Τέλος η υποστήριξη για το Wii U

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Τέλος η υποστήριξη για το Wii U

Τέλος η υποστήριξη για το Wii U

To development σταμάτησε από την Nintendo.

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι το τελευταίο video game που θα κυκλοφορήσει για το Wii U, θα είναι το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, το οποίο θα δούμε με το Nintendo Switch στις 3 Μαρτίου.

Από εκεί κι έπειτα σταματάει η ανάπτυξη οποιουδήποτε νέου video game για την κονσόλα της Nintendo. Η κονσόλα πούλησε 13.5 εκατομμύρια μονάδες και υποστήριξή της σταματάει 4 χρόνια και 4 μήνες μετά την κυκλοφορία της (Νοέμβριος του 2012). Από την 2η γενιά κονσολών και μετά (εξαιρουμένων των Pong της Nintendo από τα 70's) είναι η 2η χειρότερη σε πωλήσεις κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρείας μετά το Virtual Boy που είχε πουλήσει 770.000 μονάδες. Στις μετρήσεις συμπεριλαμβάνουμε τόσο οικιακές, όσο και φορητές κονσόλες.

Όσοι είστε κάτοχοι Wii U μπορείτε είτε να κρατήσετε την κονσόλα σας και να παίξετε τα ήδη υπάρχοντα games είτε να την πουλήσετε για αποκτήσετε το Switch. Αν θέλετε να μάθετε την μελλοντική συλλεκτική αξία της κονσόλας, το Gamecube που πούλησε 21,74 εκατομμύρια μονάδες (περισσότερο από το Wii U) πωλείται σήμερα στο Ebay γύρω στα 50-60 ευρώ minimum. 

Την είδηση για την διακοπή των νέων games της Nintendo ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime δηλώνοντας "Δεν υπάρχουν κάποια games για μελλοντικό development για το Wii U μετά το Zelda. Φτάσαμε στο τέλος της ζωής της κονσόλας". Από εκεί και πέρα οι developers μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσουν games για το Wii U για όσο καιρό το επιθυμούν, ενώ τα games που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων θα παραμείνουν εκεί μέχρι την πώλησή τους και ανάλογα με την πολιτική κάθε καταστήματος. Οι online υπηρεσίες της κονσόλας για τα games της Nintendo θα κλείσουν κάποια στιγμή στο μέλλον αλλά όχι άμεσα.

Ο Fils-Aime δήλωσε ότι υπάρχουν δύο λόγοι αποτυχίας της κονσόλας στην αγορά. Ο ένας ήταν η αποτυχία σωστής διάδοσης από πλευράς Nintendo των καινοτομιών της κονσόλας και ο άλλος λόγος η μεγάλη χρονική απόσταση ανάμεσα στις κυκλοφορίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για το Nintendo Switch και τα games του. Έχουμε προσθέσει κι ένα σχετικό μενού στο πάνω μέρος του GameWorld.gr, στα format. Συζητήστε για το Wii U σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Zaratoth (Level 28) 19/01/2017 22:49
Έχει μπόμπα παιχνίδια, οπότε πώληση από μεριάς μου δεν παίζει. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να τερματίσω/παίξω όλα όσα θέλω.
#2 +1 Lordwinter (Level 28) 20/01/2017 00:47
Wii U R.I.P. O Fils-Aime ξέχασε να αναφέρει πολλούς ακόμη λόγους αποτυχίας της κονσόλας, θα συμφωνήσω σχετικά με το πρώτο σκέλος, αλλά σε καμία περίπτωση οι αραιές κυκλοφορίες δεν είναι λόγος αποτυχίας.

Όπως και να έχει είναι κρίμα για το Wii U να έχει αυτή την μοίρα.
#3 +1 Erectus (Level 4) 20/01/2017 17:06
Κρίμα που το υποστήριζε με παιχνίδια μόνο η Nintendo. Είχε αδύναμο hardware σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει στην προηγούμενη γενιά ps3 & xbox 360 αντί για το απλο wii.

Έχω ολες τις next gen κονσόλες αλλα ειλικρινά τα παιχνίδια του wii U μου χάρησαν πολλές περισσότερες ώρες διασκέδασης απο οτι των ps4 και xbox one μαζι. Όμορφα παιχνίδια πέρα απο βια και πιστολίδι.

Μέχρι και τώρα εννοείται αξίζει να αγοράσει κάποιος wii U χωρίς δεύτερη σκέψη.
Φοβερά exclusives στα οποία θα προστεθεί και το αναμενόμενο νεο Zelda.
Κάπου άκουσα οτι κατάφεραν να παρακάμψουν τις ασφάλειες της συσκευής... :-* :-*
Notification