O συνθέτης των Skyrim και Guild Wars 2 κατηγορείται για βιασμό

Hot
O συνθέτης των Skyrim και Guild Wars 2 κατηγορείται για βιασμό

O συνθέτης των Skyrim και Guild Wars 2 κατηγορείται για βιασμό

Σύμφωνα με ανάρτηση στο blog μιας indie developer. [UPDATE]

[Αρχική Είδηση: 28/8/19 - Σύμφωνα με ανάρτηση στο blog μιας indie developer] Ο συνθέτης video game soundtracks Jeremy Soule, ο οποίος έχει δουλέψει στα Guild Wars 2 και Star Wars: Knights of the Old Republic, καθώς και στην σειρά The Elder Scrolls, κατηγορείται για βιασμό.

Η indie developer Nathalie Lawhead δημοσίευσε ένα blog post, στο οποίο ισχυρίζεται ότι ο Soule την βίασε πριν περίπου 10 χρόνια. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η Lawhead δούλευε για μια εταιρεία ανάπτυξης στον Καναδά, πάνω σε ένα video game για το οποίο έγραφε μουσική ο Soule. Οι δυο τους έγιναν φίλοι και του εκμυστηρεύτηκε πόσο σημαντική ήταν η συγκεκριμένη δουλειά για εκείνη και ότι φοβόταν μην την χάσει. Στην πορεία, ο Soule έγινε "όλο και πιο σεξιστής και μισογύνης", λέγοντάς της κάποια στιγμή ότι η δουλειά του στην σύνθεση μουσικής απαιτούσε "να εμπνέεται από γυναίκες".

Στη συνέχεια η Lawhead ισχυρίζεται ότι εκείνος της "την έπεσε" και εκείνη του εξήγησε ότι ήθελε να είναι μόνο φίλοι, αλλά ο Soule δεν το δέχτηκε, απειλώντας την καριέρα της (είχε καλές σχέσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας) και τελικά μην έχοντας επιλογή, δέχτηκε τον βιασμό.

Μερικές ώρες μετά την ανάρτηση της Lawhead, η τραγουδίστρια Aeralie Brighton έκανε μια δημοσίευση στο Facebook, όπου δήλωσε πως υπήρξε κι εκείνη θύμα του Soule, αν και όχι στον βαθμό που έφτασε η Lawhead, καθώς η δική της υπόθεση περιλάμβανε την αποστολή βίντεο που εκείνος αυνανιζόταν, καθώς και προσκλήσεις σπίτι του αργά το βράδυ για δοκιμές μικροφώνων.

[UPDATE: 29/8/19 - Ο συνθέτης Jeremy Soule δήλωσε πως οι κατηγορίες για βιασμό είναι ψευδείς] Έπειτα από την δημοσίευση του blog post της Nathalie Lawhead, ο συνθέτης των The Elder Scrolls: Skyrim και Guild Wars 2, Jeremy Soule, έσπευσε να απαντήσει στις εις βάρος του κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο Soule, με γραπτό μήνυμα στο Kotaku δήλωσε: "Αυτές οι κατηγορίες 11 χρόνων είναι ψευδείς. Είμαι σοκαρισμένος και στεναχωρημένος που δημιουργήθηκαν τόσο απαράδεκτοι ισχυρισμοί." Ωστόσο, το site ρώτησε άλλη μια γυναίκα που δούλευε με τον Soule το 2014, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Soule της έστειλε βίντεο να αυνανίζεται. Όταν αυτή του είπε ότι ήθελε να κρατήσουν την σχέση τους σε επαγγελματικό επίπεδο, ανέφερε ότι "την αφαίρεσαν από ένα πρότζεκτ που της ζητήθηκε να εργαστεί."

Ο Soule είπε στο Kotaku τα εξής: "Δεν συμφωνώ με την στάση της και δεν είμαι σε θέση να συζητήσω για το θέμα." 

Διαβάστε επίσης για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης κατά του συνδημιουργού του Night in the Woods. Συζητήστε για το The Elder Scrolls V: Skyrim στο αντίστοιχο forum topic.

 

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 28/08/2019 20:10
Quote:
ο Soule την βίασε πριν περίπου 10 χρόνια
Καλά ακόμα και αν αληθεύει το περιστατικό,10 χρόνια μετά θυμήθηκε να τον κατηγορήσει ; Οτι να'ναι.
Notification