Το Pokemon Go έχει κάνει έσοδα ύψους 3 δις δολαρίων

Hot
Πασχάλης Βραμπάκης

Πασχάλης Βραμπάκης  

Το 1986 σε ηλικία μόλις επτά χρονών απέκτησα σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο το πρώτο τότε PC ένα Amiga spectrum. Τον επόμενο χρόνο είχα αρχίσει τα πρώτα μου βήματα στον χώρο του προγραμματισμού με logo και Qbasic, αργότερα απέκτησα έναν 486 για την εποχή του από τα πιο δυνατά μηχανήματα και ξεκίνησα προγραμματισμό pascal. Σύντομα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια είχα στην κατοχή μου όλες τις κονσόλες atari 2600, sega mega drive, gameboy και αργότερα το sony playstation 1. Έχω παίξει παιχνίδια σχεδόν σε ότι κονσόλα έχει κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα. Λατρεύω τον χώρο των Games και ότι έχει σχέση με αυτόν. Σήμερα ασχολούμαι γενικά με προγραμματισμό και κατασκευές ιστοσελίδων. Έχω το δικό μου gaming κανάλι "gamehauntings" και δημιουργώ το πρώτο μου indie game.
 
0.0 ()
1
Το Pokemon Go έχει κάνει έσοδα ύψους 3 δις δολαρίων

Το Pokemon Go έχει κάνει έσοδα ύψους 3 δις δολαρίων

Καταφέρνει σχεδόν τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του να αποφέρει τεράστια κέρδη. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 10/7/19] Στην τελευταία ανακοίνωση που έγινε από την Sensor Tower, έχει εκτιμήσει ότι το Pokemon Go έχει κάνει έσοδα ύψους 2.65 δις. Δολάρια, από την ημερομηνία κυκλοφορίας του πριν τρία χρόνια. Αυτό συνεπάγεται ότι οι παίκτες έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο 2,4 εκατομμύρια δολάρια στο παιχνίδι, καθημερινά από την έναρξή του. Η Sensor Tower δήλωσε ότι αντιστοιχεί περίπου 5 δολάρια για κάθε ένα από τα 521 εκατομμύρια downloads του.

 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 35 % των ακαθάριστων δαπανών κοντά σε 928 εκατομμύρια δολάρια για το παιχνίδι. Οι παίκτες στην Ιαπωνία έχουν συνεισφέρει 779 εκατομμύρια δολάρια (29%) και η Γερμανία 159 εκατομμύρια δολάρια (6%). Το 1,43 δις. Δολαρίων προήλθαν από το Google Play και το 1,22 δις. Δολάρια από χρήστες του iOS.
 
Μόνο την φετινή χρονιά, το παιχνίδι έχει αποδώσει συνολικά 395 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο αυξάνετε κατά 19% από έτος σε έτος.
 
Η Sensor Tower αναμένει να συγκεντρώσει από το Pokemon, το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δαπάνες παικτών μέχρι το τέλος του έτους.
 
[UPDATE: 1/11/19 - Το Pokemon Go ξεπερνάει τα 3 δις δολάρια σε κέρδη] Σχεδόν τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το Pokemon Go φαίνεται πως φέτος θα έχει τον πιο επιτυχημένο του χρόνου, από άποψη εσόδων.

Η εφαρμογή της Niantic ξεπέρασε το ορόσημο των 3 δις δολάρια (2.68 δις ευρώ) αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Sensor Tower. Το Pokemon Go κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 και κατάφερε να αποφέρει πάνω από 832.000.000 δολάρια (745.000.000 ευρώ) μέσα στους πρώτους έξι μήνες. Παρόλο που ήταν έσοδα μόνο σε έξι μήνες, τα συνολικά κέρδη κάθε έτους δεν έχουν καταφέρει να τα ξεπεράσουν.

pokemon go lifetime revenue 3 billion chart final

Αυτό ήταν μέχρι τώρα, αφού από ότι φαίνεται τα κέρδη για το 2019 ίσως ξεπεράσουν αυτά του λανσαρίσματος. Μέχρι στιγμής το Pokemon Go έχει αποφέρει 774.000.000 δολάρια (693.000.000 ευρώ) στην εταιρία και έχει ακόμα δύο μήνες μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό το σαββατοκύριακο επίσης, θα διεξαχθεί το πρώτο παγκόσμιο event με εισιτήρια, τα οποία θα κοστίζουν περίπου 9.2 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της πίτας καταναλωτών καταλαμβάνουν οι Αμερικανοί “trainers”, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν ξοδέψει γύρω στο 1.1 δις δολάρια, μετά η Ιαπωνία με 885.000.000 δολάρια και τρίτη η Γερμανία με 181.000.000 δολάρια.

Διαβάστε το review του Pokemon Go και συζητήστε σχετικά με την είδηση στο παρακάτω forum topic. 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.