Η Αμερική έκανε μήνυση στην Apple για μονοπώλιο

Hot
Κωνσταντίνος Λάζος

Κωνσταντίνος Λάζος  

Now Playing: Real life (First-Pesron Shooter όσο υπάρχουν Τούρκοι και woke, μετά θα γίνει Action-Adventure)
 
0.0 ()
1
Η Αμερική έκανε μήνυση στην Apple για μονοπώλιο

Η Αμερική έκανε μήνυση στην Apple για μονοπώλιο

Ενώ η διαμάχη της Apple με την Epic Games συνεχίζεται.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι μήνυσε την Apple για μονοπώλιο στην αγορά των smartphones. Η μήνυση έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, άλλους 15 γενικούς εισαγγελείς της πολιτείας και της περιφέρειας και την Washington, στο Περιφερειακό Δικαστήριο του New Jersey. Στην μήνυση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι η Apple εμπλέκεται σε μια «αντιανταγωνιστική πορεία συμπεριφοράς», χρησιμοποιώντας τακτικές όπως το να δυσκολεύει τους καταναλωτές να μεταβούν σε άλλες πλατφόρμες smartphone, διατηρώντας ένα κλειστό σύστημα που δεν είναι συμβατό με εφαρμογές και περιφερειακά από άλλες εταιρείες και τον αποκλεισμό third-party ψηφιακών πορτοφολιών. Το πιο σχετικό με τα video games, ίσως, είναι ο ισχυρισμός ότι η Apple έχει μπλοκάρει το development των cloud-streaming game apps.

Η μήνυση (που ανέβηκε στο site του Υπουργείου Δικαιοσύνης) επιδιώκει να αποτρέψει την Apple από αντιανταγωνιστικές πρακτικές, όπως ο «έλεγχος για εφαρμογές που επιτρέπουν cross-platform τεχνολογίες», «χρήση ιδιωτικών API για υπονόμευση cross-platform τεχνολογιών» και χρήση συμβολαίων με "developers, κατασκευαστές αξεσουάρ, καταναλωτές ή άλλους για να αποκτήσουν, διατηρήσουν, επεκτείνουν ή εδραιώσουν ένα μονοπώλιο». Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε από το DOJ, όπου κατηγόρησε την Apple για «παράνομη συμπεριφορά αποκλεισμού» για να διατηρήσει το μονοπώλιό της, δήλωσε: «Υποστηρίζουμε ότι η Apple έχει εδραιώσει τη μονοπωλιακή της εξουσία όχι βελτιώνοντας τα δικά της προϊόντα, αλλά κάνοντας άλλα προϊόντα χειρότερα. Εάν αφεθεί χωρίς αμφισβήτηση, η Apple θα συνεχίσει απλώς να ενισχύει το μονοπώλιο των smartphone»

Σε μια δήλωση που εστάλη στο BBC, η Apple αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και δήλωσε: «Αυτή η μήνυση απειλεί αυτό που είμαστε και τις αρχές που ξεχωρίζουν τα προϊόντα της Apple σε έντονα ανταγωνιστικές αγορές. Πιστεύουμε ότι αυτή η μήνυση είναι εσφαλμένη για τα γεγονότα και το νόμο και θα υπερασπιστούμε σθεναρά εναντίον της».

Πηγές του BBC ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει παρόμοια έρευνα για την Apple, τη Meta και την Google. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επικρίνει την Apple για μονοπωλιακή συμπεριφορά. Το 2020, μια αναφορά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε λόγο για περικοπή κατά 30% της Apple στο App Store. Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει επίσης έρευνες στην Apple για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα. Στη διαμάχη μεταξύ της Epic Games και της Apple ανέβηκαν οι εντάσεις στις αρχές του μήνα, όταν η Apple έκανε ban τον λογαριασμό της Epic Games και την χαρακτήρισε ως «επαληθεύσιμα αναξιόπιστη». Αφού η ΕΕ ανακοίνωσε ότι παρενέβη για να διερευνήσει την κίνηση, η Apple αντέστρεψε γρήγορα το ban.

Διαβάστε για τo iPhone 15 Pro της Apple και συζητήστε για τις μηνύσεις εναντίον της Apple στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification