H Activision Blizzard παρακολουθεί τις εγκυμοσύνες των εργαζομένων της

H Activision Blizzard παρακολουθεί τις εγκυμοσύνες των εργαζομένων της

H Activision Blizzard παρακολουθεί τις εγκυμοσύνες των εργαζομένων της

Χρησιμοποιεί παράλληλα και άλλα προγράμματα παρακολούθησης υγείας.

Η Αctivision Blizzard φαίνεται να παρακολουθεί τα αναπαραγωγικά συστήματα των εργαζομένων της μέσω της εφαρμογής Ovia, με την οποία και συλλέγει ανώνυμες πληροφορίες για την υγεία τους.

Σύμφωνα με την Washington Post όσοι από τους εργαζόμενους συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα λαμβάνουν μια ειδική έκδοση της εφαρμογής από την Ovia Health για την συλλογή των σχετικών πληροφοριών οι οποίες αποθηκεύονται σε μια εσωτερική ιστοσελίδα εργαζομένων της εταιρίας και αναλύονται από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Η Activision Blizzard επίσης πληρώνει τους εργαζόμενους 1$ την ημέρα σε δωροκάρτες για την συμμετοχή τους.

Η εταιρία επίσης παρέχει περαιτέρω παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων μέσω του Fitbit και άλλων εφαρμογών οι οποίες συλλέγουν στοιχεία σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση, τον ύπνο, την διατροφή, τον αυτισμό και την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο αντιπρόεδρος του ανθρώπινου δυναμικού της Activision Blizzard, Milt Ezzard δήλωσε πως τα προγράμματα παρακολούθησης υγείας είναι δημοφιλή στην εταιρία. Δήλωσε επίσης , μεταξύ άλλων, πως η αρχική αντίδραση των εργαζομένων ήταν πως η εταιρία ξαφνικά έγινε ο Big Brother και τους παρακολουθεί. Αντίδραση η οποία γρήγορα άλλαξε σε αποδοχή της βοήθειας που τα προγράμματα αυτά προσφέρουν στην παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων. Τα προγράμματα αυτά επίσης φαίνεται να μειώνουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της εταιρίας.

Όλα τα παραπάνω ωστόσο έχουν αρχίσει να δημιουργούν ανησυχίες ανάμεσα στους εργαζόμενους περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Η Ovia δήλωσε στο Kotaku πως προσπαθεί να τους καθυσηχάσει δηλώνοντας πως όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι ανώνυμες και ελέγχονται διαρκώς από αρμόδιο τμήμα προκειμένου να μην υπάρξει καμία ταυτοποίησή τους.

Διαβάστε για τις πρόσφατες απολύσεις στην Activision Blizzard και συζητήστε για τα παραπάνω στο σχετικό forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification