PlayStation Now

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
2
PlayStation Now

PlayStation Now

Δυνατότητα offline play. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/1/14] Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της Sony στην CES 2014, ο ιαπωνικός κολοσσός έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία streaming που θα διαθέσει για όλη την οικογένεια PlayStation.

Η υπηρεσία ονομάζεται "PlayStation Now" και θα μπορείτε να παίξετε games μέσα από οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο Internet. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι θα έχετε την δυνατότητα να σταματήσετε ένα game που παίζετε μέσω του PlayStation 4 στο σαλόνι και να συνεχίσετε να παίζετε το ίδιο παιχνίδι στο PS3 ή στο Vita TV σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού ή ακόμα και έξω από αυτό μέσω του PS Vita, του κινητού ή του tablet σας.

Διαθέσιμοι θα είναι πολλοί τίτλοι που έχουν κυκλοφορήσει τόσο για το PS3, όσο και για παλαιότερες κονσόλες της Sony όπως το PSone και το PS2. Μάλιστα, ενδέχεται να προστεθούν Trophies και στα games αυτών των κονσόλων. Μεταξύ των games που ανακοινώθηκαν ότι θα διατεθούν αρχικά είναι τα The Last of Us, God of War: Ascension και Beyond: Two Souls. Αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μια πιο ολοκληρωμένη λίστα μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sony Computer Entertainment Andrew House, θα έχετε την επιλογή να ενοικιάσετε games μέσα από την υπηρεσία PlayStation Now ή να αποκτήσετε συνδρομή που θα σας παρέχει games από διάφορα genres. Η τιμή της συνδρομής και των ενοικιάσεων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αναμένουμε για περισσότερες πληροφορίες σύντομα, ενώ η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο στην Αμερική. Επίσης αναφέρθηκε ότι το παρόν θα δώσουν διάφορα στοιχεία του PlayStation Network όπως το multiplayer, τα Trophies και η δυνατότητα να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα. Δεν διευκρινίστηκε αν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά τους τίτλους που έχετε ήδη στην κατοχή σας.

Πέρα από τα games, το PS Now Θα προσφέρει πρόσβαση και σε επιπλέον περιεχόμενο όπως ταινίες, σειρές και παρακολούθηση τηλεόρασης, ενώ θα μπορείτε να κάνετε εγγραφή προγραμμάτων μέσω DVR. Τέλος ανακοινώθηκε ότι το PS Now θα έρχεται ενσωματωμένο ως εφαρμογή σε επιλεγμένα μοντέλα των τηλεοράσεων της σειράς Bravia.

Όπως φαίνεται, η Sony ακολουθεί έως ένα σημείο τα βήματα της Microsoft όσον αφορά τα πολυμέσα. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν θα αποφέρουν καρπούς τα πλάνα της εταιρείας για το cloud gaming μετά την εξαγορά της Gaikai πέρυσι τον Ιούλιο.

Η beta για το PlayStation Now θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο, ενώ η ολοκληρωμένη έκδοση αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για τις ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι, αρχικά σε PS4 και PS3 κι αργότερα σε PS Vita. Όσο για την Ευρώπη προς το παρόν αναμένουμε νεότερα.

[UPDATE: 9/1/14] Ο Mathew Harper, ένας εκ των υπευθύνων της community του PlayStation ανάφερε στο PlayStation blog ότι προτείνεται να έχετε μια σύνδεση Internet ταχύτητας 5MBPS και άνω για να μην διαπιστώσετε latency κατά το streaming των games. Σχετικά χαμηλή η απαιτούμενη ταχύτητα από ότι φαίνεται κάτι που κρίνεται αρκετά θετικό.

[UPDATE 2: 29/1/14] Αμερικανοί κάτοχοι PS3 ανέφεραν στο forum NeoGAF ότι έλαβαν πρόσκληση για την beta έκδοση του PlayStation Now! 

Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο πότε θα ξεκινήσει το beta testing. Η Sony πρότεινε στους χρήστες να έχουν σύνδεση τουλάχιστον 5Mbps ή ανώτερη και να συνδέσουν το PS3 στο internet μέσω ethernet καλωδίου και όχι με Wi-Fi!

Στη συνέχεια ακολούθησαν διαδικασία εγγραφής σε αυτό το site με κωδικό που τους δόθηκε στο email.

Για να δούμε λοιπόν, θα ακολουθήσει σύντομα και η Ευρώπη στο beta testing; Πάντως η σύνδεση των 5Mbps φαντάζει λογική απαίτηση. Φροντίσε επίσης να συνδέσετε την κονσόλα σας με καλώδιο και όχι Wi-Fi, κάτι που ούτως ή άλλως επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες σε σύγκριση με το ασύρματο internet.

[UPDATE 3: 10/3/14] Σύμφωνα με το VG247, η Sony ανέβασε για το PlayStation Now τις τιμές streaming των games και τις...κατέβασε εντός ολίγων λεπτών. Τα ποσά για games όπως τα Uncharted 3 και Far Cry 3 κόστιζαν 5-6 ευρώ.

 

[UPDATE 4: 14/11/14] Η Sony ανακοίνωσε ότι τα games της EA: Mirror’s Edge, Mass Effect 2, Dead Space 3, NBA Jam On Fire Edition και Bejeweled 3 προστέθηκαν στην υπηρεσία PlayStation Now. Η τιμή τους για ενοικίαση θα κοστολογείται στο 1 δολάριο την ημέρα, αλλά θα υπάρξουν διάφορες μεικτές προσφορές.

[UPDATE 5: 5/1/2015] Η Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσει η διάθεση της συνδρομής της υπηρεσίας PlayStation Now στην Βόρεια Αμερική.

Συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου θα διατεθούν δύο πακέτα συνδρομών του PlayStation Now για το PS4. Η μηνιαία συνδρομή θα κοστίζει $19.99, ενώ η τρίμηνη $44.99 (περίπου 15 δολάρια τον μήνα). Να προσθέσουμε ότι η υπηρεσία βρίσκονταν σε open beta φάση από τον Ιούλιο στην Αμερική και σας επέτρεπε να νοικιάσετε τίτλους με χρέωση ένα δολάριο ημερησίως. Με αυτά τα χρήματα οι συνδρομητές της υπηρεσίας αποκτούν πρόσβαση μέσω streaming σε περισσότερους από 100 τίτλους για το PS3. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέλλον η "ψηφιακή" αυτή βιβλιοθήκη τίτλων θα μεγαλώσει. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, η υπηρεσία περιλαμβάνει ήδη ορισμένες από τις καλύτερες κυκλοφορίες του PS3, όπως το Uncharted 3, XCOM: Enemy Within, BioShock Infinite, The Last of Us κ.ο.κ.

Ο Peter Jamshidi, υπεύθυνος marketing την υπηρεσίας PlayStation Now, δήλωσε στο αμερικανικό PlayStation Blog τα εξής: "H συνδρομή προσφέρει μεγάλο value, αφού σας δίνει πρόσβαση σε εκατοντάδες τίτλους και ατελείωτες ώρες gaming. Επιπλέον, σταδιακά θα προστεθούν κι άλλοι τίτλοι, οπότε πάντα θα έχετε κάτι νέο να παίξετε."

Φυσικά το βασικό ερώτημα είναι πότε θα δούμε την υπηρεσία PlayStation Now στην Ευρώπη. Η Sοny είχε δηλώσει παλιότερα ότι θα την βλέπαμε στις αρχές του 2015, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερα από το στρατόπεδο της. Η ιαπωνική εταιρεία πάντως έχει αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι η διάθεση του PlayStation Now στην Ευρώπη είναι σαφώς πιο δύσκολη από ότι στην Αμερική, καθώς υπάρχει σημαντική διακύμανση στo connection speed ανάλογα την με την εκάστοτε χώρα. Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, τις τιμές και την διαθεσιμότητα στις ευρωπαϊκές χώρες θα αποκαλυφθούν απ' την Sony στο άμεσο μέλλον.

[UPDATE 6: 5/1/16] Η Sony ανακοίνωσε ότι προστέθηκαν 40 επιπλέον PS3 exclusives στην υπηρεσία PlayStation Now. Ταυτόχρονα, δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα νέο τρέιλερ, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Δείτε την σχετική λίστα με όλες τις αποκλειστικότητες του PS3 στο PlayStation Now, όπως διαμορφώνεται με τις καινούριες προσθήκες.

[UPDATE: 9/6/16] 50 νέα games προστέθηκαν στην υπηρεσία PlayStation Now, η οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στα 50 games συγκαταλέγονται και τα Borderlands: The Pre-Sequel, The Darkness II, Spec Ops: The Line, Duke Nukem Forever, Borderlands, Borderlands 2, BioShock, BioShock 2, BioShock Infinite, XCOM: Enemy Within και NBA 2K14.

Μετά από όλα αυτά αντιλαμβάνεστε ότι αναμένουμε επιτέλους την συγκεκριμένη υπηρεσία και στη χώρα μας.

[UPDATE 8: 13/8/16 - Διάθεση στα PC] Σύμφωνα με φήμη, η υπηρεσία PlayStation Now αναμένεται να διατεθεί και για τα PC, επιτρέποντάς σας να παίξετε συγκεκριμένα games του PS3.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό site Gamekult, η Sony θα ανακοινώσει την μεταφορά του PlayStation Now στα PC και η ανακοίνωση θα γίνει στις 23 Αυγούστου. Με την Gamescom να διεξάγεται το διάστημα 17-21 Αυγούστου, δεν είναι απίθανο η Sony να έχει στα πλάνα της να αποκαλύψει τα σχέδιά της κατά την διάρκεια της έκθεσης, στην οποία θυμίζουμε ότι δεν θα διεξάγει συνέντευξη Τύπου, παρόλα αυτά θα δώσει το παρόν με αρκετά games σε playable μορφή.

Σύμφωνα με την φήμη, το PlayStation Now στα PC θα διατεθεί αρχικά στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα είναι διαθέσιμη και στην Αμερική και τον Καναδά. Θα είναι συμβατή με Windows 7 ή νεότερη έκδοση του λειτουργικού και θα απαιτεί να έχετε στην κατοχή σας ένα χειριστήριο. Έως τώρα δεν έχει γίνει λόγος για τα συμβατά games.

[UPDATE 9: 13/3/17 - PS4 Games] Η Sony θα φέρει σύντομα τα PS4 games στην υπηρεσία PlayStation Now.

Μέχρι τώρα υποστηρίζονται 480 PS3 games, ενώ πλέον έρχεται και η ώρα του PS4. Επίσης, η υποστήριξη για τα PS3 και PS Vita αρχίζει να σταματάει, καθώς η υπηρεσία θα είναι συμβατή με PS4 και PC.

Παράλληλα, θυμίζουμε ότι η Microsoft ανακοίνωσε το Xbox Game Pass, το οποίο ωστόσο θα σας επιτρέπει να κατεβάζετε στην κονσόλα σας (και όχι να τρέχετε μέσω streaming) Xbox One και Xbox 360 games για 10 ευρώ το μήνα.

[UPDATE 10: 15/2/18 - Μείωση τιμής] Η Sony ανακοίνωσε την μείωση της τιμής της υπηρεσίας PlayStation Now, η οποία πλέον θα κοστίζει 15 ευρώ τον μήνα. Για αρχή η μειωμένη τιμή ισχύει για την Γαλλία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Ταυτόχρονα, έχουμε βελτιώσεις στο user interface καθώς και αύξηση στην ταχύτητα.

[UPDATE 11: 22/9/18 - Δυνατότητα offline play] Η Sony επιτρέπει το κατέβασμα games για offline play στο PlayStation Now.

Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους συνδρομητές του PlayStation Now. Η Sony ανακοίνωσε ξαφνικά πως όλοι τους θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν τα διαθέσιμα games στο PS4 τους και να παίζουν ακόμα και εκτός σύνδεσης. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα έχουν στην διάθεση του και τίτλους από το PS2, πέραν αυτών του PS4. Τα διαθέσιμα προς κατέβασμα games θα υποστηρίζουν και όλα τα διαθέσιμα DLC και τις οπτικές βελτιώσεις που έχει να προσφέρει το PS4 Pro. 

Η ανακοίνωση της Sony αναφέρει επίσης: “Αν έχετε ήδη ξεκινήσει ένα παιχνίδι μέσω του streaming στο PS now και θέλετε να συνεχίσετε να παίζετε στο PS4 σας, μπορείτε να μεταφέρετε το save file από το PS Now Cloud στην κονσόλα σας μέσω συνδρομής PS Plus. Αυτό επιτυγχάνεται, μεταφέροντας το save file του PS Now στο αντίστοιχο cloud του PS Plus και στην συνέχεια στο σύστημα του PS4”. Επίσης αναφέρουν πως οι χρήστες θα πρέπει να συνδέουν ξανά το PS4 τους στο ίντερνετ “κάθε λίγες μέρες” για να επιβεβαιώνουν την συνδρομή τους. Βέβαια, η υπηρεσία PlayStation Now δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην χώρα μας.

Θυμίζουμε ότι το PlayStation Now ξεπέρασε τα 500 games και μέσα σε αυτά θα βρείτε και αρκετά games του PS4. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και στα PC.

Δείτε τα νέα games της υπηρεσίας PlayStation Now και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 AntonKos (Level 17) 14/11/2014 14:39
Αντε να δουμε επιτελους ποτε θα ερθει στη χωρα μας.Βεβαια με τις ταχυτητες που μας δινουν οι providers αμφιβαλω αν θα παιζουμε με αξιοπρεπη frames.
#2 BoBKiD (Level 15) 05/01/2015 20:22
15 ευρώ το μήνα για 100+ τίτλους; Εννοείται πως θα γινόμουν συνδρομητής!
Δεν το βλέπω βέβαια να έρχεται στην Ελλαδίτσα μας... εκτός αν βάλουν όλοι VDSL, γιατί με τις ταχύτητες και την σταθερότητα της ADSL, μάλλον χλωμό το βλέπω!
#3 Salina (Level 18) 05/01/2016 21:00
Και βεβαια θα γραφομουνα για να τσιμπησω Uncharted 3 και Ratchet and Clank αλλα αντε να δουμε ποτε θα ειναι διαθεσιμα εδω :-?
#4 Mystique (Level 23) 05/01/2016 21:47
Δεν εχω πολυκαταλαβει τι κανει αυτη η υπηρεσια. Δηλαδη με την συνδρομη αυτη θα μπορω να παιξω παιχνιδια του ps3 στο ps4?. Δεν εχω το ps3 και αν πρεπει να το εχει κανεις για να την χρησιμοποιησει (την υπηρεσια) τοτε δεν ειναι για μενα.
#5 Purified Water (Level 17) 05/01/2016 23:01
Από αυτά που είδα έχει πολλά καλά παιχνίδια η υπηρεσία που θα ήθελα να ασχοληθώ μαζί τους πότε θα την δούμε στην φτωχή μας χώρα όμως;
#6 Gianrex (Level 8) 06/01/2016 16:07
Ειμαι ο μονος που δεν καταλαβα τι κανει αυτη η υπηρεσια?Σου δινει δωρεαν παιχνιδια με συνδρομη αλλα πρεπει να στριμαρεις για να παιξεις?Ποιος ο λογος?
#7 Miatakias (Level 16) 13/08/2016 19:20
δεν καταλαβα θα μπορουμε να παιζουμε ps3 games με streaming η θα ειναι μια υπηρεσια για παραδειγμα οπως το origin που θα κανεις συνδρομη και θα παιζεις παχνιδια του ps3 σε PC γιατι αν ειναι ετσι με ενδιαφερει να παιξω κανα GT5 - GT6...
#8 geololj (Level 28) 14/08/2016 03:40
Quoting Miatakias:
δεν καταλαβα θα μπορουμε να παιζουμε ps3 games με streaming η θα ειναι μια υπηρεσια για παραδειγμα οπως το origin που θα κανεις συνδρομη και θα παιζεις παχνιδια του ps3 σε PC γιατι αν ειναι ετσι με ενδιαφερει να παιξω κανα GT5 - GT6...


Πρόκειται καθαρά για μια υπηρεσία streaming. Φαντάσου το Netflix αλλά για games. Ενοικιάζεις ένα από τα διαθέσιμα games (ή αγοράζεις συνδρομή) και χωρίς καν να τα κατεβάσεις στην συσκευή σου (κονσόλα, TV και όπου αλλού υπάρχει η σχετική εφαρμογή), τα παίζεις μέσω streaming.

Πρέπει όμως να έχεις καλή σύνδεση στο internet, αλλιώς θα έχεις lag μιας και τα games παίζονται ουσιαστικά σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη και εσύ απλά λαμβάνεις την εικόνα. Έως αυτή την στιγμή, το PS Now δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας.
#9 Miatakias (Level 16) 14/08/2016 23:33
Quoting geololj:
Quoting Miatakias:
δεν καταλαβα θα μπορουμε να παιζουμε ps3 games με streaming η θα ειναι μια υπηρεσια για παραδειγμα οπως το origin που θα κανεις συνδρομη και θα παιζεις παχνιδια του ps3 σε PC γιατι αν ειναι ετσι με ενδιαφερει να παιξω κανα GT5 - GT6...


Πρόκειται καθαρά για μια υπηρεσία streaming. Φαντάσου το Netflix αλλά για games. Ενοικιάζεις ένα από τα διαθέσιμα games (ή αγοράζεις συνδρομή) και χωρίς καν να τα κατεβάσεις στην συσκευή σου (κονσόλα, TV και όπου αλλού υπάρχει η σχετική εφαρμογή), τα παίζεις μέσω streaming.

Πρέπει όμως να έχεις καλή σύνδεση στο internet, αλλιώς θα έχεις lag μιας και τα games παίζονται ουσιαστικά σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη και εσύ απλά λαμβάνεις την εικόνα. Έως αυτή την στιγμή, το PS Now δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας.

Α ενταξει καταλαβα καλη φαση ακουγεται , εχω 24αρα γραμμη , ειναι αρκετη?
#10 Manos (Level 39) 16/02/2017 22:38
Quoting Miatakias:
Α ενταξει καταλαβα καλη φαση ακουγεται , εχω 24αρα γραμμη , ειναι αρκετη?

Καλό είναι να έχεις VDSL. Ας κυκλοφορήσει πρώτα κατα Ελλάδα μεριά και βλέπουμε.
Επίσης καλό είναι να ρωτάς απορίες στο Forum γιατί εκεί ελέγχουμε τα τελευταία σχόλια, κάτι που γίνεται δυσκολότερα στο site.
#11 the_prophet1987 (Level 22) 15/02/2018 18:50
Αντί να ρίξει τη τιμή του ps plus στην Ευρώπη έριξε του Ps Now που ο μέσος gamer δε μπορεί να το χρησιμοποιήσει λόγω χαμηλής ταχύτητας internet.Κλασικ ή Sony!
#12 ashbringer (Level 25) 16/02/2018 08:47
είχε μια προσφορά πρόσφατα για το pslus στα 60 ευρώ για 15 μήνες την τσίμπισα και αξίζει.