Yahoo: Hacking σε 3 δισεκατομμύρια emails

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Yahoo: Hacking σε 3 δισεκατομμύρια emails

Yahoo: Hacking σε 3 δισεκατομμύρια emails

Αλλάξτε τους κωδικούς σας. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση 23/9/16] Το Yahoo ανακοίνωσε ότι στα τέλη του 2014 έπεσε θύμα των hackers σε...500 εκατομμύρια accounts.

Με τόσο μεγάλη ποσότητα χρηστών, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Yahoo αντελήφθη το γεγονός με δύο χρόνια καθυστέρηση. Όπως και να 'χει, αν δεν έχετε αλλάξει τον κωδικό σας από την 1/1/2015 μέχρι και σήμερα τότε καλά θα κάνετε να τον αλλάξετε, πόσο μάλλον αν δεν έχετε εισάγει διπλή επαλήθευση μέσω κινητού.

Τα στοιχεία που έχουν οι hackers στα χέρια τους μπορεί να περιλαμβάνουν ονόματα, emails, τηλεφωνικούς αριθμούς, ημερομηνία γέννησης και βέβαια κωδικούς. Το Yahoo ανακάλυψε τι είχε συμβεί στα πλαίσια έρευνας η οποία συνεχίζει να διεξάγεται. Οι hackers πάντως δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυό τους, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με την αντίστοιχη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αμερικής για τον εντοπισμό τους.

Προς το παρόν το Yahoo εξετάζει τρόπους αποκλεισμού των hackers στο μέλλον, ενώ θα εφαρμόσει έναν νέο τρόπο ερωτήσεων ασφαλείας. Παράλληλα, μας προειδοποιεί να μην ανοίγουμε emails από ύποπτους λογαριασμούς. Τέλος, μας παροτρύνει να χρησιμοποιούμε το Key authentication tool.

[UPDATE: 18/12/16 - Ένα δισεκατομμύριο emails παραβιάστηκαν] Το Yahoo ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι το 2013 ένα δισεκατομμύριο emails παραβιάστηκαν.

Μετά την αποδοχή της εταιρείας τον φετινό Σεπτέμβριο για παραβίαση των συστημάτων της το 2014, τώρα έρχεται άλλη μία παραδοχή, αυτή την φορά για παλαιότερη επίθεση. Το ένα δισεκατομμύριο λογαριασμοί που παραβιάστηκαν περιλαμβάνουν πληροφορίες χρηστών όπως ονόματα, τηλεφωνικούς αριθμούς, ημερομηνίες γενεθλίων, ακόμα και κρυπτογραφημένους κωδικούς και απαντήσεις σε ερωτήσεις ασφαλείας κωδικών. Οι hackers έκλεψαν επίσης τον ιδιόκτητο source code της Yahoo.

Το Yahoo προτείνει για άλλη μια φορά να αλλάξετε τον κωδικό σας αν δεν το κάνατε ήδη από τότε μέχρι σήμερα. Η ανακάλυψη της παραβίασης προέκυψε από έλεγχο του κράτους και δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των emails που παραβιάστηκαν. Πρόκειται πάντως για την μεγαλύτερη παραβίαση λογαριασμών που έχουμε δει. Ένα από τα email accounts μου μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όντως είχε παραβιαστεί.

To Yahoo καταλήγει προτείνοντας σε όλους την χρήση κινητών τηλεφώνων για επαλήθευση στο λογαριασμό τους. Η χρήση κινητού ή δεύτερου email γίνεται μέσω του Yahoo Account key.

[UPDATE 2: 4/10/17 - Hacking σε 3 δισεκατομμύρια emails] Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση για παραβίαση σε ένα δισεκατομμύριο emails το Yahoo ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη απ' ότι περίμενε.

Συγκεκριμένα, υπήρξε παραβίαση σε 3 δισεκατομμύρια emails. Όλα αυτά συνέβησαν τον Αύγουστο του 2013, όταν hackers εισέβαλαν σε λογαριασμούς του Yahoo. Το περιστατικό για 1 δις λογαριασμούς μαθεύτηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο και τώρα χρειάστηκε...ένας χρόνος για να μάθουμε ότι τελικά τα emails που παραβιάστηκαν ήταν 3 δις! Αναρωτιόμαστε πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η βάση του Yahoo. 3 δις χρήστες είναι περισσότεροι απ' ότι σε Facebook, Instagram και Twitter μαζί. Παίζει να έχουν παραβιαστεί όλα τα emails του και να μην το ξέρουμε!

Η παραβίαση έγινε κατά την διάρκεια εξαγοράς του Yahoo από την Verizon. Η Verizon θα πλήρωνε 4,83 δις για την εξαγορά, τιμή η οποία μειώθηκε κατά 350 εκατομμύρια δολάρια μετά την παραβίαση. Ελπίζουμε οι hackers να εργάστηκαν...ανεξάρτητα και όχι υπό την καθοδήγηση της Verizon.

Δείτε την γκάφα του Yahoo με την φωτογραφία του Destiny. Συζητήστε για το Yahoo στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Macklis (Level 5) 23/09/2016 11:48
Tελεια αυτο μας ελειπε!!!
#2 Blood Prince (Level 30) 23/09/2016 12:52
Σε μένα έτσι και αλλιώς εδώ και καιρό έχει γεμίσει με spam μηνύματα,σε σημείο που να σκέφτομαι να το διαγράψω τελείως κάποια στιγμή και να χρησιμοποιώ τον λογαριασμό μου στο gmail ή να δημιουργήσω νέο email στο yahoo..αλλά επειδή το email στο yahoo το έχω δώσει παντού ως μέσω επικοινωνίας γι'αυτό δεν το έχω διαγράψει ακόμα και το χρησιμοποιώ απο την πρώτη μέρα που άρχισα να χρησιμοποιώ τακτικά το internet.Πρέπει να ήταν το 2006 που ήμουν 20 χρονών,προπτυχι ακός φοιτητής τότε και είχα εγκαταστήσει adsl σύνδεση στην Λάρισα όπου έμενα λόγω σπουδών.
#3 ashbringer (Level 25) 24/09/2016 08:47
Πόσες φορές να το πούμε και να το ξαναπούμε; Αν μια εταιρεία δεν είναι ικανή να ασφαλίσει σωστά τους λογαριασμούς των χρηστών σε συνδιασμό με τους χρήστες που έχουν πιθανότατα ευαίσθητες πληροφορίες μέσα σε αυτούς τότε το αποτέλεσμα είναι το χακάρισμα και η κλοπή δεδομένων με απώλειες και για τους δύο.
#4 CutieKiller (Level 10) 25/09/2016 17:38
Ευτυχως δεν εχω yahoo mail :P
#5 drakul (Level 16) 25/09/2016 20:11
GMAIL παντα και για παντα.
#6 +1 TheReaper (Level 23) 20/12/2016 22:56
"Tο ένα δισεκατομμύριο λογαριασμοί που παραβιάστηκαν περιλαμβάνουν πληροφορίες χρηστών όπως ονόματα, τηλεφωνικούς αριθμούς, ημερομηνίες γενεθλίων, ακόμα και κρυπτογραφημένο υς κωδικούς και απαντήσεις σε ερωτήσεις ασφαλείας κωδικών."

"To Yahoo καταλήγει προτείνοντας σε όλους την χρήση κινητών τηλεφώνων για επαλήθευση στο λογαριασμό τους. Η χρήση κινητού ή δεύτερου email γίνεται μέσω του Yahoo Account key."

Βγάλε άκρη... Από τη μια κλάπηκαν προσωπικά στοιχειά όπως τηλεφωνικά νούμερα. Από την άλλη, ασφαλείστε τον λογαριασμό σας δίνοντάς μας τον αριθμό του τηλεφώνου σας.... Διάνοιες κυκλοφορούν εκεί στη Yahoo!
#7 Shikabane_Hime7 (Level 29) 05/10/2017 17:36
Ωραία εταιρία!
Notification