E3 2018: Sony press conference

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
3
E3 2018: Sony press conference

E3 2018: Sony press conference

Death Stranding, The Last of Us: Part II και Ghost of Tsushima.

[Αρχική δημοσίευση: 11/5/18]  Η Sony θα δώσει έμφαση σε τέσσερα exclusives για το PS4.

Μέσα από ένα PlayStation Blogcast, ο Shawn Layden, πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, δήλωσε πως η φετινή press conference της Sony δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες, αλλά αντιθέτως θα δοθεί έμφαση σε αποκλειστικούς τίτλους, ενώ θα εμβαθύνουν σε τέσσερις εξ αυτών. Πρόκειται για τα Death Stranding, Ghost of Tsushima, The Last of Us: Part II και Spider-Man.

Ανάμεσα σε αυτές τις ανακοινώσεις θα υπάρξουν και παρουσιάσεις για third-party games, ενώ θα δοθεί χρόνος και στους indie developers. Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση ανακοίνωσης κάποιου hardware είπε ξεκάθαρα πως “Δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για hardware στην E3”. Για το πολυαναμενόμενο Death Stranding δήλωσε πως η Sony έχει ετοιμάσει πλήρη αναφορά για ό,τι έχει να κάνει με το νέο video game του Hideo Kojima. Για τα Spider-Man και Ghost of Tsushima υποσχέθηκε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ θα παρουσιαστούν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το sequel του The Last of Us.

[UPDATE: 29/5/18] Ανακοινώθηκαν τα games που θα παρουσιάσει η Sony στην E3 2018.

Πρόκειται για τα εξής:
3 Minutes to Midnight
Anthem
Battlefield 5
Beyond Good and Evil 2
Call of Duty: Black Ops 4
Death Stranding
Defiance 2050
Destiny 2 Fall Update/DLC
Division 2
Ghost of Tsushima
Heavy Fire: Red Shadow
Last Of Us Part II
Spider-Man
Shadow of the Tomb Raider
Strange Brigade
Transference
V-Rally 4
Warhammer Martyr

[UPDATE 2: 4/6/18 - Θα ανακοινωθούν τρία νέα games] Η Sony θα ανακοινώσει τρία νέα games στην E3 2018.

Η ανακοίνωση έγινε στο PlayStation Blog. Παράλληλα, θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία κυκλοφορίας για ένα από τα ήδη γνωστά PS4 exclusives, καθώς επίσης και για ένα νέο παιχνίδι για το PlayStation VR. Το παιχνίδι για το οποίο θα μάθουμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας πιθανότατα θα είναι ένα από τα Days Gone, Dreams, The Last of Us: Part II, Ghost of Tsushima και Death Stranding.

[UPDATE 3: 5/6/18 - Από τα τρία νέα games τα δύο θα αφορούν το PlayStation VR] Η Sony δήλωσε ότι από αύριο Τετάρτη 6/6 μέχρι να ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου της στην E3 2018, θα ανακοινώνει από ένα παιχνίδι κάθε ημέρα.

Όπως θα δείτε παρακάτω, από τα τρία νέα games που θα ανακοινωθούν τα δύο θα αφορούν το PlayStation VR. Επίσης, θα ανακοινωθεί κι ένα τέταρτο παιχνίδι, το οποίο θα είναι λογικά τίτλος που έχει ήδη κυκλοφορήσει και θα υπάρξει port για αυτόν στο PlayStation VR.

Συγκεκριμένα οι ανακοινώσεις που θα γίνουν θα είναι οι εξής:
Τετάρτη 6/6, 18:00: Νέο PS4 game για το PlayStation VR.
Πέμπτη 7/6, 18:00: Ανακοίνωση ημερομηνίας κυκλοφορίας για ήδη γνωστό PS4 exclusive.
Παρασκευή 8/6, 18:00: Ανακοίνωση ενός νέου PS4 game.
Σάββατο 9/6, 18:00: Νέο PS4 game για το PlayStation VR.
Κυριακή 10/6, 18:00: Λεπτομέρειες για ένα ήδη γνωστό PS4 game το οποίο θα βγάλει έκδοση για το PlayStation VR.

Η press conference της Sony θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Twitch, Facebook, YouTube αλλά και την επίσημη σελίδα της Sony, ενώ θα καλυφθεί live από το GameWorld.gr, μιας και θα βρισκόμαστε στο Λος Άντζελες.

[UPDATE 4: 12/6/18 - Live Update] Η συνέντευξη τύπου της Sony ξεκίνησε.

04:00: Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Shawn Layden να ανεβαίνει στο stage. Ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός της φετινής έκθεσης θα είναι διαφορετικός σε σχέση με όσα έχουμε δει. Ξεκινάμε με ένα χαλαρό μουσικό κομμάτι με acoustic κιθάρα.

04:07: Παρουσιάστηκε βίντεο του The Last of Us: Part II, στο οποίο βλέπουμε την Ellie σε μεγαλύτερη ηλικία. Η ποιότητα γραφικών είναι απόλυτα αληθοφανής. Στο τέλος βλέπουμε την Ellie να φιλάει μια φίλη της και σε ένα πλάνο αμέσως μετά να μαχαιρώνει ένα ζόμπι. Στο ίδιο βίντεο, μετά το τρέιλερ βλέπουμε καθαρό gameplay video με δράση, στο οποίο η Ellie με stealth εξοντώνει εχθρούς. Χρησιμοποιεί αρχικά τόξο και μετά melee επιθέσεις.

Προς το τέλος του βίντεο και ενώ κρύβεστε, οι εχθροί σας ανακαλύπτουν. Εκεί ακολουθεί quick-time event (σ.σ. νομίζατε ότι θα τα ξεφορτωνόσασταν έτσι εύκολα;) Το σύστημα μάχης σας δίνει το ελεύθερο να καλυφθείτε ενώ σας πυροβολούν και είτε να παίξετε full action, είτε με stealth. Αν για παράδειγμα ξεφύγετε από τους εχθρούς σας τότε θα μπορείτε να κρυφτείτε ενώ σας κυνηγούν, κάτι που προσδίδει ελευθερία κινήσεων και αγωνία ταυτόχρονα. Το voice acting είναι άκρως προσεγμένο, όπως και ο σχεδιασμός των χαρακτήρων, αν και το περιβάλλον εμφανίζεται άκρως στατικό. Η μουσική είναι ατμοσφαιρική αλλά υποτονική, δίνοντας κυρίως βάση στην αγωνία. Το A.I. δείχνει αρκετά υψηλό και το αίμα στις μάχες ρέει άφθονο. Γενικά το gameplay video μας ικανοποίησε αρκετά.

04:15: Η συνέντευξη τύπου διεκόπη προσωρινά για να γίνει μεταφορά των θεατών σε νέα τοποθεσία. Αναμένουμε την συνέχεια.

04:19: Ήταν προγραμματισμένο να γίνει. 

04:20: Σχόλιο Μάνου: Αυτή την στιγμή ενώ σας μετακινούν βλέπουμε ένα πάνελ με ομιλητές της Sony, κάτι που δεν είναι κι ότι καλύτερο. Προφανώς κατά την μετακίνηση μεταφέρουν και τις κάμερες και προσπαθούν να καλύψουν έτσι τον χρόνο.

04:22: Σχόλιο Μάνου: Παρουσιάστηκε τρέιλερ για τους Back in Black maps του Call of Duty: Black Ops 3, οι οποίοι επανασχεδιάζονται σε remastered εκδόσεις για το PS4. Πρόκειται για τους Jungle, Summit, Slums και Firing Range. Επίσης, το Call of Duty: Black Ops III θα διατεθεί δωρεάν για τους συνδρομητές PS Plus για ένα μήνα, μέχρι και τις 11 Ιουλίου.

04:26: Σχόλιο Μάνου: Παρουσιάστηκε τρέιλερ του Days Gone, ενώ ακολουθούν επιπλέον τρέιλερ για PlayStation VR games.

04:30: Σχόλιο Μάνου: Προβλήθηκε τρέιλερ του Destiny 2 Forsaken DLC που έρχεται στις 4 Σεπτεμβρίου.

04:35: Η συνέντευξη τύπου επιτέλους συνεχίζεται. Ένας μουσικός με παραδοσιακή Ασιατική στολή παίζει φλάουτο καθώς μεταφερθήκαμε μπροστά από μια πανέμορφη τεράστια 3D κυρτή οθόνη. Στη συνέχεια είδαμε gameplay video του Ghost of Tsushima που αναπτύσσεται από την Sucker Punch, θυγατρική της Sony.

Το σύστημα μάχης έχει δυνατότητα μπλοκαρίσματος επιθέσεων και πολύ splatter. Το περιβάλλον είναι καθαρά ασιατικό, όπως και η αισθητική των σπιτιών, τα αγάλματα και οι παραδοσιακές ενδυμασίες των σαμουράι. Θα μπορείτε να σκαρφαλώσετε σε σκεπές και να επιτεθείτε στους εχθρούς σας αιφνιδιάζοντάς τους από ψηλά με bullet time (σ.σ. θα έχουν δηλαδή μικρό περιθώριο αντίδρασης).

Αυτό που εκπλήσσει είναι τα facial expressions των χαρακτήρων, κάτι που είδαμε και στο The Last of Us: Part II. Προς το τέλος του βίντεο ο ήρωας δίνει μάχη (που θυμίζει boss fight) με μια φίλη του. Αφού της χαρίζει την ζωή μαζί ετοιμάζονται να δώσουν μια τελική μάχη με ορδές εχθρών η οποία δεν εμφανίζεται καθώς εκεί το gameplay video διακόπτεται.

 

04:44: Παρουσιάστηκε τρέιλερ του Control, που θα αποτελέσει το νέο παιχνίδι της Remedy Entertainment, με publisher την 505 Games. Αποτελεί Shooter με την ηρωίδα βασίζεται σε skills τηλεκίνισης και mind control. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019.

04:47: Ακολούθησε τρέιλερ του Resident Evil 2 remaster, με μεγάλη δόση splatter. Θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιανουαρίου.


04:49: Ενώ τα φώτα στην αίθουσα έσβησαν εντελώς (με μόνο φωτισμό αυτόν στην τεράστια κυρτή οθόνη), παρακολουθήσαμε ένα τρέιλερ του indie game Trover saves the Universe από τον Justin Roiland.

04:51: Η Sony μας έδειξε βίντεο που είχε ετοιμάσει η Square Enix για το Kingdom Hearts III, το οποίο έχει μεγάλες μορφές όπως οι Ντόναλντ, Γκούφυ, Sora, αλλά και οι Πειρατές της Καραϊβικής. Το gameplay θα έχει και αποστολές με ναυμαχίες σε πειρατικά καράβια, καθώς επίσης και τον θρυλικό Jack Sparrow.

Το Kingdom Hearts 3 θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου 2019, ενώ θα δούμε και πακέτο τρία σε ένα με Kingdom Hearts III, 1,5+II.5 kai II.8. Επίσης θα κυκλοφορήσει κι ένα συλλεκτικό Kingdom Hearts III PS4 Pro Limited Edition.

04:55: Παρουσιάστηκε gameplay trailer για το Death Stranding, ένα από τα highlights της gaming βιομηχανίας,καθώς ετοιμάζεται από την Kojima Productions. Το βίντεο έχει εναλλαγές ανάμεσα σε gameplay σε έναν εγκαταλλελειμένο πλανήτη και cutscenes. Στα του gameplay θα καλείστε να αιωρηθείτε, να σκαρφαλώσετε, να αντιμετωπίσετε κακουχίες με τις πληγές σας και όλα αυτά για να προστατέψετε ζωές, καθώς θυμίζουμε ότι οι πρωταγωνιστές έχουν κληθεί σε προηγούμενα τρέιλερ να προστατέψουν έμβρυα. Σε ένα σημείο του βίντεο εμφανίζεται ένας αόρατος εξωγήινος, από τον οποίο φαίνονται μόνο οι πατημασίες. Ο Kojima χρησιμοποιεί μότο του στυλ "Δώσε μου το χέρι σου στον θάνατο" δημιουργώντας ξανά ερωτηματικά.

Ο ήρωας θα λέγεται Samford Ridges, αν ακούσαμε καλά προς το τέλος του βίντεο. Στη συνέχεια τον βλέπουμε να προστατεύει ένα έμβρυο και να χρησιμοποιεί μια συσκευή ανίχνευσης όντων καθώς περπατάει με stealth (κλασικό χαρακτηριστικό του Kojima). Στη συνέχεια εντοπίζεται από έναν εχθρό ο οποίος και τον εξοντώνει άμεσα, κάτι που είναι δείγμα του πως θα μπορείτε να πεθάνετε ακαριαία μέσα στο παιχνίδι. Στο cast των ηθοποιών, μετά τους Norman Reedus και Mads Mikkelsen, ανακοινώθηκαν οι Lea Seydoux και Lindsay Wagner. Γενικά ο Hideo Kojima δείχνει να έχει μαζί του μια πολύ δυνατή ομάδα. Το Death Stranding θα κυκλοφορήσει για PS4.

05:05: Ανακοινώθηκε το Nioh 2 από την Team Ninja.

05:08: Παρουσιάστηκε gameplay video του νέου Spider-Man, στο οποίο ο Peter Parker προσγειώνεται σε μια φυλακή, με τους κρατούμενους να αποδρούν και καλείτε να τους αντιμετωπίσει. Αμέσως μετά ακολουθεί boss fight. Μέσα στη μάχη παρεμβάλλονται cutscenes με διάφορους γνωστούς εχθρούς. Ο Spider-Man είναι πολύ ευέλικτος, το σύστημα μάχης free flow και γρήγορο (με ότι αυτό συνεπάγεται) και σας δίνεται η δυνατότητα να χτυπήσετε τους εχθρούς σας με πολλαπλά combos.

05:12: Ανακοινώθηκε το Deracine από την FromSoftware, ένα VR Adventure. Θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από την εταιρεία ανάπτυξης του Bloodborne και σίγουρα όχι VR.

05:20: Η παρουσίαση του Spider-Man συνεχίζεται μέσω νέου gameplay video. Το σύστημα μάχης φαίνεται κάπως αυτοματοποιημένο και τυποποιημένο, με το pathfinding ωστόσο να είναι σαφές, αναφέροντας την απόσταση στην οποία θα πρέπει να μεταβείτε σε κάθε αποστολή. Ο Spider-Man θα έχει επίσης μια σειρά από gadgets, ενώ θα μπορεί να πηδήξει από στέγη σε στέγη, να σκαρφαλώσει σε κτίρια με την άνεση μιας αράχνης ή ακόμα και να προσγειωθεί χωρίς falling damage.

Προς το τέλος του βίντεο ο Spider-Man δέχεται πολύ ξύλο από διάφορα bosses.

Σύνοψη
Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η συνέντευξη τύπου της Sony στην E3 2018 και ομολογουμένως περιμέναμε κάτι παραπάνω. Το The Last of Us: Part II και το Death Stranding εντυπωσίασαν, αλλά όσον αφορά το δεύτερο είδαμε gameplay trailer κι όχι κάποιο ουσιαστικό gameplay video. Η Sony διέκοπτε την παρουσίαση στο stage για να συνεχίσει στο δικό της πάνελ, κάτι που δεν θυμάμαι πότε το είχαμε ξαναδεί και στην ουσία "κόβει την ροή" μιας καλής συνέντευξης τύπου. Το Ghost of Tsushima συνεχίζει να αποτελεί μια ευχάριστη προσθήκη για την Sony και δείχνει άρτιο, αν και θα απευθυνθεί σε ένα εξειδικευμένο κοινό που θέλει σαμουράι και Ιαπωνική κουλτούρα γενικότερα.

Όσο για τους υπόλοιπους τίτλους ,το Spider-Man δείχνει να απογοητεύει με το σύστημα μάχης του. Κάτι σαν μέτριο αντίγραφο του Batman ένα πράγμα, χωρίς να μοιάζει να διαθέτει το απαραίτητο βάθος στο gameplay. Για το Kingdom Hearts 3 είδαμε άλλο ένα αξιόλογο gameplay trailer, ενώ η ανακοίνωση του Resident Evil 2 Remaster ήταν αρκετά ευχάριστη. Σχετικά με τα PlayStation VR games, με εξαίρεση το Deracine της FromSoftware, τα υπόλοιπα δείχνουν να κινούνται στη μετριότητα και μέχρι τώρα δεν δικαιολογούν την αγορά ενός VR περιφερειακού.

Σχόλιο Μάνου Γρυπάρη: Έχω πολλά χρόνια να δω σε βίντεο από press conference της Sony 1/10 dislikes. Δεν αντιλαμβάνονται γιατί δεν παρουσιάστηκαν περισσότερα exclusives και κάποιες νέες κυκλοφορίες. Επίσης το πάνελ ήταν ότι πιο άκυρο μπορούσε να υπάρξει. Ο κόσμος θέλει να βλέπει gameplay videos και αφού σε αυτό είναι καλή η Sony ας το συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Η καθαρή παρουσίαση ξέχωρα από το πάνελ δεν ήταν ούτε μία ώρα και διεκόπη πολύ απότομα, όπως συνήθιζε να κάνει η Sony παλιότερα στις Gamescom.

Ποια games δεν είδαμε; Πολλά. Το πολυδιαφημισμένο Dreams της Media Molecule, το Final Fantasy VII Remake και το Left Alive από Square Enix (τι να κάνει άραγε κι αυτή η ψυχή; και τα δύο exclusives) και βέβαια νέους τίτλους. Σίγουρα η Naughty Dog είναι απασχολημένη με το νέο The Last of Us, αλλά για παράδειγμα τι κάνουν εταιρείες ανάπτυξης όπως η Guerilla; Μήπως η Sony ετοιμάζει PS5 exclusives και αποφάσισε να κατέβει στην E3 "στο ρελαντί" και χωρίς κάποια νέα ανακοίνωση; Σε κάθε περίπτωση από όσα είδα σήμερα ξεχωρίζω μακράν Death Stranding και The Last of Us: Part II, αλλά τα υπόλοιπα μου φάνηκαν παγερά αδιάφορα.

Σχόλιο Γιώργου Λόλα: Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολλά περισσότερα από την Sony. Πέρα από τα The Last of Us: Part II (που φάνηκε βελτιωμένο και πιο “σκοτεινό” από το πρώτο) και το Ghost of Tsushima, η υπόλοιπη press conference κινήθηκε σε χλιαρά επίπεδα. Γενικότερα είδαμε games που ξέραμε ήδη ότι θα παρουσιαστούν και η μόνη έκπληξη ήταν το Resident Evil 2 remake, το οποίο βέβαια θα είναι multiplatform.

Το βίντεο του Death Stranding μου προξένησε ακόμα περισσότερα ερωτήματα και αν και είδαμε λίγα πλάνα από gameplay, ακόμα πιστεύω ότι το πόνημα του Kojima είτε θα είναι μια πατάτα, είτε ένα αριστούργημα. Αν και τείνω προς την πρώτη μου σκέψη. Το μοναδικό game που μου τράβηξε την προσοχή (πέρα από το Resident Evil 2), ήταν το Control, το οποίο θα κυκλοφορήσει για PC, PS4 και Xbox One. Από ότι φαίνεται, η Remedy πατάει πάνω στη συνταγή του Quantum Break και την βελτιώνει, με εντυπωσιακά εφέ στις μάχες και περισσότερο νόημα στα παιχνίδια που παίζει ο χρόνος.

Παρακολουθώντας την συνέντευξη τύπου της Sony, ένιωσα αγχωμένος καθώς φαίνεται πως δεν είχαν σχεδιάσει σωστά την ροή της παρουσίασής τους. Θα μπορούσαν άνετα να επιλέξουν φέτος να παρουσιάσουν τα games τους με την μορφή ενός Direct, όπως κάνει η Nintendo τα τελευταία χρόνια. Αυτή την αίσθηση είχα, αφού βλέπαμε το ένα game μετά το άλλο, με τις αντιδράσεις του κόσμου να κρίνονται χλιαρές, με εξαίρεση την αποκάλυψη του Resident Evil 2 remake όπου είχαμε γερό χειροκρότημα και ιαχές. Είχα την αίσθηση ότι η Sony σχεδίασε την press conference της μέσα στις τελευταίες δύο ημέρες ή σαν να μην την ένοιαζε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή παρουσίαση. Εν τω μεταξύ, μετά το The Last of Us: Part II, είχαμε μια διακοπή 20 ολόκληρων λεπτών ώστε οι θεατές να μεταβούν από την εκκλησία που είχαν στήσει, στο κεντρικό θέατρο της press conference. Αμήχανη στιγμή που έδειξε ξεκάθαρα την λάθος προσέγγιση της Sony για φέτος και τον λάθος σχεδιασμό της.

Διαβάστε επίσης για την παρουσία της Sony στην E3 2017 και συζητήστε για την φετινή έκθεση στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 apovag (Level 14) 10/06/2018 05:03
Μετα απο τοσα επικα exclusives ειμαι ετοιμος για Death Stranding και TLOU 2.
#2 +2 Jaded (Level 14) 11/06/2018 03:04
Για να δούμε τι θα δείξει η Sony. Days Gone και The last of us 2 για μενα αν και ελπίζω να μην έχουν αρκετές ομοιότητες ή έστω να μην βγουν κοντά χρονικά. Α εννοείται και Death Stranding και μακάρι να δείξουν gameplay που τόσο περιμένω.
#3 +1 geololj (Level 28) 12/06/2018 03:44
Η Microsoft είχε μια πολύ γερή παρουσία φέτος και η press conference της ήταν από τις καλύτερες γενικότερα των τελευταίων ετών. Νομίζω ότι και η Sony θα δείξει τα πιο δυνατά χαρτιά της. Περιμένω να δω τι είναι επιτέλους αυτό το Death Stranding και αν θα έχουμε ανακοίνωση-έκπλ ηξη ενός Horizon Zero Dawn sequel.
#4 +1 ThanP (Level 11) 12/06/2018 05:23
Death Stranding, Ghost of Tsushima και The last of us part 2 ξεχώρισαν μέχρι τώρα.Τo Spider-man μου φάνηκε συνηθισμένο.
#5 +2 apovag (Level 14) 12/06/2018 06:03
Κόπηκε απότομα;Αυτό ήταν;ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ; Δεν έχουν τίποτα άλλο να ανακοινώσουν;
Πάντως The last of us 2 έπος.Το Days Gone ηθελα να δω περισσότερο.
#6 +1 Genji (Level 12) 12/06/2018 11:58
Καλά games έδειξε η Sony φέτος και να μην ξεχνάμε ότι ειναι πραγματικά exclusives αν και για το Death Stranding υπήρχε φήμη καιρό πριν και για PC.
Kingdom Hearts 3,Death Stranding,Ghost of Tsushima και The Last of us 2 σίγουρες αγορές.
#7 +1 kirgas (Level 9) 12/06/2018 12:30
Καλά το Death Stranding είναι ακόμα υπό ανάπτυξη αλλά το last of us II πότε περιμένει να μας πει την ημερομηνία κυκλοφορίας;
#8 DimutriKs (Level 16) 12/06/2018 16:23
The Lasto of Us: Part II
Για το λεσβιακό δεν έχω να πω κάτι. Μας είχε έτσι και αλλιώς προετοιμάσει με το dlc στο πρώτο game η naughty. To gameplay μου φάνηκε αρκετά βελτιωμένο. Και στο stealth και στο combat. Περιμένω να δω και με ζόμπι. Ειδικά αν θα έχουμε και τις πιο εξελιγμένες μορφές. Στα αρνητικά ότι δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ghost of Tsushima:
Δεν είμαι φαν ούτε των Σαμουράϊ, ούτε τις ιαπωνικής κουλτούρας, όμως δεν θα πω πότε όχι σε ένα καλό sword fighting game. Και το σύστημα μάχης μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Περιμένω περισσότερα για αυτό. Ούτε εδώ ημερομηνία κυκλοφορίας.

Death Starding:
Είδαμε περισσότερα αλλά και πάλι ούτε ουσιαστικό gameplay είχαμε, ούτε ημερομηνία κυκλοφορίας. Αναμένουμε λοιπών για ακόμα μια χρόνια...

Spider-Man:
Ο συγκεκριμένος ήρωας δεν έχει ούτε έναν αξιόλογο τίτλο. Ήλπιζα να ήταν ο φετινός όμως με όσα είδα αν και φάνηκε διασκεδαστικό δεν φάνηκε σπέσιαλ. Ratchet & Clank με ιστούς μου θύμισε. Πάντως φαίνεται το καλύτερο video game για τον spider-man οπότε σε μια λογική τιμή θα το τσιμπήσω, εκτός αν τα θαλασσώσουν.

Resident Evil 2 Remaster:
Δεν είμαι κατά των remaster άλλα των hd textures να λέγεται remastered. Αν τα remastered είναι όπως του Crash Bandicoot και του Ratchet & Clank τότε εννοείται πως θέλουμε περισσότερα. Τέτοιο remaster φάνηκε και το re2 και όχι η προχειροδουλεία του re4 η των προηγούμενων remasters της capcom.

Για τα υπόλοιπα games δεν μου τράβηξε κάποιο το ενδιαφέρον. Η παρουσίαση της sony αν και μας έδειξε gameplay από τίτλους ήταν σε γενικές γραμμές μέτρια. Δεν έδειξε τίποτα καινούργιο και δεν ανακοίνωσε καν ημερομηνία κυκλοφορίας για τα βαριά χαρτιά της. Είναι ολοφάνερο πως πάει στον αυτόματο λόγο της πρωτοκαθεδρία σε αυτή την γενιά κονσολών και προσπαθεί να δώσει μια τελευταία ώθηση στο vr μπας και το σώσει. Το launch του ps5 θα συνοδευτεί από δυνατά ονόματα όπως horizon 2, god of war part II (???) και πάει λέγοντας.
#9 Chris Redfield (Level 11) 21/06/2018 19:16
Πολύ ξενέρωτη παρουσίαση της Sony.Το Death Stranding μου μοιάζει απλώς καλό αλλά ακόμα δεν το έχουμε δει στο 100%.Το The Last of us 2 θα είναι μπόμπα.Οσο για τα αλλα Spiderman και Ghost of Tsushima με τίποτα.Καλα ειναι και τα 2 exclusives οταν αλλοι θα τα ζηλευαν απλα η Sony ηταν λες και βαριοταν να κανει παρουσιαση.Επισ ης απο το VR δεν ειδαμε τιποτα συμφωνω.Περιμεν αμε να δουμε live vr gameplay με παιχνιδαρες.Εχε ι πεθανει και σε λιγο θα το κηδεψουμε οπως πανε και ουτε στα 100 ευρω δεν θα το αγοραζει ο κοσμος.Καλη τεχνολογια αλλα χωρις ενδιαφερον-υποσ τηριξη που πανε πακετο.
Notification