Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις EVE Online: Πολιτικός σύμβουλος έγινε ban για διαφθορά

EVE Online: Πολιτικός σύμβουλος έγινε ban για διαφθορά

Thursday, 25 Apr 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://mail.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/af/c5/1f/ben-schoeneman-8-1554749389.jpg
 

EVE Online: Πολιτικός σύμβουλος έγινε ban για διαφθορά

Αποδείχτηκε αθώος και η CCP ζήτησε συγγνώμη. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 8/4/2019] Συνήθως οι πολιτικοί δικάζονται για υποθέσεις διαφθοράς (σ.σ. τις περισσότερες φορές δεν δικάζονται), ωστόσο εδώ έχουμε την πρώτη φορά όπου πολιτικός σύμβουλος αποβάλλεται για διαφθορά μέσα σε video game!

Ο Brian Schoeneman, πολιτικός σύμβουλος για νομικές υποθέσεις, έχει το ψευδώνυμο Brisc Rubal στο EVE Online, παιχνίδι όπου μπορείτε να προδώσετε αντιπάλους ή να δώσετε καταστροφικές μάχες, ενώ υπάρχουν και συμμαχίες παικτών. Στο παιχνίδι, ο Schoeneman ήταν σύμβουλος του Stellar Management (CSM). Ωστόσο, η εταιρεία ανάπτυξης CCP Games τον έκανε ban από το παιχνίδι για διαφθορά!

Ο λόγος είναι ότι κοινοποίησε εμπιστευτηκές πληροφορίες με ένα μέλος της συμμαχίας στην οποία συμμετείχε. Το μέλος αυτό γνωστοποίησε τις πληροφορίες που έλαβε σε μέλος άλλης συμμαχίας, με στόχο να γίνουν παράνομες συναλλαγές εντός του παιχνιδιού.

Στο EVE Online, το CSM είναι μια ομάδα εκλεγμένων παικτών που είναι σύμβουλοι προς την εταιρεία ανάπτυξης CCP Games (σ.σ. ανάλογη δουλειά με αυτή που κάνει ο Brian Schoeneman στην πραγματική του ζωή) και της δίνουν feedback για το παιχνίδι. Ο Schoeneman ξέρει από πολιτικές καμπάνιες κι έτσι τον Μάιο του 2018 κατάφερε να εκλεγεί, αφού πρώτα είχε κάνει μια καλή καμπάνια στο community του παιχνιδιού.

Στην πραγματική ζωή του, ο Αμερικανός είναι πολιτικός σύμβουλος στην Virginia της Αμερικής. Οι πληροφορίες που κοινοποίησε αφορούσαν την ανάπτυξη του παιχνιδιού και ως εκ τούτου η CCP Games τον έκανε ban. Αρχικά αποτελούσε στέλεχος του alliance παικτών The Initiative που αποτελείται από 5.000 παίκτες. Στο Reddit, το ban του έχει πάνω από 500 σχόλια.

[UPDATE: 25/4/19 - Αποδείχτηκε αθώος] Μετά από έρευνα που διεξήγαγε η CCP, αποδείχτηκε ότι η αρχική της απόφαση ήταν λανθασμένη και έληξε τα bans του Schoeneman και των άλλων δύο παικτών που τιμωρήθηκαν μαζί του ως συνεργοί. Η εταιρεία επίσης δημοσίευσε ένα μήνυμα στο οποίο ζητά συγγνώμη, λέγοντας ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση τελικά "δεν παραβιάζει την εμπιστευτικότητα της CCP, τους κανονισμούς εχεμύθειας και κανείς δεν χρησιμοποίησε ευαίσθητες πληροφορίες προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα μέσα στο παιχνίδι."

Διαβάστε για τα καταναγκαστικά έργα που κάνουν οι cheaters του EVE Online στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης για τον παίκτη που έβγαλε 13.000 δολάρια κλέβοντας ένα ολόκληρο guild, καθώς και για το συμβάν όπου designer του EVE Online έλαβε μια σακούλα με ανδρικά μόρια. Συζητήστε για το EVE Online στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification