα σε επτά μήνες το Nintendo Switch άρχισε να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Η Sanchez υπέβαλε την αγωγή μαζί με τον γιο της, ο οποίος αναφέρεται ως ανήλικος σε όλα τα έγγραφα. Οι δικηγόροι ζητούν αποζημίωση άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτήν την αγωγή καθώς ισχυρίζονται ότι η Nintendo είχε οικονομικό κίνητρο να αποκρύψει το ελάττωμα, καθώς δεν ήθελε να σταματήσει την πώληση των προϊόντων και θα χρειαζόταν να δαπανήσει σημαντικό χρηματικό ποσό για να επιλύσει το ελαττωματικό προϊόν.

[UPDATE 5: 23/1/21 - Μήνυση και στον Καναδά] Η Nintendo έλαβε μία ακόμη μήνυση για το drift των analog sticks του Joy-Con, αυτή τη φορά από τον Καναδά. Ένα δικηγορικό γραφείο στο Κεμπέκ άσκησε μήνυση και στην κατηγορί της αναφέρει ότι "Η Nintendo δεν αναπαρέστησε το πρόβλημα στον πελάτη που αγόρασε το Switch. Επίσης, η ποιότητα ενός προϊόντος είναι σημαντικός παράγοντας επιλογής για έναν καταναλωτή".

Πέρα από την μήνυση αυτή, εκκρεμούν ήδη τέσσερις μηνύσεις από την Αμερική και συγκεκριμένα από ιδιώτες, μία από την Γαλλική Ένωση Καταναλωτών και μερικές ακόμη από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Nintendo Switch με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Διαβάστε για το Nintendo Switch Lite και συζητήστε σχετικά με την είδηση στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Agent94 (Level 13) 21/07/2019 00:18
Προσωπικά ποτέ δεν αντιμετωπισα σοβαρό θέμα με τα κοντρόλερ σε καμία κονσόλα. Ναι με τον καιρό υπάρχει μια μικρή φθορά και drifting και είναι λογικό. Τώρα αν ο άλλος παίζει τελείως ατσαλα και βάζει πολύ δύναμη κάνοντας απότομες κινήσεις λογικό να χαλάσουν γρήγορα.
#2 ashbringer (Level 25) 24/01/2021 07:53
Θα ήθελα να δω πως απαντάει η εταιρεία σ' αυτές τις μηνύσεις.
Notification