Robbie Swifthand preview

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
5
Robbie Swifthand preview

Robbie Swifthand preview

Παγιδευμένος κλέφτης.

Η PixelReign είναι μια ελληνική ομάδα ανάπτυξης (παλιότερα γνωστή ως Pixelators με πρωτιές σε τρία Game Jam), στελέχη της οποιας απαρτίζουν την Pinatta Games (παλιότερα γνωστή ως Toka Loka Games), θυγατρική εταιρεία της InternetQ, που μας έχει χαρίσει το Goo Saga.

Στην περίπτωση της PixelReign αντιλαμβάνεστε ότι οι developers έχουν το ελεύθερο να δημιουργήσουν όποιο video game επιθυμούν, πέρα από την βασική δουλειά τους. Το Robbie Swifthand είναι ένα project που είχε ως Lead Game Designer και Lead Developer Νίκος Larin στο...συρτάρι του (μαζί με το DarkVerse) και που πλέον αναπτύσσεται πιο εντατικά και ετοιμάζεται να μπει στο Steam Early Access τον Δεκέμβριο. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να παίξουμε το demo από το Gamejolt και να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι τον Robbie τον...ελαφροχέρη.

Ο κλέφτης που θα σώσει τον κόσμο
Στο Robbie Swifthand, ο ήρωας τηλεμεταφέρεται με έναν μυστηριώδη τρόπο μέσα σε έναν αρχαίο ναό όπου ένα πνεύμα τον καλεί να σώσει τον κόσμο. Ένα κακό πνεύμα ετοιμάζεται να έρθει στην επιφάνεια και ο Robbie θα πρέπει να το βάλει στη θέση του χρησιμοποιώντας το Orb of Mysteries. Υπάρχουν τρία κομμάτια του Orb of Mysteries που έχουν διασκορπιστεί στον κόσμο του παιχνιδιού και που θα πρέπει να συνθέσετε. Όταν θα τα ενώσετε τότε θα καταφέρετε να βάλετε το κακό πνεύμα μια και καλή στη θέση του.

Στόχος του Robbie είναι οι θησαυροί, επομένως η αποστολή σας με ένα σμπάρο φέρνει δύο τριγώνια. Απ' τη μία θα σώσετε τον κόσμο κι απ' την άλλη θα συλλέξετε διάφορα νομίσματα, τα οποία ως κλέφτης...εκτιμάτε ιδιαιτέρως. Η κίνηση είναι πολύ απλή καθώς χρησιμοποιείται το WASD και το δεξί πλήκτρο Control για να ρίξετε το orb. Ο χειρισμός στο πληκτρολόγιο βολεύει δυστυχώς κυρίως τους αριστερόχειρες, μιας και υπάρχει big jump (αν μείνετε σκυφτός και πατήσετε το Space για jump), ενώ το δεξί χέρι "κρατιέται" στο πληκτρολόγιο μόνο λόγω του control. Επομένως θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα gamepad.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης boss fights, plot twists και διαφορετικά endings. Δείτε το Robbie Swifthand στο 7:07 του παρακάτω βίντεο.

Παγίδες παντού
Η λογική του παιχνιδιού είναι απλή. Για να ολοκληρώσετε ένα level θα πρέπει να ανοίξετε την πόρτα που οδηγεί στην έξοδο. Συνεπώς οι μηχανισμοί απευθύνονται κυρίως σε old-school gamers που αγαπούν τα Puzzle Platform παλαιάς κοπής. Η δυσκολία αυξάνεται προοδευτικά. Ξεκινάμε με πέλεκεις που πηγαίνουν αριστερά-δεξιά, μεγάλες λόγχες που βγαίνουν μέσα από το έδαφος. Συνεχίσουμε με καρφιά που ενεργοποιούνται όταν περάσετε από συγκεκριμένα σημεία και τουβλάκια απ' το περιβάλλον που πέφτουν από ψηλά και αλλάζουν π.χ. την ταχύτητα ή την ροή κάθε πέλεκυ.

Γενικά το εν λόγω Platform χρησιμοποιεί άριστα τα physics. Για να ανοίξετε την πόρτα σε κάθε level θα πρέπει να βρείτε ένα φωτεινό orb και να το ρίξετε σε μια επίσης φωτεινή πηγή. Αυτή η διαδικασία δυσκολεύει στην πορεία, καθώς θα πρέπει πότε να πηδήξετε και να πετύχετε την ρίψη και πότε να σκαρφαλώσετε και να το ρίξετε από ψηλά. Το orb έχει bouncing physics που θυμίζουν μπαλάκι του τένις, συνεπώς αν σας ξεφύγει και πέσει σε σημείο όπου υπάρχουν άφθονα καρφιά...θα έχετε άσχημο φινάλε!

Η λογική του trial and error θα τεστάρει τα όρια της υπομονής σας, καθώς οποιαδήποτε επαφή με καρφιά είναι instant kill, πράγμα που σημαίνει ότι ξεκινάτε το level από την αρχή. Η όλη διαδικασία έχει όμως και τον χαβαλέ της. Σκεφτείτε ότι θα φτάσετε στο σημείο ακόμα και να προσπαθείτε να ξεφύγετε από μια γιγάντια σφαίρα γεμάτη καρφιά που καλύπτει όλη την οθόνη και είναι έτοιμη να σας κατασπαράξει. Γενικά η αγωνία σας για το να μην πεθάνετε και να προσπαθήσετε να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή είναι και η πεμπτουσία του παιχνιδιού. Για τα δεδομένα ενός ελληνικού παιχνιδιού, το Robbie Swifthand έχει γίνει ήδη viral από διάφορους YouTubers οι οποίοι ξαφνιάστηκαν ή τζαντίζονταν όποτε ο Robbie πέθαινε.

Ατμοσφαιρικό
Το παιχνίδι έχει αναπτυχθεί με Unity και έχει σχεδιαστεί με 2D γραφικά. Το art style του απαρτίζεται από καλοσχεδιασμένα textures με ιδιαίτερη έμφαση στους φωτισμούς. Τα dungeons είναι άκρως ατμοσφαιρικά, με τον κατάλληλο χαμηλό φωτισμό και τις σωστές διαθλάσεις φωτός σε κάθε γωνία. Τα δε physics είναι εντυπωσιακά, καθώς ανάλογα με το ακριβές σημείο που θα χτυπηθείτε από μια παγίδα, ο Robbie θα πάρει και το ανάλογο ύφος, αλλά και την αντίστοιχη κλίση του σώματος.

Το χιουμοριστικό στοιχείο που διακατέχει την ομάδα των developers από το Goo Saga φαίνεται και εδώ, καθώς πέρα από τις εκφράσεις τρόμου του Robbie όποτε βλέπει παγίδες μπροστά του, κάθε θάνατος συνοδεύεται και από την εμφάνιση ξαπλωμένων...πνευμάτων στο σημείο όπου πεθάνετε, με αποτέλεσμα σε κάθε trial and error απλά να γελάτε (με τα χάλια σας και) με το πόσες φορές και σε ποια σημεία χάσατε την ζωή σας. Στον ηχητικό τομέα, το voice acting περιλαμβάνει μία βασική φωνή για το καλό πνεύμα που σας καλωσορίζει. Ο Robbie έχει κάποια φωνητικά κυρίως στα σημεία όπου πεθαίνει ή παίρνει κάποιες εκφράσεις έκπληξης και όχι στους διαλόγους. Όσο για την μουσική, στο demo που παίξαμε υπάρχει ένα και μόνο track σε όλες τις πίστες, το οποίο γενικά κινείται θετικά στο κλίμα του παιχνιδιού.

Μια του κλέφτη...
Το Robbie Swifthand θα κυκλοφορήσει στο Steam early access στις 5 Δεκεμβρίου. Η τελική του κυκλοφορία αναμένεται το αργότερο μέσα στο καλοκαίρι του 2018. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνει μια φιλόδοξη προσπάθεια που έχει το προφίλ να ξεπεράσει σε πωλήσεις το Goo Saga, μιας και το gameplay του δείχνει πολύ πιο διασκεδαστικό. Ασφαλώς πολλά θα εξαρτηθούν και από το endgame κομμάτι του παιχνιδιού, το πως θα καταφέρει να μας κρατήσει αλλά και πόσες ώρες θα διαρκεί. Σε γενικές γραμμές το Robbie Swifthand δείχνει σοβαρό προφίλ και αποτελεί ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ελληνικά games που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο έτος.

Διαβάστε το review του Goo Saga. Συζητήστε περισσότερα για το Robbie Swifthand σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 29/11/2017 16:57
Φαίνεται ωραίο παιχνιδάκι, αναμένουμε περισσότερα!
#2 Lyricaldemon (Level 22) 29/11/2017 17:23
Όμορφο τίμιο και διασκεδαστικό φαίνεται,εν αναμονή λοιπόν!
#3 Efane (Level 24) 29/11/2017 19:12
Καλή προσπάθεια που αξίζει στήριξη. Μπράβο παιδες.
#4 ashbringer (Level 25) 30/11/2017 09:39
Πολύ ωραίο παιχνίδι.Μπράβο στα παιδιά.
#5 nickpsal (Level 2) 30/11/2017 10:35
Πολύ καλό παιχνιδάκι Συγχαρητήρια στην ομάδα ανάπτυξης.
Notification