Ειδήσεις Events Microsoft Summit 2018

Microsoft Summit 2018

Monday, 04 Jun 2018  | in Events | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας  
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
https://mail.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f1/97/db/microsoft-summit-2018-28-1526468027.jpg
 

Microsoft Summit 2018

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο. Πάνω από 1.500 στελέχη και εκπρόσωποι έδωσαν το παρόν. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/5/18] Η Microsoft Hellas διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το συνέδριο Microsoft Summit, το οποίο φέτος θα έχει τον τίτλο “Empower3: Countries, Organizations, People” και θα έχει ως αντικείμενο της νέες τεχνολογικές εξελίξεις, με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. Κύριο ζήτημα θα είναι η ενδυνάμωση χωρών, οργανώσεων και ανθρώπων.

Στο συνέδριο θα αναλυθούν και θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things), οι κβαντικοί υπολογιστές και τα blockchain. Στελέχη του επιχειρηματικού και του τεχνολογικού κλάδου και επιστήμονες θα δώσουν το παρόν, ενώ στο συνέδριο θα βρεθούν κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που θα εκθέσουν στους επισκέπτες τις λύσεις και τεχνολογίες που προσφέρουν.

microsoft summit 2018 1

Λίγες ημέρες πριν το 3ο Microsoft Summit, η διοικητική ομάδα της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας παρουσίασε στο πλαίσιο της συνάντησης με εκπροσώπους των MME, τους στόχους και τη δομή του συνεδρίου και μίλησε για το παγκόσμιο όραμα της εταιρείας, ανοίγοντας την συζήτηση σχετικά με το μέλλον και την ψηφιακή εποχή. Η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Hellas, σημείωσε στην ομιλία της τα τρία μεγάλα στοιχήματα που έχει θέσει η εταιρεία για την επόμενη χρονιά, με πρώτο την εισαγωγή της έννοιας της τεχνητής νοημοσύνης (A.I.) στη χώρα μας με κύριο άξονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την χρήση του cloud.

microsoft summit 2018 2

Το δεύτερο στοίχημα είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητας μέσα από τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της ασφαλείας, ενώ αναφέρθηκε στη στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Ο κύριος Βαγγέλης Μόρφης, διευθυντής Marketing & Operations της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, ανέφερε ότι το συνέδριο έχει στόχο να εμπνεύσει, να παρουσιάσει την μεγάλη εικόνα και να αναδείξει το πώς η δύναμη της τεχνολογίας υποστηρίζει χώρες, οργανισμούς και πολίτες να εκπληρώσουν το δυναμικό τους.

Ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου συναντάμε τους James Whittaker (αρχιτέκτονας της πλατφόρμας Bing), Dr. Dimitri Amiras (ελληνικής καταγωγής ακτινολόγος και ραδιολόγος, ηγήθηκε της ομάδας ερευνητών που πραγματοποίησε την πρώτη επανορθωτική χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια του HoloLens) και ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καταξιωμένος Έλληνας επιστήμονας και καθηγητής του πανεπιστημίου M.I.T. που στα 27 του έλυσε τον επί 60 χρόνων άλυτο γρίφο του Nash.

microsoft summit 2018 3

Το 3ο Microsoft Summit θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στην Αίθουσα “Σταύρος Νιάρχος”, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

[UPDATE: 4/6/18 - Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το συνέδριο] Με περισσότερους από 1.500 εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου, στελέχη Πληροφορικής, πελάτες και συνεργάτες και σε απόλυτα εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε – πιο δυναμικό από ποτέ - το 3ο Microsoft Summit. Το παγκόσμιας κλάσης συνέδριο της Microsoft Hellas, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο εμβληματικό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων από τον κλάδο της Πληροφορικής και όχι μόνο.

Στην ετήσια γιορτή της τεχνολογίας, τη συζήτηση σχεδόν μονοπώλησε η τεχνητή νοημοσύνη, ενώ με τη συμμετοχή των διεθνούς φήμης ομιλητών, μεταξύ των οποίων, ο καταξιωμένος Έλληνας επιστήμονας και Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο πρώην Πρόεδρος της Εσθονίας, Toomas Hendrik Ilves, o Visionary της Microsoft, James Whittaker και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής ακτινολογίας, MD Dimitri Amiras, το συνέδριο άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον μεταφέροντας τη διεθνή συζήτηση για την τεχνολογία στην Ελλάδα του σήμερα.

Η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες τόνισε τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και αναφέρθηκε στο κύριο θέμα της παγκόσμιας συζήτησης, που δεν είναι άλλο από την τεχνητή νοημοσύνη. «Το ερώτημα που τίθεται πλέον» ανέφερε «δεν είναι τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά τί πρέπει να κάνει». Στη συνέχεια, η κα. Αντωνάκου, αναφερόμενη στην ελληνική πραγματικότητα, μίλησε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία ώστε να ακολουθήσουμε σαν χώρα εγκαίρως το τρένο των εξελίξεων.

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της Microsoft για τη μακροχρόνια εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, ενώ τους κάλεσε  να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες της Microsoft προκειμένου να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις τεχνολογίες εκείνες που θα οδηγήσουν τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τη χώρα στο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, η κα. Αντωνάκου αναφέρθηκε στην αξιοπιστία και την ασφάλεια ως τις βασικές αρχές και δεσμεύσεις της εταιρείας, ενώ υπογράμμισε ότι «το μέλλον είτε το σχεδιάζεις είτε το υφίστασαι. Στο μέλλον πρωταγωνιστής πρέπει να είναι ο άνθρωπος και εμείς σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε λευκό χαρτί. Σκεφτείτε τι μπορούμε να καταφέρουμε αν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας». Τέλος, σημείωσε ότι «οι δυνατότητες είναι ατελείωτες αλλά και η ευθύνη μεγάλη», προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο κάθε παρευρισκόμενο να σκεφτεί τη δική του επόμενη απόφαση.

Ο καταξιωμένος Έλληνας επιστήμονας και Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ.,   Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, σε μια εμπνευστική ομιλία παραδέχτηκε ότι ο ίδιος σήμερα «αντιλαμβάνεται όλο τον κόσμο μέσα από αλγόριθμους», υπογραμμίζοντας ότι «οι αλγόριθμοι είναι ο πιο γόνιμος τρόπος για να προσεγγίζεις τον κόσμο γύρω σου». Ο Καθηγητής αναφέρθηκε ακόμη και στις προκλήσεις που ο ίδιος εντοπίζει στη νέα εποχή τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι «πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Σίγουρα η τεχνολογία έχει κάνει σημαντικά βήματα αναγνώρισης ήχου και εικόνας αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουμε.

Από την άλλη αν φοβόμαστε τις μηχανές, τότε ο διάλογος δε θα είναι γόνιμος». Τέλος, ο κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στον ρόλο της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι μέρος του παγκόσμιου γίγνεσθαι, πρέπει όμως να σκεφτόμαστε τοπικά, εκμεταλλευόμενοι τα καλά που έχει η χώρα μας. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσλειτουργίες και να προτείνουμε ψηφιακές λύσεις προς το κοινωνικό όφελος». «Πρέπει να αυξηθεί ο τεχνολογικός αλφαβητισμός. Όλοι πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι στο μέλλον που έρχεται» σημείωσε κλείνοντας.

Στον μεγαλύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό σε επίπεδο χώρας, αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Εσθονίας, Toomas Hendrik Ilves. Ο κ. Ilves παρουσίασε το πώς μια μικρή χώρα, όπως η Εσθονία, κατάφερε να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού και να αποτελέσει παγκόσμιο παράδειγμα και αναφέρθηκε στις βασικές προϋποθέσεις για τη μετάβαση μιας χώρας στο ψηφιακό κόσμο: πολιτική βούληση, ανάπτυξη νομοθετικού πλαισίου και εκπαίδευση, ενώ σημείωσε ότι «η ψηφιακή ταυτότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια ψηφιακή κοινωνία και για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος». Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Ilves, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό Q&A session, όπου η Σία Κοσιώνη, δημοσιογράφος και συντονίστρια του συνεδρίου, ρώτησε τον πρώην Πρόεδρο της Εσθονίας όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε.

Στο ίδιο κλίμα ενθουσιασμού, ο Microsoft Distinguished Engineer & Visionary, αρχιτέκτονας της διαδικτυακής πλατφόρμας Bing και συγγραφέας, James Whittaker έδωσε τη δική του ομιλία και μετέτρεψε την αίθουσα σε μία «ζωντανή πλατφόρμα» αναδεικνύοντας τη δύναμη της τεχνολογίας μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας. Ο κ. Whittaker μαγνήτισε τα βλέμματα ήδη από τον πρόλογό του αναφέροντας ότι «η σημερινή γενιά είναι η πρώτη που κατάφερε να αναπτύξει μηχανές πιο έξυπνες από εμάς τους ίδιους».

Ο ομιλητής, ο οποίος κατέφθασε στην Αθήνα κατευθείαν από τα κεντρικά της Microsoft στο Seattle, αναφέρθηκε στην εποχή που ζούμε και στις προκλήσεις του μέλλοντος σημειώνοντας ότι «σήμερα ζούμε στην εποχή με τις πιο ραγδαίες αλλαγές. Όταν κοιτάμε το μέλλον χρειάζεται να καταλαβαίνουμε ότι όλοι θα κληθούμε να κάνουμε τις δουλειές μας διαφορετικά. Τα δεδομένα είναι το κλειδί της νέας εποχής και κρύβουν τις απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα. Κάθε διάσταση της ζωής μας που θα σχετίζεται με δεδομένα θα γίνεται αυτομάτως πιο έξυπνο».

Με σκοπό να ενημερώσει, ο επόμενος ομιλητής, ο MD Dimitri Amiras, ο ελληνικής καταγωγής ακτινολόγος και Consultant Musculoskeletal Radiologist στο Imperial College Healthcare NHS Trust, άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον με την ομιλία του. Ο ιατρός που ηγήθηκε της ομάδας Βρετανών ερευνητών, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη επανορθωτική χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια συσκευής μεικτής πραγματικότητας, HoloLens της Microsoft, εντυπωσίασε με το όραμά του και τις δυνατότητες που έχει η τεχνολογία και για τον κλάδο της ιατρικής και μοιράστηκε πλάνα από βίντεο HoloLens έτσι ώστε οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο να καταλάβουν το ρόλο της τεχνολογίας στην ιατρική. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Amiras ανάφερε ότι «η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα γύρω μας. Έτσι ακριβώς αλλάζει και τον τομέα της υγείας».

Κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που κάνουν πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό, συνεργάτες και πελάτες της Microsoft, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στους επισκέπτες τις λύσεις και τεχνολογίες που προσφέρουν. Ως platinum sponsors, το συνέδριο υποστήριξαν οι εταιρείες DELL και Logicom και ως gold sponsors, η Alpha Bank, Cosmote, Dynamic Integrated Solution, Infoquest Technologies, KPMG, Office Line και Vodafone. Ως silver sponsors ήταν οι εταιρείες Accounting Solutions, Byte, Check Point, LeasePlan, Real Consulting, Sieben, Space, Interworks.Cloud και Oktabit.  Τέλος, χορηγοί επικοινωνίας ήταν o ΣΚΑΪ, η ιστοσελίδα Biztech.gr και τα κλαδικά έντυπα Channel Partner και NetFax.

Βραβεία Συνεργατών
Λίγο πριν το κλείσιμο του συνεδρίου, η Microsoft Hellas βράβευσε τους πέντε συνεργάτες, που φέτος ξεχώρισαν. Συγκεκριμένα, η εταιρία Pollfish βραβεύτηκε στην κατηγορία Data & Artificial Intelligence: The art of possible, ως η εταιρία που πρωτοπόρησε, δημιουργώντας λύσεις DATA & AI, με την βοήθεια του Microsoft Cloud. Το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Ζαούδης, Founder & CTO. Με το βραβείο Embracing the Microsoft Modern Workplace, βραβεύτηκε η εταιρία, Kinetix IT Solutions από τη Μάλτα, που προώθησε το σύγχρονο χώρο εργασίας, συνδυάζοντας έξυπνες συσκευές, μοντέρνες εφαρμογές και Cloud υπηρεσίες της Microsoft.

Το βραβείο παρέλαβε ο Curt Gauci, Managing Director. Με το βραβείο Unique Customer experiences with Microsoft Modern Business Applications, βραβεύτηκε η εταιρία DOT.CY, η οποία φέτος ανέπτυξε και προώθησε υψηλής ποιότητας Microsoft λύσεις, συμβάλλοντας στην ταχεία αναδιαμόρφωση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πελατών της. Εκ μέρους της εταιρίας, το βραβείο παρέλαβε o Νίκος Παπαϊωάννου, Managing Director. Επίσης, ο Γιώργος Ντόντος, Partner & COO της InTTrust S.A., παρέλαβε το βραβείο Empower Business with Microsoft Cloud, ως η εταιρία – συνεργάτης που ξεχώρισε, δημιουργώντας και προωθώντας τις πλέον καινοτόμες Cloud λύσεις, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό άλλων επιχειρήσεων.

 

Διαβάστε επίσης για την συνέντευξη Τύπου της Microsoft στην E3 2018 και συζητήστε για την εταιρεία στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification