2 χρόνια φυλακή για τον hacker που έπληξε την Sony Online

Hot
2 χρόνια φυλακή για τον hacker που έπληξε την Sony Online

2 χρόνια φυλακή για τον hacker που έπληξε την Sony Online

Αναγκάζεται να πληρώσει πρόστιμο 84.500€ στην εταιρία.

 

Άλλος ένας hacker υπεύθυνος για τις επιθέσεις στην Daybreak Game Company, ή όπως ήταν γνωστή προηγουμένως Sony Online Entertainment (SOE), μπαίνει φυλακή.

Ο Austin Thompson από την Utah θα περάσει τους επόμενους 27 μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όπως ανακοινώθηκε από το Αμερικανικό δικηγορικό γραφείο της California. Ο Thompson, 23 ετών, δήλωσε ένοχος τον Νοέμβριο (επίσημη κατηγορία: Επίθεση σε προστατευμένο υπολογιστή) σχετικά με τις επιθέσεις του 2013 που είχαν γίνει κατά της SOE, η ομάδα του, “DerpTrolling”, σύμφωνα με ισχυρισμούς βρίσκεται πίσω από αρκετές DDoS επιθέσεις σε online υπηρεσίες όπως η SOE, το Battle.net, League of Legends, και Dota 2 μέσα στο 2013.

Οι επιθέσεις του Thompson έγιναν έξι μήνες νωρίτερα από αυτών της ομάδας που αποκαλείται “Lizard Squad”, η οποία στοχοποίησε την SOE καθώς και έκανε απειλή ότι είχε βάλει βόμβα στην πτήση που θα μετέφερε τον τότε πρόεδρο της Αμερικής. Ο Thompson δεν εμπλέκεται σε κανένα από αυτά τα εγκλήματα. Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2014, όποιος διαχειρίζονταν τον λογαριασμό Twitter του DerpTrolling, ανέφερε πως ομοσπονδιακοί πήγαν σπίτι του, όμως αυτοί κατάφεραν να αποδράσουν από την τουαλέτα. Ο Thompson δήλωσε ότι αυτός διαχειρίζονταν τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

“Ο Thompson χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό του στο Twitter με όνομα DerpTrolling για να ανακοινώσει μια επικείμενη επίθεση και δημοσίευε “scalps” (screenshots ή άλλες φωτογραφίες που έδειχναν ότι τα servers είχαν πέσει) μετά από κάθε του επίθεση,” όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς. Εκτός της 27-μηνης φυλάκιση, ο Thompson θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 84.500€ στην Daybreak Game Company.

Εκτός του Thompson, εισαγγελείς στην Αμερική και Φιλανδία έχουν εξασφαλίσει καταδίκες για δύο μέλη της Lizard Squad, για τον ρόλο τους στις επιθέσεις του 2014 στην SOE. Ο Zachary Buchta, τότε 20 χρονών, φυλακίστηκε για τρείς μήνες και αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 310.000€. Και ο Julius Kivimaki καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Διαβάστε περισσότερα για τις φυλακίσεις των hackers της Lizard Squad.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification